Prisvärd resa Maldiverna

En prisvärd resa till Maldiverna på 14 dagar, boende på två olika vackra öar med flyg inkluderat.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Maldiverna "Meet the locals" Barfotalyx på resort och guesthouse - En perfekt kombo!

En mycket fin och prisvärd resa till Maldiverna för er som vill få chans att uppleva en lokal ö på Maldiverna kombinerat med lyxen ni får på en fin resort. Resan börjar med 7 nätter på ett charmigt lokalt guesthouse för att därefter njuta av 7 nätter barfotalyx närliggande Sun Island Resort.

Fr. 26 995 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygbiljett till Maldiverna tur och retur i ekonomiklass
Alla flygskatter, bagage att checka in och måltider ombord
Flygplatstransfer med flyg inrikes samt speedboat tur och retur
7 nätter på guesthouse med boende i dubbelrum vid stranden
3 måltider per dag inkl alkoholfri måltidsdryck (frukost, lunch och middag)
Motorbåtsresa till Sun Island Resort
7 nätter på Sun Island Resort i Beach Villa
3 måltider per dag ingår, frukost, middag och lunch
Gratis Wi-Fi och Green Tax ingår
12% lokal skatt ingår
30% specialrabatt avdragen från Sun Island Resort
Gratis uppgradering från halvpension till helpension på Sun Island Resort
Klimatkompenserad resa till 100%

Prisexempel

Priset är ett frånpris del i dubbelrum. Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Fr. 26 995 SEK

En prisvärd resa till Maldiverna

 

En charmig och prisvärd resa till Maldiverna som passar er med en begränsad budget och som önskar uppleva både det lokala ö-livet och även några sköna dagar på en fin resort.

 

En lokal ö med charm

Välkomna till lokala ön Dhigurah som är en lugn och harmonisk ö med ett litet utbud av lokala restauranger och cafeer.

Denna ö är ca 3 km lång och har en befolkning på ca 600 personer. Här finns både skola, kyrka, vårdcentral och ett dykcenter PADI samt en hamn.

 

Ön ligger i Södra Ari Atoll som har en väldigt speciell attraktionskraft. Det är nämligen här som valhajarna trivs som absolut bäst. Man kan året runt dyka och snorkla med världens största fisk längs med atollens yttre rev. Vidare så har ön en härligt lång sandstrand, på 3 km som löper utmed hela öns östra sida.

 

Vill ni dyka, snorkla, besöka öde öar, åka på delfinsafari, nattfiska eller testa på olika vattensporter? Då har ni kommit helt rätt!

I närheten av ön finns nämligen några av Maldivernas mest kända dykplatser, såsom Kuda Rah Thila, Manta Point och Reethi Thila. Extra känt för att spana efter valhajar och mantor, men även sköldpaddor och annat marint liv finns det gott om här.

 

Kombinationsresa

Detta är en mycket bra kombinationsresa på 15 dagar till södra Maldiverna. Denna resa inkluderar alla transporter, alla måltider och 14 nätter på olika typer av boende. Green tax ingår också.

Ni flyger enkelt och smidigt från Male till Maamigili en resa på ca 20 minuter, och vidare ca 15 minuter med båt till grannön Dhigurah.

 

Mer inspiration om Maldivernas orörda atoller

 

Om hotellen

 

TME Retreats Dhigurah

TME har ett idylliskt läge vid sandstranden på den bebodda ön Dhigurah på södra Ari-atollen på Maldiverna. Med sitt utmärkta läge nära den orörda stranden och inbjudande vatten, fungerar hotellet som en utmärkt bas för att ge sig ut på dykning och vattensporter.

Hotellet har 20 rum i 4 olika kategorier och är man ett par som önskar egen pool väljer man kategori: ”Rihiveli” och är man en familj som önskar flera rum med dörr som går att öppna upp emellan, så väljer man ”Noovilu”. Önskar man rum med utomhus dusch så är det kategori: ”Nalaveshi” man väljer. Önskar ni en egen terass så väljer ni ”Shairose”.

Wi-Fi finns tillgängligt gratis i receptionen, där man även kan välja att boka till utflykter, dykning, snorkling eller andra upplevelser.

 

Sun Island Resort

I närheten av Dhigurah ligger det många olika resorts av olika prisklasser. Allt från 4-stjärnigt till Sun Island Resort & Spa är en trevlig resort med perfekt läge i  södra Ari Atoll. Hit kan gäster kan fly till en exotisk värld där äventyr och avkoppling är lika inom räckhåll.

Anläggningen erbjuder 426 vackert inredda rum och sviter, med fantastisk utsikt över turkosblå Indiska oceanen. Här finns en  mängd moderna bekvämligheter för den moderna resenären.

Gästerna kan njuta av vattenaktiviteter, ö-utflykter, sport och rekreation, strand- och poolhäng.

 

Helpension ingår på båda hotellen

På TME ingår helpension dvs. Middag, frukost och lunch serveras i hotellets restaurang. Alkoholhaltiga drycker serveras inte här då lagen inte tillåter alkoholservering på hotellen, utan endast på resortöarna. På Sun Island Resort ingår också helpension, hela vistelsen, med frukostar, lunch och middagar.

Hur fungerar det att bo på guesthouse på Maldiverna?

Det finns många fina mysiga guesthouses belägna på de lokala öarna. Det går utmärkt att bo på ett guesthouse på en lokal ö. Du får en äkta inblick i hur livet på en lokal ö fungerar, och här finns ofta både skola, kyrka, affärer och såklart härliga stränder.

 

Får man bada och gå med bikini/badshorts på stränderna på en lokal ö?

Ja, det går utmärkt att bada också på de lokala öarna. Det finns oftast skyltar där man kan vara. Till exempel på ön Dhigurah i South Ari Atoll, finns det skyltar där man får lov att bada och revet ligger längs med den 3 km långa och ljuvliga sandstranden. Här finns det stor chans att simma med sköldpaddor och många färgglada fiskar.

 

Vad ingår i priset för boende på ett guesthouse?

Frukost ingår alltid, men man kan till en låg penning köpa till halvpension eller helpension och det ingår alltid dryck till maten. Önskar man cola eller öl (utan alkohol) kan man köpa till detta till en liten summa. Man kan inte dricka alkholhaltiga drycker här då det ej serveras.

 

Hur kommer man hit?

Man flyger med inrikesflyg från huvudflygplatsen i Male, och man flyger med FLYME som är inrikesbolaget. Det beror lite på vart man ska åka, hur lång flygtiden är men räkna med 40 min till 60 minuter. Den sista biten till den lokala ön är med speedboat. Allt förbokas via oss så man har en komplett resplan på hela resan, inklusive alla transfers.

 

Kan man kombinera några nätter på en lokal ö och med boende på en resort?

Ja i denna resa som ni nu kikar på är det just en sådan kombination med 7 nätter på en lokal ö och 7 nätter på en resort. Går såklart utmärkt att göra om så man kan bo längre eller kortare tid.

 

Finns det andra sätt man kan kombinera resan till Maldiverna på?

Ja, man kan dels kombinera med guesthouse och resort men även att följa med på en båt där ni bor på båten en viss period och avslutar sedan resan på en resort, och eller en lokal ö. Det finns som sagt många möjligheter att få den perfekta resan till Maldiverna bokad hos oss.

 

Läs mer här om inspiration på resor till Maldiverna

 

 

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks
Dryck
Utflykter

Vill ni kombinera med andra resorts eller bara stanna på samma resort hela vistelsen går det också utmärkt.

Rain

28°
28°
28°

Fredag

Lördag

Söndag

Måndag

Utflykter och upplevelser

Få en berikande Maldiverna upplevelse som inkluderar en kulturutflykt till en närliggande ö. Du promenerar längs gatorna med din guide och kan njuta av traditionella snacks på ett lokalt kafé. Du kan också se hur de lokala bor och lever sitt liv, skolor, affärer och hus.

Att simma med valhajar är det många som efterfrågar. Här på Maldiverna finns det stor chans att du ska få simma med dessa gigantiska varelser. De finns bland annat i South Ari Atoll året om. Gillar du snorkling och dykning så har vi speciellt avtal med ett Boutique hotell på en lokal ö som inkluderar turer varje dag både för dig som gillar att snorkla och dig som gillar att dyka, då man är på samma båt och kan välja vad man önskar göra.

Gillar du det marina livet? Varför inte kombinera vistelsen på en resort med en härlig tur till havs, där du bor ombord på Dream Yacht Charter? Med egen hytt och bara ca 12 personer ombord får ni en varierande och rolig upplevelse med massor med möjlighet till att snorkla vid nya rev varje dag. Båten tar er runt ett par olika atoller och korallrev och all mat och boende ingår. Gläd dig åt en spännande och annorlunda semester.

Passa på en av dagarna att följa med en båttur ut till havs. Välj på djuphavsfiske till snorkelturer. Kanske vill du simma med mantor eller valhajar? Det finns många turer att följa med på och det beror lite på vilken atoll och vilken årstid du är här för vilken upplevelse som passar dig bäst.

Att träna och hålla sig fräsch och pigg på semestern är en viktig fråga för många av oss. På de resorts vi förmedlar finns det alltid möjlighet till olika träningspass, förutom att simma och snorkla som också är energikrävande. De flesta resorts har gym och klasser man kan anmäla sig till. De lite större öarna lämpar sig perfekt för morgonlöpning runt ön. Man kan även paddla kajak och cykla. Med andra ord, många möjligheter till härliga roliga aktiviteter.

Resor till Maldiverna

Resor till Maldiverna är något vi på Hummingbird Travel är experter på! Om du väljer att resa till Maldiverna, kan vi lova en perfekt semester. Här får ni total avkoppling, fantastiska stränder, underbara bad och ett barfotaliv utan motstycke.

En resa till Maldiverna är ett drömresemål

Ett av de vanligaste svaren på frågan om någons drömresmål, är just resor till Maldiverna. För oss på Hummingbird Lifestyle Travel är detta inte särskilt överraskande, då en resa till Maldiverna innebär allt man kan önska sig! En lyxig sol-och badsemester i världsklass, med finaste stränder, bästa snorkling och underbaraste vatten inom räckhåll! Dessutom får du alltid en vistelse i småskalig och elegant naturnära miljö. En resa till Maldiverna är just den där resan som sticker ut från alla andra resor man har gjort. En resa som man känner ända ut i fingerspetsarna att man är på en resa lite längre bort. Med en medeltemperatur i vattnet på ca 28 grader får varje liten badkruka mod att hoppa i vattnet utan tvekan.

Om Resor till Maldiverna

Maldiverna består totalt av 1190 öar, likt ett pärlband, och är bebodda på endast 202, varav bara 87 av dessa har turister. Utöver markvegetation och härliga palmer, är öarna väldigt platta och reser sig inte högre än 2 meter över vattennivån. Öarna har fina korallrev med ett rikt undervattensliv och fungerar även som skydd för många fiskarter. Dykentusiaster från när och fjärran söker sig gärna hit för färggranna och fascinerande upptäckter under ytan.

Vid ankomst till Maldiverna

När du reser till Maldiverna med oss så är flygdestinationen är Male flygplats som ligger på en egen ö. Härifrån fortsätter äventyret men en lokal Dhoni (en något långsammare motorbåt), en modern ”speedboat” eller kanske en flygresa med ett klassiskt ”Seaplane”. Sen är du framme på din paradisö och semesternjutningen kan börja på allvar!

Fakta om Maldiverna
Valuta

Rufyia (MVR). USD, Euro på hotellöarna.

Klimat

Varmt hela året med dagstemperaturer 28-31 grader. Minst nederbörd dec-mars. Vattentemperatur 28-30 grader.

Visum

Erhålles vid ankomst för nordiska medborgare.

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

536d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

577d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

569d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna B

577d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

385d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

309d