Resförberedelse

Här hittar du information som hjälper dig att förbereda dig för din resa

Visum och Pass

Det är alltid kundens eget ansvar att se över de visumkrav som gäller för respektive land. Det är därför viktigt att du i god tid före avresa kontrollerar vad som gäller i fråga om visum och inresetillstånd för de länder du avser att besöka. Observera att det i vissa fall kan krävas visum även vid mellanlandning i ett land. 

Vi samarbetar med Comet som ordnar med visum åt våra resenärer. På www.cometconsular.se kan du kontrollera om du behöver visum för din resa. Dessa tjänster tillhandahålls av annat företag än Hummingbird Lifestyle Travel och vi ansvarar därmed inte för den information som lämnas. Om du är osäker bör du alltid kontrollera uppgifterna med respektive lands ambassad.

Det är viktigt att du i god tid före avresan kontrollerar ditt pass giltighet och att giltighetstiden är tillräcklig för det resmål som du avser att besöka. Vanligt förekommande är att det måste vara minst 6 månaders giltighet kvar på passet efter hemkomst. Om du är osäker på vad som gäller för ditt specifika resmål så är det bara att kontakta oss på [email protected] eller via telefon på +46 031-81 98 30.

OBS – Följande rekommendation gäller för svenska medborgare:

För inresa i Australien krävs visum, och det visum som vi ansöker om för er räkning är ett turistvisum som kallas ETA och som ger dig möjlighet att vistas i landet upp till 3 månader. Detta gäller för svenska medborgare.

Svenska medborgare som ska resa till Nya Zeeland måste från och med 1 oktober 2019 ansöka om ett NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority). Ett NZeTA är giltigt i 2 år för flera inresor. Det rekommenderas att ansöka om ett NZeTA i god tid före avresa, det kan ta upp till 72 timmar att få det godkänt.

Inresetillstånd krävs för resa till Sri Lanka, vilket man söker personligen via länken: http://www.eta.gov.lk/slvisa/

Alla svenska medborgare måste ha ett godkänt ESTA (Electronic system for travel authorization),  för att få resa in i USA. Detta söker man personligen via följande länk:
https://esta.cbp.dhs.gov/  ca kostnad USD 14 per inresetillstånd. (obs priset kan ändras vilket vi inte tar ansvar för).

Alla svenska medborgare ska ha ett inresetillstånd till Kanada vilket man ansöker om här: Inresetillstånd Kanada

För inresa i Förenade Arabemiraten får ej passet innehålla stämpel från Israel! Passet måste ha giltighet minimum 6 månader från det att man lämnar landet. Vilket gäller må