Om oss

Om oss

Vi på Hummingbird Lifestyle Travel är resespecialister på resor till exotiska platser och kryssningar runt om i världen. Karibien / Karibien, Seychellerna, Costa Rica, Sri Lanka, Maldiverna, Mauritius och Australien och Nya Zeeland är några av våra främsta specialområden.

Hummingbird Lifestyle Travel har en fantastisk historia med en verksamhet som började för mer än 60 år sedan. Det var flera tidningar med Göteborgsposten i spetsen som startade verksamheten 1947 som då hette Pressresor och från början var specialiserade på olika temaresor. Företaget var ett av de allra första att arrangera resor ut i Europa efter andra världskriget. Speciellt var det också när vi 1977 arrangerade de allra första flighterna från Landvetter flygplats, två fullsatta jumbojet med destination New York.

 

Efter det har verksamheten bedrivits delvis under namnet Reseriet under ledning av Ewa Bjurström därefter av Ulf Hansen. År 2016 gick Susanne Ritzen Österberg in som delägare i bolaget. Med över 30 års erfarenhet av skräddarsydda privatresor till Australien, Nya Zeeland, Cooköarna och Fiji blev det en självklarhet att då utveckla produktsortimentet med dessa fantastiska resmål.

 

Vi har gjort otaliga egna resor till dessa områden och brinner för att få chansen och förtroendet av att få arrangera din nästa resa.  

 

Välkommen att ringa oss redan idag på tel 031-81 98 30 eller maila oss på [email protected]

 

Våra underbara medarbetare

Susanne Ritzen Österberg

Susanne Ritzen Österberg

VD och delägare

Susanne Ritzen Österberg

Stortrivs i det härliga teamet på Hummingbird Lifestyle Travel och är alltid intresserad av en resa till något nytt spännande resmål. Att dyka i Stora Barriärrevet i Australien, hoppa fallskärm på Nya Zeeland och ö-hoppa på Seychellerna är några av favoritupplevelserna. Senaste resan gick till Maldiverna där jag hade underbara upplevelser på flera av våra resorts. Ring mig gärna om ni vill prata resor med mig. På fritiden är det familjen som gäller, ridning och löpturer i skogen.

Maria Hardie

Senior Travel Designer

Maria Hardie

Just nu föräldraledig!

Tackar inte nej till möjligheten att upptäcka nya berikande resmål. Några höjdpunkter har varit att bila runt i USA, djuphavsfiske på Mauritius och snorkla med valhaj i Mexico. Att njuta av de härliga stränderna och avslappnade atmosfären i Karibien kan man aldrig få nog av. Jag har även haft möjligheten att uppleva drömlika Seychellerna i Indiska Oceanen! På fritiden är det familjen och mina små barn som är fokus samt gärna en bra bok och promenader i naturen som gäller. Ser fram emot att få hjälpa er med nästa drömresa.

Anders Wallin

Anders Wallin

Samarbetspartner & Traveleye

Anders Wallin

Är bosatt i Värnamo och har lång erfarenhet från resebranschen. Ser möjligheter i allt och gör allt för att alla resenärer ska komma iväg på sin drömresa. På fritiden är det padel och golf som gäller. Gärna på Tylösand där familjen har säsongsplats på camping. Har rest mycket både i jobb och privat. Bästa resan gick till Jackson Hole i Wyoming, USA. Tio dagar med fantastisk pudersnö. Försöker alltid ha minst en resa inbokad för att ha något att se fram emot och längta till. Nyfikenheten är en stark drivkraft hos mig. Välkommen till mig så hjälper jag gärna till med golfresan, konferensresan till Spanien eller en härlig privatresa till ett exotiskt resmål, varför inte underbara Maldiverna?

Ulf Hansen

Styrelseordförande

Ulf Hansen

Entreprenör uti fingerspetsarna och har en passion för aktiva och upplevelsrika resor. Är ofta hemkommen från en exotisk vandring, kajakpaddling eller annat spännande äventyr. Senaste resan gick till Maldiverna där jag besökte 5 olika öar, alla charmiga på var och en sitt sätt. Stolt över att ha blivit utsedd till årets entreprenör. Har även bott några år i Kapstaden samt några år på Mauritius. Trivs bäst då ett tufft träningspass väntar och gillar att testa krafterna på löparspåret, cykeln och med kajaken.

Lotta Göransson

Samarbetspartner & Reseprofilen

Lotta Göransson

Är bosatt i Örebro och har lång erfarenhet från resebranschen. Älskar att arrangera resor för resenärer som drömmer om att förverkliga just den där drömresan. Har stor passion för resor bland annat till USA och älskar att kryssa. Har gjort flera kryssningar i Karibien och kombinerar gärna kryssning med någon mer upplevelse, kanske en vacker resort på en ö i Karibien? På fritiden är det promenader med hunden som är prioriterat.

Mikael Johansson

Mikael Johansson

Ekonomichef

Mikael Johansson

Gillar att vara på resande fot och favoritresemålen är bland annat USA där sista resan gick till nationalparkerna i västra USA med en stor gigantisk husbil. En fantastisk upplevelse att ha huset med sig och uppleva denna vackra del av USA. En annan favoritresa var till natursköna Island, en veckolång rundtur med valsafari som höjdpunkt. På fritiden är det god mat, båtliv, långa promenader och en härlig bok som gäller för min del.

Louise Gårlin

Ekonomisupport

Louise Gårlin

Håller full koll på bolagens ekonomi och sköter allt det administrativa. Älskar att hålla igång och är stammis på våra lunch träningar.  Har fullt upp på hemmaplan med de 3 sönernas alla fotbollsträningach mycket skjutsande fram och tillbaks till alla aktiviteter. Älskar skidåkning, och löprundor men är också en mycket passionerad cyklist som gärna kör Vätternrundan med tjejkompisarna. Har också rest en hel del både med familjen och med kompisgänget. Nästa resa kommer definitivt gå till Maldiverna - längtar så mycket dit och just nu är vi i planeringsfasen.

Cecilia Rolfsdotter

Samarbetspartner & About Travel

Cecilia Rolfsdotter

Har många års erfarenhet av att arrangera spännande rundresor och har varit i resebranschen i många år. Älskar att producera och arrangera minnesfyllda semesterresor till olika delar av världen. Har stor resvana från många länder och några favoritplater är Maldiverna och Karibien. Kommer från Eslöv där jag bor med min familj. På fritiden umgås jag med familjen, vännerna och älskar att vara ute i naturen på långa promenader.

Inspirationsresor

Alla resor
Strandresort
Boende på båt
Äventyr & Sol

Guadeloupe med familjen

10 dagars drömresa till Guadeloupe med boende på resort och på egen husbåt eller kombinera gärna resan med valfri kryssning. Man kan även hyra bil och uppleva Guadeloupe på egen hand. Vi skräddarsyr resan så den passar er helt perfekt.

Fr. 24 150 SEK
Generös rabatt
Transfers ingår
'-5200kr pp

Familjeresa till Seychellerna

12 dagars resa till genuina Seychellerna med charmigt boende på 3 öar. En resa för hela familjen.

Fr. 27 990 SEK
Lyxiga hotell
Privat strand
Halvpension

Golf & Guldkant på Seychellerna

Lyxig resa till Seychellerna med boende två öar på några av Seychellernas finaste resorts.

Fr. 49 995 SEK
Lyxig resort
Strandvillor
Gourmetmat

Barfotalyx på Mauritius

Magisk resa på 9 dagar på JW Marriott södra Mauritius med Le Morne som bakgrundskuliss.

Fr. 29 900 SEK