Hållbart resande

Hållbart resande

Vi på Hummingbird Lifestyle Travel känner ett stort ansvar för vår miljö och har det sista året, tillsammans med våra systerbolag, fokuserat på att bli klimatneutrala. Det innebär att allt det som vi förbrukar under en arbetsdag i form av el, värme, vatten, papper samt alla våra egna resor räknas ut och kompenseras för.

Hur arbetar vi för att klimatkompensera?

Hummingbird Lifestyle Travel har räknat ut och listat upp allt i vårt bolag som bidrar till CO2 utsläpp. Det gäller allt från våra egna tjänsteresor med flyg, båt, bil, tåg, buss med mera till all förbrukning av el, papper med mera. Vår samarbetspartner i klimatfrågor, Southpole, har sedan räknat om detta till hur många kilo CO2 vi orsakar så att vi kan kompensera för detta på annat håll.

För att vara på den säkra sidan att uträkningen är korrekt har vi sen lagt på ytterligare 10%. Vi har därefter valt att klimatkompensera i två olika projekt som vi beskriver mer i detalj nedan. Dessa projekt är noga certifierade vilket innebär att tack vara vår investering så minskas mängden CO2 med samma mängd som vi släpper ut. Certifieringen på dessa projekt säkerställer bl.a. att de här åtgärderna inte hade skett utan vår investering.

Klimatkompensation ingår alltid!

Från början av 2019 klimatkompenserar vi 100% för alla våra kunders resor och det ingår i alla våra resor.

Som en av de första researrangörerna i Sverige har vi nu beslutat att klimatkompensera även för alla våra kunders resor till 100%. Alltså inte bara flygresan utan även boende, landtransporter och måltider som ingår i resan. Full klimatkompensering ingår nu i alla våra resor och går inte att välja bort.

Hur kan du påverka hållbart resande?

  • Besök lokala restauranger för att få njuta av lokala delikatesser och måltider tillagade av lokala råvaror
  • Flyg så direkt som möjligt! Undvik mellanlandningar eftersom varje start och landning förbrukar stor mängd bränsle
  • Bo på lokalägda hotell! De små charmiga privatägda hotellen – ger många gånger den mest genuina och äkta upplevelsen
    Upplev resmålet! Missa inte att besöka den lokala marknaden, följ med på en ”farm to dinner”
  • Djurupplevelser får man bäst när man får se de vilda djuren i sin naturliga miljö. Alla de upplevelser vi rekommenderar är med fokus på djurens välmående.Ett exempel är koalan i Australien, som man absolut inte ska röra, utan bara titta på.

Våra olika projekt

Projekt i Sri Lanka

Small Scale Renewables

Trots att nästan 40% av Sri Lankas el kom från vattenkraft under 2017, så är landet fortfarande starkt beroende av fossila bränslen, och andelen kolbaserat bränsle i elproduktionen fortsätter att öka.

Sri Lanka har en stor potential för att producera förnybar energi, bland annat genom vind- och solkraft, vilket skulle kunna tillgodose landets energibehov. De flesta småskaliga sol- och vindkraftsprojekt är dock inte attraktiva för investerare på grund av lågavkastning. 

Genom detta projektet har flera sol- och vindkraftsparker byggts vilket exporterar el till elnätet varje år och ersätter fossila bränslen och minskar de utsläpp som släpps ut när de annars förbränns.

Projekt i Laos

Xe Nam Noy Hydropower

Elproduktionen i Laos är inte tillräcklig och importerad el från utsläppsintensiva värmekraftverk från Thailand behöver användas. Detta projekt syftar till att öka Laos energimässigs självförsörjning vilket minskar behovet av importerad el.

Projektet omfattar byggandet av 2 turbiner, vilket ger en totalinstallerad kapacitet på 15 MW.

Projektet stöder den lokala ekonomin genom att skapa arbetstillfällen och utbildningsmöjligheter förlokalbefolkningen. 

 

Projekt i Sumatra

Musi River Hydro  

Sumatra, Indonesiens största ö, är täckt av täta tropiska skogar som är hem för otaliga växt- och djurarter. Den bördiga jorden är idealisk för odling av ris och andra råvaror som kaffe, kakao, kanel och palmsocker. Trots detta begränsas nya ekonomiska möjligheter av en outvecklad infrastruktur och begränsad tillgång till elektricitet. Det växande energibehovet hotar även Sumatras unika ekosystem.

Genom att nyttja rörelseenergin i det kraftigt strömmande vattnet har Musi River Hydro en total installerad kapacitet på 210 MW och levererar över 765 000 MWh tillSumatras elnät varje år.

Projektet bidrar till en hållbar utveckling på Sumatras landsbygd, genom att t.ex. bidra till ökad tillgång till el samt skapa arbetstillfällen.

Ett program för återplantering av skog har också inrättats i det omgivande avrinningsområdet.

Projekt i Huai Phueng Thailand

Wastewater to Energy

För bara några år sedan levde invånarna i en thailändsk by i Huai Phueng-distriktet bland illaluktande avloppsvattenlaguner från en lokal stärkelsefabrik. För att ta hand om sitt överblivna avloppsvatten behandlade stärkelsefabriken avloppsvatten genom en serie kaskadformade öppna laguner.

På grund av kombinationen av atmosfärisk temperatur, vattentemperatur och den stora mängden avloppsvatten utvecklades en anaerob miljö i dammarna, vilket ledde till utsläpp av stora mängder metan – en växthusgas som är 25 gånger mer potent än CO2.

Projektet förhindrar inte bara utsläpp av växthusgaser från avloppsvatten – det ersätter dessutom fossil energi som förbrukas avfabriken, vilket minskar de globala utsläppen från flera håll.

Nya arbetstillfällen har skapats där det ingår kostnadsfria årliga medicinska kontroller för de anställda.

Vi är stolta över att vara ett klimatneutralt företag!

Vi är stolta över att vara ett klimatneutralt företag!

Inspirationsresor

Alla resor
Strandresort
Boende på båt
Äventyr & Sol

Guadeloupe med familjen

10 dagars drömresa till Guadeloupe med boende på resort och på egen husbåt eller kombinera gärna resan med valfri kryssning. Man kan även hyra bil och uppleva Guadeloupe på egen hand. Vi skräddarsyr resan så den passar er helt perfekt.

Fr. 28 990 SEK
Generös rabatt
Transfers ingår
'-5200kr pp

Familjeresa till Seychellerna

12 dagars resa till genuina Seychellerna med charmigt boende på 3 öar. En resa för hela familjen.

Fr. 27 990 SEK
20% RABATT
20% rabatt
Halvpension
Gourmetmat

Barfotalyx på Mauritius

Magisk resa på 10 dagar till Mauritius och lyxiga 5-stjärniga JW Marriott Mauritius, som ligger vid Le Morne, bästa läge med solnedgång på Mauritius.

Fr. 66 540 52 990 SEK