Hållbart resande

Hållbart resande

Vi på Hummingbird Lifestyle Travel känner ett stort ansvar för vår miljö och har det sista året, tillsammans med våra systerbolag, fokuserat på att bli klimatneutrala. Det innebär att allt det som vi förbrukar under en arbetsdag i form av el, värme, vatten, papper samt alla våra egna resor räknas ut och kompenseras för.

Hur arbetar vi för att klimatkompensera?

Hummingbird Lifestyle Travel har räknat ut och listat upp allt i vårt bolag som bidrar till CO2 utsläpp. Det gäller allt från våra egna tjänsteresor med flyg, båt, bil, tåg, buss med mera till all förbrukning av el, papper med mera. Vår samarbetspartner i klimatfrågor, Southpole, har sedan räknat om detta till hur många kilo CO2 vi orsakar så att vi kan kompensera för detta på annat håll.

För att vara på den säkra sidan att uträkningen är korrekt har vi sen lagt på ytterligare 10%. Vi har därefter valt att klimatkompensera i två olika projekt som vi beskriver mer i detalj nedan. Dessa projekt är noga certifierade vilket innebär att tack vara vår investering så minskas mängden CO2 med samma mängd som vi släpper ut. Certifieringen på dessa projekt säkerställer bl.a. att de här åtgärderna inte hade skett utan vår investering.

Klimatkompensation ingår alltid!

Från början av 2019 klimatkompenserar vi 100% för alla våra kunders resor och det ingår i alla våra resor.

Som en av de första researrangörerna i Sverige har vi nu beslutat att klimatkompensera även för alla våra kunders resor till 100%. Alltså inte bara flygresan utan även boende, landtransporter och måltider som ingår i resan. Full klimatkompensering ingår nu i alla våra resor och går inte att välja bort.

Hur kan du påverka hållbart resande?

  • Besök lokala restauranger för att få njuta av lokala delikatesser och måltider tillagade av lokala råvaror
  • Flyg så direkt som möjligt! Undvik mellanlandningar eftersom varje start och landning förbrukar stor mängd bränsle
  • Bo på lokalägda hotell! De små charmiga privatägda hotellen – ger många gånger den mest genuina och äkta upplevelsen
    Upplev resmålet! Missa inte att besöka den lokala marknaden, följ med på en ”farm to dinner”
  • Djurupplevelser får man bäst när man får se de vilda djuren i sin naturliga miljö. Alla de upplevelser vi rekommenderar är med fokus på djurens välmående.Ett exempel är koalan i Australien, som man absolut inte ska röra, utan bara titta på.

Våra olika projekt

Projekt i Nairobi

Vi stödjer internatskolan Kiotani utanför Nairobi i Kenya där vi har donerat grundplåten till en solcellsanläggning i skolans nya matsal. Det betyder att barnen får ljus efter mörkrets inbrott. De kan läsa läxor, spela spel och umgås, utan att behöva bära omkring fotogenlampor. Dessutom förser anläggningen köket och tvättstugan med varmt vatten. Det ger renare kläder och sängkläder och bättre hygien i köket! Du kan läsa mer om projektet här!

Projekt i Tanzania

Maasai-folket är en av Afrikas välkända stammar som bor i ett område som sträcker sig från södra Kenya till norra Tanzania. Trots press från regeringarna att överge sin traditionella semi-nomadiska livsstil, har Maasai-folket fastnat för att bevarar sin unika kultur. Men den traditionella Maasai-metoden för att laga mat över en öppen vedbrand är inte bara tidskrävande och destruktiv för skogen, utan också producerar betydande mängder inomhusrök som utsätter kvinnor och barn för allvarliga hälsorisker.

Ugn istället för öppen eld

Projektet består i att ersätta de öppna vedeldarna för tillagning av mat med 5 654 kokplattor / cooking stoves vilka speglar de traditionella vedeldade metoderna men kräver 66% mindre ved vilket minskar röda utsläpp och förbättrar hälsan för familjerna. Genom att minska utsläppen och sänka avskogningen för bränslet minskar projektet årligen ca 14 500 ton koldioxidutsläpp. Familjerna främst kvinnor och barn behöver ej slita med att hämta veden från skogen och kan istället lägga tid på andra uppgifter och barnen kan ha tid att istället få gå i skola. En minskning av bränsle med ca 50% och minskande av utsläpp med ca 70%. Detta projekt ger också hushållsbesparingar på ca 15% – pengar som istället går till mat, skolavgifter och andra förnödenheter. Projektet bidrar även till en bättre hälsa och minskar antalet fall av lungvägssjukdomar och lunginflammation.

Projekt i Kariba, Zimbabwe och Zambia

Ett annat av projekten vi stöder i Kariba, Zimbabwe och Zambia
är REDD projektet med fokus på minskad avskogning och lagring av kol i skogar. REDD+ betyder minskad avskogning och degradering av skog, bevarande av skog samt bevarande och ökad lagring av kol i skogar. Kariba REDD+ projektet innebär att man bevarar ca 785 000 hektar skog och djurliv. Området ligger vid den södra stranden av sjön Kariba, nära gränsen mellan Zimbabwe och Zambia. Projektet knyter samman fyra olika nationalparker och flera safarireservat vilket ger skydd till flera utrotningshotade arter som elefant, lejon och flodhäst. Detta projekt är samhällsförankrat och administreras av fyra olika landsbygdsdistrikt. Distrikten arbetar aktivt för att förbättra levnadsvillkoren för invånarna i distrikten genom att bland annat bygga nya, bättre vägar och utveckla hälsomottagningar samt säkerställa att fler får tillgång till rent vatten. Projektet är certfierat av VCS, CCBA.

Vi är stolta över att vara ett klimatneutralt företag!

Inspirationsresor

Alla resor
Strandresort
Boende på båt
Äventyr & Sol

Guadeloupe med familjen

10 dagars drömresa till Guadeloupe med boende på resort och på egen husbåt eller kombinera gärna resan med valfri kryssning. Man kan även hyra bil och uppleva Guadeloupe på egen hand. Vi skräddarsyr resan så den passar er helt perfekt.

Fr. 28 990 SEK
Generös rabatt
Transfers ingår
'-5200kr pp

Familjeresa till Seychellerna

12 dagars resa till genuina Seychellerna med charmigt boende på 3 öar. En resa för hela familjen.

Fr. 27 990 SEK
Lyxiga hotell
Privat strand
Halvpension

Golf & Guldkant på Seychellerna

Lyxig resa till Seychellerna med boende två öar på några av Seychellernas finaste resorts.

Fr. 49 995 SEK
11% RABATT
Lyxig resort
Strandvillor
Gourmetmat

Barfotalyx på Mauritius

Magisk resa på 10 dagar till Mauritius och lyxiga 5-stjärniga JW Marriott Mauritius.

Fr. 49 990 44 500 SEK