ö-hopp resor

October 24, 2020

island-hop travel

Innehåll

Redan på 1980-talet var det högsta mode för 50-talister och 60-talister, som då var omkring 20-30 år, att öluffa. De grekiska öarna var ett mycket populärt resmål och att förflytta sig med båt mellan öarna ansågs vara det ultimata sättet att utforska övärlden. I dag är öluffning/ö-hopp åter på modet, men i dag är de lockande resmålen mer avlägsna. Både Indiska Oceanen och Karibien lockar fler och fler till att uppleva många öar på en och samma resa.

 

Välkommen till en exotisk värld full av kontraster!

Ö-hopp med natursköna världsarv i Seychellerna

I västra Indiska Oceanen, utanför Afrikas östkust, ligger Republiken Seychellerna, ett örike som består av cirka 115 öar. Genom att kombinera öarna Mahé, Praslin och La Digue får du en variationsrik semester fylld av berikande upplevelser. Vandra i ett grönskande, bergigt landskap på den största ön Mahé och njut av den magnifika utsikten över Indiska Oceanen. Känn lugnet på stranden på den näst största ön Praslin och upplev Unescos världsarv Vallée de Mai, ett naturreservat med rikt fågelliv. Cykla runt på ön La Digue, betrakta folklivet och njut av den avslappnade västindiska atmosfären.

 

Till Seychellerna hör atollen Aldabra, som finns med på Unescos lista över världsarv. Atollen består av fyra stora korallöar som omger en vacker lagun. På Aldabra, som är en av världens största atoller,  lever världens största population av jättesköldpaddor. Den biologiska mångfalden i havet och landskapet bjuder dig som besökare på ett färgstarkt naturskådespel utan dess like. Upplev detta unika marina landskap, som har fått starkt stöd av bland annat toppmodellen och Förenta Nationernas Goodwill-ambassadör Gisele Bündchen och den schweiziska klocktillverkaren Jaeger-LeCoultre. Ett unikt världsarv med en natur som du inte finner någon annanstans i världen.

Table of Contents

Saint Lucia och Barbados

Ö-hopp i västindiska Grenada och Barbados bjuder dig på exotiska upplevelser i en spännande miljö. Vandra i Saint Lucias tropiska regnskog och segla i Karibiska havet. Bada i det mineralrika vattnet i Diamond Falls och låt dig stärkas av dess helande kraft. I Diamond Falls botaniska trädgård finner du rum för både kroppslig och själslig återhämtning. Känn skönheten i allt det vackra.

 

Som pånyttfödd efter din behagfulla vistelse på Saint Lucia reser du vidare till östaten Barbados, omgiven av vatten som gnistrar likt en diamant. Dansa till tonerna av reggae och calypso i det härligt pulserande, varma nattlivet. Svalka kroppen i kristallklart vatten och njut av nypressade fruktjuicer med hög koncentration av livgivande vitaminer.

Lev som Robinson Crusoe på Tobago och Antigua

Upplev det genuina Karibien på Tobago, som är en av hududöarna i nationen Trinidad och Tobago. Tobago har en yta av 30 kvadratkilometer och är täckt av tropisk regnskog. Ön kantas av paradisiska sandstränder som bjuder in till avslappnade stunder under de hängande palmerna. I luften svävar allt ifrån gigantiska albatrosser till små, färgglada kolibrier. Lev som Robinson Crusoe i autentisk miljö – det sägs att det var Tobago som Daniel Defoe hade i åtanke när han skrev den berömda boken om Robinson Crusoe.

 

Res vidare med båt från det paradisiska Tobago till Antigua, där du har möjlighet att finna en ny strand för varje dag på året. Ingen dag är den andra lik på denna ö i Karibien som är den största av öarna i nationen Antigua och Barbuda. Toppa upplevelsen med en båttur till ön Barbuda med dess unika stränder som har en vackert rosaskimrande färg. En plats för ren förälskelse!

Mauritius och La Réunion – dykning i världsklass och ett hisnande vackert landskap

I Indiska Oceanen ligger östaten Mauritius, cirka 180 mil från den afrikanska kusten. Här bjuder vackra korallrev på dykning i världsklass. På Mauritius finner du berget Le Morne, där slavar en gång i tiden gömde sig. I dag finns berget med på Unescos världsarvslista. Upplev detta magnifika berg som har blivit en stark symbol för slavarnas kamp för friheten.

La Réunion

är en ö med ett dramatiskt landskap. Hyr en bil och åk längs hisnande bergsvägar, Blicka ut över gröna, doftande te- och vaniljodlingar.. Se de kraftiga vågorna som slår in mot de spetsiga klipporna längs kusten. Upplev variationsrika vandringar i djungelmiljö och kraterlandskap. Ö-hopp i denna region ger dig äventyr på La Réunion och sköna, lata dagar på Mauritius stränder.

Maldiverna

tänk att kunna välja mellan flera hundra öar och kombinera de som känns bäst för dig. Kanske lockar det att bo på en lokal ö några nätter för att sedan avrunda resan med några nätter på en resort-ö? Då får man det bästa av Maldiverna på en och samma resa. Önskar du att dyka på din resa så har du kommit rätt. Då kan du gå ombord på en live-aboard båt en vecka för att sedan avrunda med en vecka på en ö med mycket bra husrev så du kan fortsätta din “under-ytan-upplevelse” på ett bra sätt.

Aruba och Curacao – Västindien

Snorkla på Curacao och promenera på de kritvita stränderna på Aruba! Med bara en kort flygning emellan dessa två pärlor lockar det många att kombinera dessa två fina öar som båda tillhör ABC öarna ihop med Bonaire. Aruba bjuder på många fina All Inclusive resorts men även små mysiga boutique, bland annat Boardwalk som är romantiskt charmigt med casitas och strandnära Avila Beach Hotel. Båda mycket populära för par.

Relaterad Resor

Allt Resor
Generös rabatt
Transfers ingår
'-5200kr pp

Familjeresa till Seychellerna

12 dagars resa till genuina Seychellerna med charmigt boende på 3 öar. En resa för hela familjen.

Fr. 27 990 SEK
Champagne
Strandresort
Golfbana

Romantiska Barbados

Charmig prisbelönt boutiqueresa till Barbados med boende på ett av öns vackraste stränder.

Fr. 35 000 SEK
solnedgång på balkong på Antigua
Stränder & Sol
Boutiquehotell
Två Karibienöar

Antigua & Tobago

Kombinera Antigua och Tobago under 10 nätter, en oslagbar Karibien kombinationsresa.

Fr. 42 000 SEK
Bröllopsofoto på Emelie och Jesper på Maldiverna
15% RABATT
Heritance Aarah
All Inclusive
Ocean Villa

Bröllopsresa till Maldiverna

All Inclusive med guldkant. Boende i beachvilla med gratis uppgradering till vattenvilla! En romantisk bröllopsresa med lyxig premium all inclusive, minibar och butlerservice.

Fr. 70 580 59 990 SEK

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!