Simresa till Seychellerna

En exklusiv simresa med simcoach Ulf Hausmann igenom Seychellernas unika övärld ombord på en privat yacht.

Fr. 46 985 SEK

Pris per person i del i dubbelrum ombord på en privat yacht med egen toalett och dusch.
Resebeskrivning

En exklusiv 7-dagars resa, fredag 8 november till lördag den 16 november. 

Resan genomförs tillsammans med simcoach Ulf Hausmann och äventyraren Ulf Hansen i Seychellernas unika ö-värld ombord på katamaranen Anna Isabella, en Saba 50 med alla bekvämligheter med egen skeppare och kock ombord.

Vi njuter av hög lokal kunskap och expertis om övärlden och simmar två pass per dag med fokus på både konditionsträning och upplevelsesimning – Ulf och Ulf är simcoacher och guide i vattnet. Vår preliminära rutt tar oss i en från Mahe där vi går ombord till Praslin och La Digue – väder, vind och strömmar styr så klart.

Simning: 

Simning: 
Vi simmar två pass per dag. Vår katamaran tar oss till de vackraste ställen för simning och snorkling.  Vi utforskar den spektakulära miljön under vattnet på Seychellerna. Tillsammans simmar vi mellan öar, längs med kusten eller runt olika öar. Nytt program varje dag, främst beroende på väder och vind, men också efter vad alla deltagare känner för. Safety first!

Seychellerna är en ö-grupp i Indiska Oceanen med 115 vackra öar utspridda i denna arkipelag. Öarna består av korall och granit och alla med varsin egen unika karaktär. Seychellerna är ett av världens vackraste resmål och vi är inte förvånade….en magiskt vacker natur med vita långa stränder väntar dig. Vattnet är varmt och inbjudande både för simning, dykning och
snorkling. På land väntar nationalparker och lummig blomstrande grönska som vi också utforskar.

Välkomna på detta äventyr tillsammans med oss!

Vad ingår i erbjudandet?
 • Flygresa Stockholm till Seychellerna med Qatar Airways tur och retur (bra flygtider)
 • Bagage att checka in och måltider ombord 
 • Flygskatter och bränsletillägg 
 • Transfer till och från båten
 • 6 nätter och 7 heldagar ombord på en katamaran. Del i bekväm dubbelhytt med egen dusch och toalett
 • Helpension under hela resan, god och vällagad frukost, lunch, snacks och middag. Allt tillagat av professionell kock och oftast av lokala råvaror
 • All dryck inkluderat i form av vatten, läsk, öl och vin
 • Skeppare med lokal kännedom om de allra bästa simställena i Seychellerna
 • Två simpass om dagen med coachning från Ulf Hausmann
 • Stretch, simstyrketräning på båten när vi känner för det
 • Följebåt med på de längre simningarna
 • 100% klimatkompenserad
 • Trygghetsgaranti 

 • 08:00-08:45  - Wake up aktiviteter!
  En vecka full av simträning kräver att vi tar hand om kroppen. Vi börjar med lättare uppmjukande övningar eller bara kollar på soluppgången och njuter morgonen. Att sover ut går också bra.
 • Frukost de luxe. Alltid med färsk frukt och kockens kreativa upplägg för dagen.
 • 10:30 Upplevelsesimning eller snorkling Vi fokuserar på upplevelsen och äventyret. Självklart blir det bra konditionsträning. Simcoach Ulf och Ulf ger även tips och tricks om öppen vattensimning och ger teknikfeedback. Det går jättebra att simma med simfötter eller paddlar & dolme. Vi simmar i mindre grupper och lämnar ingen ensam.
 • Lunch och återhämtning
  Med lokala råvaror, ofta lite creole-inspirerat och alltid tillagat från grunden njuter vi av riktigt goda luncher.
 • 15:00 Upplevelsesimning eller snorkling
  Vi utforskar naturen och den unika övärld som Seychellerna bjuder på. Vi delar in oss i mindre grupper och tar oss runt, mellan eller längs med öar. Målet är att förbättra kondition och uthållighet och samtidigt njuta av känslan av att för egen kraft ta oss runt Seychellerna.
 • After-swim.
  Vi summerar dagen på flybridge alternativt på fördäck och njuter av våra prestationer och upplevelser samtidigt som vi serveras något gott att dricka och snacksa på. Har vi inte fått nog av träningen kan vi lägga in kortare stretch och simstyrketräning.
 • Middag
  Vår egen kock sätter en ära i att hela tiden överraska med nya fantastiska smakupplevelser. Ofta med fisk eller skaldjur.
 • På vissa öar går vi på land där vi vandrar eller cyklar för att utforska den vackra naturen.

 

Vem kan delta:
Du är trygg i vattnet och är bekväm med att simma frisim/crawl ca 2000 m utan att stanna. Hastigheten är inte av högsta vikt, vi njuter av god teknik, bra flyt och utvecklas varje dag under denna resa. Vill du simma längre och mer finns naturligtvis möjligheten för en utmaning med våra simcoacher.

Utrustning: 
Ta med det du är bekväm i, glasögon och badmössa. Det är bra att ta med fenor, snorkel och cyklop samt paddlar och dolme. En safety-bouy är obligatorisk! Vattnet är cirka 28 grader så våtdräkt kanske inte behövs, men självklart helt ok för den frusne. Ett tips är att ha med sig något som går att simma i som skyddar mot solen, exempelvis en uv-dräkt eller tröja i uv-material, sk rashguard. Tag gärna med löparskor, vi hittar säkert ett ställe för en lekfull upplevelseswimrun.

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Karta

Utflykter och upplevelser

Se till att boka dessa upplevelser tidigt så att du inte missar minnesvärda upplevelser!

Vandra & Segla på Seychellerna

Det här är heldagsutflykt där en katamaran tar er till den norra kusten av Mahe, den mer orörda delen av ön. Här ska ni få en guidad tur i Morne Seychelles National Park där ni hittar några av Seychellernas bästa vandringsleder. Ni ska få ta en enkel vandring på 1 timma och 30 minuter, genom stenig terräng och tropiska skogar, till stranden Anse Major. Den här stranden kan man endast ta sig till med båt eller genom att gå denna vandring.  Ni ska  även få simma och snorkla i Cap Ternay Marine Park och avnjuta en god lunch på katamaranen innan ni ska få segla över den norra delen av Mahe ner till huvudstaden Victoria. 

Läs mer

Segling till 3 öar på Seychellerna

Ett seglingsäventyr som utgår från ön Praslin, till de vackra öarna Cousin, Curieuse och St.Pierre - alla med sin egen mångfald och skönhet! En actionfylld heldagsäventyr där ditt första stopp är Cousin Island. Ett vackert naturreservat med orört ekosystem och hem för några av de mest sällsynta fåglarna i Seychellerna och andra endemiska arter. Erfarna guider delar med dig alla hemligheterna på denna magiska ö. Nästa stopp är Curieuse Island National Marine Park med ett fantastiskt landskap där en utsökt kreolsk lunch serveras ombord. Dagen avslutas med stopp på Isle st Pierre som även är ett paradis för dykare och snorklare. Här får ni den perfekta chansen att upptäcka undervattenvärlden med snorkel och mask.

Läs mer

Vallee de Mai Praslin Seychellerna

En gång i tiden trodde man att Vallée de Mai var Edens lustgård, på grund av dess sagolika skog. Denna nationalpark tros vara 180 miljoner år gammal. Parken finns med på UNESCO´S världsarvslistan. Parken är extra känd för dess säregna palm ”Coco de Mer”, dubbelkokosnöten, som har världens största frö. Ett frö kan väga upp till 40 kilo. Här kan man också se den utrotningshotade och mytomspunna Seychellsvasapapegojan, The black parrot, om man har lite tur. En halvdagstur där du får upptäcka den naturliga prakten med svajande enorma gigantiska palmer i en forntida skog fylld med endemiska arter av palm och sällsynt fauna.

Läs mer

Snorkelsafari Seychellerna

En dagstur som tar dig till undervattenvärlden i St. Anne National Marine Park. Gå ombord på Anahita som tar dig djupt in i den marina nationalparken. Upptäck undervattenvärldens färgglada korallträdgårdar med snorkel. Simma och njut av vattentemperaturen som gör att du kan stanna kvar i timmar i det ljumma turkosa vattnet. Smarrig lunch bjuds på innan det är dags att gå iland på Moyenne Island. Här välkomnas ni av de enorma jättesköldpaddorna som fritt strövar omkring här på ön. Här finns gamla ruiner och piratgravar. Dagen avrundas med en tropisk cocktail och en lugn kryssning runt parken innan ni åker tillbaka till Mahe igen.

Läs mer

Heldagstur på Mahe Seychellerna

Upplev mångfalden och den inspirerande naturskönheten på Mahé, Seychellernas största och mest befolkade ö. Turen börjar med en rundtur i världens minsta huvudstad Victoria. Vi besöker intressanta platser som Victoria Clock Tower och den färgglada marknadsplatsen Sir Selwyn-Selwyn Clark medan våra erfarna guider delar landets rika kultur och historia med dig. Vi åker vidare genom bergspasset i Sans Souci genom frodig skog och teplantager längs en av de mest natursköna vägarna på Seychellerna. Efter ett stopp vid den historiska Mission Lodge, med dess väderbitna ruiner och vacker utsikt över kusten nedan, väntar en kreolbuffé på en lokal restaurang. Ett stopp gör vi också på en ört- och kryddträdgård och avrundar dagsturen med ett besök i en lokal hantverksby med möjlighet att shoppa hantverk, innan vi återvänder till hotellet igen.

Läs mer

La Digue med cykel på Seychellerna

Nu har du chansen att utforska charmiga lilla lugna ön La Digue - på egen hand med cykel. Vid ankomst till ön väntar cykeln precis vid bryggan. Med cykel kan du upptäcka den vackra ön på egen hand och i eget tempo. Skapa din egen resplan eller följ våra rekommendationer. La Digue erbjuder spektakulära stränder, ett överflöd av kreolsk arkitektur, ett naturreservat och den berömda stranden Anse Source D'argent. 

Läs mer

Resenärers upplevelser

Relaterade resor

Alla resor
Generös rabatt
Transfers ingår
'-5200kr pp

Familjeresa till Seychellerna

12 dagars resa till genuina Seychellerna med charmigt boende på 3 öar. En resa för hela familjen.

Fr. 27 990 SEK
10% RABATT
Privat strand
Vackra villor
Denis Island

Romantisk resa Seychellerna

Boutiquehotell och Robinson Crusoe-liv. 4 nätter på lyxiga Carana Resort & 4 nätter på Denis Island.

Fr. 64 990 58 750 SEK
Yachting
Strandresort
Kombination

Yachting på Seychellerna

Populär drömresa med 8 dagar yachting i den seychelliska skärgården. Seglingen avrundas med boende på en ljuvlig strandresort i 5 nätter.

Fr. 53 500 SEK

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!