Yachting på Seychellerna

Populär drömresa med 8 dagar yachting i den seychelliska skärgården. Seglingen avrundas med boende på en ljuvlig strandresort i 5 nätter.

Fr. 53 500 SEK

Pris per person är ett frånpris baserat på del i dubbelhytt ombord och del i dubbelrum på strandresort på Mahe.
Resebeskrivning

Populär drömresa med 8 dagar yachting och 5 nätter på en ljuvlig strandresort!

Detta är en resa som passar er som vill ha en kombination av upplevelser både till havs och på land.

Flygresan går smidigt från Sverige till huvudön Mahe, den största ön på Seychellerna. Redan vid inflygning över Seychellerna pirrar det i magen av förväntningarna då man ser den frodiga gröna ön igenom flygplansfönstret. Man kan också skymta granitblocken som sticker fram igenom grönskan.

Välkommen till Seychellerna!

Resan börjar med en segling som tar er runt mellan olika öar. Ni bor på båten i egen bekväm hytt och har alla måltider inkluderat. Efter seglingen väntar 5 dagar på en fin resort på ön Praslin och här har ni halvpension inkluderad. 

Vad ingår i erbjudandet?
 • Flygresa tur och retur till Seychellerna
 • Bagage att checka in och måltider ombord ingår
 • Välkomst av vår representant på Mahe
 • Alla landtransfers och båtresor mellan öarna
 • Yachtsemester 8 dagar / 7 nätter med boende i privat dubbelhytt
 • Yacht: Praslin Dream Premium
 • Helpension ombord på båten (frukost, lunch och middag)
 • Full service ombord med kapten, steward och kock
 • Vattenaktiviteter ingår, snorklingutrustning och havskajak
 • 5 övernattningar på strandresort på Praslin med halvpension
 • 24 timmars jourservice
 • Klimatkompenserad resa
 • Trygghetsgaranti ingår

Resan inleds med att du blir upphämtad på flygplatsen på Seychellerna och kan direkt gå ombord på yachten som väntar i hamnen.

Första upplevelsen blir en oförglömlig snorklingstur vid St. Anne Marine Park och Cocos Island.

Därefter väntar en av Seychellernas charmigaste pärlor: ön La Digue.

Ett annat stopp på yachtresan är  The Cousin Island Nature Reserve där ni kommer få se de gigantiska sköldpaddorna som bor här. Seglingen tar er sedan vidare till det vackra landskapet på den näst största ön Praslin.

Resan avslutas med en underbar vistelse på ön Praslin där ni bor på en fin strandresort där frukost och middag ingår.

Vill ni kombinera fler öar, eller förlänga resan med fler nätter är det inga problem. Vi har tillgång till ett mycket stort urval av både mindre charmiga och prisvärda guesthouses till exklusiva resorts som till exempel North Island, Fregate Island och Zil Pasyon på Felicite Island.

Måltider förutom de som framgår i programmet
Utflykter på öarna
Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Eftersom det är en kombinationsresa så är det viktigt att ni alltid beställer specifik offert på resan då båtarna har avgångar någon gång i veckan. Avgångarna sker från ön Mahe.

Om Yachting

Att hyra en hytt ombord på en yacht (så kallad Cabin Charter)  är en underbar upplevelse som få känner till. Det är bekvämt och exklusivt men samtidigt prisvärt. Många upplevelser samtidigt och det är för många väldigt roligt att stifta bekantskap med andra likasinnade. Här på Seychellerna finns det olika längd på yachtresorna, allt från 4 dagars upp till 11 dagars. Seglingen tar er med till Cocos Island, La Digue, Cousin Island, Baie st Anne, Curieuse och St Pierre med retur Praslin. Yachtmodell kan variera beroende på säsong och tillgänglighet i perioden.

Du hyr en hytt med eget badrum, precis som på ett kryssningsfartyg. I stället för tusen medpassagerare reser du med endast några nya vänner. Vår professionella besättning tar hand om seglingen, bokar hamnplats och sköter allt det praktiska medan en gourmetkock förbereder dina måltider med färska lokala råvaror. Ibland fångar besättningen även färsk tonfisk och andra läckerheter från havet! Du behöver inte tänka på något utan kan lugnt luta dig tillbaka och njuta av havet och tropiska passadvindar. Katamaranen sticker inte djupt och kan därför ankra upp i underbara, ostörda vikar för bad och snorkling.

Många menar att denna typ av yachting, så kallad ”Cabin Charter”,  är den perfekta seglingssemestern. Den passar alla, såväl den inbitne seglaren som den oerfarne eller den som bara vill koppla av och uppleva livet ombord på en lyxyacht med besättning.

Karta

Resenärers upplevelser

Relaterade resor

Alla resor
Generös rabatt
Transfers ingår
'-5200kr pp

Familjeresa till Seychellerna

12 dagars resa till genuina Seychellerna med charmigt boende på 3 öar. En resa för hela familjen.

Fr. 27 990 SEK
10% RABATT
Privat strand
Vackra villor
Denis Island

Romantisk resa Seychellerna

Boutiquehotell och Robinson Crusoe-liv. 4 nätter på lyxiga Carana Resort & 4 nätter på Denis Island.

Fr. 64 990 58 750 SEK
Ö-liv
Familjeresa
Transfers ingår

Ö-liv på Praslin

Mysigt boende på ön Praslin på Seychellerna. 7 nätter på Les Lauriers med halvpension. Passar hela familjen!

Fr. 29 990 SEK

Utflykter och upplevelser

Se till att boka dessa upplevelser tidigt så att du inte missar minnesvärda upplevelser!

Heldagstur på Mahe Seychellerna

Upplev mångfalden och den inspirerande naturskönheten på Mahé, Seychellernas största och mest befolkade ö. Turen börjar med en rundtur i världens minsta huvudstad Victoria. Vi besöker intressanta platser som Victoria Clock Tower och den färgglada marknadsplatsen Sir Selwyn-Selwyn Clark, medan våra erfarna guider delar landets rika kultur och historia med dig. Vi åker vidare genom bergspasset i Sans Souci genom frodig skog och teplantager längs en av de mest natursköna vägarna på Seychellerna. Efter ett stopp vid den historiska Mission Lodge, med dess väderbitna ruiner och vacker utsikt över kusten nedan, väntar en kreolbuffé på en lokal restaurang. Ett stopp gör vi också på en ört- och kryddträdgård och avrundar dagsturen med ett besök i en lokal hantverksby med möjlighet att shoppa hantverk, innan vi återvänder till hotellet igen.

Läs mer

Vallee de Mai Praslin Seychellerna

En gång i tiden trodde man att Vallée de Mai var Edens lustgård, på grund av dess sagolika skog. Denna nationalpark tros vara 180 miljoner år gammal parken finns med på världsarvslistan, Unesco. Parken är extra känd för dess säregna palm ”Coco de Mer”, dubbelkokosnöten, som har världens största frö. Ett frö kan väga upp till 40 kilo. Här kan man också se den utrotningshotade och mytomspunna Seychellsvasapapegojan, The black parrot om man har lite tur. En halvdagstur där du får upptäcka den naturliga prakten med svajande enorma gigantiska palmerna i en forntida skog fylld med endemiska arter av palm och sällsynt fauna.

Läs mer

Vandra & Segla på Seychellerna

Det här är heldagsutflykt där en katamaran tar er till den norra kusten av Mahe, den mer orörda delen av ön. Här ska ni få en guidad tur i Morne Seychelles National Park där ni hittar några av Seychellernas bästa vandringsleder. Ni ska få ta en enkel vandring på 1 timma och 30 minuter, genom stenig terräng och tropiska skogar, till stranden Anse Major. Den här stranden kan man endast ta sig till med båt eller genom att gå denna vandring.  Ni ska  även få simma och snorkla i Cap Ternay Marine Park och avnjuta en god lunch på katamaranen innan ni ska få segla över den norra delen av Mahe ner till huvudstaden Victoria. 

Läs mer

Snorkelsafari Seychellerna

Läs mer

Segling till 3 öar på Seychellerna

Ett seglingsäventyr som utgår från ön Praslin, till de vackra öarna Cousin, Curieuse och St.Pierre - alla med sin egen mångfald och skönhet! En actionfylld heldagsäventyr där ditt första stopp är Cousin Island. Ett vackert naturreservat med orört ekosystem hem för några av de mest sällsynta fåglarna i Seychellerna och andra endemiska arter. Erfaren guider delar med dig alla hemligheterna på denna magiska ö. Nästa stopp är Curieuse Island National Marine Park med ett fantastiskt landskap där en utsökt kreolsk lunch serveras ombord. Dagen avslutas med stopp på Isle st Pierre som även är ett paradis för dykare och snorklare. Här får ni den perfekta chansen att upptäcka undervattenvärlden med snorkel och mask.

Läs mer

La Digue med cykel på Seychellerna

Nu har du chansen att utforska charmiga lilla lugna ön La Digue - på egen hand med cykel. Vid ankomst till ön väntar cykeln precis vid bryggan. Med cykel kan du upptäcka den vackra ön på egen hand och i eget tempo. Skapa din egen resplan eller följ våra rekommendationer. La Digue erbjuder spektakulära stränder, ett överflöd av kreolsk arkitektur, ett naturreservat och den berömda stranden Anse Source D'argent. 

Läs mer

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!