Klassiska Costa Rica

13 dagars exotisk resa till Costa Rica med flodfärder, vulkaner, djur och natur.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Klassiska Costa Rica prisvärd resa med 4 ikoner inkluderat, med flyg & transfers.

Upplev Costa Ricas fantastiska natur med uppehåll på genina lodger och bungalows, med lokal karaktär och hög servicenivå. Precis på det sätt som man drömmer om att Costa Rica ska vara! En resa på 13 dagar och 11 nätter med alla spännande ikoner inkluderat.

Fr. 28 990 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygresa till San Jose på Costa Rica tur och retur i ekonomiklass
Bagage att checka in och måltider ombord
Flygskatter och avgifter ingår
Privat ankomsttransfer
2 nätter på Studio Hotel, San Jose med frukost
3 dagar/2 nätters komplett paket till Tortuguero Nationalpark med måltider, transfers och utflykter
2 nätter på hotell Arenal Country Inn, Arenal, La Fortuna med frukost
2 nätter på Trapp Family Lodge i molnskogen, Monteverde med frukost
3 nätter på The Falls in Manuel Antonio, Nationalpark med frukost
Dagstur till Poas Volcano, La Paz och Doka
Dagstur till Manuel Antonio Nationalpark ingår
Rådgivning och bokningsservice
Klimatkompenserad resa 100%

Prisexempel

Pris är per person och gäller del i dubbelrum. Priset är ett från pris. Beställ gärna en personlig prisuppgift för dig och ditt sällskap.

Fr. 28 990 SEK

Upplev Costa Ricas fantastiska natur med boende på genuina lodger och bungalows, med lokal karaktär och hög servicenivå. Precis på det sätt som man drömmer om att Costa Rica ska vara!

 

Om resan

Ni kommer att få många fina upplevelser på denna resan, med många enastående nationalparker bland annat Tortuguero Nationalpark som ger er det första vilda intrycket av livet i en tät frodig regnskog. Fåglar, paddor, kryp, insekter, apor och sköldpaddor. Alla sinnen kommer arbeta för högtryck för att kunna ta in så många intryck som möjligt.

 

Vulkaner och Molnskog

Därefter får ni chansen att uppleva vackra häftiga vulkanen Arenal som ligger som en prydnad mitt i landet, norr om San Jose. Ni kommer även att utforska molnskogen, Monteverde med att vandra på hängbroarna högt över trädtopparna, för att därefter avsluta med sköna dagar på stranden och i Manuel Antonio Nationalpark.

 

Tortuguero Nationalpark ”mini Amazonas”

Räkna med att få en spännande resa med ”must do” inkluderat redan från början, så ni inte missar de viktigaste höjdpunkterna. En av dessa är Sky Walk and Sky Tram i Monteverde! I Tortuguero ingår båtutflykterna på floderna och alla måltider. En halvdagstur inne i Manuel Antonio Nationalpark ingår också, då stränderna inne i parken är magiska! Så vackra, och lugnt och fint att bada, men håll i era pinaler då aporna är mycket sugna på att lägga beslag på era tillhörigheter!

 

Flexibelt paket

För övrigt låter vi det vara upp till var och en vad som ska inkluderas i programmet.

Vill ni se kolibris och komma nära fåglarna med en guide kan vi ordna detta.

Gillar ni att få adrenalinet att pumpa och testar gärna mer aktiva äventyrligheter, såsom Zip-line och hängbroar?

Vill ni köra med egen bil eller med transfer förbokat?

Bestäm vad som passar er bäst så löser vi resten. Vi har själva rest runt på Costa Rica och ger gärna personliga råd!

 

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

En resa som går att skräddarsy och ändra om i då hela resan är skräddarsydd.

Rain

23°
24°
17°

Lördag

Söndag

Måndag

Tisdag

Dag för dag program

Här följer ett dag för dag program över denna resan.

Avresa från Sverige till San Jose på Costa Rica med ankomst samma dag. Transfer till hotellet för incheckning.

Boende: Studio Hotel – två nätter

Efter frukost bär det av på en heldagstur till Poas Vulkan och La Paz vattenfall. Underbart att komma direkt ut i naturen dag 2 och skaka av sig eventuell jet lag.

Efter frukost åker vi direkt till västkusten för att äntligen få uppleva fantastiska mini amazonas, Tortuguero. Vi gör första stoppet i Braulio Carrillo National Park. Längs med vägen passerar vi både bananplantage och ananasplantage. Vid ankomst till nationalparken går vi ombord på båten som tar oss längs de små kanalerna och vid ankomst till lodgen väntar en välkomstdrink och läcker lunch. Eftermiddagen gör vi utflykter i området och middagen på kvällen intas på hotellet.

Boende: Evergreen Lodge – två nätter

Efter en god frukost på hotellet gör vi en guidad vandring längs med lederna inne i parken, och sedan har vi tid för att koppla av före lunch serveras. På eftermiddagen besöker vi Tortuguero National Park, som utforskas med båt.

Efter frukost, åker vi med båt tillbaks från parken mot vulkanen Arenal. Lunch inkluderad på El Ceibo Restaurant.

Boende: Arenal Country Inn – två nätter

Efter frukosten finns tid för vandring, utforska området på egen hand, besöka grann-byn La Fortuna för shopping och kanske en god lunch? Testa gärna Zip-Line och flyg mellan trädtopparna som självaste spiderman, mellan de 9 plattformarna, en underbar häftig upplevelse. Klart värt varenda krona. Man kan även gå på hängbroarna om man föredrar  en mindre adrenalinkick.

Efter frukost väntar nästa äventyr och resan går vidare till ännu ett fantastiskt naturparadis, nämligen Monteverde som ligger på cirka 1 400 meters höjd i Cordillera de Tilarán-bergskedjan. Monteverde är även känt som ”skogen i skyarna”, eftersom regnskogen omges av låga moln och tjock dimma. Resan hit går först med busstransfer till sjön för att sedan åka över med båt och därifrån vidare med transfer till Monteverde på slingrande bergsvägar. Ca 4-5 timmars resa. Bara resan dit är en upplevelse i sig självt.

Boende: Trapp Family Lodge – två nätter

Idag väntar en höjdpunkt! Vi ska vandra på Hanging Bridges, skywalk, och var redo för att få uppleva det fantastiska fågellivet som Costa Rica är så känd för.

 

Nu väntar Manuel Antonio som ligger på östkusten. Här väntar boende på The Falls Resort som är en vacker resort med vattenfall och trädgård, med promenadavstånd till både stränder och restauranger. Här finns det både sengångare, pippi långstrump apor, tukaner och massor med både kollibris och fjärilar i alla färger. Resorten har 242 rum i olika standar och prisklasser.

Boende: The Falls Resort – tre nätter

3 nätter väntar på er här i detta exotiska område och en halvdagstur till Manuel Antonio Nationalpark med guide ingår.

 

                            

                     

Transfer till flygplatsen och ankomst Sverige nästkommande dag.

Ankomst Sverige

Utflykter och upplevelser

Lär om hantverksmässigt Costa Ricas kaffe från böna till färdig dryck under en guidad tur med information om skörd och rostning på denna rundtur i en familjeägd kaffebruk nära Arenal vulkan, i staden La Fortuna. Som en bonus, prova andra favorit grödor på Costa Rica, till exempel choklad och sockerrör.

Upptäck San Joses gömda läckerheter med denna speciella kvällstur i Costa Ricas huvudstad, San Jose. Vi åker till den pittoreska Paseo de la Luz på östra sidan av San Jose, känd för sin gastronomi och avrundar kvällen med en 3-rätters middag med väl utvalda viner på gourmetrestaurang på Costa Rica.

På västkusten, i området Tamarindo är det perfekt att lära sig surfa. Lär dig hur man ska paddla och med hjälp av brädan rida på vågorna in mot stranden. För erfarna surfare som vill förbättra sin teknik och form finns det också här en perfekt möjlighet. Rolig och uppskattad upplevelse för hela familjen.

Vandra en lätt 2,5 kilometer lång stig delvis med hängande broar för att spana efter vilda djur, sengångare, toucaner och trädgrodor i Tenorio Nationalpark, i närheten av Monteverde. Här finns många olika upplevelser, så hör av er om ni är intresserade av samma upplevelse men i annat område.

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

782d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

823d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

815d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

823d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

631d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

555d