Familjeresa Costa Rica

En underbar familjeresa till Costa Rica med transfer och fokus på ikoner samt djur & natur.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Upptäck det bästa av Costa Rica med hela familjen

Upplev Costa Ricas fantastiska djur och natur. Vulkaner, Tortuguero, Molnskogen och stränder! En resa på 14 dagar och 12 nätter.

Fr. 26 995 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygresa till San Jose på Costa Rica tur och retur i ekonomiklass
Bagage att checka in och måltider ombord
Flygskatter och avgifter ingår
Privat ankomsttransfer
2 nätter på Park Inn Hotel i San Jose med frukost
2 nätters på Evergreen Lodge i Tortuguero med frukost
Alla måltider i Tortuguero
2 nätter på hotell Arenal Springs Resort i Arenal med frukost
2 nätter på El Establo Mountain Lodge i molnskogen, Monteverde med frukost
3 nätter på Parador Resort i Manuel Antonio med frukost
Arenals vulkaner
Hängande broarna i molnskogen ingår
Fantastiska utflykter enligt dagprogram
Rådgivning och bokningsservice
Klimatkompenserad resa 100%

Prisexempel

Pris är per person och gäller del i dubbelrum. Pris gäller för 2 vuxna och 2 barn. Priset är ett från pris. Beställ gärna en personlig prisuppgift för dig och ditt sällskap.

Fr. 26 995 SEK

Upplev det bästa av Costa Rica och dess fantastiska natur med boende på genuina lodger och bungalows, med lokal karaktär och hög servicenivå. Precis på det sätt som man drömmer om att Costa Rica ska vara!

 

Costa Rica Resa för hela familjen

Resan börjar i San Jose där boende och utflykt väntar de första två dagarna. Därefter får ni chansen att uppleva miniamazonas Tortuguero Nationalpark i 2 dagar.

Resan går vidare till vackra häftiga vulkanen Arenal som ligger som en prydnad mitt i landet, norr om San Jose.

Ni kommer även att utforska molnskogen med dess hängbroar för att därefter avsluta med sköna dagar på stranden i Manuel Antonio.

 

”Must do upplevelser”  – ingår

Räkna med att få en spännande resa med ”must do” inkluderat redan från början, så ni inte missar de viktigaste höjdpunkterna.

En av dessa är Sky Walk and Sky Tram i Monteverde! I Tortuguero ingår båtutflykterna på floderna och alla måltider.

 

Flexibelt paket

För övrigt låter vi det vara upp till var och en vad som ska inkluderas i programmet.

Vill ni se kolibris och komma nära fåglarna med en guide kan vi ordna detta.

Gillar ni att få adrenalinet att pumpa och testar gärna mer aktiva äventyrligheter, såsom Zip-line och hängbroar?

Vill ni köra med egen bil eller med transfer förbokat?

Bestäm vad som passar er bäst så löser vi resten. Vi har själva rest runt på Costa Rica och ger gärna personliga råd!

Costa Rica Resa

 

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

En resa som går att skräddarsy och ändra om i då hela resan är skräddarsydd.

Rain

23°
24°
17°

Lördag

Söndag

Måndag

Tisdag

Dag för dag program

Här följer ett dag för dag program över denna resan.

Avresa från Sverige till San Jose på Costa Rica med ankomst samma dag.

Poas vulkan – La Paz Waterfall Gardens

Guidat besök i Poas vulkan och La Paz Waterfall Gardens.
Poas är en av de mest spektakulära vulkanerna i landet, med sin enorma krater som mäter en kilometer i diameter och 314 meter djup. De kristallblå svavelbassängerna kommer att förvåna dig tillsammans med ångan som stiger upp från de olika vulkaniska ventilerna. Vi vandrar också till den vackra Botos lagunen.

Turen fortsätter att upptäcka La Paz Waterfall Gardens, en privat reserv på mer än 70 hektar (28 hektar) perfekt för små barn och en spänning för barn i skolåldern som kommer att älska vetenskapliga utställningar. Den har fem vattenfall, säkra vandringsleder och djurutställningar bland andra intressanta attraktioner.

Fastigheten tillåter besökare att vandra genom 2 miles av asfalterade stigar som tar dem till några fantastiska vattenfall. La Paz-vattenfallet är det mest kända eftersom det kan ses från vägen. I parken får gästerna utsikt från plattformar ovanför, under och framför fallen för fantastiska fotomöjligheter.

Hummingbird Garden lockar 26 olika kolibrier. I fjärilsträdgården och laboratoriet på plats får besökare möjlighet att observera de färgglada fjärilsarterna medan de lär sig om livscykeln och metamorfosen hos dessa vackra varelser. Serpentarium uppvisar 30 av de vackraste och dödligaste ormarna i landet inklusive Golden Eyelash Viper. I Ranarium strövar grodor fritt genom en anlagd inneslutning som tas om hand av kunniga guider. La Casita de la Paz är en reproduktion av bondgårdar som ger en kulturell inblick i livet på Costa Ricans landsbygd. Parken har också en fristad för vilda fåglar och kattdjur. Dessa fåglar och vilda katter kommer från ett centrum som förlorade finansiering och var tvungen att stänga. Eftersom MINAE (Costa Ricas miljöministerium) inte hade resurser för att ta hand om dessa djur, placerades de under vård av La Paz Waterfall Gardens. Dessa katter var antingen mycket gamla, skadade eller hade exponerats för människor för länge för att släppas tillbaka i naturen. Många av fåglarna har antingen fångats olagligt av jägare och konfiskerats av regeringen eller donerats av deras ägare. De saknar de grundläggande färdigheterna för att överleva i naturen på egen hand.

Rekommenderas: Bekväma vandringsskor (helst med en tjock slitbana för vandring av stigar och hundratals trappor), shorts eller bekväma byxor och en lätt jacka eller regnrock. Viktig anmärkning: Parken varierar i höjd från 5200 fot till 4200 fot så att det kan bli kyligt när molnen rullar in.

Boende: Park Inn Hotel – två nätter

San José – Tortuguero

Efter frukost åker vi direkt till västkusten för att äntligen få uppleva fantastiska mini amazonas, Tortuguero.

Den fascinerande afro-karibiska kulturen, en kombination av jamaicanska, italienska och kinesiska invandrare, dominerar i denna region och fyller atmosfären med dofter, tropiska rytmer och lysande färger, som blandas med det dagliga arbetet hos många av invånarna på bananplantagerna och hamnarna i Limon och Moin. Efter södra Stilla havet är detta den regnigaste regionen i landet och denna faktor, i kombination med höga temperaturer, gör det till ett mycket fuktigt område under hela året.

De omfattande karibiska slätterna förskönas av floderna Pacuare, Estrella, Reventazon och Parismina, som förenar sig i vissa sektorer med Tortuguero-kanalerna, av stor betydelse för sin natursköna prakt och som en tillflyktsort för havssköldpaddorna att lägga sina ägg längs denna Området kan du se små grupper av hus bland plantorna med kassava, annatto och bananer, liksom ett stort antal vackra stränder på södra delen av kusten, korallrev och skyddade områden med små stigar som gör det möjligt att komma in i hjärtat av den tropiska skogen.

Efter en tidig hämtning på ditt hotell i San Jose, njut av en trevlig åktur genom den spektakulära nationalparken Braulio Carrillo. En läcker typisk frukost ingår på vägen. Bussresan fortsätter genom bananfält och kassava-plantager för att komma fram till piren. Sedan tar en två timmars båttur genom kanalerna dig till lodgen … precis i tid för lunch.

På eftermiddagen guidat besök i Tortugueros pittoreska stad och Sea Turtle Information Center (tidigare känt som Caribbean Conservation Corporation).

Sea Turtle Conservancy har arbetat för bevarande av hotade havssköldpaddor i Costa Rica sedan 1959. Tortuguero är värd för den största gröna sköldpaddan (Chelonia mydas) på västra halvklotet och också viktiga häckande populationer av läderback (Dermochelys coriacea) och hökfågel (Eretmochelys imbricata) sköldpaddor. Costa Ricas lagstiftare förklarade Tortuguero nationalpark 1975 för att skydda häckande sköldpaddor, stranden och de intilliggande markbundna livsmiljöerna. STC-forskare och volontärer, som är baserade på STC: s John H. Phipps Biological Field Station, fortsätter att övervaka häckande trender, tillväxthastigheter och reproduktiv framgång påbörjad av Dr Archie Carr på 1950-talet.

Före middagen, ledig tid att njuta av poolen eller bara koppla av i en hängmatta.

Boende: Evergreen Lodge – två nätter

Valfri morgonbåttur (ingår inte i detta paket): Tidiga morgontimmar är ett utmärkt tillfälle att bevittna uppvaknandet i skogen. Tortuguero är ett nätverk av navigerbara sjöar, floder och kanaler (både naturliga och konstgjorda) som används för transport och är också ett utmärkt ställe för att observera lokala vilda djur som fåglar, apor, två och tretoppade dovendjur, amerikanska krokodiler och kajmaner.

Efter frukost, guidad vandring genom leden. Fritid före lunch. På eftermiddagen besöker du Tortuguero National Park och utforskar kanalerna i små, öppna båtar för att ge bättre synlighet.

Om Tortuguero National Park:

Tortuguero National Park är skapad för att skydda den viktigaste häckningsplatsen för den gröna sköldpaddan på västra halvklotet och sträcker sig längs 22 km kustlinjen och 30 km ut till havet. Canal de Tortuguero går genom parken och förbinder en labyrint av deltor, kanaler och laguner. Med 11 distinkta livszoner som sträcker sig från palmer av raffia till örtartade träsk, erbjuder parken en av de mest givande naturupplevelserna i landet. Denna vattniga värld ses bäst med båt, de breda kanalerna möjliggör visning av vilda djur på tribunen och tysta inflygningar på vattnet tillåter ovanligt nära kontakt med faunan. Flodotrar, kaaimaner och apa är lätt synliga, liksom fåglar som oropendoler, tukaner och jacamar och andra vattenfåglar. För de flesta besökare är stjärnattraktionen den gröna sköldpaddan som häckar mellan juni och november. Tre andra arter av marina sköldpaddor kommer också i land under hela året, men i mindre antal.

Fri tid före middagen.

Boende: Evergreen Lodge

Tortuguero – Arenal Area

Efter frukost, åker vi med båt tillbaks från parken mot vulkanen Arenal. Lunch inkluderad på El Ceibo Restaurant.

Efter lunch, överför till Arenal-området enligt valt transportmedel:

1. Kör din hyrda bil 2. Privat transfer

San Carlos erbjuder ett landskap med exceptionell skönhet med sina skogar, laguner, grödor, floder med varma källor och den mest aktiva vulkanen i Costa Rica: Arenal. Med andra ord, helgedomar där man kan andas fred, renhet och naturens majestätiska kraft.

I slutet av eftermiddagen kan du njuta av hotellets varma källor.

Boende: Arenal Springs Resort & Spa – två nätter

Dagar för att upptäcka Arenal-området och några av regnskogens djur.

Under din vistelse i Arenal ingår följande turer:

Guidat besök i Arenal Natura ekologiska park

På Arenal Natura får du och din familj en unik upplevelse och miljöutbildning, där vackra tropiska grodor, fåglar, reptiler och bladklippmyror kommer att vara stjärnorna i showen. Ledsagas av en professionell naturforskarguide, du kommer att promenera i regnskogens spår för att observera över 50 olika arter av reptiler och amfibier som den berömda rödögda trädgrodan (Agalychnis callidryas), de små giftpaddorna och den vackra giften (Phyllobates lugubris) vars ljusa färger varnar potentiella rovdjur.

På den här intressanta resan kommer du också att observera ett stort utbud av växter från den tropiska regnskogen och med lite tur kommer du också att upptäcka några av de arter som lever fritt i fastigheten som Collared Peccaries, Sloths, Armadillo och Basilisks.

Turnén inkluderar: Frog Farm, fågelskådning, Serpentarium, en reptillagun och Heliconia Garden.

Varaktighet: 1:30 till 2:00

Rekommendation: • Använd bekväma kläder och stängda tåskor för promenader • Använd insektsmedel • Kom ihåg att Arenal Natura Ecological Park ligger i den tropiska regnskogen, därför kan du behöva en poncho när som helst . • Följ alltid instruktionerna för guiden och håll dig kvar i gruppen. • Gå tyst för att undvika att skrämma djur i området. • Viktigast, glöm inte din kamera!

Turbegränsningar: • Flashfotografering är inte tillåtet, eftersom det kan orsaka förändringar i djurens beteende. • Alla barn måste alltid åtföljas och övervakas av en vuxen.

Guidad vandring genom Mistico Hanging Bridges

Beläget i korridoren följt av fåglar som migrerar mellan Nord- och Sydamerika, kommer spåren och broarna i detta projekt att ge besökaren så nära som någon person någonsin kan tänka sig att observera fåglarna, blommorna och den frodiga vegetationen i den primära regnskogen. Det är en 250 hektar storskogsfastighet, gjord av stigar och broar för att upprätthålla den största harmonin mellan konstgjorda strukturer och naturen. Fastigheten har imponerande utsikt över vulkanen Arenal och sjön som matar den största vattenkraftverket i Costa Rica. Denna promenad är ett roligt och lärorikt alternativ för att lära dig mer om skogen och den lokala miljön och njuta av den nära kontakten med naturen. När du går längs leden kommer den fascinerande världen i den tropiska skogen att öppnas för dig. Längs dessa tre kilometer spår kommer besökarna att vara nedsänkta i den varierande fauna och flora i denna regnskog och beundrar färgglada fåglar och tropiska växtarter.
Mer än 50 fågelarter kan räknas på denna webbplats, en av de mest produktiva fågelskådningsturerna i regionen. Lämplig för alla åldrar och fitnessnivåer.

Vad att ta med sig? Bekväma kläder, långbyxor, vandringsskor, regnrock (speciellt under grön säsong), kamera, kikare, solskyddsmedel och insektsmedel.

Andra aktiviteter som din familj kan njuta av i området (ingår inte i detta paket):

Besök Arenal Volcano National Park

Få platser i Costa Rica inspirerar mer respekt och beundran än Arenal Volcano. Vid 5437 fot står dess höga och koniska form imponerande över de betade gröna sluttningarna som omger basen. Även om Arenal för närvarande befinner sig i en viloperiod är den fortfarande Costa Ricas mest aktiva vulkan under de senaste 43 åren. Dess historia är laddad med utbrott – både stora och mindre – som har påverkat regionen och folket som bor här intimt. Denna turné låter dig njuta av den mest extraordinära utsikten över vulkanen Arenal under en mild vandring längs kolossens nedre sluttningar. Vandringen börjar på en av spåren nära vulkanen och fortsätter genom skogen tills den når det förstörda området vid sitt första utbrott, 1968. Denna turné tar cirka 2 ½ timmar. Ingår: Inträdesavgift, guide och transfer

Vad ska jag ta med? Kamera, kikare, lätt tröja, långbyxor, regnrock, vandringsskor, solkräm och insektsmedel

Obs: – För familjer med äldre och äventyrliga barn kan vi också föreslå zip-foder, forsränning eller floddrift.

Arenal – Monteverde 

Efter frukost, transfer till Monteverde enligt vald transportmedel:

1. Kör din hyrda bil 2. Dela båtöverföring genom Arenal Lac

Staden Monteverde, som ligger i den södra änden av molnskogen, började i början av 1950-talet med drivkraften från en grupp kvakare från USA, en grupp som kom till Costa Rica lockad av dess stilla lutningar och nedrustning. De etablerade sig i regionen och ägnade sig åt att producera mjölk och ostar av hög kvalitet. Monteverde ligger 172 kilometer nordost om San José. Klimatet är mall och fuktigt, med ett genomsnitt på 17 ºC (60 ºF). Nätterna är svala och ibland kalla när passatvindarna blåser.

I slutet av eftermiddagen på fritiden kan du njuta av hotellets tennis-, basket- eller fotbollsplaner, poolen eller för att upptäcka staden.

Boende på: El Establo Hotel

Under din vistelse i Monteverde ingår följande turer:

Trapiche Tour:

Trapiche Tour är ett familjeprojekt i Costa Rica som ger besökare möjlighet att lära sig mer om de traditionella sätten att odla sockerrör, kaffe, bananer, arracache (en lokal baljväxter), avokado och makadamia. Turen börjar med en promenad på gården, genom ett litet skogsområde där ibland djurliv kan ses. Guiden förklarar processen som är involverad i odling av sockerrör och kommer att bjuda in dig att prova sockerröret och dess olika derivat. Dessutom kommer han också att prata om kaffe och visa de olika stegen som är involverade i denna gröda. Du får möjlighet att göra en liten resa på oxvagn från sockerrörsplantagen till kvarnen. Extraktionen av saft av sockerrör sker med hjälp av oxar! För att avsluta denna intressanta turné kommer besökare att bli inbjudna att smaka på några av de produkter som produceras på gården.

Längd: ca 2 timmar

Inkluderar: tvåspråkig naturforskare och transport

Canopy Tour i Selvatura:

Selvatura Park är ett bevarandeområde i Monteverde där en mängd av områdets favoritaktiviteter erbjuds på samma plats. På Selvatura Park kan besökare glida längs zip-linjer (baldakintur) genom molnskogen, gå på trätopparna (hängande broar) eller delta på en guidad naturhistorisk promenad. Parken har också en fjärilsträdgård med värd för mer än 5 olika arter, en kolibri trädgård, ett utbildningscenter och en intressant reptil och amfibieutställning. Dessutom hittar besökare en souvenirbutik och en restaurang.

Canopy Tour kombinerar spänningen i äventyr med en unik utsikt över molnskogen. Turen startar vid huvudklädningsrummet där besökarna blir redo och kommer att tas till instruktionsplattformen för riktlinjer och instruktioner. Nästa besökare tas till den första plattformen där de börjar turnén. De kommer att korsa genom skogstaket som passerar genom tre kabeldelar. Mellan varje avsnitt måste de gå genom skogen. Under en av dessa promenader når de Tarzan Swing, där de med en äventyrlig anda säkert kommer att få en viskning. Tarzan Swing är en sideaktivitet som ingår i turnén där deltagarna får möjlighet att svänga sig genom skogen medan de är fästa vid ett högsäkerhetsrep. Denna baldakintur har 15 zip-linjer, 18 plattformar och en Tarzan Swing.

Längd: 2:30 timmar.

Vad att ta med sig? Långa byxor, vandringskängor och beroende på vädret lite regnutrustning

Viktig anmärkning: Den är lämplig för personer i alla åldrar, men den rekommenderas inte för vissa personer med extremt viktöverskott

 

Efter frukost, ta er till Manuel Antonio-området enligt valt transportmedel:

1. Kör din hyrda bil 2. Privat transfer

Central Pacific har stränderna närmast huvudstaden. Bland de mest populära är Herradura, Jaco, Dominical och de i Manuel Antonio National Park. De njuter av egenskaperna hos ett mycket varmt och fuktigt klimat, med en säsong av strålande solsken från december till slutet av april och varmt vatten året runt.

I slutet av eftermiddagen på fritiden kan du njuta av hotellets pool.

Boende: Parador Hotel- tre nätter

Dagar för att koppla av och njuta av stranden

Under din vistelse i Manuel Antonio ingår följande turné:

Guidat besök i Manuel Antonio National Park

Denna nationalpark är en av de mest populära i landet tack vare sitt stora utbud av flora och fauna exemplar: det är hem för 3 av de fyra befintliga aporna i Costa Rica. Parken i sig har tre olika stigar som varierar i grad från platt till mycket brant. Leden du kommer att ta är cirka 2 miles lång, platt och slingor genom parken. Under hela vandringen kommer du att kunna observera dovendyr, fåglar och reptiler, samt beundra orkidéer, fjärilar och tropiska träd. Halvvägs genom vandringen kommer ett 20-minuters strandstopp att vara.

* * * Parken är stängd på måndagar. * * *

Inkluderar: Inträdesavgift, turné med en tvåspråkig naturhistorisk guide och transport.

Vad att ta med sig? Solkräm, kamera, solglasögon, vandringsskor (badlakan och baddräkt valfritt).

Transfer till flygplatsen och ankomst Sverige nästkommande dag.

Utflykter och upplevelser

Lär om hantverksmässigt Costa Ricas kaffe från böna till färdig dryck under en guidad tur med information om skörd och rostning på denna rundtur i en familjeägd kaffebruk nära Arenal vulkan, i staden La Fortuna. Som en bonus, prova andra favorit grödor på Costa Rica, till exempel choklad och sockerrör.

Upptäck San Joses gömda läckerheter med denna speciella kvällstur i Costa Ricas huvudstad, San Jose. Vi åker till den pittoreska Paseo de la Luz på östra sidan av San Jose, känd för sin gastronomi och avrundar kvällen med en 3-rätters middag med väl utvalda viner på gourmetrestaurang på Costa Rica.

På västkusten, i området Tamarindo är det perfekt att lära sig surfa. Lär dig hur man ska paddla och med hjälp av brädan rida på vågorna in mot stranden. För erfarna surfare som vill förbättra sin teknik och form finns det också här en perfekt möjlighet. Rolig och uppskattad upplevelse för hela familjen.

Vandra en lätt 2,5 kilometer lång stig delvis med hängande broar för att spana efter vilda djur, sengångare, toucaner och trädgrodor i Tenorio Nationalpark, i närheten av Monteverde. Här finns många olika upplevelser, så hör av er om ni är intresserade av samma upplevelse men i annat område.

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

782d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

823d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

815d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

823d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

631d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

555d