Costa Rica Eco Deluxe

11 dagars rundresa till Costa Rica med Pacuare River, Nayara Gardens i Arenal och strandboende.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Costa Rica Resa på 11 dagar med lyxiga boenden och äventyrliga utflykter

Upplev Costa Ricas fantastiska djur och natur. Regnskog, vulkaner och stränder! Boende på lyxiga hotell med fantastisk servicenivå. Helt precis på det sätt som man drömmer om att Costa Rica ska vara!

Fr. 39 990 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygresa till San Jose på Costa Rica tur och retur i ekonomiklass
Bagage att checka in och måltider ombord
Flygskatter och avgifter ingår
Privat transfer hela resan
1 natt på Gran Hotel Costa Rica i San Jose
2 nätter på Pacuare Lodge i Pacuare River med frukost, lunch & middag
3 nätters på Nayara Gardens i Arenal med frukost
3 nätter på Mangroove Hotel i Papagayo Peninsula med frukost
Utflykter enligt dagprogram
Inrikesflyg Liberia - San Jose
Rådgivning och bokningsservice
Klimatkompenserad resa 100%

Prisexempel

Pris är per person och gäller del i dubbelrum. Priset är ett från pris. Beställ gärna en personlig prisuppgift för dig och ditt sällskap.

Fr. 39 990 SEK

Upplev det bästa av Costa Rica och dess fantastiska natur med boende med hög standard, med lokal karaktär och hög servicenivå. Precis på det sätt som man drömmer om att Costa Rica ska vara!

 

Costa Rica Deluxeresa

Ni anländer i San Jose där centralt boende väntar på Gran Hotel Costa Rica.

Ditt äventyr börjar i Pacuare River där ni får forsa nerför Pacuare-floden genom hisnande kanjoner och frodig vegetation för att nå ert boende Pacuare Lodge.  Detta är det perfekta sättet att utforska en av Costa Ricas tätaste regnskog, vilket ger er tid att fullt ut njuta av en mängd olika utflykter och områdets fantastiska natur.

Resan går vidare till vackra häftiga vulkanen Arenal som ligger som en prydnad mitt i landet, norr om San Jose.

De sista dagarna får ni chans att utforska Papagayo halvön. Regionen i norra Stillahavsområdet har vackra landskap som består av vikar, klyftor, kullar stänkte av skogar och klippor, panoramavägar, vulkaner, vilda floder, vackra stränder av grå, fin mörk, vit och gyllene sand badad av en blå hav av klart vatten, med främst milda vågor och rik på fiskar och strandfåglar.

 

”Must do upplevelser”  – ingår

Räkna med att få en spännande resa med ”must do” inkluderat redan från början, så ni inte missar de viktigaste höjdpunkterna.

  • Forsränning i Pacuare River
  • Privat Arenal Volcano National Park besök

 

Flexibelt paket

För övrigt låter vi det vara upp till var och en vad som ska inkluderas i programmet.

Vill ni se kolibris och komma nära fåglarna med en guide kan vi ordna detta.

Gillar ni att få adrenalinet att pumpa och testar gärna mer aktiva äventyrligheter, såsom Zip-line och hängbroar?

Vill ni köra med egen bil eller med transfer förbokat?

Bestäm vad som passar er bäst så löser vi resten. Vi har själva rest runt på Costa Rica och ger gärna personliga råd!

Costa Rica Resa

 

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

En resa som går att skräddarsy och ändra om i då hela resan är skräddarsydd.

Rain

23°
24°
17°

Lördag

Söndag

Måndag

Tisdag

Dag för dag program

Här följer ett dag för dag program över denna resan.

Avresa från Sverige till San Jose på Costa Rica med ankomst samma dag.

Gran Hotel Costa Rica är en historisk ikon i centrala San Jose, belägen bredvid nationalteatern och nära andra viktiga kultur- och fritidsattraktioner i stadens huvudstad.

Hotellet öppnade bakom 1930, men det har totalrenoverats och har nyligen öppnat sina dörrar under det internationella varumärket Curio by Hilton och bevarar alla dess historiska arv.

Hotellet är känt bland Costa Ricans som hotellet där John F. Kennedy bodde under sitt besök i landet 1963 och det är det enda hotellet som har förklarats till ett historiskt och arkitektoniskt monument i landet.

Idag är Gran Hotel Costa Rica en sofistikerad fastighet med modern teknik och trendig dekoration. Det har 79 rum uppdelade i olika kategorier, alla med en modern och klassisk touch. Alla rum är utrustade med gratis Wi-Fi, TV, litet kylskåp, skrivbord och separat dusch.

 

Boende: Gran Hotel Costa Rica 1 natt

Ditt äventyr börjar forsa nerför Pacuare-floden genom hisnande kanjoner och frodig vegetation för att nå singularis Pacuare Lodge. Detta är det perfekta sättet att utforska en av Costa Ricas tätaste regnskog, vilket ger gästerna tid att fullt ut njuta av en mängd olika utflykter och områdets fantastiska natur.

Hämtning tidigt på morgonen i lobbyn på ditt hotell för att överföras till Pacuare-floden (ca 2H30). En typisk Costa Ricas frukost ingår i en lokal restaurang, på väg.

Floden Pacuare har sin källa i Talamanca Range och rinner cirka 108 km till den karibiska kusten. Det är en populär plats för forsränning, paddling och kajakflod. Regnskogarna som omger floden är hem för exotiska djurarter som jaguarer, apor, ocelots och ett mycket stort antal fåglar. Floden Pacuare har erkänts som en av de tio bästa natursköna floderna i världen av National Geographic Magazine.

Efter att ha anlänt till floden kommer Pacuare Lodges expertguider att förklara säkerhetsåtgärder och förse dig med nödvändig forsränning innan forsränning äventyret börjar. En gång i vattnet kommer du att uppleva ren upprymdhet när du möter utmaningen för varje enorm våg, som kämpar för böljande vatten i mil av rasande forsar.

Under denna första dag på floden, en resa som tar drygt en och en halv timme (klass II-III forsar), passerar floden genom natursköna kanjoner där kristallklara vattenfall sjunker ner i den hastigt flödande floden nedanför. Höga träd och tät grön vegetation kommer ända ner till vattenkanten. Den tjocka underskogen i detta skyddade område ger skydd för en mängd olika tropiska djur och fåglar, inklusive några hotade arter. När du går runt svängen kommer du att spionera de inhemska faciliteterna på Pacuare Lodge. Här går du av från din flotta och går upp de svagt stigande trapporna till huvudstugan.

Ankomst till Pacuare Lodge beräknas mellan kl. 12.00 och 13.00.

Efter lunch kan du ta hållbarhetsturen med en naturhistorisk guide, utforska regnskogen som glider längs kablarna från träd till träd eller helt enkelt koppla av i din privata bungalow. På kvällen kan du äta på gourmet-delikatesser vid levande ljus och sedan besöka salongen på övervåningen för att ta en drink innan du går till en vilsam natts sömn.

Din vistelse på Pacuare Lodge inkluderar: Delad marktransport, tvåspråkiga professionella guider, all nödvändig utrustning, frukost på väg, alla måltider i lodgen, varma drycker och picknicklunch längs floden och följande aktiviteter:

Pacuare Canopy Adventure, Canyoning El Tesorito Creek, Cabecar Indigeneous Hike, Ancient Trail & Hidden Waterfall Hike,
Tidig morgon fågelskådning, landsbygdserfarenhet, hållbarhetstur.

Maximalt tillåtet bagage Vikt: 11,5 kg. Storlek: 55 cm / 22 tum. Höjd: 40 cm / 16 tum. Bagage ska passa inuti de torra påsarna som används för att transportera all mat och förnödenheter in och ut ur stugan.

Boende:  Pacuare Lodges

Dag för att koppla av eller uppleva några av de aktiviteter som finns tillgängliga för er.

Talamanca-bergen är hem för Cabecar-indianerna, den största inhemska gruppen i Costa Rica, och en som fortfarande behåller många av sina traditionella seder och övertygelser. Till skillnad från många andra inhemska grupper bor Cabecar-samhället inte i byar utan föredrar små familjenheter utspridda i denna isolerade region.

Från Pacuare Lodge får du möjlighet att upptäcka och uppleva Cabecars livsstil i relativ komfort och utan att inkräkta på deras integritet. Faktum är att Pacuare Lodge hjälpte medlemmar av en klan som bor i det närliggande Nairi Awari Ursprungsreservatet att bygga en typisk Cabecar Rancho (halmtak) inte långt från lodgen där sonen till en lokal shaman (eller medicinman) ger besökare en introduktion till deras kultur och seder.

Denna Rancho kan nås med en kort vandring från lodgen. Det finns två alternativ. Du kan börja med en måttlig vandring på 30 minuter genom regnskogen, vilket gör att du kan se en del av den flora och fauna som dessa ursprungsbefolkningar länge har litat på. Eller så kan du ta en mer direkt väg, vilket innebär en kort promenad från lodgen. Frukost serveras på Rancho, där du får möjlighet att lära dig mer om denna forntida kultur.

Längd: med djungelvandring 1h30 timmar, utan vandring 1 timme.

Svårighetsgrad: lätt. Inkluderar: guide och frukost.

Vad att ta med sig? Bekväma kläder, vandringsskor, hatt, regnrock, kamera, kikare, insektsmedel och solskyddsmedel

 

Boende:  Pacuare Lodges

På morgonen avgår du med flotte för en ännu roligare dag med forsränning (ca 3½ timme över forsar i klass III-IV), inklusive en utsökt picknicklunch längs floden. Vid flodutloppet har du chansen att byta kläder innan du tar privat transfer till Arenal-regionen (ca 4:30 min).

Denna region erbjuder ett landskap av exceptionell skönhet med sina skogar, sjöar, gröda fält, termiska källor och en av de mest aktiva vulkanerna i Costa Rica: Arenal.

 

Boende: Nayara Hotel

På morgonen privat guidad tur i Arenal Volcano National Park.

Få platser i Costa Rica inspirerar mer respekt och beundran än Arenal Volcano. Vid 5437 fot står dess höga och koniska form imponerande över de betade gröna sluttningarna som omger basen. Även om Arenal för närvarande befinner sig i en viloperiod är den fortfarande Costa Ricas mest aktiva vulkan under de senaste 43 åren. Dess historia är laddad med utbrott – både stora och mindre – som har påverkat regionen och folket som bor här intimt.

Denna tur låter dig njuta av den mest extraordinära utsikten över vulkanen Arenal under en mild vandring längs kolossens nedre sluttningar.

Vandringen börjar på en av spåren nära vulkanen och fortsätter genom skogen tills den når det förstörda området vid sitt första utbrott, 1968. Denna tur tar ungefär 2 ½ timmar.

I priset ingår: Inträdesavgift, middag, guide och transfer.

Ta med: kamera, kikare, lätt tröja, långbyxor, regnrock, vandringsskor, solkräm och insektsmedel.

 

Boende: Nayara Hotel

Dag att på egen hand utforska omgivningar.

 

Boende: Nayara Hotel

Efter en utsökt frukost, privat transfer till Papagayo Peninsula (ungefär 3 timmar).

Guanacaste-provinsen omfattar torra, våta och mycket fuktiga skogar, inklusive de skyddade områdena för de få resterna av de tropiska torra skogarna som en gång sträckte sig från Mexiko längs hela Stillahavskusten, och som idag praktiskt taget har försvunnit från det mesoamerikanska landskapet.

Regionen i norra Stilla havet är ett land med vackra landskap som består av vikar, klyftor, kullar stänkte med skogar och klippor, panoramavägar, vulkaner, vilda floder, vackra stränder med grå, fin mörk, vit och gyllene sand badad av en blå hav av klart vatten, med främst milda vågor och rik på fiskar och strandfåglar. Klimatet är mycket varmt och torrt under sommaren, som vanligtvis varar från december till april, och varmt och fuktigt under resten av året. Den genomsnittliga årliga temperaturen är 27,5 ° C.

Guanacaste är välsignat med ett landskap av slätter och torra kuster från januari till april som blir mycket frodiga under regnperioden.

I denna idylliska region bjuder den strålande solens positiva energi, som lyser långa timmar, i kombination med de heta temperaturerna, dig att njuta av det varma vattnet och det stora Stilla havet och de närliggande attraktionerna och nationalparkerna.

Boende: Mangroove Hotel

Tid att på egen hand utforska omgivningarna.

Boende: Mangroove Hotel

Privat transfer till Liberia flygplats för att ta ett lokalt flyg tillbaka till San José. Vid ankomst privat transfer till Juan Santamaria International Airport.

Dags för hemfärd.

 

Utflykter och upplevelser

Lär om hantverksmässigt Costa Ricas kaffe från böna till färdig dryck under en guidad tur med information om skörd och rostning på denna rundtur i en familjeägd kaffebruk nära Arenal vulkan, i staden La Fortuna. Som en bonus, prova andra favorit grödor på Costa Rica, till exempel choklad och sockerrör.

Upptäck San Joses gömda läckerheter med denna speciella kvällstur i Costa Ricas huvudstad, San Jose. Vi åker till den pittoreska Paseo de la Luz på östra sidan av San Jose, känd för sin gastronomi och avrundar kvällen med en 3-rätters middag med väl utvalda viner på gourmetrestaurang på Costa Rica.

På västkusten, i området Tamarindo är det perfekt att lära sig surfa. Lär dig hur man ska paddla och med hjälp av brädan rida på vågorna in mot stranden. För erfarna surfare som vill förbättra sin teknik och form finns det också här en perfekt möjlighet. Rolig och uppskattad upplevelse för hela familjen.

Vandra en lätt 2,5 kilometer lång stig delvis med hängande broar för att spana efter vilda djur, sengångare, toucaner och trädgrodor i Tenorio Nationalpark, i närheten av Monteverde. Här finns många olika upplevelser, så hör av er om ni är intresserade av samma upplevelse men i annat område.

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

782d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

823d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

815d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

823d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

631d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

555d