Husbil i Australien & Nya Zeeland

Upplev Australien och Nya Zeeland på bästa sätt med husbil under 4 veckor, enkelt, fritt och flexibelt. En resa där du själv får välja vad du vill se och göra.

Fr. 69 550 SEK

Komplett resa till Australien och Nya Zeeland med flygbiljetter, skatter, 10 dagars husbilshyra i Australien samt 14 dagars husbilshyra på Nya Zeeland inkl färjeöverfartsbiljett. Hotellnätter ingår enligt program. Prisexempel per person baserat på del i dubbelrum.
Resebeskrivning

Husbil i Australien & på Nya Zeeland

Vill du upptäcka den vackra naturen, det rika djurlivet och den fantastiska kulturen i Australien och Nya Zeeland?

Då rekommenderar vi att man ser dessa vackra länder genom att köra på egen hand med husbil. Att husbilssemestra i Australien och på Nya Zeeland är både en vanlig och populär semesterform. Husbilarna är av hög kvalitet och finns i olika storlekar, allt från mindre varianter med 4WD till stora modeller för hela familjen.

I Australien rekommenderar vi att man väljer en sträcka mellan två punkter, t ex Adelaide och Sydney längst The Great Ocean Road eller kanske längs med östkusten från Sydney och Brisbane.

Nya Zeeland är en helt perfekt destination att upptäcka med en husbil. Här är det lite trafik, trevliga människor, bra vägar och massor av mysiga och fina campingplatser, gör det hela klart enkelt.

Gillar du dessutom att ha huset med dig på hjul, men också vill ha en bekymmersfri semester och kunna koppla av till 100%? Då passar denna resa dig!

Vad ingår i erbjudandet?
 • Flygresa till Australien och Nya Zeeland tur och retur i ekonomiklass
 • Flygbiljett mellan Australien och Nya Zeeland
 • Bagage att checka in och måltider ombord
 • 2 nätter på 4-stjärnigt hotell i Adelaide
 • 10 dagars husbil för två personer från Adelaide till Sydney
 • Full försäkring med 0:- i självrisk, extra förare, komplett med all utrustning samt WiFi och även enkelvägshyra ingår
 • 2 nätter på 4-stjärnigt hotell i Sydney
 • 14 dagars husbil för två personer på Nya Zeeland
 • Full försäkring med 0:- i självrisk, extra förare, komplett med all utrustning samt WiFi och även enkelvägshyra ingår
 • Färjeöverfart för 2 personer och en husbil på Interislander Wellington – Picton
 • Lounge access ombord på färjan för två personer
 • En övernattning/uppställning av husbilen på en vingård inklusive picnic korg med en flaska vin
 • Skräddarsytt upplägg – går att justera
 • 24 timmars service på plats
 • Klimatkompenserad 100%

Resan inleds i Adelaide där ni får vila upp er på ett centralt beläget hotell. Sedan tar ni en husbil och börjar resan längst kusten och "The Great Ocean Road" till Sydney. Ni har nu 10 dagar på er (eller längre om ni önskar) att upptäcka Barossa Valley, Great Ocean Road, Kangaroo Island med mera för att i lugn och ro resa längs med södra Australiens kustlinje mot Sydney.

I Sydney lämnar ni husbilen och checkar in på ett centralt beläget hotell för att få chansen att upptäcka denna vackra stad som faktiskt har utsetts till en av världens finaste städer. Här i Sydney har ni 3 dagar på er att uppleva staden och dess närliggande nationalparker.

Vi har möjlighet att ordna både turer till nationalparken Blue Mountains och självklart en tur in i Sydney Operahouse, kanske också en föreställning med middag om ni önskar det. 

Ni flyger sedan vidare till Auckland där en husbil väntar på er. Ni har nu 14 dagar på er att utforska Nya Zeeland, i lugn och ro. Ni börjar er fantastiska resa i Auckland och kör sedan som ni själva önskar. Vi hjälper er gärna att planera en resa utefter era önskemål om ni inte önskar att vara 100% flexibla och lägga upp resan helt på egen hand. 

Upplev Nya Zeelands pärlor på Nordön. Missa inte Bay of Islands och Coromandel, för att få chansen att paddla kajak, snorkla och njuta av Nya Zeelands skörgårdsliv. Ni kör sedan vidare mot Rotorua och får chansen att uppleva maorikulturen. Här finner ni även många gejsrar & heta källor. Har ni tid rekommenderar vi ett stopp i Taupo, där sjön Lake Taupo ligger, Nya Zeelands största och djupaste sjö. Här är det också en bra och rolig ide att prova fallskärmshoppning, om ni har mod till det.

Att vandra i Tongariro National Park är en annan riktigt fin höjdpunkt. En vandring på 8 timmar som tar er till vulkanens topp. Tufft, jobbigt och alldeles underbart!

Lite söderut ligger Wellington, Nya Zeelands huvudstad. Här kan ni besöka Wetu Caves som tar er med bakom kulisserna och berättar mer om inspelningen av Sagan om Ringen trilogin. En annan sevärdhet är museet Te Papa, en riktig höjdare. Promenera, fika och lär känna denna fina huvudstad innan ni kör ombord på Interislander som tar er till Sydöns norra spets, Picton.

Välkommen till Sydön och Picton dit ni ankommer med Interislander färjan från Wellington. Ni kör vidare med husbilen till Nelson för att besöka Nya Zeelands soligaste stad. Ni kan även köra till Abel Tasman Nationalpark, en av de finaste parkerna i Nya Zeeland som bjuder på fina vandringsleder och kajakpaddling.

Antingen kan ni sedan köra längs med västkusten till glaciärerna Franz Josef och Fox Glacier eller så kör ni östkusten för att spana efter valar och simma med delfiner i Kaikoura. Missa inte heller Blenheim som är mecka för vinälskare. Här finns mängder av vinodlingar. Goda Sauvignon Blanc viner produceras här i det perfekta klimatet för just dessa druvor. Fortsätt sedan till Christchurch där husbilen kan lämnas.

Läs mer här om resrutten: Resrutt med husbil Nya Zeeland

Inspirationsartiklar:

Fakta om husbil Australien

Husbilsresor på Nya Zeeland

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Krydda gärna resan med ett par upplevelseövernattningar. Till exempel på Nya Zeeland kan ni en natt och parkera husbilen på en vingård. Ni får då en picknic korg levererad till er husbil, fylld med godsaker och en flaska vin. Vi vill även tipsa att boka en övernattning i en exklusiv ”purepod” som är ett boende mitt i naturen, belägen långt bort från allfarvägarna. En mycket spännande upplevelse som även är 100% miljöcertifierad.

Resrutten är fri för er att bestämma helt på egen hand. Se detta som ett förslag på hur resans rutt kan gå. Resan går att göra om och ändra beroende på resesällskap och budget. Vi hjälper dig med en resa som matchar dina önskemål och din budget perfekt.

Karta

Utflykter och upplevelser

Se till att boka dessa upplevelser tidigt så att du inte missar minnesvärda upplevelser!

Milford cruise

Utflykt från Queenstown till Milford sound. Ni blir upphämtade på hotellet och kommer få ta en buss som tar er 3,5 timme till Milford Sound. Bussen tar vägen längs sjön Wakatipu och kommer stanna flertalet gånger på vackra platser där ni kommer få möjlighet att ta en liten promenad och fota den vackra naturen. Vägen går längst snötäckta berg som störtar brant ned i bråddjupa fjordar. Att köra längs den spegelblanka fjorden Milford Sound sägs vara en av de vackraste alpina bilupplevelserna i världen. Väl på plats i Milford Sound kommer ni få stiga på en båt som tar er ut i fjorden omringade av vackra klippor och vattenfall. Naturen här är magisk och man får inte nog av det. Kanske kommer ni ha möjlighet att se delfiner, sälar och pingviner. Efter båtturen tar ett flyg er tillbaka till Queenstown. 

Läs mer

Cruise & Rainforest walk

Ett äventyr där ni kommer ta en båt ut på sjön och vidare till regnskogen. När ni kliver av båten och går in i regnskogen är det som att ni kliver in i en annan värld. Detta är västkustens äldsta regnskog och här finns ett väldigt rikt fågelliv, och de är väldigt nyfikna små varelser. Turen är 2-3 timmar och det ingår transfer från hotellet samt varm dryck ombord på båten. 

Läs mer

Hobbiton Movie set

Hobbiton, där Sagan om ringer spelades in är ett äventyr du inte får missa. Här kan du ta en guidad tur och njuta av den vackra naturen, se scener där Sagan om ringer spelades in och gå in i de mysiga hobbithålorna. Detta får man inte missa när man är i Nya Zeeland.

Läs mer

Tamaki Maori Village

En kväll med Maorikultur. En kväll där du får uppleva det riktiga Nya Zeeland. Här kommer ni få avnjuta en 3-rätters middag medan människor inom Maorikulturen sjunger sånger på Maori, dansar och underhåller på ett tradionellt vis. En kväll som är mycket uppskattad av många resenärer. 

Läs mer

Tongariro Alpine Crossing

En väldigt vacker vandring i Tongariro National Park, Tongariro Alpine Crossing. Den guidade Vandringen är 19km lång och ni kommer älska den underbara naturen med bergstoppar, vulkaner och kristallblå sjöar. 

Läs mer

Kayak, seals & cruise

Dagen börjar med en guidad kajaktur ut på havet bland den vackra naturen, du ska sedan få ta en båt norr ut till Anchorage där du ska få ta en fin vandring, antingen Cleopatra's Pool eller Pitt Head Loop Track. Båten tar dig sedan tillbaka till Kaiteriteri igen. Detta är en heldagstur där du kommer få njuta av det bästa naturen har att erbjuda och eventuellt även ha chans att träffa på sälar och delfiner. 

Läs mer

The Full Monty

En tur där du kommer att få åka ut med en båt och uppleva den 12km långa kuststräckan full med långa vita stränder och vackra klippor. Här kommer du få se Lonely Bay, Cooks Beach, Hahei och den kända Cathedral Cove där Prince Caspian (Chronicles of Narnia) spelades in. Du kommer åka igenom Te Whanganui-A-Hei marinreservat. Här finns ett rikt djurliv med fåglar, delfiner, valar och sälar. Du kommer under hela turen ha en guide som berättar om allt ni ser längst den vackra båtturen. 

Läs mer

Vinprovning i Blenheim

En härlig vinprovning i Blenheim. Du börjar dagen med en guidad vinprovning där ni kommer att besöka 3 vingårdar. På eftermiddagen kommer du att få cykla på egen hand med en karta och besöka de vingårdar du känner för. Guiden kommer gå igenom kartan och visa vart de härliga lunchställena finns och vilka vingårdar som du bör besöka. 

Läs mer

Resenärers upplevelser

Relaterade resor

Alla resor
Rev & Regnskog
Rundresa
Safari

Australien i ett nötskal

Sydney, Safariupplevelser, Ayers Rock och stora barriärrevet på 18 dagar i Australien.

Fr. 44 500 SEK
Rev & Regnskog
Rundresa
Safari

Australien med guldkant

Australiens främsta ikoner på en och samma resa med genomgående lyxigt boende och spännande turer.

Fr. 99 500 SEK
Norr till Söder
Upplevelseresa
Cook-öarna

Nya Zeeland och Cook-öarna

Nya Zeeland i 2 veckor med hyrbil samt 1 vecka på Cook-öarna.

Fr. 54 900 SEK
Kakadu & djur
Äventyr
Rundresa

Australien från norr till söder

I Crocodile dundees fotspår, från exotiska nationalparkerna i norr till Sydney.

Fr. 37 900 SEK

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!