Husbil i Australien & Nya Zeeland

Upplev Australien och Nya Zeeland med husbil på 4 veckor, fritt och flexibelt.

Fr. 49 550 SEK

Komplett resa till Australien och Nya Zeeland med flygbiljetter, skatter, 10 dagars husbilshyra i Australien samt 14 dagars husbilshyra på Nya Zeeland inkl färjeöverfartsbiljett. Hotellnätter ingår också enligt program. Prisexempel per person baserat på del i dubbelrum.
Resebeskrivning

Resor husbil Australien & Nya Zeeland

Att husbilssemestra i Australien och på Nya Zeeland är en både vanlig och populär semesterform. I Australien rekommenderar vi att man väljer en sträcka mellan två punkter, t ex Adelaide och Sydney eller kanske längs med östkusten Sydney och Brisbane. Husbilarna är av hög kvalitet och finns i olika storlekar, allt från mindre varianter med 4WD till stora modeller för hela familjen. Nya Zeeland är en helt perfekt destination för att upptäcka med en husbil. Lite trafik, trevliga människor, bra vägar och massor av mysiga och fina campingplatser, gör det hela klart enkelt. Gillar du dessutom att ha huset med dig på hjul, men också vill ha en bekymmersfri semester och kunna koppla av till 100%? Då passar denna resa dig!

Vad ingår i erbjudandet?
 • Flygresa till Australien och Nya Zeeland tur och retur i ekonomiklass
 • Flygbiljett mellan Australien och Nya Zeeland
 • Bagage att checka in och måltider ombord
 • 2 nätter på 4-stjärnigt hotell i Adelaide
 • 10 dagars husbil för två personer från Adelaide till Sydney
 • Full försäkring med 0:- i självrisk, extra förare, komplett med all utrustning samt WiFi och även enkelvägshyra ingår
 • 2 nätter på 4-stjärnigt hotell i Sydney
 • 14 dagars husbil för två personer på Nya Zeeland
 • Full försäkring med 0:- i självrisk, extra förare, komplett med all utrustning samt WiFi och även enkelvägshyra ingår
 • Färjeöverfart för 2 personer och en husbil på Interislander Wellington – Picton
 • Lounge access ombord på färjan för två personer
 • En övernattning/uppställning av husbilen på en vingård inklusive picnic korg med en flaska vin
 • Skräddarsytt upplägg – går att justera
 • 24 timmars service på plats
 • Klimatkompenserad 100%

Resan inleds med Adelaide där en husbil väntar på er, efter 2 nätters boende och utvilande på ett centralt beläget hotell. Viktigt att vila ut efter flygresan och komma över jetlag. Husbilen hämtas ut efter två dagar och ni har nu 10 dagar på er (eller längre om ni önskar) att upptäcka Barossa Valley, Great Ocean Road, Kangaroo Island med mera för att i lugn och ro resa längs med södra Australiens kustlinje mot Sydney.

 

I Sydney lämnar ni husbilen och checkar in på ett centralt beläget hotell för att få chansen att upptäcka denna vackra – en av världens finaste städer. Här i Sydney har ni 3 dagar på er att uppleva staden och dess närliggande nationalparker.

 

Vi har möjlighet att ordna både turer till nationalparken Blue Mountains och självklart en tur in i Sydney Operahouse, kanske också en föreställning med middag om ni önskar det.

Ni flyger sedan vidare till Auckland där en husbil väntar på er, och ni har nu 14 dagar på er att utforska Nya Zeeland, i lugn och ro. Ni börjar i Auckland och vi kan hjälpa er med att planera en resa utefter era önskemål eller om ni kanske önskar vara 100% flexibla och lägga upp resan helt på egen hand går det bra.

Upplev Nya Zeelands pärlor och missa inte Bay of Islands och Coromandel, för att få chansen att paddla kajak, snorkla och njuta av sköna stränder. Ni kör sedan vidare mot Rotorua och får chansen att uppleva maoriekulturen och gejsrar & heta källor. Har ni tid gör ni stopp även i Taupo, där sjön Lake Taupo ligger, Nya Zeelands största och djupaste sjö. Här är det också en bra och kul ide att prova fallskärmshoppning, om ni har mod till det.

Att vandra i Tongariro National Park är en annan riktigt fin höjdpunkt. En vandring på 8 timmar som tar er till vulkanens topp. Tufft, jobbigt och underbart!

Lite söderut ligger Wellington, Nya Zeelands huvudstad. Här kan ni besöka Wetu Caves som tar er med bakom kulisserna och berättar mer om inspelningen av Sagan om Ringen triologin. En annan sevärdhet är museumet Te Papa. Absolut en höjdare. Promenera, fika och lär känna denna fina huvudstad, innan ni kör ombord på Interislander som tar er till Nordöns norra spets, Picton.

Välkommen till Sydön och Picton dit ni ankommer med Interislander färjan från Wellington. Ni kör vidare med husbilen till Nelson för att besöka Nya Zeelands soligaste stad. Ni kan även köra till Abel Tasman Nationalpark, en av de finaste parkerna som bjuder på fina vandringsleder och kajakpaddling om ni önskar det.

Antingen kan ni sedan köra längs med västersidan till glaciärerna Franz Josef och Fox Glacier eller köra östkusten för att spana efter valar och kanske simma med delfiner i Kaikoura. Missa inte heller Blenheim som är vindistriktsmeckat på Nya Zeeland. Goda Sauvignon Blanc viner produceras här i det perfekta klimatet för just dessa druvor. Fortsätt sedan till Christchurch där husbilen kan lämnas.

 

Läs mer här om resrutten: Resrutt med husbil Nya Zeeland

 

Inspirationsartiklar:

Fakta om husbil Australien

Husbilsresor på Nya Zeeland

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Krydda gärna resan med ett par upplevelseövernattningar. Till exempel på Nya Zeeland kan ni en natt parkera husbilen på en vingård, exklusivt för er. Ni får då en picnic korg levererad till er husbil, fylld med godsaker och en flaska vin. Vi tipsar även om att ni kan boka en övernattning i en exklusiv ”purepod” som är ett boende mitt i naturen, belägen långt bort från allfarvägarna. Mycket spännande upplevelse som också är 100% miljöcertifierad.

Resrutten är fri för er att bestämma helt på egen hand. Se detta som ett förslag på hur resans rutt kan gå. Resan går att göra om och ändra beroende på ressällskap och budget. Vi hjälper dig med bästa resan som matchar dina önskemål och din budget.

Karta

Utflykter och upplevelser

Se till att boka dessa upplevelser tidigt så att du inte missar minnesvärda upplevelser!

Bo i trädkoja / glamping

Exotiska och annorlunda boendeformer lockar fler och fler. Vill du också bo i slott eller koja? Trähus eller bubbla? Bungalow på stranden eller i trähus mitt bland eucalyptusträden. Här i Australien finns det många unika upplevelser. Varför inte bo på revet, i en "swag" under stjärnorna. En helt unik och fantastisk upplevelse. Innan frukost snorklar ni bland vackra färgglada fiskar i ett helt öde tomt vackert barriärrev.

Läs mer

Resenärers upplevelser

Relaterade resor

Alla resor
Rev & Regnskog
Rundresa
Safari

Australien i ett nötskal

Sydney, Safariupplevelser, Ayers Rock och stora barriärrevet på 18 dagar i Australien.

Fr. 44 500 SEK
Rev & Regnskog
Rundresa
Safari

Australien med guldkant

Australiens främsta ikoner på en och samma resa med genomgående lyxigt boende och spännande turer.

Fr. 99 500 SEK
Norr till Söder
Upplevelseresa
Cook-öarna

Nya Zeeland och Cook-öarna

Nya Zeeland i 2 veckor med hyrbil samt 1 vecka på Cook-öarna.

Fr. 54 900 SEK
Kakadu & djur
Äventyr
Rundresa

Australien från norr till söder

I Crocodile dundees fotspår, från exotiska nationalparkerna i norr till Sydney.

Fr. 37 900 SEK

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!