Australiens östkust med husbil

Australiens östkust upplevs fritt och flexibelt med husbil på 3 veckor.

Fr. 39 500 SEK

Komplett resa till Australien med flygbiljetter, skatter, 14 dagars husbilshyra i Australien samt 3 nätters hotell i Sydney och 3 nätters hotell i Cairns samt två heldagarsutflykter med lunch. Pris per person som delar boende.
Resebeskrivning

Australiens östkust med husbil och med några nätters hotell både före och efter, i Sydney och Cairns. Fritt och flexibelt paket. 

Att husbilssemestra i Australien är en både vanlig och populär semesterform. I Australien rekommenderar vi att man väljer en sträcka mellan två punkter, t ex Adelaide och Sydney eller kanske längs med östkusten mellan Sydney och Cairns. Husbilarna är av hög kvalitet och finns i olika storlekar, allt från mindre varianter med 4WD till stora modeller för hela familjen. Vägarna i Australien är mycket bra, välskyltat och med många mysiga fina campingplatser längs med vägen. Gillar du dessutom att ha huset med dig på hjul, men också vill ha en bekymmersfri semester och kunna koppla av till 100%? Då passar denna resa dig!

 

 

Vad ingår i erbjudandet?
 • Flygresa till Australien tur och retur i ekonomiklass
 • Bagage att checka in och måltider ombord
 • 3 nätter på 4-stjärnigt hotell i Sydney
 • 14 dagars husbil för två personer från Sydney till Cairns
 • Full försäkring med 0:- i självrisk, extra förare, komplett med all utrustning samt WiFi och även enkelvägshyra ingår
 • 3 nätter på 4-stjärnigt hotell i Cairns
 • Dagstur till Blue Mountians med guide i liten grupp och med lunch
 • Dagstur till Stora Barriärrevet i liten grupp med katamaran och med lunch
 • En övernattning/uppställning av husbilen på en vingård inklusive picnic korg med en flaska vin
 • Skräddarsytt upplägg – går att justera
 • 24 timmars service på plats
 • Klimatkompenserad 100%

Fler och fler inser fördelen med att ha sitt hem med sig, och att Australien är ett land där man verkligen tillbringar all sin tid utomhus bekräftar ännu mer iden om att ha en egen husbil i detta land. Att fylla kylen med godsaker, stanna till vid en vingård och köpa med sig lokalt producerat vin och språka med australiensarna runt barbecuen på kvällen, är minnen man alltid har med sig.

Det är mycket enkelt att hyra en husbil eftersom man har allt förbokat. Både all utrustning, alla försäkringar, hyran och nogrann genomgång före man sätter sig bakom ratten – så man kan lugnt känna sig helt trygg.

Man ska bara tänka på att ha giltigt körkort med sig, gärna internationellt som man skaffar sig på Motormännens riksförbund, samt att man har utgifter för bensinen, allt annat är redan bokat och betalt.

Priset för en husbil varierar mycket och vi har tillgång till marknadens bästa kampanjer och specialpriser så hör med oss om priset för den modell ni önskar. Eftersom det finns otroligt många varianter så är det bra att du hör av dig till oss så att du får rätt modell som passar dig och ditt resesällskap. Det finns till exempel nya modeller som max har gått på vägarna 1 år, som kostar lite mer men är garanterat mycket fräscha. Det finns billigare modeller som kanske har gått 2-3 år och som hyrts ut i större grad, och därför kostar dessa något mindre per dag.

Resan börjar med 3 nätter på ett centralt fyrstjärnigt hotell i Sydney. Antingen förbokar vi även flygplatstransfer åt er om ni vill eller tar ni taxi direkt till hotellet för ca AUD 30. I Sydney finns det mycket att göra. Att strosa runt i stan första dagen och skaka av sig jet-lag är en bra ide. Att ta båten ut till Manly Beach och äta middag på en av strandrestaurangerna är en annan bra ide. Självklart ska ni besöka Sydeny Operahouse och i detta paket har vi inkluderat en guidad rundvisning. En annan upplevelse är att åka med en guidad tur till nationalparken Blue Mountains som också ingår i detta paket.

Efter husbilsresan som går från Sydney till Cairns är det skönt att lämna den i Cairns för att sedan bo på hotell i stan några nätter före hemresan. I Cairns har vi förbokat en båttur med katamaran till Stora Barriärrevet så ni får chans att snorkla med färgglada fiskar och uppleva revet. Vill ni har hjälp med fler upplevelser här uppe i norr så går resan fint att förlänga med ytterligare nätter.

Läs mer här om inspiration om husbilsresor i  Australien

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Fria kilometer
Envägshyra
Lokal moms
Försäkring som reducerar självrisken från 7 500 till 0 AUD
En flaska gas (PGO) som inte behöver påfyllas före återlämning
Extra förare
All utrustning till husbilen såsom köksutrustning (tallrikar, koppar, glas, knivar, gafflar, skedar, flasköppnare, grytor, kastruller, tekokare, brödrost, kökshanddukar)
Sängkläder som inkluderar kudde, örngott, täcke, lakan och handdukar
Dygnetruntbemannad kundtjänst
Karta över Australien med tips och information
Picknickbord och stolar
Bilbarnstolar (måste beställas vid bokning)

Höjdpunkter på husbilsresan

 • Flexibel rundresa med husbil – var din egen reseledare
 • Utforska vackra östkusten från Sydney till Cairns
 • Upplev några av Australiens vackraste nationalparker
 • Sola, bada, dyk och snorkla i tropiska paradis
 • ReefSleep – möjlighet att övernatta vid Stora Barriärrevet
 • Fri och flexibel husbilsresa i Australien

Är du nyfiken på Australiens vackra östkust och tropiska norr? Kuststräckan mellan Sydney och Cairns är en av Australiens mest populära rutter. Här ger vi förslag på hur du kan utforska den helt på egen hand, med husbil.

Under resan upplever du flera av Queenslands absoluta höjdpunkter, till exempel Stora Barriärrevet, vackra Whitsunday Islands och mäktiga nationalparker som Hinchinbrook och Dorrigo Plateau. Se dagsprogrammet här som ren inspiration, där du kan hämta idéer om sevärdheter och aktiviteter längs vägen. Väl på plats bestämmer du själv rutten.

I vårt förslag reser man mellan Sydney och Cairns med det går självklart bra att resa mellan vilka områden man vill. Man kan hämta ut husbilen i till exempel Brisbane och lämna den i Melbourne eller, Sydney och Adelaide. Hela upplägget kan anpassas exakt efter dina önskemål. Kontakta oss så hjälper vi dig att skräddarsy din husbilsresa i Australien.

Denna resa passar både stora och små, och för barnfamiljer är priset extra fördelaktigt. Denna resa är också perfekt för dig som vill resa helt fritt och ha allt obokat. Det finns gott om campingplatser att välja

När du planerar att hyra husbil i Australien är det några saker du bör tänka på.

Körkort
Du måste ha ett internationellt körkort. Du kan beställa ditt internationella körkort hos Motormännen. Tänk på att beställa i god tid före avresan.

Ålder
Du måste vara minst 21 år och ha ett giltigt körkort för att hyra bil i Australien. Är du 75 år eller äldre rekommenderar vi att du tar med ett läkarintyg som intygar att du är vid god hälsa och kan köra bil.

Deposition
Depositionen för husbilar är 250 AUD. Dessa pengar återfås när du återlämnar husbilen i felfritt skick.

Minimihyra
Minimihyra för husbil i Australien är 7 dagar.

Husbilsmodeller
Det finns flera husbilsmodeller att välja mellan.

 

Karta

Utflykter och upplevelser

Se till att boka dessa upplevelser tidigt så att du inte missar minnesvärda upplevelser!

Bo i trädkoja / glamping

Exotiska och annorlunda boendeformer lockar fler och fler. Vill du också bo i slott eller koja? Trähus eller bubbla? Bungalow på stranden eller i trähus mitt bland eucalyptusträden. Här i Australien finns det många unika upplevelser. Varför inte bo på revet, i en "swag" under stjärnorna. En helt unik och fantastisk upplevelse. Innan frukost snorklar ni bland vackra färgglada fiskar i ett helt öde tomt vackert barriärrev.

Läs mer

Resenärers upplevelser

Relaterade resor

Alla resor
Rev & Regnskog
Rundresa
Safari

Australien med guldkant

Australiens främsta ikoner på en och samma resa med genomgående lyxigt boende och spännande turer.

Fr. 99 500 SEK
Kakadu & djur
Äventyr
Rundresa

Australien från norr till söder

I Crocodile dundees fotspår, från exotiska nationalparkerna i norr till Sydney.

Fr. 37 900 SEK
Rev & Regnskog
Rundresa
Safari

Australien i ett nötskal

Sydney, Safariupplevelser, Ayers Rock och stora barriärrevet på 18 dagar i Australien.

Fr. 44 500 SEK
Rundresa
Djur & Natur
Kryssning

Australien & Nya Zeeland

Det bästa av Australien och Nya Zeeland på en och samma resa. Upplev vacker natur, rik kultur, ett otroligt djurliv och en lyxig kryssning. En resa på 20 dagar inklusive kryssning.

Fr. 99 990 SEK

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!