Södra Australiens pärlor

Sydöstra Australien på egen hand med hyrbil och förbokade hotell.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Kulinariska höjdare längs dramatiska kustvägar i södra Australien

Sydöstra Australien bjuder på enastående natur och ett rikt och exotiskt djurliv. Området är också känt för sin vinproduktion, och för de vackra vägar som löper längs den dramatiska kusten. På denna resa har vi handplockat de bästa upplevelserna!

Fr. 39 990 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygresa till Australien tur och retur i ekonomiklass
Bagage att checka in och måltider ombord
3 nätter på hotell i Adelaide
2 dagars tur på Kangaroo Island ink. måltider och boende
Hyrbilspaket från Adelaide till Melbourne och 2 hotellnätter
3 nätter hotell i Melbourne
Heldagstur till Yarra Valley inkl. vinprovning
Hyrbilspaket från Melbourne till Sydney och 3 hotellnätter
2 nätter på lyxiga och unika Paperbark Camp ink. frukos
4 nätter på centralt hotell i Sydney
24 timmars jour/service på plats i Australien
Trygghetsgaranti ingår
Rådgivning och bokningsservice
Klimatkompenserad resa 100%

Prisexempel

Flygresa till Australien, hyrbil och boende. Många utflykter ingår, några måltider och transfers. Prisexempel per person baserat på del i dubbelrum.

Fr. 39 990 SEK

Beskrivning av resan

Kulinariska höjdare längs dramatiska kustvägar i södra Australien – Södra Australiens pärlor med många höjdpunkter på egen hand.

 

Sydöstra Australien bjuder på enastående natur och ett rikt och exotiskt djurliv. Området är också känt för sin vinproduktion, och för de vackra vägar som löper längs den dramatiska kusten. På denna resa har vi handplockat de bästa upplevelserna, och i priset ingår både kulinariska höjdpunkter och flera dagar med egen hyrbil.

 

Resan börjar med en guidad tvådagarstur i bushen på Kangaroo Island. Där får du möjlighet att se kängurur, koalor, echidnas, sälar, sjölejon och många andra djur på riktigt nära håll.

 

Resan fortsätter sedan med hyrbil längs Great Ocean Road, en av Australiens absolut vackraste vägsträckor. Tre dagar on the road, med förbokade hotell längs vägen.

 

Sedan är det dags att göra sta’n i Melbourne, som är känt för sina prisbelönta restauranger och sitt rika kulturella utbud. Under din vistelse i Melbourne gör du också en heldagstur till fyra av Yarra Valleys kända vingårdar. Vinprovning, god mat och champagneprovning på Domaine Chandon ingår.

 

Efter dagarna i Melbourne är det dags att ge sig ut på vägen igen, denna gång på Coastal Drive. Återigen en hisnande upplevelse i ett kustlandskap utöver det vanliga.

 

Innan du kör den sista biten till Sydney stannar du två nätter på Paperbark Camp i Jervis Bay. Där bor du i ett lyxigt safaritält, mitt bland eukalyptusträden i bushen.

 

Passa på att koppla av innan du anländer Sydney, där du avslutar resan med sevärdheter som Harbour Bridge och Sydney Opera House.

 

Höjdpunkter:

•Kangaroo Island
•Adelaide
•Great Ocean Road & Coastal Drive – Australiens vackraste vägar med hyrbil
•Melbourne
•Yarra Valley med vinprovning
•Paperbark Camp – lyxiga safaritält bland eukalyptusträden
•Sydney

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Det finns många olika reseförslag och ideer till hur man kan uppleva Australien. Vi hjälper dig med bästa resan som matchar dina önskemål och din budget.

 

Vi bokar gärna extra utflykter och sevärdheter. Vi har mycket att rekommendera och hjälper dig gärna att boka. Notera att aktiviteterna här endast är ett urval av allt vi kan erbjuda. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Adelaide – tips på aktiviteter:

◦Vingårdar, flera härliga turer med provsmakning
◦Simma med delfiner
◦Flinders Ranges and Outback, tredagarssafari med guide i äkta outback

Sydney – tips på aktiviteter:

◦Harbour Bridge, klättra med guide för bästa utsikten över Sydney
◦Sydney Harbour kryssning, här finns flera alternativ
◦Blue Mountains nationalpark, olika utflykter med guide
◦Sydney Opera House, show, middag och tur bakom kulisserna
◦Sydney stadsrundtur, till exempel till fots eller med cykel
◦Sydney på annat vis, till exempel från helikopter eller kajak

Rain

20°
20°
17°

Fredag

Lördag

Söndag

Måndag

Dag för dag program

Dag för dag program

På denna resa ankommer man Adelaide som ligger i Södra Australien och är dess huvudstad. Boendet är förbokat i centrala Adelaide på ett fint förstaklass hotell. Här bor ni första natten. Efter incheckning föreslår vi en runda på sta’n. För ut på sta’n tycker vi absolut att du ska. I Adelaide är det alltid något på gång, staden står värd för många festivaler och evenemang och nöjesutbudet är stort. Adelaide fanns dessutom med på Lonely Planets topp-10-lista över städer att besöka 2014!

Vinälskare reser till Adelaide för det strategiska läget mitt i södra Australiens vindistrikt. Staden är dock kanske allra mest känd som utgångspunkt för utflykter till Kangaroo Island.

Nu är det dags att åka vidare till Kangaroo Island, en av Australiens mest populära naturupplevelser. På denna ö utanför Australiens sydkust finns långa vita stränder, vackra klippformationer som Remarkable Rocks och Admiral Arch, och en hel del bush. Och i bushen trivs mängder av djur. Ett spektakulärt djurliv väntar, och du har goda chanser att stifta närmare bekantskap med till exempel kängurus, koalor, echidnas, goannas och sjölejon.

För att få ut mesta möjliga av Kangaroo Island behöver du två dagar på ön, så i resan ingår denna kompletta, guidade 2-dagarstur med måltider och övernattning. Resan börjar och slutar i Adelaide och man åker i grupp över till Kangaroo Island där man har två hela dagar med upplevelser. Boende på Seaside Inn med Ocean View Room ingår också.

Efter två hela dagar här på denna vackra ö fylld med djurliv och vacker natur, reser man tillbaks igen till fastlandet och Adelaide för en övernattning.

Adelaide är Australiens mest mångkulturella stad, och kök från världens alla hörn finns representerade bland restaurangerna här. Så passa på att äta en riktigt god middag innan du gör dig redo för att lämna South Australia.

Nu är det dags att uppleva den vackra sydkusten på egen hand. Vi har förbokat en hyrbil och hotell längs kusten mellan Adelaide och Melbourne åt dig. Du övernattar i Robe, Port Fairy och Apollo Bay.

Great Ocean Road är en fantastiskt vacker väg som går längs Australiens sydöstra kust, totalt ca 300 kilometer. Kuststräckan här är dramatisk, med lodräta klippbranter formade av Indiska Oceanens bränningar och kraftiga vindar. Längs vägen finns många vackra utsiktspunkter värda ett stopp. Ett av de mest kända motiven att fotografera är ”De 12 apostlarna”, en samling höga sandstensklippor som majestätiskt reser sig ur det mäktiga havet.

Längs sydkusten finns också många vackra stränder med bra förutsättningar för surfing. Gillar du att surfa är ett stopp vid Bells Beach ett måste. Korallreven vid stranden skapar fantastiska förutsättningar för den mer erfarna surfaren, och varje påsk samlas världseliten här för att göra upp i Rip Curl Pro Surfing Competition.

Inåt land finns också mycket vackert att se, så planera gärna en avstickare eller två. Här finns vackra nationalparker, frodig regnskog, mäktiga vattenfall, stora sjöar sprungna ur meteoritnedslag och ett imponerande djurliv.

Kör i lugnt tempo och utforska de vackra omgivningarna när du lämnar South Australia för Victoria och Melbourne. Och glöm inte att göra stopp i byarna längs vägen! Där hittar du många trevliga restauranger som bjuder på god mat och lokalt producerat vin.

På morgonen kommer du till Melbourne, Australiens näst största stad. Nu är det dags att lämna tillbaka hyrbilen och i stället checka in på hotell för lite stadsliv. Victoria är Australiens minsta stat men också den mest tätbefolkade. Melbourne som stad har drygt tre miljoner invånare.

Om Sydney är Australiens ekonomiska nav är Melbourne den kulturella huvudstaden. Här kan du välja mellan mängder av konserter, teaterföreställningar, musikaler, operor med mera. I Melbourne hålls också många sportevenemang, till exempel Australian Open i tennis och Australian Formula One Grand Prix.

Här i södra Australien äter och dricker du gott lite varstans. Men Melbournes varierade utbud av restauranger är något alldeles extra. Några av stadens restauranger finns på listan över The World’s 50 Best Restaurants, andra på Australian Gourmet Traveller’s top 100. Du behöver boka bord i god tid för att få plats, men den som väntar på något gott väntar som bekant aldrig för länge…

Melbournes stadskärna har kvar mycket av sin koloniala prägel och det är lätt att hitta i tack vare att gatorna ligger i rutmönster. Skulle du ändå tappa bort dig kan du ta sikte på Art’s Centre Spire, den 162 meter höga spira som har blivit Melbournes landmärke.

Eftersom Victoria har många olika världskända vingårdar bland annat Yarra Valley som är den mest kända, har vi inkluderat en heldagstur till Yarra Valley i detta program. Yarra Valley ligger ungefär en timmes biltur från Melbourne. Du reser tillsammans med en liten grupp (upp till 24 personer) i luftkonditionerad buss. Färdledaren är en duktig vinkännare, som börjar med att lära ut hur och varför du faktiskt ska sniffa, gurgla och spotta när du provar vin.

Under dagen upplever du sedan det bästa Melbourne och Victoria har att erbjuda; god mat, utsökta viner och välskötta vingårdar i vackra omgivningar. Utflykten innehåller fyra vinprovningar på både små och stora vingårdar, inklusive den berömda Domaine Chandon.

Dagens första provsmakning sker i vinkällaren på Yering Station, Yarra Valleys äldsta vingård. Därefter går turen till Balgownie Estate, där du provsmakar exklusiva viner och äter en god lunch. Vin till maten ingår förstås. Efter lunch fortsätter resan mot Yering Farm, en mer rustik vingård med härlig boutique-känsla. Här provsmakar du viner framställda på mer traditionellt vis. Dagens sista stopp är Domaine Chandon, franska champagne-makaren Moet & Chandons australiensiska motsvarighet. Här får du provsmaka mousserande vin framställt enligt konstens alla regler. En fin avslutning på dagen innan bussen tar dig tillbaka till Melbourne.

Så var det dags att ge sig ut på vägarna igen. Kuststräckan mellan Melbourne och Sydney är magnifik. Reser du med hyrbil i Australien är den 14 mil långa Coastal Drive en av de absoluta höjdpunkterna.

Havets ständiga bränningar har skapat ett väldigt dramatiskt och varierat landskap med hisnande klippbranter i kontrast till mjuka stränder i väl dolda vikar. Ravinerna som sträcker sig inåt landet är täckta av vidsträckta skogar, här finns flera vackra nationalparker. Längs denna kust finns också många små charmiga fiskelägen och pittoreska byar med kolonial prägel. Här bosatte sig Australiens mest äventyrliga nybyggare.

Denna sträcka längs Coastal Drive kör du själv med hyrbil. Vi har förbokat stopp med boende i Phillip Island, Metung, Merimbula. Under dessa dagar väljer du själv vad du vill se och uppleva. Du kan till exempel dyka, segla, åka på valsafari eller bara stanna på land och njuta av traktens goda fisk och skaldjur. I inlandet hittar du som sagt flera vackra nationalparker, så missa inte att planera in en avstickare från kusten emellanåt.

Nu är det dags att checka in på familjeägda Paperbark Camp. Detta är en äkta safari-camp med 12 bekväma lyxtält mitt ute i bushen bland paperbark- och eukalyptusträd. Varje tält har eget badrum och veranda. Här är det bekväm ekoturism med personlig service som gäller.

Paperbark Camp ligger vackert vid Jervis Bay. Här finns ett fantastiskt djurliv och en kort promenad från lägret hittar du härliga stränder för sol och bad. Koppla av på din veranda, eller bege dig ut i bushen för att vandra, cykla eller paddla kajak bland gummi- och mangroveträd. Do it all, or nothing at all, som Paperbark Camps ägare själva säger. På kvällen njuter du av en god middag i Gunyah, anläggningens välbesökta restaurang. Det kan vara bra att boka bord i förväg, den goda maten är känd vida omkring.

Efter tre avkopplande dagar i bushen är det nu dags att uppleva Sydney. Det är drygt två timmars körning till Sydney från Paperbark Camp, men sträckan är väldigt vacker så ta god tid på dig.

I Sydney är det sedan dags att lämna tillbaka hyrbilen. Med sina drygt fyra miljoner invånare är Sydney Australiens största stad. Rent geografiskt är Sydney dock lätt att upptäcka till fots och det finns också många busslinjer och färjor att ta om orken tryter.

Staden ligger otroligt vackert vid Sydney Harbour, och precis vid hamnen finns det världsberömda operahuset Sydney Opera House och den ståtliga Harbour Bridge. Dessa två är Australiens mest kända byggnader. Vill du äta middag med utsikt över operahuset och bron rekommenderar vi någon av de många restaurangerna i området Circular Quay.

Promenera gärna i The Rocks, där nybyggarna lade grunden till det som i dag är en modern stad. Här ligger mysiga kaféer längs charmiga kullerstensgator. Går du till Kings Cross och Glebe är det trendiga hak och shopping som gäller. Blir du trött och vill vila en stund hittar du skön grönska i Hyde Park och Sydneys vackra botaniska trädgård. Eller varför inte packa strandväskan för lite sol och bad? Bondi Beach, Manly Beach och Coogee Beach är alla populära stränder som är lätta att nå med buss eller båt. På Bondi är det ofta ganska trångt och fullt fart på strandaktiviteterna. Manly erbjuder något lugnare strandhäng. Coogee är poppis på dagen men strandbaren där lockar också många besökare kvällstid.

I Sydney finns också mängder av aktiviteter och sevärdheter. Besök något av stadens muséer, klättra på Harbour Bridge och se en föreställning på operan. Läs mer under fliken utflykter, eller kontakta oss så hjälper vi dig med såväl tips som reservationer och biljetter. I resans pris ingår också Sydney Bonus Ticket, ett bonuskort som bland annat innehåller entré till Sydney Tower och Sydney Aquarium samt en lunchkryssning i Sydney Harbour.

Utflykter och upplevelser

Annorlunda och speciell upplevelse får ni på äkta safari-camp med 12 bekväma lyxtält mitt ute i bushen bland paperbark- och eukalyptusträd. Varje tält har eget badrum och veranda. Här är det bekväm ekoturism med personlig service som gäller. Paperbark Camp ligger vackert vid Jervis Bay. Här finns ett fantastiskt djurliv och en kort promenad från lägret hittar du härliga stränder för sol och bad. Koppla av på din veranda, eller bege dig ut i bushen för att vandra, cykla eller paddla kajak bland gummi- och mangroveträd. Do it all, or nothing at all, som Paperbark Camps ägare själva säger. På kvällen njuter du av en god middag i Gunyah, anläggningens välbesökta restaurang. Det kan vara bra att boka bord i förväg, den goda maten är känd vida omkring.

Resor till Australien

Välkommen att upptäcka Australien tillsammans med oss på Hummingbird Lifestyle Travel. Vi är stolta över att vara några av Sveriges mest erfarna experter på resor just till Australien, med över 30 års erfarenhet. Vi kan hotellen, lodgerna, utflykterna och de små hemliga upplevelserna som få känner till. Det viktigaste dock är att få en resa som hänger ihop med tider, transporter och klimat så ni får maximalt ut av resan.

Kompromissa inte

Man kan säkert göra resan till Australien billig om man går på kompromiss med tider och kvalitet. Men eftersom det är en resa som många gör en gång kanske två gånger i livet, så är det viktigt att man prioriterar rätt. Vi får höga betyg från våra resenärer om att vi månar om alla våra gästers budget och restid. Tid är pengar. Därför är vi måna om att planera varje resa på det sätt man själv skulle föredra att resa.

Rundresor Australien

Vi rekommenderar till exempel att man följer med guidade turer i små grupper och får en fin rundresa i Australien arrangerad. Att flyga direkt till Ayers Rock istället för att åka den långa sträckan mellan Alice Springs och Ayers Rock tur och retur. Att åka med en mindre båt till Stora Barriärrevet för att få en mer genuin och äkta upplevelse istället för de stora båtarna som tar upp till 300 personer ombord. En rundresa Australien är viktiga att få arrangerad så man får en mix av upplevelser. Djur, Safari, Natur, Stränder, Sydney Operahouse och Öken. Allt i samma resa som är välarrangerad, är A och O för att drömresan ska bli en lyckad och minnesfylld semester.

Mer upplevelser

Vi tipsar också om de unika upplevelserna, det som skapar minnen på resan. Kan vara att åka med en fyrhjulsdrift på världens största sandö, Fraser Island. Att följa med på en campingsafari "glamping" i den förtrollande outbacken. Att smaka viner i Barossa Valley och spana efter koalas på Kangaroo Island. En mix av upplevelser som kanske innebär kombination av hyrbil eller husbilsresa.

Man kan även kombinera med guidade rundturer, bilresa på egen hand och att flyga inrikes. En av våra mest populära resor är en kombination av Sydney, Kangaroo Island, Ayers Rock och Stora Barriärrevet. Australien i ett nötskal på 3 veckor. 

Australiens sevärdheter

Missa inte heller att snorkla och dyka i det stora barriärrevet, gör en avstickare in till Ayers Rock i den torra röda öknen. Upplev världens äldsta regnskog Daintree Rainforest i tropiska norr och missa såklart inte heller att spana efter det fascinerande djurlivet. Oavsett hur du vill uppleva detta magiska land kan vi hjälpa dig med Australiens sevärdheter. Allt från gruppresor till resor på egen hand, till äventyrsresor och resor med egen hyrbil eller husbil. 

Därför ska ni boka resan hos oss

Våra experter har varit i Australien över 20 gånger och och producerat och sålt resor med högsta betyg till mer än 1000-tals nöjda kunder. Prata med oss om vilka drömmar ni har om er kommande resa och låt oss ta fram ett passande reseförslag som utgångspunkt.

Om Australien

Australien består av 6 stater och 2 territorier: Western Australia (Perth), South Australia (Adelaide), Victoria (Melbourne), New South Wales (Sydney), Queensland (Brisbane) och Tasmanien (Hobart) samt de två territorierna:  Northern Territory (Darwin) och Australian Capital City (huvudstad: Canberra).

Landet sträcker sig över 4.000 km från öst till väst och 3.200 km från norr till söder. Australien är världens 6:e största land och är ungefär lika stort som Europa. Australien ligger ca 15.000 km från Europa och är omgivet av Söderhavet, Stillahavet och Indiska Oceanen.

När ska man åka till Australien

Australien har ett tempererat väder som varierar mycket på grund av storleken av kontinenten. De norra delarna har ett varmt klimat året runt med regnperiod från november till mars. De södra delarnas sommarmånader är november till mars och vinterperiod från juni till augusti då det kan blir kyligt.

Man kan boka resa till Australien och uppleva detta fantastiska land året om. Vi guidar er rätt hur man bäst upplever de olika områdena beroende på när du vill resa till Australien.

Fakta om Resor till Australien
Valuta

Australiska Dollar. AUD.

Klimat

Australien har ett tempererat klimat som varierar pga storleken av landet. De norra delarna har ett varmt klimat året runt med regnperiod november-mars. De södra delarna har sommar från nov-mars.

Visum

Visum krävs för skandinaviska medborgare. Hör med oss om mer information.

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

696d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

737d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

729d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

737d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

545d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

469d