Australien i ett nötskal

Sydney, Safariupplevelser, Ayers Rock och stora barriärrevet på 18 dagar i Australien.

Fr. 44 500 SEK

Flygresa till Australien samt inrikesflyg och boende ingår, samt utflykter med guide. Pris per person och från pris.
Resebeskrivning

Sydney

Resan börjar i Sydney, en av världens vackraste städer. Ni bor på ett centralt beläget hotell, med närhet till restauranger, shopping och sevärdheter. Här har du nu gott om tid att upptäcka staden och dess omgivningar.

Vi rekommenderar en rundtur och det finns många att välja bland. Varför inte se Sydney från cykel eller båt. För mer spänning föreslår vi Bridge Climb, som har blivit en av Sydneys absolut mest populära turistattraktioner. Tillsammans med en guide klättrar ni upp på Harbour Bridge. Från toppen har ni en makalös utsikt över operahuset, hamnen och hela Sydney.

I Sydneys omgivningar finns också mycket att se och göra. Till expempel Nationalparken Blue Mountains några timmars bilresa utanför Sydney är väl värd ett besök. Denna världsarvslistade nationalpark bjuder på fascinerande natur och ett rikt djurliv. Här finns bland annat många eukalyptusträd. Det är deras blådisiga ångor som har givit parken dess namn. Ta på rejäla skor om du åker hit för det finns många vackra vandringsleder att följa.

Vad ingår i erbjudandet?
 • Flygresa till Australien tur och retur i ekonomiklass
 • Inrikesflyg mellan alla orter ingår
 • Bagage att checka in och måltider ombord
 • 4 nätter på hotell i Sydney
 • 2 nätter på hotell i Adelaide
 • 2 dagars guidad tur till Kangaroo Island med mat och boende
 • 2 nätter på hotell i Alice Springs
 • 3 dagars guidad tur till Ayers Rock och Alice Springs ingår med guide och måltider
 • 5 nätter på Tropical Bay Village i Cairns med frukost
 • 24 timmars jour/service på plats i Australien
 • Rådgivning och bokningsservice
 • Möjlighet att förlänga resan
 • Trygghetsgaranti ingår
 • Wi-Fi ingår
 • Klimatkompenserad till 100%

Därefter går resan till Adelaide och vidare till Kangaroo Island som bjuder på ett fantastiskt djurliv, vild bush, härliga stränder och unika klippformationer. Här kommer du riktigt nära inpå Australiens fantastiska natur och djurliv.

Efter två dagar på Kangaroo Island fortsätter resan tillbaks till Adelaide innan det är dags för att uppleva Australiens röda öken. Man flyger in till lilla orten Alice Springs, som är utgångspunkt för utflykter till Ayers Rock/Uluru, ett av Australiens mest kända landmärken.

Efter dagarna i röda öknen flyger du nu norrut till Cairns. Här är det tropiskt klimat och runt 25 grader varmt även på vintern. Cairns har förvandlats från stillsam hamnstad till stor turistmagnet, eftersom man härifrån har nära till en av Australiens absolut mest kända sevärdheter Stora Barriärrevet.

Du bor på mysigt centralt hotell med frukost, som ligger mitt inne i stan. Här väntar snorklingsturer till Stora Barriärrevet, turer till regnskogen med guide. Eller varför inte hyra bil och uppleva naturen på egen hand.

I denna resa ingår en tre dagar lång tur ut i ”The Red Centre”. Du övernattar i bekväma tält och äter middag tillagad över öppen eld och upplever den magiska outbacken ihop med en guide och i en liten internationell grupp. Denna 3-dagars tur är med boende i fast tält och inkluderar stora upplevelser men med enkelt boende. Vill du istället bo på hotell och ha en guidad rundtur med hög komfort har vi jättefina förslag på detta. Lätt att uppgradera både boende och paket om ni vill.

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Det finns många olika reseförslag och ideer till hur man kan uppleva Australien. Vi hjälper dig med bästa resan som matchar dina önskemål och din budget.

Karta

Utflykter och upplevelser

Se till att boka dessa upplevelser tidigt så att du inte missar minnesvärda upplevelser!

Bo i trädkoja / glamping

Exotiska och annorlunda boendeformer lockar fler och fler. Vill du också bo i slott eller koja? Trähus eller bubbla? Bungalow på stranden eller i trähus mitt bland eucalyptusträden. Här i Australien finns det många unika upplevelser. Varför inte bo på revet, i en "swag" under stjärnorna. En helt unik och fantastisk upplevelse. Innan frukost snorklar ni bland vackra färgglada fiskar i ett helt öde tomt vackert barriärrev.

Läs mer

Puffing Billy

Åk med ett ångtåg uppe i Dangedong bergen utanför Melbourne. Turen går mellan Belgrave till Gembrook. Går alldeles utmärkt att resa endast en del av sträckan.

Läs mer

Resenärers upplevelser

Relaterade resor

Alla resor
Rev & Regnskog
Rundresa
Safari

Australien med guldkant

Australiens främsta ikoner på en och samma resa med genomgående lyxigt boende och spännande turer.

Fr. 99 500 SEK
Kakadu & djur
Äventyr
Rundresa

Australien från norr till söder

I Crocodile dundees fotspår, från exotiska nationalparkerna i norr till Sydney.

Fr. 37 900 SEK
Rundresa
Djur & Natur
Kryssning

Australien & Nya Zeeland

Det bästa av Australien och Nya Zeeland på en och samma resa. Upplev vacker natur, rik kultur, ett otroligt djurliv och en lyxig kryssning. En resa på 20 dagar inklusive kryssning.

Fr. 99 990 SEK
Husbilsresa
Eget tempo
Sydney-Cairns

Australiens östkust med husbil

Australiens östkust upplevs fritt och flexibelt med husbil i 3 veckor.

Fr. 39 500 SEK

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!