Familjeäventyrsresa Sri Lanka

Äventyrlig resa med charmigt boende med pool, safaris och natur, med privat förare på 12 dagar.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Safaris, cykling, stränder och Fiskare komplett rundresa för familjen

En perfekt resa för familjen som vill upptäcka det bästa av färgrika och intressanta Sri Lanka inkluderat vandringsturer, möten med lokalborna och djur och naturupplevelser, safaris och avslutningsvis strand, sol och bad på kusten.

Fr. 23 990 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygbiljett till Sri Lanka tur och retur i ekonomiklass
Bagage att checka in och måltider ombord
10 övernattningar på väl utvalda hotell med frukost
All transfer på Sri Lanka enligt program i privat bil med air condition
Stadsrundtur i Galle
Heta källor i Madunagala
Cykeltur till lokal by
Elefantsafari i Udawalawe National Park och besök i Elephant Transit Home
Privat förare
Klimatkompenserad resa 100%
Trygghetsgaranti
Rådgivning och bokningsservice

Prisexempel

Pris är per person baserat på del i dubbelrum och är ett frånpris. Beställ prisoffert på just din resa baserad på ditt resesällskap.

Fr. 23 990 SEK

Följ med oss till Sri Lanka på en härlig resa med fokus på strandliv och djurliv!

 

Rundresa

En underbar resa för dig som vill upptäcka det bästa av färgrika och intressanta Sri Lanka inkluderat vandringsturer, möten med lokalborna och djur och naturupplevelser, safaris och avslutningsvis strand, sol och bad på kusten.

Helt perfekt resa med andra ord!

Resan börjar med ett par sköna lata dagar på stranden, på västkusten på Amari Galle Resort. För att krydda de lata dagarna har vi valt att inkludera en morgon tur till Galle med guide, vilket är en spännande upplevelse.

 

Komplett på 11 dagar och 10 nätter inkluderat allt boende, privattransfer, frukostar, inträden och mycket mera.

 

Safari i Udawalawe National Park

Efter kustlivet väntar djurlivet. Ni åker med er privata förare till Udawalawe Nationalpark för att spana efter elefanter och hjortar samt vattenbuffel och andra djur i parken. Bor gör ni på en River Camp i safaritält. En av dagarna får ni även möjlighet att besöka Elephant Transit Home, som 1995 blev hem för skadade elefanter, som vårdas här tills de är redo att släppas ut i det vilda igen.

En av dagarna får ni även besöka Hot Water Springs i Madunagala, som är en skön och behaglig upplevelse, samt en cykeltur till en lokal by.

Resan går sedan vidare till kusten igen för att avrundas med sköna dagar på stranden, sol och bad.

 

OBS: Går med fördel att förlängas eller kanske till och med kompletteras med Maldiverna!

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Det är en bra ide att kombinera Sri Lanka med vistelse på Maldiverna.

Clouds

31°
33°
24°

Söndag

Måndag

Tisdag

Onsdag

Dag för dag program

Dag för dag beskrivning

Avresa från Sverige till Colombo

Ankomst Colombo i Sri Lanka och en privat förare väntar på flygplatsen och ordnar med transfer till sydvästra kusten där strandresort väntar i 3 nätter.

Boende: Amari Galle – 3 nätter 

Dagar på egen hand för att slappa och ha det skönt, avkoppling, utforska området och njuta av god mat och härlig natur.

Efter frukost väntar transfer ca 3 timmar som tar oss till Udawalawe Nationalpark. Efter några sköna dagar på kusten väntar nu natur- och djurliv. Här i Udawalawe Nationalpark spanar vi efter elefanter och hjortar samt vattenbuffel och andra djur i parken. Bor gör ni på en River Camp i safaritält. En av dagarna får ni även möjlighet att besöka Elephant Transit Home, som 1995 blev hem för skadade elefanter, som vårdas här tills de är redo att släppas ut i det vilda igen.

Safarin görs i öppna jeepar och varar ca 3 timmar.

Boende: Grand Udawalawe Resort – en natt

 

Idag gör vi ännu en safari på morgonkvisten för att spana efter de djur vi inte lyckades se igår. En god frukost väntar och sedan är det dags att besöka Hot Water Springs i Madunagala, som är en skön och behaglig upplevelse.

Vi åker sedan med vår transfer upp till teplantagen för att få ett par äventyrliga dagar i mysiga Ella. Här väntar vandringar, teplantage, vattenfall och fantastisk natur.

Boende: Ella Jungle Lodge – 2 nätter

Efter frukosten vandrar vi upp till toppen av Little Adams Peak, därifrån får vi en fantastisk utsikt över teplantagen och bergsområdet. På eftermiddagen tillbringar vi dagen i mysiga Ella. Andra utflyktstips är Ravana Falls ocoh Ravana grottor och bra ide att besöka en tefabrik om man önskar det. Tips är att också passa på och shoppa – då Ella har många mysiga mindre butiker och flertalet restauranger och kafeer.

Efter frukost väntar en transfer som tar oss tillbaks igen till kusten där boende på mysiga Lantern Boutique Resort väntar för avkoppling och strandliv.

Boende: Lantern Boutique Resort med frukost – 3 nätter

Boende på mysiga Lantern Boutique Resort när Mirissa – härliga stränder och här ingår ljuvlig frukost varje dag.

Idag är det dags att åka hem, till Sverige med ankomst nästkommande dag

Utflykter och upplevelser

Upplevelser med cykel är kul för hela familjen. Här i Kandy kan ni nu besöka fantastiska Hanthana Tea Plantation med cykel. En naturskön cykelled på ca 30 km. Ni får uppleva teplockning och besöka en lokal by.

Sri Lankas högland ligger med på världsarvslistan tack vare sin enastående skönhet. Ni kan gärna komplettera er resa med en upplevelse att besöka dramatiska landskap En vandring på ca 9 kilometer väntar för att ta er ända fram till World's end och Baker Falls. Var beredd att träffa på fåglar, ödlor, hjortar, rådjur med mera.

Missa inte denna upplevelse när ni befinner er i närheten av Mirissa på Sri Lankas sydkust. Här har ni nu möjlighet att följa med ut på en snorkeltur med havssköldpaddor. Tips är att göra denna tur tidig morgon, då det fortfarande är lugnt och stilla. Snorklingen ägen rum på södra delen av Mirissa, långt bort från folkmassorna och med utsikt mot Papegoja Rock. Här finns även gott om fisk och vackra koraller.  

Mirissa är den absolut bästa platsen på Sri Lanka om ni vill se valarna. Dessa gigantiska valar trivs mycket bra i dessa vatten, och lever nära land vilket gör det extra smidigt att följa med ut på en båttur för att komma dessa nära. Turerna görs med stor respekt för djurlivet och man är mycket försiktig med att inte gå för nära valarna. Om man håller bra avstånd kommer också valarna att kunna stanna kvar i området. En sevärdhet som absolut måste förbokas i god tid.

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

734d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

775d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

767d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

775d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

583d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

507d