Gyllene triangeln på Sri Lanka

En rundresa med kultur, te, tåg, safari, strand & avkoppling, på 13 dagar.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

13 dagars rundresa på färgstarka och exotiska Sri Lanka

Följ med till Sri Lankas mest sevärda områden kombinerat med några sköna dagar på stranden. En perfekt resa för dig som vill upptäcka det bästa av färgrika och intressanta Sri Lanka inkluderat vandringsturer, möten med lokalborna och både känd och okända sevärdheter.

Fr. 23 950 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygresa till Sri Lanka tur och retur i ekonomiklass
Bagage att checka in och måltider ombord
Privat förare under hela rundresan
All transfer på Sri Lanka enligt program
10 övernattningar längs med resans rutt
Lyxiga frukostar varje dag
Entreer till Sigiriya Entrance eller Padurangala Rock
Cykeltur till lokal by och naturvandring till Viluyana
Tågbiljetter till Ella och vandring till Little Adams Peak
Besök teplantage och valskådning ingår
Rådgivning och bokningsservice
Trygghetsgaranti ingår

Prisexempel

Pris är per person och gäller del i dubbelrum. Priset är ett från pris. Beställ gärna en personlig prisuppgift för dig och ditt sällskap.

Fr. 23 950 SEK

Sri Lanka

Följ med till Sri Lankas mest sevärda områden kombinerat med några sköna dagar på stranden. En perfekt resa för dig som vill upptäcka det bästa av färgrika och intressanta Sri Lanka inkluderat vandringsturer, möten med lokalborna och både känd och okända sevärdheter.
Andra ingredienser på resan är djur- och naturupplevelser, tempel och te, vandringar och cykelupplevelser samt avslutningsvis strand, sol och bad på kusten. Helt perfekt resa med andra ord!

Komplett på 13 dagar  inkluderat allt boende, privat transfer, frukostar, lunch, inträden och mycket mycket mera.

 

Sri Lanka resa med te, tempel, stränder och kultur

Resan börjar i Colombo och här möts vi av vår privata chaufför som tar oss med direkt in till Sigiriya (lejonets berg) som en gång var huvudstad i norra Sri Lanka. Idag återstår bara gamla ruiner av palatset som uppfördes under kung Kasyapas storhetstid. Sigiriya är en av landets populäraste sevärdheter och är första stoppet på den här rundresan på Sri Lanka.

Efter Sigiriya åker vi vidare söderut till teplantage och tempel, i Kandy och sedan Ella. Vi hinner även med en safari i Minneriya Nationalpark. Lokala byar, luncher, goda frukostar, tempelbesök, vandringar och mycket mer.

Hotellövernattningarna föreslagna i detta resepaket till Sri Lanka är personligen kontrollerade av vårt team i Sri Lanka och är baserade på Bed & Breakfast och boutiquehotell. Vill du ha andra önskemål går det självklart att ordna dessutom kommer du under hela resan att ha tillgång till en engelsktalande guide och ett passande fordon med aircondition.

Ett garanterat bra innehåll och bra kvalitet till marknadens bästa pris. Dessutom en resa som även är täckt av paketreselagen.

 

Läs mer här om Sri Lanka

Vi har även en blogg om Sri Lanka och vad vi tipsar om att göra 5 ”must do” på Sri Lanka

OBS: Går med fördel att förlängas eller kanske till och med kompletteras med Maldiverna!

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Denna resan går med fördel kombinera med Maldiverna. Ni kan i så fall förkorta resan några dagar om ni vill byta ut strandlivet mot några dagar på Maldiverna istället.

Rain

32°
32°
25°

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Dag för dag program

Här följer ett dag för dag program över denna resan.

Avresa från Sverige till Colombo

Ankomst Colombo på Sri Lanka och här på flygplatsen väntar vår agent på er med en skylt med vår logo och namn på. Ni får transfer till Sigiriya där ni checkar in på Aliya Resort. Om ni ankommer sen eftermiddag eller kväll, föreslår vi att vi boka en natt på Horathapola som ligger ca 1 timmes körning norr om flygplatsen, för bekvämlighetens skull och som ger er en lugnare start på resan.

Resan om ni väljer åka direkt till Sigiriya är ca 4 timmars körning.

På vägen till Sigiriya gör vi ett stopp vid Umandawa Buddhist Monastery känd för sin stora trädgård med kryddor och grönsaker. Här intar vi lunch som är tillrättad av lokala råvaror och serveras av en Buddist munk.

Boende: Aliya Resort – 3 nätter

Efter frukost på resorten är det dags för 30 min transfer till Pidurangala Rock som är en nästan 200 meter hög sten som ligger norr om den mer kända Sigiriya Rock, också kallas för lejonklippan.

Varför bestiga Pidurangala Rock? Dels för att det är en exotisk och äventyrlig bestigning samt för att vyn från denna sten mot lejonklippan är helt magisk! Pidurangala betyder (högar av guld) och är en viktig plats för buddhister och användes förr som buddhistkloster.

Har ni tid och ork är det en varm rekommendation att bestiga båda då det är två olika upplevelser.

På eftermiddagen väntar en cykeltur runt Sigiriya, en ca 2 timmar lång cykeltur som tar er igenom lokala byar och risfält och ni får uppleva livet i de lokala byarna. Vi kommer spendera en tid med en lokal familj och uppleva deras gästfrihet och smaka på lokala godsaker och te.

Idag blir det tidig väckning och frukosten får vi med oss då vi nu ska resa vidare för en vandring igenom en liten charmig lokal Sri Lanka by. Vandringen tar oss med på en vacker vandring längs med en reservoir och härifrån har vi fina möjligheter att skåda djurlivet. Förhoppningsvis (eller inte) kan vi även träffa på krokodilerna som håller till här. Byborna har fullt upp med fiske och tvättning av kläder och annat vardagsbestyr vilket vi får chans att ta del av nu när vi ska plocka våra egna grönsaker. Det är en intressant upplevelse att få hjälpa lokalborna på ett traditionellt sätt nu när vi ska tillaga vår egen lunch tillsammans. Resan fortsätter sedan igenom skog och mark som är hem åt en mängd olika arter fåglar och annat djurliv såsom apor, björnar, pyton och även elefanter.

En transfer väntar sedan för att det är dags för safari i Minneriya National Park.   (ca 3 timmar).

Om du gillar djungel och äventyr så är Minneriya ett paradis! Över 8 800 hektar av mark och hem åt en av världens största elefantjord, med över 300 på en och samma gång. Här bor även en mängd andra djurarter som vi får chans att möte på vår safari. Parkera din jeep och stäng av motorn och bara lyssna på det surrande och annorlunda ljudet som finns här ute i parken medan vi noga iaktar elefanterna och se hur de rör sig, äter och hur de lever sitt liv här i nationalparken. En upplevelse för livet kan vi lova.  Efter vår safari åker vi tillbaks igen till vårt hotell, ca 1 timmes körning.

Efter frukost åker vi till den forna huvudstaden, Kandy. Räkna med ca 3 timmars körning, som också är en vacker upplevelse. Vi kör längs med slingrande vägar igenom byar och landsbygd. Väl framme intar vi lunch innan vi checkar in på The Mahaweli Reach Hotel.

På kvällen väntar en Sri Lankan Cultural Show följt av ett besök i ett av Sri Lankas mest kända tempel, tandtemplet, The Tooth Relic. (kom ihåg ta med sarong för att svepa omkring dig för att få möjlighet att komma in i templet).

Boende: The Mahaweli Reach Hotel – en natt

Efter frukost väntar en ny transfer, mot te-höglandet. Vi ska idag åka ca 3 timmar, mot Nuwara Eliya och vi blir avsläppta vid tågstationen NanuOya för där väntar nämligen tåget på oss som tar oss vidare till Ella, liten charmig stad mitt bland teplantage. Tågresan tar ca 2 timmar och är en stor sevärdhet i sig själv. Vi åker med tåget som skumpande och med öppna dörrar tar oss igenom det oändligt vackra landskapet, genom berg, byar och teplantage. Ha kameran redo för garanterat blir det många kort tagna här.

I Ella väntar ett par dagar då det finns så mycket att uppleva. Ni har er privata förare med er under hela vistelsen här och kan göra fler olika upplevelser i området. Vattenfall, teplantage, promenader, uppleva bergsområdena och kanske vill ni spendera en dag avkopplande på det mysiga hotellet med vidunderlig utsikt över teplantagen.

Missa inte heller att vandra upp till toppen av Little Adams Peak, besöka vattenfallet som ligger inom nära avstånd och fota den fantastiska bron, ”9 arch bridge”. Missa inte heller Ella Rock vandring.

Boende: The Mountains Heaven Hotel – 3 nätter

Efter frukost väntar några dagar vid havet, för avkoppling, sol, bad och även valskådning en av mornarna då området ni ska bo på är Mirissa som är mycket känd för att det är härifrån valskådningen sker. Ni kommer troligen också uppskatta de fina stränderna och mycket bra läge för upplevelser.

Ett besök till närliggande staden Galle är också att rekommendera.

På avresedagen får ni transfer som tar er i god tid upp till Colombo igen.

Boende: The Beach House – 3 nätter

Idag är det dags att åka hem, till Sverige med ankomst nästkommande dag.

Utflykter och upplevelser

Missa inte denna upplevelse när ni befinner er i närheten av Mirissa på Sri Lankas sydkust. Här har ni nu möjlighet att följa med ut på en snorkeltur med havssköldpaddor. Tips är att göra denna tur tidig morgon, då det fortfarande är lugnt och stilla. Snorklingen ägen rum på södra delen av Mirissa, långt bort från folkmassorna och med utsikt mot Papegoja Rock. Här finns även gott om fisk och vackra koraller.  

Mirissa är den absolut bästa platsen på Sri Lanka om ni vill se valarna. Dessa gigantiska valar trivs mycket bra i dessa vatten, och lever nära land vilket gör det extra smidigt att följa med ut på en båttur för att komma dessa nära. Turerna görs med stor respekt för djurlivet och man är mycket försiktig med att inte gå för nära valarna. Om man håller bra avstånd kommer också valarna att kunna stanna kvar i området. En sevärdhet som absolut måste förbokas i god tid.

Sri Lankas högland ligger med på världsarvslistan tack vare sin enastående skönhet. Ni kan gärna komplettera er resa med en upplevelse att besöka dramatiska landskap En vandring på ca 9 kilometer väntar för att ta er ända fram till World's end och Baker Falls. Var beredd att träffa på fåglar, ödlor, hjortar, rådjur med mera.

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

840d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

881d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

873d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

881d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

689d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

613d