Mauritius & La Reunion

8 dagars bilrundresa på La Reunion med 5 nätter på boutiquehotell på Mauritius.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Om La Reunion

Mauritius & La Reunion - den bästa kombon

En resa på två veckor som kombinerar både äventyr på egen hand med sol, bad och skön avkoppling. Boende på mysiga bed and breakfasts kombinerat med 5 dagar på Mauritius och ett fint strand boutiquehotell. En resa som passar både par och familjer.

Fr. 31 990 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flyg till La Reunion och hem från Mauritius i ekonomiklass
Flygbiljett mellan La Reunion och Mauritius ingår
Bagage att checka in och måltider ombord
7 nätters rundresa på La Reunion med boende på högkvalitativa hotell
Frukostar ingår på hela rundresan
8 dagars hyrbil Kategori A med hämtning / lämning på flygplats
5 nätter på 20 Degres Sud på Mauritius
Lyxig halvpension med a la carte middagar och gourmetfrukostar
25% rabatt på 20 Degres Sud exklusivt för Hummingbird
Skräddarsytt går att ändra
Flygplatstransfer på Mauritius
Creole basket including 1 hat, 1 pareo, flip flops
Meet & Greet / assistance
Trygghetsgaranti ingår
Klimakompenserad resa

Prisexempel

Prisexempel per person och avser del i dubbelrum och kan komma att ändras i mån av platstillgång. Det går att skräddarsy resan med fler nätter i Mauritus och La Reunion.

Fr. 31 990 SEK

Fantastisk kombinationsresa till vackra La Reunion och paradiset Mauritius.

 

La Réunion

Som till ytan är 60 km lång och 40 km bred, tar man sig lätt runt med en bil. Starta din resa på La Réunion genom att hämta ut hyrbilen på flygplats och kör på egen hand till Sainte-Marie där första övernattningen väntar.

Du får chansen att uppleva stora delar av vackra La Réunion på denna 7 dagars rundresa.

För att göra det riktigt enkelt har vi förbokat alla nätterna åt er på mysiga mindre guesthouses.

Denna rundresa är populär och du får uppleva de olika delarna av denna vackra dramatiska ö i Indiska Oceanen.

Läs gärna mer om La Reunion

 

Mauritius

Välkommen till ett paradis med kritvita stränder, korallrev, gröna bergstoppar och med bra möjligheter till exotiskt djuphavsfiske! Atmosfären på Mauritius är så vänlig, och får dig direkt på ett bra humör. Den ljuvliga naturen och de fantastiska stränderna, gör ön till en given favorit.

 

Om boendet

Under din vistelse på Mauritius bor du på charmiga boutique hotellet 20 Degres Sud,  medlem i Relaix & Chateaux kedjan.

Hotellet är ett charmigt hotell endast för gäster över 16 år. Ett hotell som passar perfekt för par och med bra läge på norra Mauritius västkust. Detta hotell ligger gömt bakom en enorm ekdörr och hotellet håller hög standard.

Serverar både frukost och middag varje dag som ingår för gästerna som bor här.

Man kan välja på olika rumskategorier, både med havsutsikt eller utsikt mot poolen.

Mer om Mauritius

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Denna resa går med fördel att kombinera med Mauritius som ligger bara ca 1 timmes flygning från La Reunion. Alternativt kan ni förlänga resan på La Reunion och avsluta på en strandresort för skön avkoppling.

Rain

15°
15°
10°

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Dag för dag program

Program beskrivning

Vid ankomst till La Reunion möts ni av vår representant på flygplatsen och ni får hyrbilen utlämnad. Med karta / GPS redo styr ni mot första stoppet som förslagvis är Daint-Denis för att shoppa och se er omkring. Promenera längs med de färgglada creole husen, besök marknaderna och ät en god lunch på en av de mysiga små restaurangerna. Kör sedan vidare till Sainte-Marie och checka in på Ville des Cannes eller liknande.

En ny dag med nya äventyer på La Reunion. Idag väntar en fantastisk upplevelse då ni ska upptäcka the cirque of Salazie och dess vattenfall. Missa inte heller att besöka La Vanilleraie i Sainte-Suzanne. Övernattning på samma hotell igen, Ville des Cannes.

Ni kör söderut till den vilda Wild South Coast via Saint-Benoit och Sainte-Rose på östkusen för att sedan kör tvärs över ön till nästa boende Villa Belle som väntar på, och beläget på västkusten. Längs med vägen finns ligger färgglada creole husen.

Idag väntar en av resans mest fascinerande bilturer, då ni kommer åkA längs med öns mest kurviga väg. En slingrande väg, med inte mindre än 421 kurvor som tar er över bergspassen till lilla orten Cilaos  – in mot öns mitt! Fantastiskt landskap omger er och ni har gott om tid att upptäcka charmiga bergsbyn Cilaos. Boende på Villa Belle.

Dags att åka till High Plaines och till Piton de la Fournaise för att upptäcka ännu ett fantastiskt naturområde, vandringsleder, vattenfall och vulkaner. Ni bor ännu en natt på Villa Belle.

Idag väntar en härlig dag på stranden i Saint-Pierre eller upptäck fler delar av ön. Kanske charmiga byn L’Entre Deux. Övernattning på La Villa de la Plage i La Saline.

Idag är det dags att upptäcka ännu en stor sevärdhet, Maido Peak och boende på La Villa de la Plage i La Saline.

 

Idag checkar ni ut från hotellet och kör tillbaks till flygplatsen för att åka vidare till Mauritius där 5 sköna nätter väntar på ett mysigt strandhotell, 4.5 stjärnigt hotell 20 Degres Sud.

Utflykter och upplevelser

Vill du köra en häftig annorlunda väg med massor med kurvor? Kanske med MC? Nu har du världens chans, boka in en extra upplevelse på din härliga resa till äventyrsön La Reunion i Indiska Oceanen. Vägen går runt vulkanen Piton de la Fournaise som sist hade utbrott i augusti 2019.

Visste du att det är möjligt att vandra upp till vulkanen på La Reunion? Under dess utbrott kan ni nattetid på säkert avstånd besöka vulkanen - vilket är en syn du aldrig kommer att glömma! Detta är Formica Leo, en liten vulkanisk kon med fantastiska föränderliga nyanser.

Missa inte ett stopp i Kelonia, som är ett museum om havssköldpaddan. Men även en plats där man tar emot skadade sköldpaddor som får återhämta sig för att sedan åter släppas tillbaka i havet. Musseet är uppdelat i fem olika enheter, där man vid olika numrerade stationer får inblick i sköldpaddans historia, nutid och framtidsutsikter. Mycket intressant och informativt museum. Lite' kuriosa är att trots att sköldpaddan numera är fridlyst håller museet fortfarande på att sälja ut sitt gamla lager av prydnadssaker tillverkade på den tiden jakt fortfarande var tillåten. Här finns även ett stort akvarium med enorma havssköldpaddor!

Gillar du att vandra och att uppleva storslagna vyer med orörd natur och lugn då har du kommit till Paradiset. Den mest fantastiska vandringen är mellan byarna i The Cirques. Här finns många vandringsleder av olika karaktär och svårighetsgrad.

Kom och upptäck det magiska universumet i lavatunnlarna i Piton de la Fournaise: "Peak of the Furnace" som är en sköldvulkan på östra sidan av ön Réunion i Indiska Oceanen. Den är för närvarande en av de mest aktiva vulkanerna i världen, tillsammans med Kilauea i Hawaii, Stromboli, Etna och Mount Erebus i Antarktis. Missa inte ett stopp här! Reunion Island?  

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

840d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

881d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

873d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

881d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

689d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

613d