Vandring på Nya Zeeland

Komplett Nya Zeeland upplevelse till fots. Vi utforskar båda öarna från norr till söder.

Fr. 78 700 SEK

Flygresa till Nya Zeeland tur och retur, övernattningar, guide, utflykter och måltider.
Resebeskrivning

Den kompletta Nya Zeelandsupplevelsen till fots.

Vandringsresa på Nya Zeeland

Själva vandringsresan är på 13 dagar (flygdagar tillkommer).

Börjar/slutar: Auckland / Queenstown

Boende: Hotell samt utvalda lodger

Svårighetsgrad: Lättare/medel (Genomsnitt vandring på ca 4-5 timmar per dag)

Avgångar: November till april

Vad ingår i erbjudandet?
  • Flygresa till Nya Zeeland tur och retur i ekonomiklass
  • Bagage att checka in och måltider ombord
  • Alla övernattningar
  • Alla måltider (förutom 3 middagar och 2 frukostar)
  • Guidning av lokal guide
  • Alla aktiviteter som är beskrivna i programmet
  • Komplett resa med transfers, boende och turer
  • Klimatkompenserad 100%

Vi utforskar båda öarna från norr till söder. Vi går under jorden i Waitomos lysmaskgrottor, utforskar geotermiska området Rotorua och vandrar på vulkanerna i Tongariro National Park. Vi vandrar på norra Sydön i en av de mest populära nationalparkerna  Nya Zeeland, Abel Tasman National Park, vi reser igenom västkustens gröna regnskogar och majestätiska Aoraki/Mount Cook.

Vi avslutar resan i magiska landets sydalper och Mount Aspiring National Park innan vi anländer Queenstown.

Vandringslederna tar oss igenom den mest varierande naturen och dess skiftningar i vildmarken. Från ansträngande alpina vandringar till lugnare tempo längs med stranden.

Vi bor mycket bra längs med hela resan, på väl utvalda lodger/hotell, nästan alla måltider är inkluderat, guide varje dag, samtliga transporter, alla inträden till parkerna. Resan görs i en liten grupp.

En resa för dig som gillar fotvandring, vill resa i liten grupp, vill träffa andra likasinnade människor och som vill ha bra kvalitet på hela resan.

Vill du resa med egen husbil eller hyrbil? 
Vill du uppleva Nya Zeeland med husbil eller hyrbil och boende på mysiga questhouse längst vägen? Kolla in våra andra resor under Nya Zeeland. 

Om vandringsresan

Grad: B*
Upp till ca 4-5 timmars vandring dagligen.
Man bär sin egen ryggsäck (dag ryggsäck) på ca 5 kg
Vandringslederna är vanligtvis i bra terräng och av hög kvalitet. Höjder vi når på vandringen är upp mot 600 m över havet.
Ingen vandringserfarenhet är nödvändig. 

Vandringen som är frivillig ”Tongariro Alpine Crossing” dag 4 tar ca 8 timmar och ligger på en höjd på 750 m.

Att packa med sig
Eftersom vädret på Nya Zeeland är mycket ombytligt och varierat bör man packa med sig lager på lager kläder, och plagg som andas. Bra underställ är viktigt att packa samt bra vandringskängor.

Förslag på packningslista
• Vandringskängor
• Ryggsäck för dagligt bruk
• Vattentät regnjacka (gore-tex eller liknade) och vattentäta regnbyxor
• Varm fleecetröja
• Shorts som är lämpliga för vandring
• Underställ
• Långärmad t-shirt
• Flera par sockar
• Keps
• Solskyddskräm och solglasögon
• Vattenflaska
• Extra skor/sandaler
• Insektsmedel
• Bekväma kläder för resorna och kvällarna

Vi tar med
First aid kit, dricksvatten, säkerhetsutrustning och kartor

Bagage
På planet mellan Wellington och Nelson får man ta med bagage på 20 kg per person inkl. handbagage.

Utrustning att låna
Vi kan erbjuda högkvalitativ utrustning utan extra kostnad, såsom fleecejacka, regnjacka och vandringsstav. Viktigt att man förbokar detta senast 5 dagar före start.

Transport
Vi kör olika långt varje dag så det varierar mycket. Typiskt brukar dock vara ca 2-3 timmar per dag, men någon dag kör vi längre avstånd för att stanna på samma plats ett par dagar.
Körningen ger också alla en chans att koppla av och njuta av områdena vi passerar. Vi reser med minibuss och vi brukar ha några extra lediga säten ombord. Vi har en extra trailer med utrustning, bagage och mat. Vi har även med oss böcker till låns för att läsa och lära mer om Nya Zeeland. Vägarna vi kör på är både med asfalt och på mindre grusvägar. Vill man fotografera längs med vägen, så gör vi självklart stopp då och då. Kanske också stopp för en glass eller kaffe för de som önskar.

Mat
Nästan alla måltider är inkluderade på resan, men då vi stannar i några av städerna finns det chans att gå på restaurang för att prova de lokala specialiteterna. Frukosten ingår oftast på hotellen/lodgerna där vi bor och oftast är den kontinental.
Luncherna vi bjuder på längs med vandringen är oftast av picknic kvalitet och vi dukar upp så man kan göra sin egen lunch, som består av hälsosam och nyttiga ingredienser. Det är en del av vår filosofi att hjälpas åt med lunchen för att lära känna varandra bättre och vara involverad i hela arrangemanget. Middagarna intas på restaurangen på de lodger där vi bor och består av antingen en färdig meny eller kan man välja från a’la carte menyn. Det kan variera.

Boendet
Man bor på väl utvalda lodger och med hög standard och fin belägenhet. Alla rum har eget badrum. Rummen är antingen dubbel eller twin. Om du reser på egen hand kan du dela rum med annan resenär av samma kön, utan extra kostnad.

Vill du ha ett eget enkelrum kan man boka detta mot tillägg.

Extra kostnader
Alla aktiviteter i programmet är inkluderat.
Måltider: Alla måltider utom 3 middagar är inkluderade i priset (Wellington, Christchurch och Wanaka) samt två frukostar (Wellington och Christchurch). Ca pris för en middag på Nya Zeeland är NZD 28.

Guider och säkerhet
Våra guider är handplockade och har en stor erfarenhet av vandringar och naturresor. De har vidare en stark passion för Nya Zeelands natur och landskap. Förvänta dig en hög servicegrad och professionalitet. Våra guider vill garantera att resan är inspirerande, givande, säker och med en stor dos av humor. Alla guiderna är tränade och utbildade i Mountain Safety First Aid. Alla vandringarna är med guide, dock finns det möjlighet till att göra några fler kortare vandringar på egen hand utan guide om man önskar det.

Kan jag resa ensam?

Ja det går bra att resa ensam. Man reser med en liten grupp av likasinnade människor och stor chans att bli bekant med övriga i gruppen.

Kan jag välja att göra bara Nordön eller Sydön?

Ja, det går fint. du kan välja programmet på Nordön ”Northern Portion” eller Sydön ”Southern Slice”.

Jag reser med stor packning som jag inte vill bära med mig hela tiden, vad gör jag med det?

Du kan lämna en del av ditt bagage på hotellet om du väljer att komma tillbaks till samma stad som du börjar resan i. Alternativt kan du ta med din extra packning på resan då vi tillåter en stor resväska per person + en ryggsäck för dagligt bruk.

Jag har speciella önskemål om maten, är det något problem med det?

Nej inte alls. Vi har ofta önskemål om olika dieter eller allergier, vänligen tala om detta för oss i samband med bokning.

Hur kommer vädret att vara?

Nya Zeeland har ett mycket varierat klimat och många olika väderlekar på samma tidpunkt. Ibland kan det bli upp till 30 grader och nästa dag kyligt. Viktigt att ta med rätt packning för denna väderlek, med lager-på-lager plagg. Se under ”allmän info” där vi ger förslag på packlista.

Kommer jag att vara i rätt kondition för resan?

Vi vandrar generellt mellan 2 och 4 timmar per dag förrutom Tongariro Crossing (Nordön) som tar ca 8 timmar. Men det finns alternativa vandringar även denna dag för dig som tycker denna vandring är för lång.

Hur ser gruppen ut?

En liten grupp (max 11 personer) med varierad ålder och nationalitet. Vi har haft gäster från 17 år till 72 år. Oftast med hälften kvinnor och hälften män. Lika för alla är att man delar passionen för denna typ av utomhusaktivitet och uppskattar natur och djur.

När bör jag boka resan?

Vill du åka på en speciell datum så är det viktigt att boka i god tid. Ring oss gärna för att höra bokningsläget. Många väljer att förboka denna typ av resa i mycket god tid, mellan 6 månader och upp till 1 år i förväg är helt normalt.

Vad behöver jag köpa i förväg för att ha med mig på vandringen?

Om du planerar att vandra en hel del framöver, inklusive denna resa är det värt att investera i ett par mycket högkvalitativa sköna vandringskängor. Vandringsbyxor och bra vandringsjacka är också välinvesterade pengar för dig som gillar att vara ute i naturen och röra på dig, i ur och skur.

Vad händer om jag inte hinner med i gruppens tempo?

Vi vandrar tillsammans och gör stopp då och då för fotografering, snacks eller för en god lunch. några av aktiviteterna är frivilliga att vara med på, och vi ser alltid till att hålla ett bra tempo för hela gruppen.

Kan jag ladda min kamera och min telefon?

Ja, de flesta platser vi besöker går det absolut att ladda kamera, telefon med mera. Ta gärna med en adapter till bilen så vi kan ladda ombord i bilen/minibussen medan vi kör.

Kan jag tvätta mina plagg under resans gång?

Ja de flesta platser vi besöker har tvättmöjligheter. Vi rekommenderar att man tar med sig plagg som är lätta att hålla rent, lätta och snabbtorkade plagg, samt många extra par sockar och underkläder.

Vad kan man göra i Queenstown?

Här i Queenstown finns det massor att göra. Allt från extra vandringar till att besöka sagan om ringen platser. Åka jetboat och paddla kajak till att gå en runda golf.

Många av Nya Zeelands mest kända vandringsleder börjar här nere i Queenstown. Dramatiska Hollyford Track i hjärtat av Fiordland National Park till vackra Milford Sound och Doubtful Sound. Vad du än väljer finns vi här för att hjälpa dig att förlänga resan och göra stoppet i Queenstown extra spännande och intressant.

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Det finns många olika reseförslag och ideer till hur man kan uppleva Nya Zeeland. Resan går att göra om och ändra beroende på ressällskap och budget. Vi hjälper dig med bästa resan som matchar dina önskemål och din budget.

Karta

Utflykter och upplevelser

Se till att boka dessa upplevelser tidigt så att du inte missar minnesvärda upplevelser!

Milford cruise

Utflykt från Queenstown till Milford sound. Ni blir upphämtade på hotellet och kommer få ta en buss som tar er 3,5 timme till Milford Sound. Bussen tar vägen längs sjön Wakatipu och kommer stanna flertalet gånger på vackra platser där ni kommer få möjlighet att ta en liten promenad och fota den vackra naturen. Vägen går längst snötäckta berg som störtar brant ned i bråddjupa fjordar. Att köra längs den spegelblanka fjorden Milford Sound sägs vara en av de vackraste alpina bilupplevelserna i världen. Väl på plats i Milford Sound kommer ni få stiga på en båt som tar er ut i fjorden omringade av vackra klippor och vattenfall. Naturen här är magisk och man får inte nog av det. Kanske kommer ni ha möjlighet att se delfiner, sälar och pingviner. Efter båtturen tar ett flyg er tillbaka till Queenstown. 

Läs mer

Cruise & Rainforest walk

Ett äventyr där ni kommer ta en båt ut på sjön och vidare till regnskogen. När ni kliver av båten och går in i regnskogen är det som att ni kliver in i en annan värld. Detta är västkustens äldsta regnskog och här finns ett väldigt rikt fågelliv, och de är väldigt nyfikna små varelser. Turen är 2-3 timmar och det ingår transfer från hotellet samt varm dryck ombord på båten. 

Läs mer

Hobbiton Movie set

Hobbiton, där Sagan om ringer spelades in är ett äventyr du inte får missa. Här kan du ta en guidad tur och njuta av den vackra naturen, se scener där Sagan om ringer spelades in och gå in i de mysiga hobbithålorna. Detta får man inte missa när man är i Nya Zeeland.

Läs mer

Tamaki Maori Village

En kväll med Maorikultur. En kväll där du får uppleva det riktiga Nya Zeeland. Här kommer ni få avnjuta en 3-rätters middag medan människor inom Maorikulturen sjunger sånger på Maori, dansar och underhåller på ett tradionellt vis. En kväll som är mycket uppskattad av många resenärer.

Läs mer

Tongariro Alpine Crossing

En väldigt vacker vandring i Tongariro National Park, Tongariro Alpine Crossing. Den guidade Vandringen är 19km lång och ni kommer älska den underbara naturen med bergstoppar, vulkaner och kristallblå sjöar. 

Läs mer

Kayak, seals & cruise

Dagen börjar med en guidad kajaktur ut på havet bland den vackra naturen, du ska sedan få ta en båt norr ut till Anchorage där du ska få ta en fin vandring, antingen Cleopatra's Pool eller Pitt Head Loop Track. Båten tar dig sedan tillbaka till Kaiteriteri igen. Detta är en heldagstur där du kommer få njuta av det bästa naturen har att erbjuda och eventuellt även ha chans att träffa på sälar och delfiner. 

Läs mer

The Full Monty

En tur där du kommer att få åka ut med en båt och uppleva den 12km långa kuststräckan full med långa vita stränder och vackra klippor. Här kommer du få se Lonely Bay, Cooks Beach, Hahei och den kända Cathedral Cove där Prince Caspian (Chronicles of Narnia) spelades in. Du kommer åka igenom Te Whanganui-A-Hei marinreservat. Här finns ett rikt djurliv med fåglar, delfiner, valar och sälar. Du kommer under hela turen ha en guide som berättar om allt ni ser längst den vackra båtturen. 

Läs mer

Vinprovning i Blenheim

En härlig vinprovning i Blenheim. Du börjar dagen med en guidad vinprovning där ni kommer att besöka 3 vingårdar. På eftermiddagen kommer du att få cykla på egen hand med en karta och besöka de vingårdar du känner för. Guiden kommer gå igenom kartan och visa vart de härliga lunchställena finns och vilka vingårdar som du bör besöka. 

Läs mer

Resenärers upplevelser

Relaterade resor

Alla resor
Norr till Söder
Upplevelseresa
Cook-öarna

Nya Zeeland och Cook-öarna

Nya Zeeland i 2 veckor med hyrbil samt 1 vecka på Cook-öarna.

Fr. 54 900 SEK
Norr till Söder
Upplevelseresa
Fiji-öarna

Nya Zeeland & Fiji

Nya Zeeland med hyrbil på 2 veckor kombinerat med avkopplande lyxiga dagar på Fiji, totalt 18 dagar.

Fr. 57 900 SEK

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!