Nya Zeeland & Fiji

Nya Zeeland med hyrbil på 2 veckor kombinerat med avkopplande lyxiga dagar på Fiji, totalt 18 dagar.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Nya Zeeland från norr till söder med 5 nätter på Fiji

Ni flyger till Auckland där hyrbil hämtas ut vid ankomst. Ni upplever Nya Zeeland i lagom tempo med förbokade hotell. Efter 14 dagars rundresa på Nya Zeeland väntar sköna dagar på Fiji.

Fr. 43 950 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygresa till Nya Zeeland och Fiji tur och retur i ekonomiklass
Bagage att checka in och måltider ombord
Resa till Fiji flygbiljett med bagage inkluderat
Hyrbil under hela vistelsen (levereras till hotellet i Auckland) med full försäkring, obegränsad körning, inkl. envägshyra Auckland-Christchurch
Färjebiljett för passagerare och för hyrbilen, från Wellington till Picton enkel väg
12 nätter på väl utvalda hotell
5 nätter på Matamanoa hotell med frukost på Fiji i bungalow
Transfer med båt från Nadi Airport till Matamanoa Resort tur och retur
Meet and Greet på Fiji av vår samarbetspartner
Komplett resa med transfers, boende och turer
Klimatkompenserad 100%

Prisexempel

Flygresa till Nya Zeeland inklusive hyrbil hela vistelsen och 12 övernattningar samt färjebiljett. Ingår även 5 nätter på Fiji inklusive båtresa tur och retur samt härligt boende på vackra Matamanoa Island. Komplett resa på 3 veckor inklusive flyg.

Fr. 43 950 SEK

Fantastiska Nya Zeeland med hyrbil under 2 veckor kombinerat med avkopplande lyxiga dagar på Fiji.

 

Nya Zeeland & Fiji

Ni flyger till Auckland där hyrbilen väntar på er samt förbokade hotell under hela vistelsen, med lagom mycket körning per dag och med hotell som är av turistklass men går lätt att uppgradera till annat boende om man så önskar. Efter 14 dagars rundresa på Nya Zeeland väntar sköna dagar på underbara Fijiöarna.

Se detta som ett förslag och en mycket bra utgångspunkt för vad en resa på 15 dagar till Nya Zeeland kan kosta och hur den kan läggas upp. Går självklart att ändra precis som man vill.

Efter bilresan på Nya Zeeland flyger ni över till Fiji som ligger i Söderhavet och där väntar både privat transfer och 5 nätter på en tropisk resort – bättre avslut på Nya Zeeland drömresan går väl inte att få.

 

Höjdpunkter:

 • Hyrbil och hotell ingår
 • Maorikultur och sprutande gejsrar i Rotorua
 • Kultur, shopping och nöjen i huvudstaden Wellington
 • Vacker färjeöverfart från Wellington till Picton (Nordön till Sydön)
 • Vandring i Abel Tasman National Park
 • Kaikoura valskådning
 • Vingårdarna i Blenheim
 • Christchurch med möjlighet till simma med delfiner
 • Fiji upplevelse med övernattning och frukost

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Det finns många olika reseförslag och ideer till hur man kan uppleva Nya Zeeland. Resan går att göra om och ändra beroende på ressällskap och budget. Vi hjälper dig med bästa resan som matchar dina önskemål och din budget.

Clouds

15°
16°
10°

Lördag

Söndag

Måndag

Tisdag

Dag för dag program

Dag för dag program

Ni landar i vackra Auckland, City of Sails. Vid ankomst till Aucklands flygplats hämtas bagaget ut och sedan tar ni antingen taxi till stan, eller förbokar vi transfer. Efter att ni har checkat in på hotellet har ni några dagar på egen hand. Flanera runt i denna seglens vackra stad, innan äventyret på Nya Zeeland börjar. Önskar ni några fler extra dagar här i Auckland kan vi lätt förlänga din resa. Vi hjälper dig också gärna med tips på sevärdheter och aktiviteter. Varför inte åka över till Waiheke Island och prova viner eller göra en segeltur i hamnen?

Boende: Centralt hotell i Auckland med frukost inkluderat 2 nätter

Idag får ni hyrbilen levererad till ert hotell för att det ska gå så smidigt för er som möjligt att påbörja er rundresa med hyrbil. Dagens etapp är 22 mil och ni kör söderut till Waitomo Caves lysmaskgrottor. Resan går längs med slingrande Waikato River genom det gröna landskapet till Hamilton. Precis innan du kommer fram till Waitomo passerar du Otorohanga, där du kan möta Nya Zeelands nationalsymbol, kiwin, på ”the Kiwi House*.

Waitomo Caves

Väl framme vid Waitomo Caves upplever du stalaktiter, stalagmiter och lysmaskar. Här finns flera äventyr att följa med på, allt från båtturer nere i underjorden till häftig blackwater rafting, eller varför inte se grottorna från de stora bildäcksgungorna?

Rotorua

Resan går sedan vidare mot Rotorua genom vackra jordbrukslandskap. Denna etapp är ca 140 km, räkna med ungefär 2 timmar i bilen. Te Kuiti är den enda större ort du passerar på denna sträcka. Varför inte stanna och bunkra upp med lite godsaker inför den fortsatta resan där? Vill du sträcka på benen finns där Pureora Forest Park, som har ett rikt fågelliv och vackra vandringsleder. Är du fiskeintresserad kan du prova lyckan vid Lake Whakamaru. Du vet att du är nästan framme vid Rotorua när du ser de geotermiska ångorna som stiger högt upp mot skyn från de sjudande pölarna.

Boende: 124 on Brunswick 2 nätter i Te Moana Guestroom med frukost inkluderat

Efter Rotorua går resan vidare till Wellington, ca 450 km. Passa på och beskåda Huka Falls och stanna gärna till i Taupo före ni kör vidare längs stränderna av Luganosjön. Upptäck det alpina landskapet vid vulkanerna Mt. Ruapehu och Tongariro National Park. Här tipsar vi om att göra en av Nya Zeelands vackraste vandringar, Tongariro Crossing. Allt eftersom du kör kommer landskapet att ändra karaktär och domineras allt mer av slingrande floder och gröna dalar. Resan fortsätter längs med Kapiti kusten mot Wellington där du checkar du in för två övernattningar.

Boende: Booklovers Boutiquehotell 2 nätter med frukost inkluderat

Idag väntar ännu en höjdpunkt, och det är överfarten från Nordön till Sydön med Interislander. En färjeöverfart som tar ca 3 timmar. Vi har förbokat inträde till fartygets businesslounge åt er så ni kan njuta av mat och dryck och med en fantastisk utsikt över Marlborough sundet.

Från Picton är det en liten kort körning till Nya Zeelands soligaste stad, Nelson. Perfekt läge och inkörsport till en av landets mest populära nationalparker, Abel Tasman Nationalpark. Parken är känd för sina gyllene stränder, vackra granitklippor och den världsberömda vandringsleden Abel Tasman Coast Track. Det finns en vandringsled genom skog och bush också, men den kustnära leden är mest populär. Vandringslederna är både bra uppmärkta och klassade som lätt vandring. Många väljer också att paddla kajak i Abel Tasman. Vandring och kajak kan kombineras till en härlig dagstur. Nationalparken är fantastiskt vacker, och en sådan heldag kan gott och väl bli en av höjdpunkterna på din resa.

Här i området runt Nelson finns det också många fina vingårdar som erbjuder gratis vinprovning! Se bara till att kontrollera öppettiderna i förväg… och utse en chaufför som är extra noga med att spotta…

Boende: Cambria House i Nelson 2 nätter med frukost inkluderat

Vingårdar och kustliv väntar nu när ni vänder ut mot östkusten igen för att bo en natt mitt i vinparadiset, Blenheim och dess fina gemytliga vingårdar. Räkna med ca 2 timmars körning till Blenheim som är en vacker ort på sydöns nordliga spets. Här finns det gott om vingårdar och gourmetrestauranger. Eftersom många konsthantverkare har slagit sig ner här kan du också titta in i ateljéerna hos bland annat glasblåsare och keramiker. Kanske läge att köpa med någon souvenir? Ta också gärna tillfället i akt och provsmaka några av de goda viner som produceras på de ca 40 vingårdar som finns i området.

Om Nya Zeelands viner

Vin från Nya Zeeland är väl ansett och landet exporterar allt mer vin till Sverige. Egentligen är det för kallt för att odla vin här i trakterna runt Blenheim, men de många soltimmarna gör det omöjliga möjligt. Just detta svala men soliga klimat tillför vinet en överraskande intensitet i doft och smak. Speciellt populära är viner av druvan Sauvignon Blanc.

Boende på Scenic Hotel 2 nätter med frukost inkluderat

Efter sköna dagar här i vackra Blenheim är det dags att fortsätta resan söderut via valskådarhuvudstaden Kaikoura där vi föreslår att ni gör ett stopp för att spana efter kaskelottvalarna. Här kan man även simma med delfiner (bör förbokas) eller följa med på en båttur för att se delfinerna leka i vattnet.

Boende: Lemontree Lodge 1 natt i Kaikoura med frukost inkluderat

Resan här på Nya Zeeland avrundas med några dagar i Christchurch. Här kan vi tipsa om att ni åka ut till Akaroa – även här kan man kika efter delfiner och här kan man även simma med delfiner. Missa inte heller att äta middag på spårvagnen inne i Christchurch, en rolig och annorlunda upplevelse.

Boende: Chateau on the Park i Christchurch 2 nätter

Dags att lämna Nya Zeeland och gå ombord på flyget som tar er till tropiska Fiji-öarna. Här väntar vår samarbetspartner på er vid ankomst till Fiji. Både landtransfer och båtöverfart är förbokad åt er, så ni så snabbt som möjligt kan åka över till paradiset Matamanoa Island Resort (eller liknande beroende på vad ni önskar för typ av upplevelse och vilken budget klass ni har tänkt er).

 

5 härliga dagar fyllda med sol, avkoppling, bad, snorkling och goda måltider väntar.

Med smidig båtresa över till Vitu Levu (huvudön på Fiji) och sedan landtransfer till flygplatsen är det sedan dags att gå ombord på flyget som tar er hem till Sverige igen.

 

Utflykter och upplevelser

Följ med på cykel till ett av Nya Zeelands mest kända vindistrikt, Martinborough. Man cyklar i liten grupp och tillsammans med guiden får en fin introduktion till vinproduktion och det ingår även vinprovning i denna tur, samt cykelutrustning.

En resa till Nya Zeeland är inte komplett förrän ni varit på detta museum. Lär dig om Maori kulturen, historien och dess kost.

På med ett par riktigt bra vandringskängor och förbered dig för att gå en heldags vandring med kunnig guide längs en av de mest välkända endags vandringar på Nya Zeeland. Vandringen är klassad som avancerad vandring.

En ö som ligger ca 1 timmes körning från Wellington och vidare med båt från Paraparaumu till Kapiti Island. Ön är ett naturreservat och man kan antingen åka över dagen eller stanna över natt. Ön är hem åt 1200 kiwifåglar och eftersom dessa endast är aktiva om natten är det på nattvandringen som det är störst chans att få syn på dessa fåglar. 2 dagars tur inkl. övernattning är den mest populära turen hit eftersom många besökare är ivriga att få se kiwifågeln. 2 dagars tur inkluderar:

 • Färjetransport t/r till Rangatrira
 • Introduktion till ön
 • Alla måltider (middag, frukost och lunch – förutom lunch dag 1 som du tar med dig på egen hand)
 • Nattvandring med guide för att spana efter kiwifåglar
 • God chans att se många andra unika för Nya Zeeland fågelarter såsom Takahe, Kaka, Weka, Tieka, Kereru, Kokako, Hihi, Toutouwai med flera
 

Känd som en av Nya Zeelands främsta sevärdheter skapad av naturen själv. Promenera och åk båt genom grottan medan ni lyssnar till den kunniga guiden. Turen tar ca 1 timma. Dessa grottor ligger några timmar söder om Auckland och är ett perfekt stopp på vägen till Rotorua om man kommer ifrån Auckland. Reser man från Coromandel blir det en liten omväg men fungerar fint ändå. Här kan man välja på många olika upplevelser. Allt ifrån en lugn båttur inne i grottan till att hoppa i en våtdräkt och forsa fram med hjälp av svarta gummiringar. Man kan även sänkas ner djupt i grottan med hjälp av linor och sedan vandra upp igenom grottan till toppen. Finns olika prisnivåer beroende på vilken upplevelse man är sugen att testa på.

En av Nya Zeelands mest spektakulära vandringar längs med kusten. Den börjar i Stony Bay och avslutas i Flechers Bay, går att gå omvänt. Under vandringen som tar ca sju timmar totalt kommer ni att se vackra stränder, fantastiska vikar och njuta av den underbara naturen.

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

865d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

905d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

897d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

906d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

713d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

637d