Safari i Australien

June 15, 2020

Innehåll

Från kust till outback

Häng med oss på en fantastisk safariupplevelse i Australien. Kanske en av de mest äkta och genuina om du är djur intresserad och vill se både koalor och kängurus med fler i dess naturliga miljö. Här finns inga stängsel, inga djurparker utan man får uppleva den häftiga naturen, med inhemsk guide som också driver och äger Kangaluna Camp, ett lyxigt ”glamping” läger mitt ute i outbacken, flera timmars körning från närmsta civilisation. Alla bekvämligheter ingår såklart! Middagar, luncher och fantastiska frukostar, allt lagat på plats och i a la carte format.

Vinerna och kylda öl finns i kylen, varsågod och förse dig med det du önskar och känn dig som en gäst här på safarilägret.

Glamping

Boende sker i de fina tälten med gott om plats för familjen. Det finns ingen aircondition och Wi-Fi finns men kan vara ganska dålig uppkoppling så förbered dig för en tillvaro långt bort från städer, människor och affärer. Du ska nämligen tillbringa några dagar där du ska leva i nuet och njuta av miljöer som du inte trodde fanns.

Fyrhjulsdrift och förare

Resan börjar i Port Lincoln där du hämtas på flygplatsen. Du hoppar in i 4WD som tar dig från staden ut mot landet, men innan vi kör över gränsen till ”the outback” där den röda sanden tar vid, ska vi äta en god lunch på en lokal restaurang. Sedan kör vi vidare för att ta kaffebreak ihop med de vilda koalorna som sover sött, eller kanske är de vakna just när du tittar förbi? Det får vi se….

På eftermiddagen ankommer vi till safarilägret och får vårt tält tilldelat, checkar in, och gör oss redo för dagens första safaritur i omgivningarna. Det blir en tur som är anpassad lite efter vad vi önskar och vill göra. Tillbaks igen till safarilägret lagom till solnedgången och då bjuds vi på canapeer och ett glas gott vin, i sällskap med både emus och kängurus som är så nyfikna på vem vi är.

Efter en härlig sömn, helt ostört – dock kanske vi legat i våra tält och lyssnat på alla djurens läten? men lite vila  har vi nog ändå fått. En kopp gott kaffe väntar på terassen, för att se när dagen vaknar till liv. Vi äter sedan vår fräscha gedigna frukost innan vi hoppar i vår 4WD som tar oss till Lake Gairdner för att ta en promenad på den kritvita enorma saltvattensjön. Det är en magisk upplevelse och Lake Gairdner ser ut som en bit av Antarktis, med sitt glittrande vita salt och som speglar sig i det nakna illorangea landskapet i den australiensiska Outback.

Här kan du gå på ytan av sjön Gairdner och titta norrut för att se den ändlösa vita slätten och den slående röda naturen som omger sjön. Njut av det fantastiska landskapet med sina livfulla färger och reflektioner. De röda sanddynerna längs sjön är täckta med blommor på våren, unik vegetation och fågelliv. Fotomöjligheter är oändliga.

Vi är tillbaks igen på safarilägret för att stifta bekantskap med några av de 110 arter av fåglar som finns här på Kangaluna och de vilda djuren som kommer nära vårt läger, och dags att koppla av och bara insupa naturens skönhet, från loungen på Kangaluna. Igen blir vi bortskämda med drinkar och canapeer, och senare på kvällen dukas det upp en lyxig a la carte middag och kandelaberns ljus flackar härligt i outbackens bris. Vi avrunda ännu en underbar dag tillsammans, med härliga samtal runt elden.

Går gärna upp tidigt, sätt dig med en kopp kaffe på terassen och se hur solen går upp, fantastiskt. Du kommer med säkerhet se både emus och kängurus som finns runt lägret. Efter en god frukost så är det dags för oss att lämna naturen och åka tillbaks mot kusten igen, till Baird Bay där vi stiger ombord på båten för en oförglömlig upplevelse. Vi ska nämligen få chans att möta både delfiner och vattnets hundar, dvs sjökor! Vi åker ut till Jones Island nära Cape Radstock (på 160 meter, är det en av de högsta punkter på sydkusten av Australien) kan du titta på flasknosdelfiner och simma med dem – om de vill, då vi nu ska få titta närmare på djuren i vattnet. Återigen, på djurens premisser, eftersom det är vilda djur och man aldrig kan veta om de är på lekhumör eller ej.

Efter att ha varit ute på djupt vatten där delfinerna brukar hålla till, och vi förhoppningsvis har fått chansen att se dessa, korsar vi bukten och åker in närmare land för att besöka en bosatt koloni av sällsynta australiska sjölejon och få chansen att leka med dessa i vattnet, de är som hundvalpar. Lekfulla och mycket nyfikna.

Efter lunch på stranden lämnar vi Baird Bay, besöker Venus Bay och Elliston och njuter av det magnifika kustlandskapet innan vi åker till port Lincoln.

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!