Vinresa i grupp till Argentina & Chile

En fantastisk vinresa i grupp till Argentina & Chile 1 – 13 februari 2024 – ett extraordinärt äventyr! Resan genomförs tillsammans med Jonas Gullberg, Svenska Vinbolaget som även följer med på resan.

Fr. 66 995 SEK

Gruppresa till Argentina & Chile inkluderat flyg, boende, transfers, vinprovningar och utflykter.
Resebeskrivning

Välkomna till Sydamerika!

Häng med oss på denna lyxiga vinresa till Argentina och Chile tillsammans med Jonas Gullberg på Svenska Vinbolaget som även följer med på resan.

Denna resa bjuder på fantastiska städer och en mycket varierad natur med doftande vinodlingar. Resan börjar i Argentina och huvudstaden Buenos Aires, som är Sydamerikas svar på Paris. Här ser du stadens traditionella sevärdheter och det ingår bland annat en argentinsk Tangoshow. Ni kommer också att besöka det berömda vinområdet i Mendoza, här får ni också en inblick i hela vinprocessen. Resan fortsätter till chilenska huvudstaden Santiago de Chile, med skyskrapor och modern arkitektur som står i kontrast till de vackra historiska byggnaderna. Resan avslutas med sol och bad i Valparaiso.

Resan innehåller många olika utflykter. Vinprovningarna varvas med härlig sightseeing och goda middagar.  

Alla hotellen håller en mycket hög standard och är väl utvalda för att du ska få en riktigt lyxig upplevelse. I Santiago kommer du få en fantastisk upplevelse på hotell W Santiago som har en 12 meter hög vägg med 6000 vinflaskor där du kan testa alla möjliga viner. För en vinälskare är detta ett paradis. Hotellet har även en takpool där du kan koppla av med en god drink medans du blickar ut över den vackra staden. 

Följ med oss på denna unika smakresa där du får njuta av goda viner, fint sällskap och vackra städer. 

Vad ingår i erbjudandet?
 • Flyg från Sverige till Argentina och hem från Chile till Sverige i ekonomiklass
 • Inrikesflyg från Buenos Aires till Mendoza
 • Inrikesflyg från Mendoza till Santiago de Chile 
 • Flygskatter och bränsletillägg ingår
 • Bagage att checka in och måltider ombord 
 • All transfer ingår
 • Inrikesflyg inkluderat bagage på 15kg
 • Boende på fina hotell med frukostbuffé
 • 4 härliga luncher
 • 6 goda middagar 
 • Utflykter enligt program 
 • 100% klimatkompenserad resa 
 • Trygghetsgarantin ingår
 • Skräddarsytt program

Utflykter:

 • Rundtur i La Boca & Caminito (halvdag) 
 • Tangoshow på La Ventana
 • Skaldjursmiddag på en privat cruise 
 • Historisk stadsrundtur i Recoleta & Palermo (halvdag) 
 • Tur till Pambas och upplev La Bamba (heldag)
 • Besök av minst 4 vingårdar 
 • Show på Los Buenos Muchachos
 • Stadsrundtur i Santiago de Chile (heldag) 
 • Stadsrundtur i härliga Valparaiso 

Dag 1:
Avresa från Sverige med mellanlandning på vägen till Argentina och Buenos Aires. Ni möts på flygplatsen av vår representant på plats och ni körs till hotellet Argenta Tower.

Ni blir sedan upphämtade på hotellet för att åka till La Boca & Caminito. Här får ni se en annan sida av Buenos Aires än det som visas på vykorten. Ni besöker bland annat San Telmo, som är den äldsta stadsdelen i Buenos Aires och ett spännande konstnärskvarter. Här hittar du även många av de berömda tangobarerna. Kom närmare Buenos Aires bultande hjärta med denna vandringstur i La Boca, ett dynamiskt arbetarklassområde längs floden Riachuelo. Höjdpunkter inkluderar att besöka de färgglada hyddorna och gatukonstnärsbutikerna runt Caminito-gränden, Benito Quinquela Martin-museet och den ovanligt formade Alberto J. Armando-stadion – även känd som "La Bambonera" – hem för den lokala fotbollen Boca Juniors (fotboll) team. En privat vandringstur i området La Boca. Besök Caminito, Benito Quinquela Martin-museet och "La Bambonera"-stadion.
Lunch på en traditionell restaurang i La Boca ingår, dryck ingår inte.

På kvällen är det middag och Tangoshow på La Ventana som ligger i hjärtat av San Telmo. Passa på att ta lektioner i tango och upplev den härliga dansen som är känd över hela världen.  Sedan 1982 har Ventana haft sina dörrar öppna för alla Tango älskare.

Dag 2:
Idag börjar dagen med en härlig frukostbuffé. Ni blir sedan upphämtade på hotellet för en halvdagstur i Buenos Aires. Under turen kommer ni få se alla höjdpunkter i denna vackra stad. Du besöker också de förnäma stadsdelarna Palermo och Recoleta och gör ett stopp vid Recoleta-kyrkogården. Här ligger argentinarnas älskade presidenthustru Eva Perón begravd, kanske mer känd som Evita. 

Puerto Madero är Buenos Aires nyare och hippare hamnområde och här finns det en mängd mysiga kaféer och restauranger. Det är också här du hittar den eleganta gångbron Puente de la Mujer.

Stadsrundturen fortsätter längs världens bredaste boulevard, Avenida 9 de Julio, med dess berömda obelisk och ner till Avenida Corrientes. Längs denna enorma boulevard ligger stadens teatrar och biografer samlade, bland annat det eleganta operahuset Teatro Colón.

Du besöker också många av stadens storslagna torg, bland annat Plaza de Mayo där den ikoniska regeringsbyggnaden Casa Rosada ligger, och Plaza de las Naciones Unidas med den vackra blomsterskulpturen Floralis Genérica.

Lunch intas på en lokal restaurang, dryck ingår inte.

På kvällen väntar en skaldjursmiddag på en cruise, dryck ingår.

Dag 3: 
Frukostbuffén står som vanligt serverad.  Idag lämnar vi Buenos Aries och åker inåt landet ca 1 timme för att uppleva The Country.
En av Argentinas allra äldsta estancior är La Bamba de Areco som idag är renoverat till ett utsökt boutiquehotell och har ”det lilla extra”.

Den vackra estancian ligger på Pampas, endast 12 mil från Buenos Aires och kombinerar lyxig komfort och kolonial elegans på bästa sätt. På La Bamba de Areco välkomnas man med känslan av vara i ett privat hem som andas historia och tradition. När ni åker längs allén som är kantad av hundraåriga plataner fram mot herrgårdsbyggnaden är fantastisk. De elva sviterna och rummen bär alla namn efter legendariska polohästar som Mariposa och Lalabai.

La Bamba de Areco är en fungerande estancia med särskilda gaucho-traditioner som asados (grillning), provsmakning av Argentiskt maté, musikunderhållning och olika uppvisningar i ryttarskicklighet. Här finns även ett trevligt bibliotek, ett biljardrum, en stämningsfull bar och en massagestudio.

Dag 4: 
Efter en god frukost väntar transfer som tar er till flygplatsen.
Ni flyger till staden Mendoza och en transfer tar er därifrån till ert hotell. 

Mendoza grundlades på 1560-talet av spanjorerna och är därmed en av Argentinas äldsta städer. Du kommer uppleva att staden har en förkärlek för fontäner, träd och grönområden. I slutet av 1800-talet lockade Mendoza till sig franska och italienska nybyggare som byggde bevattningsanläggningar med stöd från provinsregeringen, vilket resulterade i att området utvecklade sig till ett av landets ledande lantbruksområden. Mendoza är känd som solens och vinets land och står för 70 % av Argentinas vinproduktion och är därmed landets viktigaste vinområde. Mendoza är bl.a. den största Malbec-producenten i landet. Malbec betyder ”dålig mun” och ger surt och dåligt vin nästan överallt i världen, medan den i Mendoza ger en av världens bästa rödvin, eftersom kombinationen av höjden över havet, jordens kemiska sammansättning och klimatets torrhet är perfekt för denna druva.

På kvällen ingår en middag på en traditionell restaurang - 4 rätters middag, dryck ingår.

Dag 5:
Dagen börjar på bästa sätt med en härlig frukostbuffé. 

Idag  ska vi besöka 2 vingårdar. På förmiddagen besöker vi har Polo Bodega och  på eftermiddagen besöker vi Catena Zapata.  Två utav de mest kända vingårdarna i Argentina med riktigt fin kvalité på vin. En riktig härlig dag för vin- och matälskare. 

Dag 6:
Efter frukosten tar transfern er till flygplatsen, och ni flyger vidare till Chile och staden Santiago.

Av Chiles 16 miljoner invånare bor sex miljoner i Santiago de Chile. Den chilenska huvudstaden ligger vackert omgiven av de snöklädda Anderna i öster och kustbergskedjan i väster. Santiago de Chile är en modern och inbjudande storstad med skyskrapor, spännande och charmiga kvarter och så ligger några av världens bästa vinodlingar precis utanför staden.

Santiago är en stad full av energi. Här kan ni vandra till toppen av San Cristobal Hill, strosa runt på Plaza de Armas och kolla in de närliggande små områdena nära staden. 

Dag 7:
Efter frukostbuffé ska ni få ta en stadsrundtur i Santiago där ni får besöka höjdpunkterna i staden. Turen går vidare till hjärtat av Santiago de Chile, där du kan se kontrasten mellan huvudstadens rika historia och dess moderna och imponerande byggnader. Vi besöker Mercado Central, Tirso de Molina och La Vega Central.  Du besöker det centrala torget Plaza de Armas, som inramas av vackra byggnader, bland annat det eleganta postkontoret Correo Central, landets största katedral med imponerande inredning i barockstil och det national historiska museet som skildrar Chiles historia. Dagen erbjuder kulinariska upplevelser och en inblick i Chiles rika kultur.

Lunch tillsammans på en härlig restaurang, dryck ingår inte.
Gemensam middag på kvällen. 

Dag 8: 
Idag är det dags för nästa äventyr. Efter frukosten börjar dagen med att besöka två vingårdar, Clos de Luz och Vinã Vik.

På kvällen väntar gemensam middag.

Dag 9:
Först serveras en god frukost. Ni åker sedan vidare mot kusten och staden Valparaíso/Viña del Mar.  Den är en av Chiles viktigaste hamnstäder vid Stilla havets kust, och är belägen i den centrala delen av landet, två timmars bilfärd nordväst om huvudstaden Santiago.

Här kommer ni att uppleva kullar täckta av vackra hus, spännande gatukonst och välsmakande hantverks öl. Staden grundades som en hamn 1542 och upplevde en handelsboom på 1800-talet vilket gjorde den till en magnet för Europeiska entreprenörer. I dag kan du sälla dig till konstnärer, backpackers, hamnarbetare och poeter som lockas av Valparaiso karaktärsfulla, kärva och lite luggslitna charm.

Blicka ut över Valparaisos svepande bukt och naturliga amfiteater bestående av över 40 cerros (kullar), där färgglada hus verkar klänga sig fast på klipporna. År 2002 placerades staden på UNESCO:s världsarvslista. 

Börja din upptäcktsfärd på Plaza Victoria, ett torg som en gång var en tjurfäktningsarena. Beundra sevärdheter som katedralen La Iglesia Catedral de Valparaiso och Santiago Severín-biblioteket. Lär dig om centrala Chiles naturhistoria på Museo de Historia Natural.

Promenera förbi sönderfallande koloniala hus på din väg till Plaza Sotomayor. Det storslagna monumentet Monumento a los Héroes de Iquique hedrar hjältarna från Stillahavskriget 1879. Upplev stadens hamn liv och ta en kryssning runt bukten vid Muelle Prat.

Åk de historiska bergsbaner upp för kullarna och upptäck distrikt fulla med slingrande gator, trappor och branta gränder. Besök Marinmuseet och njut av utsikten från Paseo 21 de Mayo på Cerro Playa Ancha.

Beundra den brittisk- och tyskinspirerade arkitekturen på Cerro Alegre och Cerro Concepción och blicka ut över bukten från Paseo Gervasoni.

Upptäck La Sebastiana Museum på Cerro Bellavista, där den chilenska poeten Pablo Neruda en gång bodde. Bege dig ner för backen för att utforska Valparaisos friluftsmuseum, en samling med 20 väggmålningar som pryder väggar och murar.

Resor till Valparaiso kan förgyllas av ett besök till El Cardonal-marknaden, vars färska råvaror och livliga stämning är en fröjd för ögon och öron. På övervåningen hittar du restauranger som serverar fisk och -skaldjursrätter samt chorrillana, en lokal specialitet bestående av potatis med stekt nötkött, lök och ägg. Skölj ned din måltid med en hantverksöl från någon av stadens bryggeripubar.

Dag 10:
Dagen på egen hand, njut av havet, sol och bad.

Dag 11:
Efter frukost tar transfern er till flygplatsen och hemresan mot Sverige börjar. 

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsförsäkring
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta närmsta vaccinationscentral för rådgivning

Resenärers upplevelser

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!