Mauritius – en guide från kust till kust

April 26, 2024

strand på mauritius

Innehåll

Följ med oss på en spännande resa runt Mauritius kustlinje för att utforska de unika och charmiga delarna av ön där vi berättar om skillnaderna mellan boende på Nordkusten, Östkusten, Västkusten och Sydkusten.

Nordkusten: Tropisk lyx och många aktiviteter

Nordkusten av Mauritius är känd för sina lyxiga resorts, orörda stränder och ett livligt nattliv. Området är perfekt för dem som söker en kombination av avkoppling och äventyr. Medan Grand Baie erbjuder en livlig atmosfär med shopping, restauranger och barer, kan du längre norrut hitta lugnare stränder som Trou aux Biches och Mont Choisy. Aktiviteter som snorkling, vattensporter och båtturer är populära här.

Östkusten: Naturlig skönhet och stillhet

Den östra kusten av Mauritius är känt för sin naturliga skönhet och lugn atmosfär. Här finner du långa stränder med mjuk vit sand och turkost vatten. Belle Mare och Palmar är populära destinationer för avkoppling och vattensporter som kitesurfing och segling. Den här delen av ön är perfekt för dem som söker lugn och ro samt närhet till natursköna platser som Ile aux Cerfs.

Västkusten: Solnedgångar och kulturell mångfald

Västkusten av Mauritius är känd för sina fantastiska solnedgångar och rika kulturella arv. Området erbjuder en unik upplevelse med dess charmiga byar, lokala marknader och historiska platser. Flic en Flac är en populär destination med sin livliga strandpromenad och mångfald av restauranger. Black River Gorges Nationalpark är också värt ett besök för vandrare och naturälskare.

Sydkusten: Vildmark och avskildhet

Den södra kusten av Mauritius är känt för sin dramatiska landskap och avskildhet. Området är hem för några av de mest spektakulära naturfenomenen på ön, inklusive Gris Gris klippor och Rochester Falls. För den som söker äventyr erbjuder området möjligheter till vandring, fiske och utforskning av orörda stränder som La Cambuse och Le Morne. Oavsett vilken kust du väljer att utforska på Mauritius kommer du att upptäcka dess unika charm och lockelser.

/Hummingbird Lifestyle Travel, 2024

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!