Livsviktiga resor

June 15, 2020

Innehåll

Livsviktiga resor 

 

Hummingbird har anor från 1947 och var med och arrangerade de första paketresorna från Sverige ut i en outforskad värld. Mycket har hänt sedan dess. Idag är vi en koncern med fem nischade researrangörer inom exotiska resor, safariresor, dykresor, träningsresor och event & konferensresor.

 

Under de här dryga 70 åren så har krig, katastrofer, lågkonjunkturer, strejker mm varit återkommande inslag. Men inte någon gång har världen och resandet påverkats så som nu.

 

Under de senaste veckorna har vi varit med om att det med bara några timmars framförhållning stängts landsgränser, utegångsförbud införts och att UD har avrått från resor till alla länder i världen. Det är en overklig och tumultartad förändring som världen genomgått på bara några veckor.

 

Det har varit ett exceptionellt läge där alla våra medarbetare gjort heroiska insatser för att på bästa sätt få hem våra gäster, hantera inställda resor och samtidigt förhålla sig till den oro som finns för coronaviruset, både hos våra resenärer men också för nära och kära.

 

Det här får konsekvenser och du kan göra skillnad.

 

  • På många av våra destinationer står besöksnäringen för 20-50% av ekonomin. Globalt är det 10% av BNP. Vi anlitar i möjligaste mån lokala, småskaliga hotell, restauranger, safarilodger och dykcenter. Turismen är bokstavligt talat livsviktig för dem

 

  • Bästa skyddet mot tjuvjakt i Afrikas nationalparker och reservat är turismen. Utan safariturismen hade elefant, lejon och noshörning med all säkerhet varit utrotade idag. På samma sätt skyddas korallrev och stora landområden med orörd natur av turismen.

 

  • Utan dykturismen hade vi haft färre marina nationalparker och färre fiskar och koraller i vattnet då turismen skyddar mot överfiske och dynamitfiske.Resor och upplevelser som man längtat efter och sett fram emot har blivit inställda.

 

  • Genom att boka om till ett senare datum hjälper man de lokala entreprenörerna att överleva och bidrar till fortsatt skydd av djur och natur. Dessutom har du något att se fram emot mitt i Coronakrisen,

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!