Häng med på en magisk resa genom Nya Zeelands!

October 20, 2023

Innehåll

Har du varit nyfiken på det avlånga landet i söder? Landet med de höga bergen, de vackra fjordarna, den rika kulturen, de varma källorna, de långa stränderna och den trevliga befolkningen? Nya Zeeland är ett land som du inte ångrar att du åkte till. Landet har så mycket att erbjuda! Låt oss ta med er på en resa genom detta magiska land!
Häng med! 

Du börjar din resa i den vackra staden i norr, Auckland. Här strosar du rund bland fina byggnader och mysiga caféer, du tar även en tur ut till den vackra ön Waiheke Island för en lyxig vinprovning. Du tar din bil och kör österut till Nya Zeelands skärgård, Coromandel. Här paddlar du kajak på det turkosa havet medans du ser en delfin simma förbi dig, känslan du känner är WOW! Du åker till Hot Water Beach där du gräver fram din egna naturliga varma pool på stranden. Här njuter du av att sitta i det varma vattnet och blicka ut över det vackra landskapet.

Du kör söderut och gör ett stopp på Hobbiton Movie Set i Matamata där du får uppleva “Sagan om ringen” på nära håll. Här får du gå in i Hobbithålorna och leva dig in i filmens värld. Du tar dig vidare till Rotorua där du möts av maorikultur, geisjar och härliga bad i varma källor. Resan tar dig vidare till vandring bland vulkaner, berg och turkosa bergssjöar i Tongariro National Park för att sedan skapa kontraser i huvudstaden Wellington där matkulturen är underbar. Här hittar ni mat från världens alla kök.

En vacker färd med färja förbi Marlborough Sounds tar dig över till sydön och Picton. Väl i Picton kör du vidare till Blenheim där du får smaka på goda viner och vandra runt bland vackra vinodlingar. Du tar sedan bilen och kör västerut längst det magnifika landskapet för att nå Abel Tasman National Park, en av Nya Zeelands vackraste nationalparker. Här paddlar du kajak, letar efter nyfikna sälar och vandrar längst de långa, vackra stränderna. Kanske blir det ett och annat dopp i det friska havet! 

Du kör söderut förbi Punakaiki och Hokitika med vackra vandringleder och magisk natur för att sedan nå fram till Franz Josef, glaciärlandskapet. Här vandrar du på glaciären och tar en episk helikoptertur över de unika glaciärerna. Det börjar närma sig slutet av din resa men först åker du förbi den mysiga staden Wanaka där du badar, paddlar kajak, vandrar och njuter av en mysig stadskärna.

Resan tar dig vidare till din sista destination på resan, adrenalinhuvudstaden Queenstown. Här vandrar du, går på vinprovningar, åker gondol upp på berget för att avnjuta en magisk middag i solnedgången och om du letar efter en extra adrenalinkick kan du hoppa Nya Zeelands högsta bungyjump. Här kommer du även åka ut till det vackra fjordlandskapet Milford Sound och bli förtrollad av landskapet med fjordar, höga berg och vattenfall. Resan har nått sitt slut och med er i bagaget har ni många härliga resminnen!

Detta är ett exempel på hur en magisk resa till Nya Zeeland kan se ut! 
Vi skräddarsyr resor till Nya Zeeland efter just dina önskemål!
Låt oss förverkliga din dröm till Nya Zeeland!

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!