Bästa tiden att resa till Seychellerna

December 7, 2023

Bild över strand på La Digue Seychellerna

Innehåll

Ni som drömmer om en resa till Seychellerna, ett paradis med vita stränder och kristallklart vatten, har kanske någon gång ställt er frågan ”när är bästa tiden på året att resa till Seychellerna?” Det ska vi hjälpa er att besvara i detta blogginlägg, vi ska också förklara skillnaderna mellan de olika tiderna på året, vad gäller exempelvis värme, sol, regn, vind och antal andra besökare. Den bästa tiden på året att resa till Seychellerna kan ju faktiskt variera från person till person beroende på vad ni prioriterar.  

Anse Source d’Argent, på ön La Digue, Seychellerna.

Kort info

  • Seychellerna har ett varmt och behagligt hela året och det är en året runt destination.
  • Den bästa tiden att resa till Seychellerna om ni vill ha så lite regn som möjligt är mellan mars och oktober. Denna period kan det blåsa lite mer dock.
  • Månaderna november till april har lite mer nederbörd men fortfarande varmt och behagligt
  • Seychellerna har något att erbjuda besökare under hela året, oavsett säsong.

Seychellernas klimat

Seychellerna har ett tropiskt klimat med behagligt varm temperatur året runt, dag som natt. Dagstemperaturen ligger vanligtvis mellan 28 och 32 grader, medan nattemperaturen ofta ligger mellan 20 och 24 grader. Det finns två huvudsakliga årstider på Seychellerna som definieras framför allt i skillnader i nederbörd och vind. Årstiden ”skapas” av växlingar i monsunen.

Bild över strand vid hotellet Constance lemuria

Lågsäsong (maj till oktober)

Lågsäsongen, från maj till oktober, är något svalare, lite mer vind och något torrare än regnperioden, det är dock inga dramatiska skillnader. Torrsäsongen är en bra period att besök Seychellerna då soltimmarna är som allra flest och det regnar ganska lite. Vindarna är dock ofta lite starkare, vilket på vissa stränder, vissa dagar kan skapa höga vågor.

Högsäsong (november till april)

Under perioden november till april påverkas Seychellerna av nordvästmonsunen, vilket kan leda till lite mer regn och högre luftfuktighet. Dagstemperaturen ligger oftast runt 30 grader.

Trots förekomst av regn och hög luftfuktighet är regnsäsongen också en bra tid att besöka Seychellerna. Med regnskurarna kommer grönska och blommor, detta är ofta den vackraste tiden på året. Att vindarna ofta är måttliga gör också att vattnet blir klarare, vilket är bra vid snorkling och dykning. Det är även under denna period ni har störst möjligheter att se havssköldpaddor på Seychellerna.

Bästa tiden för en resa till Seychellerna

Så vilken är då den bästa tiden på året att besöka Seychellerna? Vårt svar blir att bästa tiden att resa till Seychellerna är oktober till april, generellt mer nederbörd i januari till februari dock främst på huvudön som är mer bergig.

Seychellerna har över 2500 soltimmar per år och en medeltemperatur på 29 grader. Luftfuktigheten håller kvar värmen och nätterna är underbart tropiskt varma, året om.

Från maj till september blåser sydöstpassagen. Detta är en relativ torr period med svala havsbrisar och lägre luftfuktighet än normalt.

Från november till februari blåser nordvästpassagen och medför tropiska skyfall, särskilt i december och januari. Passagen blåser inte hela tiden så luftfuktigheten och värmen är därför något högre under denna period. Från april till oktober är det varmt med små brisar och stilla hav.

Det kan komma en del regn och blåst under december – januari och det kan gå en del vågor juni – september. Vissa tider på året är det mycket sjögräs på stränderna, speciellt på Praslin.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Seychellerna baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret på Seychellerna kan vara mycket skiftande och oförutsägbart och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Slutsats, Seychellerna är en destination som kan besökas året runt. Vilken som är den bästa tiden att resa för just dig beror på dina personliga preferenser och intressen. Oavsett vilken månad du väljer att besöka detta tropiska paradis, kommer Seychellerna att förtrolla dig med sina vackra stränder, rika undervattensliv och charmiga kultur.

Strand på Seychellerna

Med dessa tips i åtanke, är du redo att boka din drömsemester till Seychellerna och uppleva dess skönhet och charm? Ring oss på 031-81 98 30 och tala med någon av våra experter på Seychellerna.

Hummingbird Lifestyle Travel, 2023

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!