Varför Barbados lockar?

March 22, 2020

Innehåll

 

Barbados topp 10 – en mångfald av sevärdheter

 

Carlisle Bay – naturlig hamn med dykning i världsklass

Dyk i Carlisle Bay och upplev spännande sevärdheter under ytan. Den naturliga hamnen på Barbados västkust var en gång full av handelsfartyg. I dag ankrar katamaraner och lyxfartyg i viken vid sidan om traditionella fiskebåtar. Under ytan samlas tropiska fiskar, bläckfisk, sköldpaddor och ål kring gamla skeppsvrak.

Harrison’s Cave – underjordisk grotta med droppstensformationer

Den underjordiska grottan Harrison’s Cave är ett naturligt underverk med djupa pooler av kristallklart vatten och vackra fantasieggande droppstensformationer. Grottan har fått sitt namn efter Thomas Harrison som ägde mark i området under tidigt 1700-tal. Upplev ett äkta äventyr och ta en närmare titt i den unika grottan.

Mount Gay – romdestilleri med kanske världens bästa rom

Ett besök på romdestilleriet Mount Gay bjuder på smakupplevelser av hög rang. Här har rom producerats med passion och traditionellt hantverk sedan tidigt 1700-tal. Lär dig mer om det historiska hantverket på en rundtur i destilleriets museum och känn smaken av kanske världens bästa rom.

Bridgetown och dess garnison – Unescos världsarv

Upplev Unescos världsarv Bridgetown och dess garnison. Barbados huvudstad Bridgetown och dess garnison är ett exempel på brittisk kolonial arkitektur. Garnisonen består av många historiska byggnader. Vandra runt i staden, utforska de lokala gatorna och känn historiens vingslag.

Flower Forest – tropisk trädgård fylld av exotiska blommor och träd

Den botaniska trädgården Flower Forest är en färgglad fröjd för både själ och hjärta. Kanske får du syn på en äkta kolibri som njuter av livets nektar i den vackra blomsterprakten. Känn friden och lugnet i en väldoftande harmonisk miljö.

Graeme Nature Sanctuary – ekoturism när den är som allra bäst

Upplev frodiga mangroveträsk i Graeme Hall Nature Sanctuary. Området ägs av den kanadensiske filantropen Peter Allard som har gjort värdefulla investeringar i denna våtmark som betyder mycket för hela ekosystemets överlevnad. Härliga dofter och frisk luft.

Saint Lawrence Bay – härlig barnvänlig strand utmärkt för bad och vattensporter

Stranden vid Saint Lawrence Bay är långgrund och barnvänlig- och romantiskt vacker. Snorkla i det varma turkosfärgade vattnet och upptäck färgglada tropiska fiskar. Sköldpaddor trivs också i viken, som är belägen på den södra delen av Barbados.

Garrison Savannah Racetrack – spännande hästkapplöpning i speciell atmosfär

Upptäck den speciella stämningen på en hästkapplöpning på Garrison Savannah Racetrack tillsammans med lokalbefolkningen på Barbados. Garanterat en upplevelse utöver det vanliga. Nära huvudstaden Bridgetown väntar en hel dags underhållning vid kapplöpningsbanan för den som så önskar. Här finns även god mat och dryck.

Cricket – Barbados nationalsport

Cricket är Barbados nationalsport och tusentals Barbadosbor och andra västindier samlas på sportanläggningen Kensington Oval väster om Bridgetown för att se de stora mästarna spela. Sir Garfield Sobers, internationell cricketstjärna, är nationalhjälte på Barbados. Upplev en äkta cricketmatch i härlig atmosfär!

Hunte’s Gardens – ljuvligt grönskande trädgård med äkta kolibrier

Hunte’s Gardens är ytterligare en ljuvlig plats som erbjuder chansen att få se en äkta kolibri (på engelska hummingbird). Mitt i Barbados regnskog öppnar sig en värld av exotiska blommor. Sätt dig ner på en bänk i grönskan och njut av detta magiska mästerverk.

Vill du uppleva en härlig blandning av stränder, golfbanor, boutiquehotell med mera – upplev Barbados- perfekt resmål året om

Resor till Barbados

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!