Upplev skräddarsydda resor till Nya Zeeland | Hummingbird Lifestyle Travel

Handelsbankens kunder

För våra gäster som är kunder hos Handelsbanken får du utan kostnad en valfri upplevelse när du bokar paketresan hos Hummingbird Lifestyle Travel.
Välj valfri heldagstur till ett värde på upp till 1 000 kr per person.

Vi tipsar om följande utflykter:

 • Auckland Harbour Sailing  – segling i vackra Auckland hamn
 • Auckland Harbour Bridgeclimb – äventyrsklättring på Harbour Bridge
 • Waitomo Glowworm Caves – inträde till lysmaskgrottorna
 • Hobbiton – utanför Rotorua ligger Matamata och Hobbiton inspelningsplats
 • Huka jet tour – snabb jetbåt upplevelse
 • Mitai Maori Village – inträde
 • Weta Workshop – Sagan om Ringen inspelningsplatser
 • Wellington – inträde till museumet Te Papa
 • Blenheim – Vinprovningsupplevelse
 • Kaikoura – Valskådning
 • Abel Tasman Nationalpark – vandringsparadis och kajakpaddling
 • Franz Josef Glacier – gör en helihike
 • Queenstown – var aktiv och se Sagan om Ringen platser

Upplev skräddarsydda resor till Nya Zeeland – Land av det lång Vita Molnet

Kia Ora och välkommen till Nya Zeeland.

Kia Ora betyder just Hej på maoriernas språk och du kommer att få höra Kia Ora många gånger under din resa på Nya Zeeland, då du valt att besöka världens mest gästvänliga land.

Upplev skräddarsydda resor till Nya Zeeland är ett drömresemål för många och det är inte utan anledning. Detta vackra land ligger på andra sidan jordklotet, och erbjuder så mycket. Allt från den vackraste och mest fascinerande natur till vänliga människor, Nya Zeeland är dessutom mycket tryggt och säkert att resa i.

Här bor ungefär 4 miljoner människor och här finns ca 40 miljoner får. Nya Zeeland är uppdelat på flera öar, men de största öarna är Nordön med Auckland som största stad och huvudstaden Wellington. Sydön med Christchurch som största stad.

Nordön är en vacker grön ö med mycket farmarliv, får, gröna områden och maorikultur. Här finner man vackra Bay of Islands som bjuder på bra snorkling och möjlighet att dyka. Rotorua med gejsrar och heta källor, vulkaner vid Tongariro National Park samt vingårdar och sköna stränder.

Sydön är bergig och har två kända glaciärer, Fox Glacier och Franz Josef Glacier. Dessa glaciärer ligger nära regnskog och hav och sträcker sig ända ner till havet vilket är unikt. Det milda klimatet och låga höjden gör att dessa är de mest praktiska och lätta att besöka. Man ska dock boka in en guidad tur för säkerhetsskull och alternativt göra en helikopter tur där man landar uppe på glaciären – en helt fascinerande upplevelse.

Ett annat måste här på Sydön är att besöka det mäktiga fjordlandskapet. Man reser med båt ut i den djupa fjorden och här känner man sig liten när man kikar upp på de lodräta branta väggarna som omsluter fjorden.

Är man djurintressserad bör man ta en tur till östkusten och Dunedin för att besöka de gulögda pingvinerna (som bara finns här på Nya Zeeland). I Kaikoura längre norr upp på östkusten kan man följa med på valskådning och här i närheten finns också många kända vingårdar.

Välkommen att upptäcka Upplev skräddarsydda resor till Nya Zeeland!

Fakta Nya Zeeland

Valuta: Här handlar man med nyazeeländska dollar (NZD). Det är dock nästan ett måste att ha med sig ett giltigt kreditkort, t ex Visa- eller Mastercard. Vid incheckning på hotell krävs det att man har ett kreditkort som säkerhet även om man betalat för hotellet före avresan. Om man hyr en bil måste man också visa upp sitt kreditkort som de ofta vill använda som säkerhet.

Klimat: På Nya Zeeland kan man uppleva alla slags väder. På grund av landets läge råder det olika klimat på Nordön och Sydön. De flesta delar av Nya Zeeland har moderat klimat ( 10 – 30ºC ). Vintrarna är milda och somrarna är varma. Regn faller under hela året. Temperaturen är högre på Nordön än på Sydön. Landet är utbrett över i huvudsak två stora landmassor – nordön och sydön. Öarna har vitt skilda egenskaper både när det gäller sevärdheter och klimat. Den varmare, mer tropiska nordön bjuder på heta källor och mycket kultur, inte minst från det lokala folkslaget maorierna.

När är det bäst att besöka Nya Zeeland? Vi säger december till februari om man önskar värme. Mars till maj är också fina månader, med färre turister och svalare klimat men ofta soligt och vackert väder.

Pass: Alla som besöker Nya Zeeland måste ha ett giltigt pass, gäller såväl också alla barn oavsett ålder. Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Tidsskillnad: Nya Zeeland ligger ca 12 timmar före oss i Sverige. När klockan är 21.00 hos oss är klockan på Nya Zeeland 09.00 på morgonen nästa dag.

Inspirationsresor Nya Zeeland

Du kanske också är intresserad av

intresserad av kryssningar?