Upplev skräddarsydd resa till Mauritius | Välkommen till Hummingbird Travel

Upplev skräddarsydd resa till Mauritius – himmelrikets förebild med romantiska förtecken!

Att man associerar ”Himmelriket” med Mauritius, grundar sig på författaren Mark Twains besök på ön, då han beskrev den så här: ”Först skapade Gud Mauritius – sedan gjorde han en kopia och kallade det himmelriket”. Under våra Upplev skräddarsydd resa till Mauritius blir det plötsligt lätt att förstå att sådana liknelser kommit till, eftersom ön bjuder på en fantastisk, romantisk skönhet med sin blandade grönska, kuperade natur, gröna bergstoppar och sina många, långa vita sandstränder med ett klart, turkosblått vatten.

Atmosfären på Mauritius är vänlig och får dig direkt på ett bra humör redan vid ankomst till ön. Den ljuvliga naturen och de fantastiska stränderna tillsammans med öns korallrev gör Mauritius till ett perfekt drömresemål. Söker du utmaningar som ett spännande djuphavsfiske, kan vi avslöja att du här kan uppleva en stor variation på fångsten som kan bestå av svärdfisk, barracuda och tonfisk i rekordstorlekar! På land finns det många utmärkta golfbanor och det finns också ett stort utbud av tennisbanor –  inte minst på många av de bättre hotellen.
Utforska gärna ön och åk till t ex Pamplemousse som är känd för sin vackra botaniska trädgård med helt otroliga jättenäckrosor eller stanna till vid det gamla sockerbruket i Domaine les Pailles. Missa inte heller möjligheten att besöka några av de välbevarade forten och muséerna. Besök gärna den livliga huvudstaden Port Louis och upplev det brokiga folklivet, basarer och marknader med exotiska frukter, blommor, grönsaker och kryddor. Avsluta gärna dagen på någon av öns många gourmetrestauranger och njut av den fina kokkonsten i det mauritiska köket! Varför inte krydda resan med annorlunda boende på en egen ö, Bo i egen bubbla på egen ö ?

Kontakta oss för mer information om Upplev skräddarsydd resa till Mauritius redan idag!

Fakta Mauritius

Valuta:  Mauritiska Rupier (MUR).

Klimat:  Behagliga temperaturer året runt med dagstemperaturer 23-28 grader. Torrast period juni-november. Vattentemperaturerna följer i stort sett dagstemperaturerna.

Visum:  Behövs inte för svenska medborgare som stannar max upp till 90 dagar.

Läs vad andra tycker

Läs vad andra tycker

Erbjudanden Mauritius

Hotell Mauritius

Fler inspirationsresor