Topp 8 på Tobago

8 aktiviteter att göra på Tobago som du troligen inte kände till

Little Tobago

Tobago är en liten ö men med en fantastisk historia, orörda stränder, frodig regnskog och massor med upplevelser som bara finns här. Oavsett om du är här för första gången eller räknar dig som en ”Tobago-bo” är vi säkra på att du alltid kommer att hitta nya upplevelser här på ön.

1. Tobago’s namn härrör från en rökanordning

De första folket kallade ön ’Tavaco’ efter det långstammade röret som de brukade röka tobak.

2. Tobago gått under fler än 30 olika äganderätter

Från slutet av 15-talet och framåt har ingen annan västindisk ö utkämpats av europeiska makter med så mycket intensitet än Tobago som under en period av 250 år var det många omvälvningar under jakten på äganderätt av spanska, brittiska, Courlanders (dagens Lettland), franska, holländska och till och med amerikanska ägare.

3. ”Nylon Pool” fick sitt namn från kungligheter

Ikoniska ”Nylon Pool” som liknar en liten pool och är belägen i havet utanför Pigeon Point och nåbar med båt och namnet kommer av att det liknar en swimmingpool och med närhet till Buccoo Reef, som är ett skyddat område full av korallrev. Namnet kommer från att Princessan Margaret besökte ön år 1962 då hon var där på sin smekmånad. När hon såg i havet den lilla vita koral ön sticka upp över ytan. Detta är en av de mest besökta sevärdheten på Tobago.

4. Robinson Crusoe inspelades här på Tobago

Robinson Crusoe spelades in här år 1926. Filmen började spelas in på Jamaica och Trinidad men när de upptäckte Tobago föll producenterna pladask. John Mills som spelade fadern i filmen sa: ”jag har varit överallt i världen och spelat in filmer men jag tror aldrig jag varit på ett vackrare ställe”.

5. The Main Ridge Forest Reserve – den äldsta skyddade regnskogen i västvärlden

The Main Ridge Forest Reserve deklarerades år 1776 som den äldsta skyddade regnskogen i Western Hemisphere, och denna regnskog fyller ca 2/3 delar av ön och är hem för en stor mängd flora och fauna. Hem för ca 12 till 16 olika arter av däggdjur av de nästan 90 som totalt man finner i Karibien. 24 giftfria ormar, 16 ödlesorter och över 210 olika fågelarter.

6. Tobago – hem för prisbelönt choklad

Tobago Cocoa Estate ligger i Roxboroough och här produceras prisbelönt choklad som exporteras världen över. Fantastisk delikat choklad som har vunnit priser över hela världen, inklusive The International Chocolate Awards.

7. Bila runt ön på egen hand, under en dag

Tobago är ön som du kan upptäcka på egen hand med hyrbil. Oavsett vad du lockas av kan du hitta fina upplevelser här. Natur, regnskog, stränder, historia, sockerfabrik, chokladplantage och massor med vindkraftverkl och en fantastisk ö som bara måste upplevas.

8. Det finns mer än en ”London Bridge” – och den finns på Tobago

Den mest kända dykplatsen ligger i Charlotteville, den naturliga bron på Tobago, som är perfekt för avancerade dykare och förser dykarna med dramatiska väggar och miljö och den är bara 8 meter djup och 4 meter vid men ändå värt att besöka på grund av alla sköldpaddor och andra marina djurarter som trivs här.

Resor till Tobago