Sydney operahouse och fler upplevelser

June 24, 2020

Innehåll

En magisk kväll i musikens och konstens tecken på operahuset i Sydney. Det är en upplevelse som garanterat finns kvar i minnenas vrår resten av livet. Bilder som väcks till liv. Toner som skapar en serenad av känslor.

Operahuset i Sydney invigdes den 20 oktober 1973. Sedan år 2007 finns byggnaden med på Unescos världsarvlista.

Sedan juni år 2017 pågår en upplysande konstutställning på operahuset i Sydney. Varje kväll lyser byggnaden upp i en kaskad av färger, praktfull konst som visar de inhemska kulturernas rikedom. Konstutställningen pågår ett helt år. Namnet ”Badu Gili” betyder ”vatten ljus” på cadigalfolkets språk. Cadigalfolket var de infödda ägarna av den mark som operahuset nu står på.

Resor till Australien är fulla av magi och möten med spännande folk och kulturer. Exotiska resor som är berikande på flera olika nivåer. Exotiska resmål såsom Sydney, Ayers Rock/Uluru och Stora Barriärrevet är unika resmål. Resor Australien – med färgrik magi och utmanande äventyr i verklig vildmark.

Uluru / Ayers Rock

Uluru/Ayers Rock är en mytomspunnen plats mitt ute i Australiens vildmark. Uluru, eller Ayers Rock som den ofta kallas, är en 500 miljoner år gammal monolit, en sandstensklippa belägen i södra Northern Territory i Australien. Uluru är ursprungsbefolkningens namn på platsen. Nationalparken Uluru-Kata Tjuta finns sedan år 1987 med på Unescos världsarvslista. De traditionella ägarna av Uluru-Kata Tjuta är anangufolket, ett aboriginskt folk i Australiens öken. Landet i Uluru-Kata Tjuta är en viktig del av folkets identitet. Anangufolket betraktar Uluru som en helig plats och används än i dag för rituella ceremonier.

Att få se solen gå ned vid Uluru är en magisk upplevelse utan dess like. Ett rödaktigt sken skapar en speciell stämning. Ett oförglömligt ögonblick.

Värlsarv

Resor till Australien kan innehålla besök vid flera unika världsarv. Operahuset i Sydney, Uluru-Kata Tjuta nationalpark och Stora Barriärrevet är bara några av Australiens nitton världsarv. Exotiska resmål såsom Fraserön, som är världens största sandö, och ön Tasmanien med flera endemiska djurarter som inte finns någon annanstans i världen, väntar på att bli upptäckta. Resor Australien – med magnifika världsarv av stort värde för hela mänskligheten.

Resor till Australien bjuder på fantastiska äventyr i vildmarken och mängder av intressanta sevärdheter både i storstad och på landsbygd. Dammiga röda grusvägar och storslagen natur bildar en vacker kuliss på den långa resan genom landet ”Down Under”. Att förflytta sig med hyrbil eller husbil är ett spännande alternativ som ger goda möjligheter att skapa en resa precis efter egna önskemål. Stanna till där det känns som mest intressant och kör vidare när andan faller på. Exotiska resor med mäktiga naturupplevelser. Regnskog, vackra stränder, djur och nationalparker. Resor Australien–resor färgade av naturens skönhet.

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!