Sri Lanka Boutique


Sri Lanka boutiqueresa

Sri Lanka Boutiqueresa

Följ med till Sri Lankas mest sevärda områden kombinerat med några sköna dagar på stranden. En perfekt resa för dig som vill upptäcka det bästa av färgrika och intressanta Sri Lanka inkluderat vandringsturer, möten med lokalborna och matlagningsupplevelse, djur och naturupplevelser, safaris och avslutningsvis strand, sol och bad på kusten.  En innehållsrik resa på 14 dagar som inkluderar många höjdpunkter och med boende av hög klass längs med resans gång. Mysiga boutiquehotell med frukost och med bra läge.

Ni har privat förare, 24 timmars service på plats, bra klass på boende och måltider, inträden till de viktigaste sevärdheterna samt fullt flexibel resa med daglig avgång.  OBS går med fördel att förlängas eller kanske till och med kompletteras med Maldiverna!

Höjdpunkter

 • Historia och kultur
 • Charmiga Kandy
 • Upplevelserik tågresa
 • Teplantage
 • Mystiska Galle Fort
 • Stränder

Sri Lanka Boutique

 

Resan börjar i Colombo och här möts vi av vår privata chaufför som tar oss med till charmiga Horathapola Estates som ligger inbäddat i grönska med hög kvalitet och bra läge, ca 1 timmes körning från flygplatsen. Därefter bär det av till
Dambulla Cave Temple som är en av alla platser på Sri Lanka som ligger på världsarvslistan. Boende i närheten på ännu ett prisbelönt och vackert boende som heter Vil Uyana Hotel som är ett rustikt och naturnära boende med med modern ekolyx.  Vi kommer även att besöka och bestiga Sigiriya Rock –  (lejonets berg). Lejonklippan som en gång var huvudstad i norra Sri Lanka och som idag bara återstår av gamla ruiner av palatset som uppfördes under kung Kasyapas storhetstid. Vandringen upp till toppen av lejonklippan tar ca 90 minuter och kräver lite stopp då och då eftersom vandringen är ganska ansträngande.

Efter Sigiriya och två nätters boende här åker vi vidare mot Kandy för att besöka tempel och shoppa lite, men först stoppar vi på Matale – Spice Garden – kryddträdgård. Lunch intar vi på Kamatha – en tradionell Sri Lanka lunch buffe.
Vi checkar in på charmiga Clove Villa och på kvällen väntar en kulturell dansuppvisning. Nästkommande dag väntar ett besök på Royal Botanical Garden innan vi går ombord på tåget som tar oss vidare till Ella, som ligger mitt bland teplantagen.

Teplantage och Tågresa

Boendet i Ella är mycket charmigt och naturnära och med strålande utsikt över teplantage och berg. Ni ska bo på 98 Acres Resort och här har vi bokat 2 nätter. Vi har ledig tid för att utforska området, vandra upp på Little Adams Peak och se oss omkring i området. Här får vi chansen att vandra och att shoppa, då Ella är en mysig liten bergsby med många cafeer och restauranger. Ta en tuk tuk och upplev området som är fantastiskt vackert och varför inte göra en sidetrip till 9 Arches Bridge och fotografera bron. Många möjligheter. Vill ni även besöka en tefabrik så är det här ni kan göra det.

Safari och Stränder

Åk på jeep safari inne i Udawalawe National Park med stora möjligheter att uppleva djurlivet, speciellt elefanterna och att få uppleva dem i sin naturliga miljö. Här i parken finns det även en mängd andra djur och den safari som är bokad för er kommer att vara 3 timmar med jeep. Efter dessa kultur, natur och djurupplevelser bär det av till västkusten där sol och bad väntar 3 nätter före hemresan.

Hotellövernattningarna föreslagna i detta paket är personligen kontrollerade av vårt team i Sri Lanka och är baserade på lokalägda mindre hotell, vill ni ha annat boendeförslag går det utmärkt ta fram fler förslag. Ni kommer under hela resan ha tillgång till en engelsktalande guide och ett passande fordon med aircondition. Ett garanterat bra innehåll och bra kvalitet till marknadens bästa pris som dessutom är täckt av paketreselagen.

Höjdpunkter

 • Sigirya Rock
 • Kandy och Tempel & shopping
 • Teplantagen i Nuwara Eilya
 • Tågresa till Ella
 • Safariupplevelse i Udawalawe Nationalpark
 • Stränder och sol & bad

Läs mer här om resor till Maldiverna:

Skräddarsydda Resor till Maldiverna

Dag 1: Flygresa

Avresa från Sverige till Colombo

Dag 2-3: Colombo

Ankomst Colombo i Sri Lanka och en guide väntar på flygplatsen och transfer till Horathapola som ligger ca 1 timme norr om flygplatsen. Ett litet charmigt boutique hotell med 5 rum, alla rymliga med stora fräscha badrum. Rummen har privata balkonger och här känner man sig varmt välkommen så fort man kommer innanför dörren. En bra start på resan på Sri Lanka. Här bor vi två nätter på grund av att de flesta flyg till Colombo ankommer mitt i natten. Skönt att vila ut och komma till rätta på Sri Lanka innan rundresan tar vid.

Boende: Horathapola Estate med frukost – 2 nätter

Dag 4: Dambulla Cave Temple och Sigiriya

Efter frukost åker vi med bil och egen privatchaufför till en av Sri Lankas främsta sevärdheter, Dambulla och Dambulla Cave Temple också känd som Golden Temple of Dambulla. En av 7 platser på Sri Lanka som ligger med på världsarvslistan. Här finns inte mindre än 80 dokumenterade grottor i området, målningar och statyer som relaterar till Gautama Buddha och hans fru, kan man också beskåda här. Här finns 153 Buddha statyer. Det tar ca 1 timme att besöka Dambulla Cave Temple. Vi fortsätter sedan till Sigirya där vi ska bo nästkommande nätter på ett fantastiskt litet charmigt ställe med bästa läge.

Boende: Jetwing Vil Uyana med frukost – 2 nätter

Dag 4: Sigiriya Rock

Idag blir det tidig väckning och frukosten får vi med oss då vi nu ska bestiga Sigirya Rock! En morgon där vi klättrar upp till det gamla Sigiriya Rock Fortet. En fantastisk klättring och som belöning får vi en underbar utsikt över området. Vandringen tar ca 90 minuter och det är många trappsteg som vi ska klara för att komma ända upp till toppen av berget. På kvällen besöker vi en by för att få vara med om en ”blessing ceremony” och då föreslår vi klädsel i en vit sarong el liknande. Prata med lokalborna och förstå ritualerna och var med om en blessing innan vi åker tillbaks till vårt boende igen.

Dag 5: Matale och Kandy

Efter en god frukost på hotellet är det dags att åka vidare, ca 2 timmars körning till Matale. Här besöker vi en kryddträdgård. Vi lär mer om hur man växer kryddorna och hur de används osv. Lunchen idag blir en äkta Sri Lanka Buffé. Vi åker vidare till Kandy, ca 1 timmes körning. Vi checkar in på Clove Villa och har ledig eftermiddag fram till kvällen då en traditionell Sri Lanka Show väntar följt av ett besök på Temple of the Tooth Relic. Övernattning på litet charmigt hotell i Kandy.

Boende: Clove Villa med frukost – en natt

Dag 6: Kandy och tågresa till Ella

Efter frukost finns det gott om tid att utforska Kandy och besöka The Temple of the Sacred Tooth Relic eller besöker vi Peradeniya Botanical Garden. Alternativt kan man också passa på att prova på shoppingen här i Kandy som är riktigt bra. Vi går sedan ombord på tågresan som tar oss från Kandy över teplantage och vackra vyer och kommer fram till Ella sen eftermiddag/kväll. En vacker tågresa över berg, förbi teplantage, och vi passerar flertalet vattenfall. En njutningsfull resa. Här bor på mysiga 98 Arches Resort – högt upp bland teplantagen med vidunderlig utsikt över teplantagen.

Boende: 98 Acres Hotel med frukost – 2 nätter

Dag  7: Ella

Efter frukosten vandrar vi upp till toppen av Little Adams Peak, därifrån får vi en fantastisk utsikt över teplantagen och bergsområdet. På eftermiddagen tillbringar vi dagen i mysiga Ella. Andra utflyktstips är Ravana Falls ocoh Ravana grottor och bra ide att besöka en tefabrik om man önskar det. Tips är att också passa på och shoppa – då Ella har många mysiga mindre butiker och flertalet restauranger och kafeer. Därefter tar vi såklart en tuk tuk tillbaks till vår fantastiskt charmiga boende, 98 Arches resort. Bara själva tuk tuk resan till resorten är enupplevelse i sig självt.

Dag 8: Ella till Udawalawe

Vi beger oss idag till södra delen av ön, till Udawalawe nationalpark ca 3 timmars körning. Udawalawe är känd för alla sina elefanter och här bor vi på Kalu’s Hideaway belägen i parken. Är ni istället intresserade av leoparder tipsar vi om att byta ut denna park mot Yala Nationalpark istället, eller om ni gillar safaris och djurlivet kan ni med fördel kombinera parkerna med två nätter per park inklusive game drives. Här bor ni på Kalu’s Hideaway två nätter.

Boende: Kalus Hideaway med frukost – en natt

Dag 9: Udawalawe NP

Tidig morgon och idag väntar ett besök på Udawalawe Elephant Transit Home som etablerades år 1995. Här tar man hand om skadade elefanter innan de släpps ut i det vilda igen. Väljer ni den större parken Yala Nationalpark går det bra – och Yala är den största i Sri Lanka och är hem för vilda elefanter, buffalos, leoparder, björnar, rådjur och krokodiler. Vi fortsätter resan till kusten där vi checkar in på

Boende: Lantern Boutique Resort med frukost – 3 nätter

Dag 9-12: Beach upplevelse

Boende på mysiga Lantern Boutique Hotel här på kusten och vi njuter av strand, bad och sol.

Dag 12-13 : Boende en natt i Colombo

Boende: Galle Face Hotel med frukost – en natt

Dag 13 : Hemfärd,

Idag är det dags att åka hem, till Sverige med ankomst nästkommande dag

Dag 14: Ankomst Sverige

Priser per person i dubbelrum fr 34 995kr per person

Kontakta oss om du är intresserad av familjepriser eller priser för andra rumskategorier.

Erbjudande:

 • Flygbiljett t/r Colombo
 • 12 nätter på väl utvalda boutique hotell
 • All transfer på Sri Lanka enligt program i privat bil med air condition
 • Inträden till Dambulla Cave, Sigiriya Rock Fortress, Blessings ceremony and Temple Visit, Coockery Demo,
 • Upplevelser såsom Cultural Show, Kandy Temple, Peradeniya Botanical Garden inkluderat
 • Trekking at Ella, Spectacular Trainjourney and Galle City
 • Inträden till Udawalawe National Park and Elephant Transit Home
 • Kamatha Lunch
 • Safari Jeep i Udawalawe National Park
 • Engelsktalande privat chaufför
 • Rådgivning och bokningsservice
 • 24 timmars service
 • Försäkring igenom paketreselagen
 • Bra betalningsvillkor

 

TIPS! Förläng gärna resan med 4 nätter på Maldiverna, t ex Rannhali Resort med All Inclusive samt båtresa från Male tur och retur för ca pris 11 890kr per person

Du kanske också är intresserad av

Övriga resmål i Indiska Oceanen