Seychellerna – magiskt resmål

June 22, 2020

Innehåll

Resor till Seychellerna

 

grönskande berg och palmkantade stränder

 

Öriket Seychellerna bjuder på exotiska upplevelser i form av unika naturupplevelser i kombination med avkopplande strandliv. Vallée de Mai naturreservat finns upptaget på Unescos världsarvslista, liksom atollen Aldabra. Seychellerna är beläget i Indiska Oceanen ca 10 timmars flygresa från Sverige.

 

Seychellerna är en ögrupp som består av 115 öar och ligger utanför östra Afrikas kust. Huvudstaden heter Victoria och ligger på huvudön Mahe och är världens minsta huvudstad, och liknar mest en liten by. Klimatet är tropiskt och ligger på ca 28-32 grader året om, med regnperiod januari – februari, och temperaturen går aldrig under 24 grader så välkommen till en grön, frodig och exotisk ö-grupp i Indiska Oceanen.

 

Här följer en lista över 5 härliga anledningar till varför Seychellerna ligger på mångas toplista av drömresemål:

Table of Contents

Stränderna

 

För romantiker och bröllopspar, rekommenderar vi varmt att gå hand i hand på stranden Anse Georgette på ön Praslin, för att få vara helt ensamma då denna strand ligger privat och enskilt. Väljer ni att bo i närheten kan vi varmt rekommendera en pool villa på resorten Lemuria som ligger i detta område. Här finns också öns enda golfbana.

 

Stranden Anse Source d’Argent, La Digue är också en av Seychellernas vackraste. Ön La Digue lockar med härlig lugn atmosfär och en skön avkopplande stil. Mycket genuint och känns som om man åker tillbaks i tiden. Här finns det tre hotell/resorts som håller en bra klass, och det är  Le domaine de l’orangeraie och boutiquehotell Le Repaire samt nybyggda Le Nautique Luxury Waterfront. Alla tre måste bokas minst 6 månader före ankomst, då det är mycket populära och bokas fort upp.

 

Tredje stranden som är helt underbar ligger på paradisön Denis Island! Eftersom detta är en liten ö som man flyger till och med bara 20 tal beachvillor som ligger längs med stranden är det få besökare hit vilket gör att du med ganska stor säkerhet kan promenera på stranden utan att se någon annan person. Tänk att gå hand i hand på denna strand?

 

Sugen på bröllopsresa hit, så kan vi varmt rekommendera en resa till underbara nybyggda charmiga boutiquehotellet Carana Beach Resort  som med fördel går att kombinera med ett annat paradis, och det är Denis Private Island.

 

Helt ljuvlig, kritvit, mjuk och len, med ett husrev en bit ut för dig som vill snorkla och upptäcka undervattenvärlden.

 

Undervattenvärlden – marina livet

 

Oavsett om du lockas av att komma djupt under ytan med dykutrustningen på eller känner att du likaväl kan ”hänga” på ytan med snorkel och mask, ja då är Seychellerna det perfekta resmålet! Vattnet runt omkring öarna är relativt lugnt så det är enkelt att oftast snorkla direkt från stranden på de flesta platserna, vilket också betyder att sikten ofta är kristallklar. Beroende på när på året du besöker Seychellerna och vart du befinner dig finns det chans att se Lion Fish, Ruby Red Spanish Dancers, Nemos och till och med Whale Sharks.

 

Dykintresserad? Inga problem, det finns Pro Dive dykcenter här och vi kan enkelt råda dig till rätt aktör på Seychellerna.

 

Jungel och vandringsleder

 

Nästan 50% av Seychellerna är belägen i naturreserverat, så kom ihåg att ta med dig bra skor så du kan ta dig djupt in i nationalparkerna, på stigar och smala gångar för att få fantastisk utsikt över frodig grönska och djupa blå havet nedanför dig. På lilla ön Praslin kan ni upptäcka palmklädda nationalparken Vallee de Mai, a UNESCO world heritage site, som ingår i många av våra resepaket bland annat vår egen Seychellerna Favorit resa. Här finns också den speciella dubbelkokosnöten som växer på palmer som är cirka 25 meter höga. Att vandra omkring bland palmerna i denna magiska natur är som honung för själen.

 

Ska vandringsupplevelse ingå på resan, så har ni kommit rätt, då Seychellerna har en mängd olika vandringsleder av olika karaktärer. Är ni på huvudön Mahe kan vi varmt rekommendera att ni testar att vandra på vackra Copolia Trail för att få utsikt över granittopparna, hamnen och de mindre öarna som är belägna utanför Mahe.

 

Välj bland ca 18-tal populära vandringsleder på ön Mahe så det finns gott om trails att välja på.

 

Vi sänder dig gärna boken,  ”Hiking Seychelles”.

 

Creole Cuisine

 

Två ord: Creole Cuisine! Häng med på en kulinarisk roadtrip från Afrika till Frankrike, från Kina till Indien genom att resa till ett resmål. Seychellerna!

 

Det är inte så konstigt att en sådan kulinarisk rikedom finns inom en så liten ö-grupp eftersom Seychellerna ligger direkt belägen på en av de största historiska handelsvägarna i världen. Med havet och den fruktbara djungeln precis utanför dörren tvekar inte Seychellerna av att dra nytta av det naturen ger. Så det är dags att skämma bort sig själv med en tallrik grillad fångst från havet, till exempel snapper serverad med saftig mango och ananas samt lokala delikatesser som ”ladob” som är en blandning av banan, kassava och sötpotatis kokad i kokosmjölk, socker och vanilj.

 

Kulturen

 

Öarnas hålligång liv är i full fart under hela året. Gå till Boardwalk Bar & Grill för att uppleva den lokala musikaliska atmosfären – belägen på Eden Island Marina House. Alternativt kan du besöka Sound Garden Bar & Grill som ligger i Sydvästra Mahe vid Valmer Baie Lazare om ni söker lite håll i gång och härlig musikupplevelse.

 

Missa inte heller Kreol Festival som håller en hel vecka i oktober på flera av öarna på Seychellerna, passar dig som önskar musik och lokala festligheter.

 

Atollen Aldabra – ett världsarv

 

Sist men inte minst, Seychellerna kan stoltsera med ytterligare ett världsarv, atollen Aldabra. Atollen består av fyra korallöar som omsluter en lagun och öarna är omgivna av ett korallrev. Aldabra har en av världens största populationer av jättesköldpadda, mer än 150 000 individer. Upptäck detta magnifika världsarv på din nästa  resa till Seychellerna.

 

Planerar du kanske en bröllopsresa till detta paradis? då kan vi rekommendera att du antingen bor på Carana Beach Resort eller / och kombinerat med Denis Private Island.

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!