Vandring på Nya Zeeland

Komplett Nya Zeeland upplevelse till fots. Vi utforskar båda öarna från norr till söder.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Vandringsresa med fokus på upplevelser och äventyr.

Upplev vandringsleder som tar oss igenom den mest varierande naturen och dess skiftningar i vildmarken. Från ansträngande alpina vandringar till lugnare tempo längs med stranden.

Fr. 48 700 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygresa till Nya Zeeland tur och retur i ekonomiklass
Bagage att checka in och måltider ombord
Alla övernattningar
Alla måltider (förutom 3 middagar och 2 frukostar)
Guidning av lokal guide
Alla aktiviteter som är beskrivna i programmet
Komplett resa med transfers, boende och turer
Klimatkompenserad 100%

Prisexempel

Flygresa till Nya Zeeland tur och retur, övernattningar, guide, utflykter och måltider.

Fr. 48 700 SEK

Den kompletta Nya Zeelands upplevelsen till fots.

 

Vandringsresa på Nya Zeeland

Själva vandringsresan är på 13 dagar (flygdagar tillkommer).

Börjar/slutar: Auckland / Queenstown

Boende: Hotell samt utvalda lodger

Svårighetsgrad: lättare/medel (Genomsnitt vandring på ca 4-5 timmar per dag)

Avgångar: november till april

 

Vi utforskar båda öarna från norr till söder. Vi går under jorden i Waitomos lysmaskgrottor, vi utforskar geotermiska området Rotorua och vi vandrar på vulkanerna i Tongariro National Park. Vi vandrar på norra Sydön i en av de mest populära nationalparkerna Abel Tasman, vi reser igenom västkustens gröna regnskogar och majestätiska Aoraki / Mount Cook.

Avslutar resan i magiska landets sydalper och Mount Aspiring National Park innan vi anländer Queenstown.

Vandringslederna tar oss igenom de mest varierande naturen och dess skiftningar i vildmarken. Från ansträngande alpina vandringar till lugnare tempo längs med stranden.

Vi bor mycket bra längs med hela resan, på väl utvalda lodger/hotell, nästan alla måltider är inkluderat, guide varje dag, alla transporter, alla inträden till parkerna och att man reser i en liten grupp.

En resa för dig som gillar fotvandring, vill resa i liten grupp, vill träffa andra likasinnade människor och som vill ha bra kvalitet på hela resan.

 

Vill du resa med egen husbil? Resa med husbil  eller kanske uppleva Nya Zeeland med hyrbil och boende på små mysiga guesthouses? Roadtrip Nya Zeeland

Om vandringsresan

Grad: B*
Upp till ca 4-5 timmars vandring dagligen
Man bär sin egen ryggsäck (dag ryggsäck) på ca 5 kg
Lederna är vanligtvis i bra terräng och av hög kvalitet
Höjder vi når på vandringen är upp mot 600 m över havet
Ingen vandringserfarenhet är nödvändig
* Vandringen som är frivillig ”Tongariro Alpine Crossing” dag 4 tar ca 8 timmar och ligger på en höjd på 750 m.

 

Att packa med sig

Eftersom vädret på Nya Zeeland är mycket ombytligt och varierat bör man packa med sig lager på lager kläder, och plagg som andas. Bra underställ är viktigt att packa samt riktigt bra vandringskängor.

 

Förslag på packningslista

• Vandringskängor
• Ryggsäck för dagligt bruk
• Vattentät regnjacka (gore-tex eller liknade) och vattentäta regnbyxor
• Varm fleecetröja
• Shorts lämpliga för vandring
• Underställ
• Långärmad t-shirt
• Flera par sockar
• Keps
• Solskyddskräm och solglasögon
• Vattenflaska
• Extra skor / sandaler
• Insektsmedel
• Bekväma kläder för resorna och kvällarna

 

Vi tar med
First aid kit, dricksvatten, säkerhetsutrustning och kartor

 

Bagage
På planet mellan Wellington och Nelson får man ta med bagage på 20 kg per person inkl. handbagage.

 

Utrustning att låna
Vi kan erbjuda högkvalitativ utrustning utan extra kostnad, såsom fleecejacka, regnjacka och vandringsstav. Viktigt att man förbokar detta senast 5 dagar före start.

 

Transport
Vi kör olika långt varje dag så det varierar mycket. Typiskt brukar dock vara ca 2-3 timmar per dag, men någon dag kör vi längre avstånd för att stanna på samma plats ett par dagar.
Körningen ger också alla en chans att koppla av och njuta av områdena vi passerar. Vi reser med minibuss och vi brukar ha några extra lediga säten ombord. Vi har en extra trailer med utrustning, bagage och mat. Vi har även med oss böcker till låns för att läsa och lära mer om Nya Zeeland. Vägarna vi kör på är både med asfalt och på mindre grusvägar. Vill man fotografera längs med vägen, så gör vi självklart stopp då och då. Kanske också stopp för en glass eller kaffe för de som önskar.

 

Mat
Nästan alla måltider är inkluderade på resan, men då vi stannar i några av städerna finns det chans att gå på restaurang för att prova de lokala specialiteterna. Frukosten ingår oftast på hotellen/lodgerna där vi bor och oftast är den kontinental.
Luncherna vi bjuder på längs med vandringen är oftast av picnic kvalitet och vi dukar upp så man kan göra sin egen lunch, som består av hälsosam och nyttiga ingredienser. Det är en del av vår filosofi att hjälpas åt med lunchen för att lära känna varandra bättre och vara involverad i hela arrangemanget. Middagarna intas på restaurangen på de lodger där vi bor och består av antingen en färdig meny eller kan man välja från a’la carte menyn. Det kan variera.

 

Boendet
Man bor på väl utvalda lodger och med hög standard och fin belägenhet. Alla rum har eget badrum. Rummen är antingen dubbel eller twin. Om du reser på egen hand kan du dela rum med annan resenär av samma kön, utan extra kostnad.

Vill du ha ett eget enkelrum kan man boka detta mot tillägg.

 

Extra kostnader
Alla aktiviteter i programmet är inkluderat.
Måltider: Alla måltider utom 3 middagar är inkluderade i priset (Wellington, Christchurch och Wanaka) samt två frukostar (Wellington och Christchurch). Ca pris för en middag på Nya Zeeland är NZD 28.

 

Guider och säkerhet
Våra guider är handplockade och har en stor erfarenhet av vandringar och naturresor. De har vidare en stark passion för Nya Zeelands natur och landskap. Förvänta dig en hög servicegrad och professionalitet. Våra guider vill garantera att resan är inspirerande, givande, säker och med en stor dos av humor. Alla guiderna är tränade och utbildade i Mountain Safety First Aid. Alla vandringarna är med guide, dock finns det möjlighet till att göra några fler kortare vandringar på egen hand utan guide om man önskar det.

Kan jag resa ensam?

Ja det går bra att resa ensam. Man reser med en liten grupp av likasinnade människor och stor chans att bli bekant med övriga i gruppen.

Kan jag välja att göra bara Nordön eller Sydön?

Ja, det går fint. du kan välja programmet på Nordön ”Northern Portion” eller Sydön ”Southern Slice”.

Jag reser med stor packning som jag inte vill bära med mig hela tiden, vad gör jag med det?

Du kan lämna en del av ditt bagage på hotellet om du väljer att komma tillbaks till samma stad som du börjar resan i. Alternativt kan du ta med din extra packning på resan då vi tillåter en stor resväska per person + en ryggsäck för dagligt bruk.

Jag har speciella önskemål om maten, är det något problem med det?

Nej inte alls. Vi har ofta önskemål om olika dieter eller allergier, vänligen tala om detta för oss i samband med bokning.

Hur kommer vädret att vara?

Nya Zeeland har ett mycket varierat klimat och många olika väderlekar på samma tidpunkt. Ibland kan det bli upp till 30 grader och nästa dag kyligt. Viktigt att ta med rätt packning för denna väderlek, med lager-på-lager plagg. Se under ”allmän info” där vi ger förslag på packlista.

Kommer jag att vara i rätt kondition för resan?

Vi vandrar generellt mellan 2 och 4 timmar per dag förrutom Tongariro Crossing (Nordön) som tar ca 8 timmar. Men det finns alternativa vandringar även denna dag för dig som tycker denna vandring är för lång.

Hur ser gruppen ut?

En liten grupp (max 11 personer) med varierad ålder och nationalitet. Vi har haft gäster från 17 år till 72 år. Oftast med hälften kvinnor och hälften män. Lika för alla är att man delar passionen för denna typ av utomhusaktivitet och uppskattar natur och djur.

När bör jag boka resan?

Vill du åka på en speciell datum så är det viktigt att boka i god tid. Ring oss gärna för att höra bokningsläget. Många väljer att förboka denna typ av resa i mycket god tid, mellan 6 månader och upp till 1 år i förväg är helt normalt.

Vad behöver jag köpa i förväg för att ha med mig på vandringen?

Om du planerar att vandra en hel del framöver, inklusive denna resa är det värt att investera i ett par mycket högkvalitativa sköna vandringskängor. Vandringsbyxor och bra vandringsjacka är också välinvesterade pengar för dig som gillar att vara ute i naturen och röra på dig, i ur och skur.

Vad händer om jag inte hinner med i gruppens tempo?

Vi vandrar tillsammans och gör stopp då och då för fotografering, snacks eller för en god lunch. några av aktiviteterna är frivilliga att vara med på, och vi ser alltid till att hålla ett bra tempo för hela gruppen.

Kan jag ladda min kamera och min telefon?

Ja, de flesta platser vi besöker går det absolut att ladda kamera, telefon med mera. Ta gärna med en adapter till bilen så vi kan ladda ombord i bilen/minibussen medan vi kör.

Kan jag tvätta mina plagg under resans gång?

Ja de flesta platser vi besöker har tvättmöjligheter. Vi rekommenderar att man tar med sig plagg som är lätta att hålla rent, lätta och snabbtorkade plagg, samt många extra par sockar och underkläder.

Vad kan man göra i Queenstown?

Här i Queenstown finns det massor att göra. Allt från extra vandringar till att besöka sagan om ringen platser. Åka jetboat och paddla kajak till att gå en runda golf.

Många av Nya Zeelands mest kända vandringsleder börjar här nere i Queenstown. Dramatiska Hollyford Track i hjärtat av Fiordland National Park till vackra Milford Sound och Doubtful Sound. Vad du än väljer finns vi här för att hjälpa dig att förlänga resan och göra stoppet i Queenstown extra spännande och intressant.

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Det finns många olika reseförslag och ideer till hur man kan uppleva Nya Zeeland. Resan går att göra om och ändra beroende på ressällskap och budget. Vi hjälper dig med bästa resan som matchar dina önskemål och din budget.

Clouds

15°
16°
10°

Lördag

Söndag

Måndag

Tisdag

Dag för dag program

Dag för dag program

Du möts av guiden vid ankomst till Auckland på nordön. Hela gruppen möts på hotellet Heritage Hotel i receptionen kl 7 på morgonen före vi börjar resan söderut. Dagens första stopp är lysmaskgrottorna Waitomo Caves.

Fascinerande grottor med tusentals små självlysande lysmaskar som lyser upp hela grottorna, likt en stjärnklar kväll.

Vi reser vidare till Nya Zeelands kulturcentrum, Rotorua där vi på kvällen njuter av en god middag med dansföreställning av maorier.

Inkluderat: Lunch och middag

Idag vandrar vi längs med vackra kristallklara sjön Lake Tarawera, hoppa i vattnet och svalka av dig innan vandringen fortsätter. Det är häpnadsväckande vyer längs med leden och man får en känsla av hur stor denna massiva vildmark av skog, sjöar och vulkaner verkligen är.

På eftermiddagen utforskar vi några av de mest fantastiska termiska områden söder om Rotorua. Vi vandrar längs med gångvägarna som förbinder pooler av bubblande lera med mineralpooler och stigande het ånga som pyrar från marken.

Vi tar en kaffe med oss under tiden vid fortsätter söderut till staden Taupo som ligger vid Nya Zeelands djupaste sjö som också heter Lake Taupo. Vi stannar vid det enorma forsande vattenfallet, Huka Falls som ligger vid Waikato River. Vi övernattar i Taupo. Njut av utsikten och en god drink.

 

Övernattning: Beechtree Suites i Taupo, eller Millenium Hotel, Lake Taupo (avg 27/1)
Inkluderat: Frukost, lunch och middag

Vi kör runt Lake Taupo och fortsätter till Nya Zeelands första nationalpark Tongariro. En morgonvandring igenom vackra skogen runt sluttningarna av Mt Pihanga och den mystiska Lake Rotopounamu (Lake of Green).

De nästa två nätterna tillbringas här på ett hotell i utkanten av parken vilket ger stor möjlighet för dig att utforska området. Guiden tar oss med på en stor vandring till Taranaki Falls som har ett fall på 20 meter ner över ett 15 000 år gammalt lavaflöde.

På kvällen äter vi gemensam middag på Chateau Tongariro.

 

Övernattning: Chateau Tongariro National Park
Inkluderat: Frukost, lunch och middag

Idag väntar en storslagen vandring då vi ska vandra på den mycket kända, och tillhörande en av världens vackraste leder, Tongariro Alpine Crossing. Leden är mycket välbyggd och passar alla oavsett erfarenhet och den gradvisa stigningen upp till toppen av Mt Tongariro är en upplevelse.

Guiden gör det möjligt att stoppa och beundra utsikten över röda krater, Emerald Lakes och ångande spiror som gör denna vandring så ikonisk. Det kommer att vara värt det hela när du senare på kvällen firar vandringen med en flaska fint nyzeeländskt vin. Vill man ha en vilodag går det också bra, besök i så fall Taranaki Falls eller njut av en kopp kaffe med vy.

 

Övernattning: Chateau Tongariro National Park
Inkluderat: Frukost, lunch och middag

Idag kan ni vila benen under tiden vi fortsätter söderut till huvudstaden Wellington. Ta en promenad på egen hand i staden, längs med vattnet, och besök gärna det storslagna interaktiva museumet Te Papa. Ta linbanan upp till Victoria Peak för vacker utsikt över staden eller kika vidare i stan och kanske behöver du göra lite shopping.

Övernattning: Distinction Hotel, Wellington
Inkluderat: Frukost och lunch (idag är middag på egen bekostnad)

Innan ombordstigning på planet tar vi en kaffe på flygplatsen. Njut av flygturen över Cook Strait innan du kliver av planet i norr på Sydön. Guiden möter oss på Nelson flygplats och vi åker vidare till Kaiteriteri.

Denna lilla stad ligger vid populära Abel Tasman Nationalpark som är en trendig semester park för kiwis. Vi går ombord på båttaxin som tar oss ut till hjärtat av nationalparken och vi stiger iland på Bark Bay och vandringensleden tar oss igenom inhemska skogar och längs med gyllene stränder.

Efter vandringen far vi tillbaks till Kaiteriteri igen och vi åker vidare till Nelson för övernattning. Vi promenerar till centrum för gemensam middag. Staden sägs vara Nya Zeelands soligaste stad, så vi hoppas på mycket sol när vi är här.

Övernattning: Rutherford hotel, Nelson
Inkluderat: Lunch och middag

På väg till västkusten gör vi ett vandringsstopp. Vi vandrar med en lokal guide som kan området utan och innan och vi vandrar igenom grönskande bokskog med ormbunkar och höga träd. Vi njuter av en kopp ”billy te” som tillagas över öppen eld. Vi fortsätter vår färd längs mäktiga Buller floden som korsar igenom den massiva vildmarken på norra Sydön innan vi anländer kusten vid Westport . Vi tar en kort promenad på Cape Foulwind för att se en koloni av Nya Zeelands pälssälar som lekfullt stänker runt. Vi åker sedan söderut för att hinna se solnedgången vid Punakaiki och därefter smakar en kall öl gott då vi besöker en lokal pub för middag.

 

Övernattning: Punakaiki Resort, Punakaiki.
Inkluderat: Frukost, lunch och middag

Vi vandrar från Punakaiki till Pororari. Denna historiska led användes en gång av prospektörer och gruvarbetare för att undvika de enorma kustklipporna på västkusten. Vi passerar igenom djupa kalkstensdalar, regnskogsområden och dungar av Nikau palmträd.
Kan vi motstå ett snabbt dopp i en av de många djupa klara sjöarna som vi passerar på vägen? Efter lunch vandrar vi vidare för att komma fram till de fantastiska vattenfallen, klipporna och vilda stränder. Och naturligtvis inget besök i Punakaiki är komplett utan en resa till Punakaiki Rocks (som är skulpturer formade som pannkakor).

Övernattning: Punakaiki Resort, Punakaiki.
Inkluderat: Frukost, lunch och middag.

Resan går vidare från de grönskande regnskogarna på västkusten och över istäckta alper till uttorkade gula savanner i Canterbury. Detta är en av de mest skickligt konstruerade vägarna på Nya Zeeland.

Från Arthurs Pass vandrar vi fyra kilometer ner till byn på en välformad vandringsled. Leden har fantastisk utsikt över bergen, dånande vattenfall och ett varierat utbud av växtlighet.

Vi vandrar runt den förtrollande kalkstensformationen av Kura Tawhiti (Castle Hill). Detta område var en viktig mötesplats och område där maorierna förr samlade mat. Idag är det en fristad för klättrare som vill utmana sig på de höga bergsformationerna.
Ankomst Christchurch mitt på eftermiddagen med tid att utforska staden.

 

Övernattning: Hotel Ibis, Christchurch
Inkluderat: Frukost och lunch (middag på egen bekostnad).

På förmiddagen har vi tid att utforska staden på egen hand, staden som tack vare sina många parker kallas för Garden City. Vi fortsätter sedan till Lake Tekapo, som är känd för sitt fantastiska turkosa vatten och pittoreska kyrka.

Vi vandrar upp igenom barrträdsskog och grässlätter till toppen av Mt John. Härifrån har vi en enorm 360 utsikt över landskapet. Över alperna, savann, flodbäddar och glaciärsjöar.

Ankomst till Aoraki / Mount Cook sen eftermiddag. Slappna av och njuta av en fantastisk utsikt över Nya Zeelands högsta berg (3.724 meter).

 

Övernattning: Mount Cook Alpine Lodge el liknande (Aoraki Our Horizon med avg. 26/1)
Inkluderat: Lunch och middag

Vandra upp till Sealey Tarns och njut av fantastisk utsikt över Mt Sefton, Mueller Glacier och över Hooker Valley ändå bort till Aoraki / Mount Cook. Om du känner dig energisk, gå med guiden för ännu en stigning upp till krönet av Mueller Ridge för ännu bredare utsikt över detta magnifika alpina landskap.

De som inte vill klättra till Sealey eller Mueller kan välja ett enklare alternativ och gå upp Hooker Valley (på egen hand) för att få en bra utsikt över Mueller och Hooker Glaciärer på vägen.

 

Övernattning: Mount Cook Alpine Lodge el liknande (Aoraki Court Motel avg 26/1)
Inkluderat: Frukost, lunch och middag

Reser idag igenom Tasmandalen mot den längsta glaciären på Nya Zeeland, Tasman glaciären. Vi gör en kort promenad innan vi går ombord på en specialbyggd båt som tar ut på sjön. Liksom de flesta glaciärer i världen drar sig denna glaciär, Tasman Glacier, tillbaks och sjön ökar i storlek varje år. I denna dynamiska miljö finner man isberg i alla dess former och storlekar som kommer från glaciären.

Vi fortsätter sedan över bergspassen vidare till Wanaka som är en härlig semesterstad och belägen vid sjön Wanaka.

 

Övernattning: Edgewater Resort, Wanaka.
Inkluderat: Frukost och lunch (middag på egen bekostnad).

En vacker resa som leder oss fram till Aspiring National Park. Vi vandrar upp igenom Matukituki Valley och vi vandrar igenom bokskog igenom alpint landskap och vi spanar efter papegojorna ”Keas”.

När vi intar vår lunch är det ganska troligt att dessa papegojor gör oss sällskap eftersom de är mycket nyfikna av sig, så håll hårt i maten och behåll lunchen för dig själv.

Efter vandringen kopplar vi av med något gott att dricka, på gräsmattan framför gamla Drover Hotel på Cardrona innan vi kör över Crown Range till Queenstown där turen slutar.

 

Inkluderat: Frukost och lunch

 

Vill ni stanna några extra dagar här i Queenstown, kanske göra en tur till Milford Sound, spela golf eller kanske vara ännu mer aktiv och se områden där Sagan om Ringen spelades in? Hör av dig så förlänger vi gärna resan åt er.

Utflykter och upplevelser

Exotiska och annorlunda boendeformer lockar fler och fler. Vill du också bo i slott eller koja? Trähus eller bubbla? Bungalow på stranden eller i trähus mitt bland eucalyptusträden. Här i Australien finns det många unika upplevelser. Varför inte bo på revet, i en "swag" under stjärnorna. En helt unik och fantastisk upplevelse. Innan frukost snorklar ni bland vackra färgglada fiskar i ett helt öde tomt vackert barriärrev.

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

865d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

905d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

897d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

906d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

713d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

637d