Vandra på La Reunion ”Small crossing”

Utforska exotiska La Reunion, vandringsresa med boende på charmiga hotell, en paketresa på 8 dagar.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Vandringsresa med fokus på upplevelser och äventyr.

En vandringsresa utöver det vanliga! La Réunion lockar den aktive eftersom naturen är vacker och inbjuder till vandringsupplevelser och upptäcktsfärd på egen hand.

Fr. 19 990 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flyg till La Reunion tur och retur i ekonomiklass
Bagage att checka in och måltider ombord
8 dagars vandringsresa på La Reunion inklusive boende på hotell och bergshytta
3 nätter på Hotel Alamanda, BB
2 nätter boende i bergshytt
2 nätter på Le Vieux Cep, BB
Detaljerat vandringsprogram, dag för dag och kartor
Meet & Greet / assistance
Klimatkompenserad resa 100%
Trygghetsgaranti ingår
Skräddarsydd och går att förlänga eller förändra

Prisexempel

Priset är per person baserat på del i dubbelrum och kan komma att ändras i mån av platstillgång. Det går att skräddarsy resan med fler nätter och går att kombinera med Mauritius

Fr. 19 990 SEK

Ön Reunion är en mycket bergig ö som lockar alla – från fotografer till äventyrare, från solsökarna till cyklister och vandringsresenärer.

 

La Réunion lockar den aktive eftersom naturen är vacker och inbjuder till vandringsupplevelser och upptäcktsfärd på egen hand.

La Réunion är ett vulkaniskt berg med en högsta höjd på 3070m. Trots sin lilla storlek på 2500km² så erbjuder ön fantastiska naturupplevelser. Öns mitt består av tre släckta kratrar som omvandlats till kitteldalar (Cilaos, Mafate och Salazie).

 

I detta paket ingår flyg, vandringsprogram på egen hand, boende och transporter.

 

Härliga vandringsdagar

Cirque de Mafate är fotvandringens mecka på Réunion. Det är en labyrint bland bergen, utan vägar och bilar, helt förbehållet fotvandraren. Den populäraste ingångsvägen är Col des Bœufs som utgör gränsen mellan Mafate och Cirque de Salazie. Den nås via Grand Ilet, och därifrån leder den kortaste leden till La Nouvelle. La Nouvelle är en ”huvudort” i området Cirque de Mafate. (här finns ett flertal butiker och semesterbostäder).

 

Under 5 dagar vandrar ni olika leder och utforskar omgivningarna enligt program. De sista två nätterna spenderar ni på hotell Alamanda i kuststaden Saint Gilles. Här har ni fri tid att njuta av havet och kustmiljön.

 

Se dag för dag-programmet för mer information.

 

Glöm inte ta med vandringskängor och sköna kläder för en aktiv semester!

 

Går med fördel att kombinera med sköna dagar på Mauritius

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Denna resa går med fördel att kombinera med Mauritius som ligger bara ca 1 timmes flygning från La Reunion. Alternativt kan ni förlänga resan på La Reunion och avsluta på en strandresort för skön avkoppling.

Rain

15°
15°
10°

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Dag för dag program

Ön Reunion Island som är en mycket bergig ö lockar alla – från fotografer till äventyrare, från solsökarna till cyklister och vandringsresenärer. Detta är en innehållsrik vandringsresa med omsorgsfullt utvalda vandringsrutter för att ni ska få uppleva så mycket som möjligt på La Reunion, 8 dagar och 7 nätter.

På flygplatsen möts ni av vår representant på flygplatsen. Ni får då tilldelat er alla dokument ni behöver för en veckas härlig vandring på egen hand.

En fantastisk resa på ön La Reunion väntar nu på er. Allt är förbokat och klart så ni kan bara njuta av landets vackra natur och bergspass.

Ni blir transporterade till kuststaden Saint Gilles för en natts boende på mysiga Hotel Alamanda.

 

Om boendet: 

Hotel Alamanda har ljusa dubbelrum med privat badrum. Hotellet har en pool men vill du hellre ta en simtur i havet ligger stranden enbart 5 min promenad bort.

 

Det blir en tidig avgång för transport till ”Col des Boeufs”. Ni packar det ni behöver för 4 nätters enklare boende och vandring och lämnar kvar ert huvudbagage på hotellet.

En lättare vandring väntar idag till ”Col des Boeufs” ner till La Nouvelle. ( Cirka 3-4 timmars vandring )

La Nouvelle är en ”huvudort” i området Cirque de Mafate. (här finns ett flertal butiker och semesterbostäder). Här finns möjlighet att köpa provision för nästa dags vandring.

Ni bor här på en bergshytta i sovsal.

 

I Mafate finns ett nät av vandringsleder som räcker för flera dagars vandring.

Idag vandrar ni enligt program i Mafate. (Cirka 2-4 timmars vandring)


Övernattning i bergshytta, Hut Marla (Sovsal)

 

Dag 4 väntar en lång vandring till Cilaos via ”Col the Taibit”. (Cirka 7-8 timmars vandring)

Dag 5 Idag är en fri dag att utforska omgivningarna, de vackra bergsbyarna och termiska källor i Cirque of Cilaos.

Övernattning dag 4-5: Hotel Le Vieux Cep, BB

Efter frukost lämnar ni vackra Cilaos och transporteras till den västra delen av ön tillbaka till Saint Gilles. Har har ni tid att utforska omgivningarna.

Övernattning på Hotel Alamanda, BB. Här återfår ni bagaget ni lämnade dag 2.

 

Fri dag att utforska Saint Gilles. Här finns många restauranger och aktiviteter att göra. Stranden ligger även nära.

Övernattning på Hotel Alamanda, BB

Transport till flygplatsen för avresa eller vidare för avkopplande dagar på Mauritius.

Utflykter och upplevelser

Visste du att det är möjligt att vandra upp till vulkanen på La Reunion? Under dess utbrott kan ni nattetid på säkert avstånd besöka vulkanen - vilket är en syn du aldrig kommer att glömma! Detta är Formica Leo, en liten vulkanisk kon med fantastiska föränderliga nyanser.

Vill du köra en häftig annorlunda väg med massor med kurvor? Kanske med MC? Nu har du världens chans, boka in en extra upplevelse på din härliga resa till äventyrsön La Reunion i Indiska Oceanen. Vägen går runt vulkanen Piton de la Fournaise som sist hade utbrott i augusti 2019.

Kom och upptäck det magiska universumet i lavatunnlarna i Piton de la Fournaise: "Peak of the Furnace" som är en sköldvulkan på östra sidan av ön Réunion i Indiska Oceanen. Den är för närvarande en av de mest aktiva vulkanerna i världen, tillsammans med Kilauea i Hawaii, Stromboli, Etna och Mount Erebus i Antarktis. Missa inte ett stopp här! Reunion Island?  

Gillar du att vandra och att uppleva storslagna vyer med orörd natur och lugn då har du kommit till Paradiset. Den mest fantastiska vandringen är mellan byarna i The Cirques. Här finns många vandringsleder av olika karaktär och svårighetsgrad.

Missa inte ett stopp i Kelonia, som är ett museum om havssköldpaddan. Men även en plats där man tar emot skadade sköldpaddor som får återhämta sig för att sedan åter släppas tillbaka i havet. Musseet är uppdelat i fem olika enheter, där man vid olika numrerade stationer får inblick i sköldpaddans historia, nutid och framtidsutsikter. Mycket intressant och informativt museum. Lite' kuriosa är att trots att sköldpaddan numera är fridlyst håller museet fortfarande på att sälja ut sitt gamla lager av prydnadssaker tillverkade på den tiden jakt fortfarande var tillåten. Här finns även ett stort akvarium med enorma havssköldpaddor!

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

840d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

881d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

873d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

881d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

689d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

613d