Sri Lanka & Maldiverna

Sri Lankas natur och djurliv kombinerat med lyxiga Maldiverna, en resa på 12 dagar.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

8 dagars rundresa på Sri Lanka som avrundas med 4 dagar på Maldiverna.

På Sri Lanka väntar en rundtur med egen bil och en duktig engelsktalande chaufför. Efter den spännande rundresan med massor av nya och intressanta upplevelser flyger ni vidare till Maldiverna där 4 sköna nätter väntar på er.

Fr. 32 990 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygresa till Sri Lanka och hem från Maldiverna i ekonomiklass
Flygbiljett mellan Sri Lanka och Maldiverna
Bagage att checka in och måltider ombord
Privat förare under hela rundresan på Sri Lanka
All transfer på Sri Lanka enligt program
8 dagar och 7 nätter på Sri Lanka, med lyxiga frukostar
5 dagar och 4 nätter på Maldiverna med all inclusive
Upplevelser på Sri Lanka, teplantage, tempel och Sigirya Rock
Speedboat ingår tur och retur från Male till resorten
Green tax usd 6 per person per natt ingår
Trygghetsgaranti ingår
Rådgivning och bokningsservice

Prisexempel

Pris är per person och gäller del i dubbelrum. Priset är ett från pris. Beställ gärna en personlig prisuppgift för dig och ditt sällskap.

Fr. 32 990 SEK

Följ med oss på en riktigt fin rundresa på Sri Lanka med privatchaufför som tar dig mellan de främsta sevärdheterna och som kombineras med Maldiverna.

 

Sri Lanka

Resan börjar i Colombo där ni möts av vår representant för att sedan upptäcka Sri Lankas vackra natur, djurliv och stränder på en behaglig innehållsrik resa, allt förbokat och klart och ni har en engelsktalande chaufför som tar er runt tryggt och säkert. Rundresan på Sri Lanka tar er med till de främsta sevärdheterna i lagom tempo och med boende förbokat för att sedan på bästa sätt avslutas på Maldiverna för att ni ska få en lugn skön och alldeles underbar avslutning på resan.

På Sri Lanka besöker ni bland annat en rad historiska städer. I Dambulla känner du historiens vingslag i de uråldriga och färgstarka grottorna med sina mängder av Buddhastatyer och religiösa målningar. Besök ingår även i Sigiriya som ligger spektakulärt högt uppe på en klippa. I den heliga byn Kandy kan du se buddister från hela världen som samlas här vid den viktiga helgedomen Tandens Tampel. Ett besök på teplantagen görs också – så var redo för en härlig resa med mix av upplevelser.

Hotellövernattningarna föreslagna i detta paket är personligen kontrollerade av vårt team i Sri Lanka och är baserade på Bed & Breakfast men vill du ha annat boende går det självklart att ordna. Du kommer under hela resan ha tillgång till en engelsktalande guide och ett passande fordon med aircondition. Ett garanterat bra innehåll och bra kvalitet till marknadens bästa pris som dessutom även är täckt av paketreselagen.

 

Höjdpunkter på Sri Lanka:

  • Rundresa med privatchaufför
  • Tempel och höglandets te-plantage, Horton Plains
  • Tågresa igenom landsbygden, över teplantage
  • Sigiriya Rock lejonklippan, inträde och bergsbestigning
  • Elefantsafari i Minneriya National Park, natur och djurupplevelse

 

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

En resa som går att skräddarsy och ändra om i då hela resan är skräddarsydd.

Clouds

31°
33°
24°

Söndag

Måndag

Tisdag

Onsdag

Dag för dag program

Här följer ett dag för dag program över denna resan.

Avresa från Sverige till Colombo

Ankomst till Colombo i Sri Lanka och vår agent väntar på er på flygplatsen och ordnar med transfer till hotellet The Cinnamon Red Hotel eller liknande.

Boende: Cinnamon Red Hotel – en natt

Efter en god frukost på hotellet är det dags att åka vidare. En naturskön tågresa till bergstaden Nuwara Eliya som är belägen 2000 meter över havet väntar. Nuwara Eliya är en liten bergsby och ofta kallas för ”Little England”. Denna lilla ort ligger i hjärtat av teplantagen och här produceras det gröna guldet efter det brittiska inflytandet i den koloniala eran. Du kommer att se många bungalows, hus och hotell med en touch av brittisk arkitektur.

Här uppe i bergsområdet kan det bli lite kyligare på kvällen, så rekommenderbart att ta med sig en skön tröja. Tågresan tar ca 6 timmar och ombord serveras lunch och ni har även tillgång till både WiFi och aircondition. Efter ankomst till Nuwara Eliya checkar ni in på Heritance Tea Factory Hotel och kvällen är på egen hand.

Boende: Heritance Tea Factory Hotel – två nätter

Tidig morgon och en vandring genom Horton Plains National Park som också finns med på Unescos världsarvslista. Här uppe på denna platå sträcker sig landsbygden ut med stora intervaller av skog och denna plats är också hem åt hjortar, leoparder och fåglar vilket gör detta till en utmärkt utflykt för alla naturälskare, vandrare och fågelskådare. Den mest spännande attraktionen är ”världens ände”som är ett stup som störtar ner 1000 meter och ger en magnifik syn en klar dag, när vattendropparna faller ner längs med stupväggen.

Efter en riklig god frukost på hotellet bär det av mot den lilla orten Kandy, ca 3 timmars körning igenom vackert landskap och var beredd med kameran då vi gör stopp lite här och där för att fotografera. Väl framme i Kandy checkar vi in på Ozo Hotel och resten av dagen på egen hand.

Boende: Ozo Hotel – två nätter

Idag väntar en mycket spännande dag. Det är dags att möta urbefolkningen, Aboriginal people of Sri Lanka. Urbefolkningen i Sri Lanka kallar sig själva för ”The Veddas” och idag får vi lära mer om hur de lever och bor och få en inblick i deras urgamla historia. Räkna med ca 2 timmars körning idag.  Efter besöket här åker vi tillbaks till Kandy igen. På eftermiddagen är det dags för att besöka tandtemplet, The Tooth Relic. (Kom ihåg att ta med sarong för att svepa omkring dig för att få möjlighet att komma in i templet)

Efter frukost bär det av tidig morgon mot Dambulla för att besöka Dambulla Cave Temple. Denna resa tar ca 3 timmars körning igenom vacker natur. Den lilla stad Dambulla är belägen i kulturella triangeln och Dambullas fantastiska grottempel är huggna ur en 160 meter lång granithäll. Vi besöker dessa mystiska grottempel och här finns över 80 grottor, men huvudattraktionerna är 5 av grottorna som innehåller målningar och statyer relaterade till Gautama Buddha och hans fru. Här finns totalt 153 Buddha skulpturer.

Vi fortsätter sedan till hotellet Amaara Forest Sigiriya för incheckning, ca 30 minuters körning.

Boende: Amaara Forest Sigiriya – 2 nätter

Efter frukost  väntar ett besök i Sigiriya som dels är ett hedonistiskt lustslott, dels en fästning och dels ett byggnadskomplex. Vi ska bestiga Sigiriya Rock också kallas lejonklippan. Denna klippa är en av de mest vördnadsbjudande platserna på ön och en av de främsta turistattraktionerna. Kanske också en av de äldsta i världen där de tidigaste besökarna har lämnat graffitimålningar på väggen som benämns som världens första interaktiva bok. Platsen består av en mer än 200 meter hög klippa med palatsruiner på toppen.

På eftermiddagen besöker vi Minneriya National Park som är hem åt elefanter och en mängd andra vilda djur. Parkera jeepen stäng av motorn och se dig omkring bland alla djur, för du har nu kommit till den största elefantsamlingen med över 300 på en och samma gång. Under safarin bjuds vi på en ”Sun Downer Cocktail”.

Idag efter frukost, beger vi oss med vår privata förare till Colombo flygplats för att flyga över till Maldiverna, där resan fortsätter.

 

Ni ankommer till Male på Maldiverna där en representant väntar på er vid utgången och en speedboat (motorbåt) tar er över till resorten som ni kommer bo på nästkommande 4 nätter.
Här på resorten bor ni bekvämt och har all-inclusive inkluderat varje dag.

 

Idag är det dags att åka hem, till Sverige med ankomst nästkommande dag.

 

                            

                     

Utflykter och upplevelser

Missa inte denna upplevelse när ni befinner er i närheten av Mirissa på Sri Lankas sydkust. Här har ni nu möjlighet att följa med ut på en snorkeltur med havssköldpaddor. Tips är att göra denna tur tidig morgon, då det fortfarande är lugnt och stilla. Snorklingen ägen rum på södra delen av Mirissa, långt bort från folkmassorna och med utsikt mot Papegoja Rock. Här finns även gott om fisk och vackra koraller.  

Mirissa är den absolut bästa platsen på Sri Lanka om ni vill se valarna. Dessa gigantiska valar trivs mycket bra i dessa vatten, och lever nära land vilket gör det extra smidigt att följa med ut på en båttur för att komma dessa nära. Turerna görs med stor respekt för djurlivet och man är mycket försiktig med att inte gå för nära valarna. Om man håller bra avstånd kommer också valarna att kunna stanna kvar i området. En sevärdhet som absolut måste förbokas i god tid.

Sri Lankas högland ligger med på världsarvslistan tack vare sin enastående skönhet. Ni kan gärna komplettera er resa med en upplevelse att besöka dramatiska landskap En vandring på ca 9 kilometer väntar för att ta er ända fram till World's end och Baker Falls. Var beredd att träffa på fåglar, ödlor, hjortar, rådjur med mera.

Upplevelser med cykel är kul för hela familjen. Här i Kandy kan ni nu besöka fantastiska Hanthana Tea Plantation med cykel. En naturskön cykelled på ca 30 km. Ni får uppleva teplockning och besöka en lokal by.

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

734d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

775d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

767d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

775d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

583d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

507d