Sri Lanka Lyx & Flärd

Resa med högklassigt boende och med privat förare på 14 dagar.

Fr. 54 550 SEK

Pris är per person baserat på del i dubbelrum och är ett frånpris. Beställ prisoffert på just din resa baserad på ditt resesällskap.

Resebeskrivning

Resan börjar i Colombo och här möts vi av vår privata chaufför som tar oss med till charmiga Horathapola Estates som ligger inbäddat i grönska med hög kvalitet och bra läge, ca 1 timmes körning från flygplatsen. Därefter bär det av till Dambulla Cave Temple som är en av alla platser på Sri Lanka som ligger på världsarvslistan. Boende i närheten på ännu ett prisbelönt och vackert boende som heter Vil Uyana Hotel som är ett rustikt och naturnära boende med med modern ekolyx.  Vi kommer även att besöka och bestiga Sigiriya Rock –  (lejonets berg). Lejonklippan som en gång var huvudstad i norra Sri Lanka och som idag bara återstår av gamla ruiner av palatset som uppfördes under kung Kasyapas storhetstid. Vandringen upp till toppen av lejonklippan tar ca 90 minuter och kräver lite stopp då och då eftersom vandringen är ganska ansträngande.

Vad ingår i erbjudandet?
 • Flygbiljett till Sri Lanka tur och retur i ekonomiklass
 • Bagage att checka in och måltider ombord
 • 12 nätter på väl utvalda boutique hotell med frukostar
 • All transfer på Sri Lanka enligt program i privat bil med air condition
 • Inträden till Dambulla Cave, Sigiriya Rock Fortress, Blessings ceremony and Temple Visit, Coockery Demo
 • Upplevelser såsom Cultural Show, Kandy Temple, Peradeniya Botanical Garden inkluderat
 • Vandring i Ella och spekakulär tågresa genom bergsbyar
 • Elefantsafari i Udawalawe National Park och besök i Elephant Transit Home
 • Privat förare
 • Klimatkompenserad resa 100%
 • Trygghetsgaranti
 • Rådgivning och bokningsservice

Efter Sigiriya och två nätters boende här åker vi vidare mot Kandy för att besöka tempel och shoppa lite, men först stoppar vi på Matale – Spice Garden – kryddträdgård. Lunch intar vi på Kamatha – en tradionell Sri Lanka lunch buffe.
Vi checkar in på charmiga Clove Villa och på kvällen väntar en kulturell dansuppvisning. Nästkommande dag väntar ett besök på Royal Botanical Garden innan vi går ombord på tåget som tar oss vidare till Ella, som ligger mitt bland teplantagen.

Boendet i Ella är mycket charmigt och naturnära och med strålande utsikt över teplantage och berg. Ni ska bo på 98 Acres Resort och här har vi bokat 2 nätter. Vi har ledig tid för att utforska området, vandra upp på Little Adams Peak och se oss omkring i området. Här får vi chansen att vandra och att shoppa, då Ella är en mysig liten bergsby med många cafeer och restauranger. Ta en tuk tuk och upplev området som är fantastiskt vackert och varför inte göra en sidetrip till 9 Arches Bridge och fotografera bron. Många möjligheter. Vill ni även besöka en tefabrik så är det här ni kan göra det.

Åk på jeep safari inne i Udawalawe National Park med stora möjligheter att uppleva djurlivet, speciellt elefanterna och att få uppleva dem i sin naturliga miljö. Här i parken finns det även en mängd andra djur och den safari som är bokad för er kommer att vara 3 timmar med jeep. Efter dessa kultur, natur och djurupplevelser bär det av till västkusten där sol och bad väntar 3 nätter före hemresan.

Hotellövernattningarna föreslagna i detta paket är personligen kontrollerade av vårt team i Sri Lanka och är baserade på lokalägda mindre hotell, vill ni ha annat boendeförslag går det utmärkt ta fram fler förslag. Ni kommer under hela resan ha tillgång till en engelsktalande guide och ett passande fordon med aircondition. Ett garanterat bra innehåll och bra kvalitet till marknadens bästa pris som dessutom är täckt av paketreselagen.

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Det är en bra ide att kombinera Sri Lanka med vistelse på Maldiverna.

Mar - Apr

Vår

10 - 14 °C

Jun - Aug

Sommar

25 - 32 °C

Sep - Nov

Höst

25 - 32 °C

Dec - Feb

Vinter

1- 4 °C

Karta

Utflykter och upplevelser

Se till att boka dessa upplevelser tidigt så att du inte missar minnesvärda upplevelser!

Kandy med cykel Sri Lanka

Upplevelser med cykel är kul för hela familjen. Här i Kandy kan ni nu besöka fantastiska Hanthana Tea Plantation med cykel. En naturskön cykelled på ca 30 km. Ni får uppleva teplockning och besöka en lokal by.

Läs mer

Horton Plains Sri Lanka

Sri Lankas högland ligger med på världsarvslistan tack vare sin enastående skönhet. Ni kan gärna komplettera er resa med en upplevelse att besöka dramatiska landskap En vandring på ca 9 kilometer väntar för att ta er ända fram till World's end och Baker Falls. Var beredd att träffa på fåglar, ödlor, hjortar, rådjur med mera.

Läs mer

Sköldpaddor Sri Lanka

Missa inte denna upplevelse när ni befinner er i närheten av Mirissa på Sri Lankas sydkust. Här har ni nu möjlighet att följa med ut på en snorkeltur med havssköldpaddor. Tips är att göra denna tur tidig morgon, då det fortfarande är lugnt och stilla. Snorklingen ägen rum på södra delen av Mirissa, långt bort från folkmassorna och med utsikt mot Papegoja Rock. Här finns även gott om fisk och vackra koraller.  

Läs mer

Valskådning Sri Lanka

Mirissa är den absolut bästa platsen på Sri Lanka om ni vill se valarna. Dessa gigantiska valar trivs mycket bra i dessa vatten, och lever nära land vilket gör det extra smidigt att följa med ut på en båttur för att komma dessa nära. Turerna görs med stor respekt för djurlivet och man är mycket försiktig med att inte gå för nära valarna. Om man håller bra avstånd kommer också valarna att kunna stanna kvar i området. En sevärdhet som absolut måste förbokas i god tid.

Läs mer

Resenärers upplevelser

Related trips

Alla resor
14% RABATT
Klassisk resa
Privat förare
Rundresa

Gyllene triangeln på Sri Lanka

En rundresa med kultur, te, tåg, safari, strand & avkoppling, på 13 dagar.

Fr. 44 210 37 950 SEK
Boutiquehotell
Privat förare
Te, Tåg, Kultur

Sri Lanka Boutiqueresa

Resa med högklassigt boende och med privat förare på 14 dagar.

Fr. 44 990 SEK
Genuint
Privat förare
Aktiviteter

Sri Lanka äventyrsresa

En genuin resa till Sri Lanka, som tar er off the beaten track på 12 dagar.

Fr. 34 750 SEK
Äventyrsresa
Privat förare
Safari & Strand

Familjeäventyrsresa Sri Lanka

Äventyrlig resa med charmigt boende med pool, safaris och natur, med privat förare på 12 dagar.

Fr. 29 990 SEK

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!