Prisvärd resa Maldiverna

En prisvärd resa till Maldiverna på 14 dagar, boende på två olika vackra öar med flyg inkluderat.

Fr. 49 995 SEK

Pris är per person och är ett frånpris baserat på del i dubbelrum.  

Resebeskrivning

Genuin och underbar ö-kombination på Maldiverna

En upplevelserik resa som passar er som vill vara aktiva en del av vistelsen kombinerad med lyxig resort.

Ni börjar resan med boende på Boutique Beach Club som ligger på en lokal ö i South Ari Atoll. Ett hotell som har 6 rum och som drivs av en driftig härlig engelsk kvinna som själv är dykare. Hon tog över detta lilla hotell, rustade upp det och nu driver hon det som ett All Inclusive boutiquehotell med utflykter och dykturer iinkluderade. Alla gäster som bor här blir som vänner då det är litet och intimt och passar både familjer och par. 

Älskar du dykning, vill dyka med valhajar, mantor, sköldpaddor med mera så har du kommit rätt.

Önskar ni i familjen kanske dela upp er och några dyker och några snorklare så fungerar det också fint då man är på samma båt hela dagen.

Efter en vecka här så får man ordnat en motorbåtsresa över till grannön Lux South Ari Atoll där ni lyxar er på en 5-stjärnig resort några dagar. 

Välkomna till lokala ön Dhigurah som är en lugn och harmonisk ö med ett litet utbud av lokala restauranger och cafeer.

Denna ö är ca 3 km lång och har en befolkning på ca 600 personer. Här finns både skola, kyrka, vårdcentral och ett dykcenter PADI samt en hamn.

 

Ön ligger i Södra Ari Atoll som har en väldigt speciell attraktionskraft. Det är nämligen här som valhajarna trivs som absolut bäst. Man kan året runt dyka och snorkla med världens största fisk längs med atollens yttre rev. Vidare så har ön en härligt lång sandstrand, på 3 km som löper utmed hela öns östra sida.

 

Vill ni dyka, snorkla, besöka öde öar, åka på delfinsafari, nattfiska eller testa på olika vattensporter? Då har ni kommit helt rätt!

I närheten av ön finns nämligen några av Maldivernas mest kända dykplatser, såsom Kuda Rah Thila, Manta Point och Reethi Thila. Extra känt för att spana efter valhajar och mantor, men även sköldpaddor och annat marint liv finns det gott om här.

Detta är en mycket bra kombinationsresa på 15 dagar till södra Maldiverna. Denna resa inkluderar alla transporter, alla måltider och 14 nätter på olika typer av boende. Green tax ingår också.

Ni flyger enkelt och smidigt från Male till Maamigili en resa på ca 20 minuter, och vidare ca 15 minuter med båt till grannön Dhigurah.

 

Mer inspiration om Maldivernas orörda atoller

Vad ingår i erbjudandet?
 • Flygbiljett till Maldiverna tur och retur i ekonomiklass
 • Alla flygskatter, bagage att checka in och måltider ombord
 • Flygplatstransfer med flyg inrikes samt speedboat tur och retur
 • 7 nätter på guesthouse med boende i dubbelrum vid stranden
 • 3 måltider per dag inkl alkoholfri måltidsdryck (frukost, lunch och middag)
 • Motorbåtsresa till Sun Island Resort
 • 3 nätter på LUX South Ari Atoll 
 • All Inclusive på LUX ingår
 • Sjöflygsretur ingår
 • Gratis Wi-Fi och Green Tax ingår
 • 12% lokal skatt ingår
 • Klimatkompenserad resa till 100%

Om hotellen

 

TME Retreats Dhigurah

TME har ett idylliskt läge vid sandstranden på den bebodda ön Dhigurah på södra Ari-atollen på Maldiverna. Med sitt utmärkta läge nära den orörda stranden och inbjudande vatten, fungerar hotellet som en utmärkt bas för att ge sig ut på dykning och vattensporter.

Hotellet har 20 rum i 4 olika kategorier och är man ett par som önskar egen pool väljer man kategori: ”Rihiveli” och är man en familj som önskar flera rum med dörr som går att öppna upp emellan, så väljer man ”Noovilu”. Önskar man rum med utomhus dusch så är det kategori: ”Nalaveshi” man väljer. Önskar ni en egen terass så väljer ni ”Shairose”.

Wi-Fi finns tillgängligt gratis i receptionen, där man även kan välja att boka till utflykter, dykning, snorkling eller andra upplevelser.

 

Sun Island Resort

I närheten av Dhigurah ligger det många olika resorts av olika prisklasser. Allt från 4-stjärnigt till Sun Island Resort & Spa är en trevlig resort med perfekt läge i  södra Ari Atoll. Hit kan gäster kan fly till en exotisk värld där äventyr och avkoppling är lika inom räckhåll.

Anläggningen erbjuder 426 vackert inredda rum och sviter, med fantastisk utsikt över turkosblå Indiska oceanen. Här finns en  mängd moderna bekvämligheter för den moderna resenären.

Gästerna kan njuta av vattenaktiviteter, ö-utflykter, sport och rekreation, strand- och poolhäng.

 

Helpension ingår på båda hotellen

På TME ingår helpension dvs. Middag, frukost och lunch serveras i hotellets restaurang. Alkoholhaltiga drycker serveras inte här då lagen inte tillåter alkoholservering på hotellen, utan endast på resortöarna. På Sun Island Resort ingår också helpension, hela vistelsen, med frukostar, lunch och middagar.

Hur fungerar det att bo på guesthouse på Maldiverna?

Det finns många fina mysiga guesthouses belägna på de lokala öarna. Det går utmärkt att bo på ett guesthouse på en lokal ö. Du får en äkta inblick i hur livet på en lokal ö fungerar, och här finns ofta både skola, kyrka, affärer och såklart härliga stränder.

 

Får man bada och gå med bikini/badshorts på stränderna på en lokal ö?

Ja, det går utmärkt att bada också på de lokala öarna. Det finns oftast skyltar där man kan vara. Till exempel på ön Dhigurah i South Ari Atoll, finns det skyltar där man får lov att bada och revet ligger längs med den 3 km långa och ljuvliga sandstranden. Här finns det stor chans att simma med sköldpaddor och många färgglada fiskar.

 

Vad ingår i priset för boende på ett guesthouse?

Frukost ingår alltid, men man kan till en låg penning köpa till halvpension eller helpension och det ingår alltid dryck till maten. Önskar man cola eller öl (utan alkohol) kan man köpa till detta till en liten summa. Man kan inte dricka alkholhaltiga drycker här då det ej serveras.

 

Hur kommer man hit?

Man flyger med inrikesflyg från huvudflygplatsen i Male, och man flyger med FLYME som är inrikesbolaget. Det beror lite på vart man ska åka, hur lång flygtiden är men räkna med 40 min till 60 minuter. Den sista biten till den lokala ön är med speedboat. Allt förbokas via oss så man har en komplett resplan på hela resan, inklusive alla transfers.

 

Kan man kombinera några nätter på en lokal ö och med boende på en resort?

Ja i denna resa som ni nu kikar på är det just en sådan kombination med 7 nätter på en lokal ö och 7 nätter på en resort. Går såklart utmärkt att göra om så man kan bo längre eller kortare tid.

 

Finns det andra sätt man kan kombinera resan till Maldiverna på?

Ja, man kan dels kombinera med guesthouse och resort men även att följa med på en båt där ni bor på båten en viss period och avslutar sedan resan på en resort, och eller en lokal ö. Det finns som sagt många möjligheter att få den perfekta resan till Maldiverna bokad hos oss.

 

Läs mer här om inspiration på resor till Maldiverna

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks
Dryck
Utflykter

Vill ni kombinera med andra resorts eller bara stanna på samma resort hela vistelsen går det också utmärkt.

Karta

Utflykter och upplevelser

Se till att boka dessa upplevelser tidigt så att du inte missar minnesvärda upplevelser!

Besök en lokal by på Maldiverna

Få en berikande Maldiverna upplevelse som inkluderar en kulturutflykt till en närliggande ö. Du promenerar längs gatorna med din guide och kan njuta av traditionella snacks på ett lokalt kafé. Du kan också se hur de lokala bor och lever sitt liv, skolor, affärer och hus.

Läs mer

Valhajar och mantor Maldiverna

Att simma med valhajar är det många som efterfrågar. Här på Maldiverna finns det stor chans att du ska få simma med dessa gigantiska varelser. De finns bland annat i South Ari Atoll året om. Gillar du snorkling och dykning så har vi speciellt avtal med ett Boutique hotell på en lokal ö som inkluderar turer varje dag både för dig som gillar att snorkla och dig som gillar att dyka, då man är på samma båt och kan välja vad man önskar göra.

Läs mer

Segling på Maldiverna

Gillar du det marina livet? Varför inte kombinera vistelsen på en resort med en härlig tur till havs, där du bor ombord på Dream Yacht Charter? Med egen hytt och bara ca 12 personer ombord får ni en varierande och rolig upplevelse med massor med möjlighet till att snorkla vid nya rev varje dag. Båten tar er runt ett par olika atoller och korallrev och all mat och boende ingår. Gläd dig åt en spännande och annorlunda semester.

Läs mer

Båttur på Maldiverna

Passa på en av dagarna att följa med en båttur ut till havs. Välj på djuphavsfiske till snorkelturer. Kanske vill du simma med mantor eller valhajar? Det finns många turer att följa med på och det beror lite på vilken atoll och vilken årstid du är här för vilken upplevelse som passar dig bäst.

Läs mer

Spa, Yoga, Kajak på Maldiverna

Att träna och hålla sig fräsch och pigg på semestern är en viktig fråga för många av oss. På de resorts vi förmedlar finns det alltid möjlighet till olika träningspass, förutom att simma och snorkla som också är energikrävande. De flesta resorts har gym och klasser man kan anmäla sig till. De lite större öarna lämpar sig perfekt för morgonlöpning runt ön. Man kan även paddla kajak och cykla. Med andra ord, många möjligheter till härliga roliga aktiviteter.

Läs mer

Resenärers upplevelser

Relaterade resor

Alla resor
maldiverna spa resort med infinity pool
17% RABATT
Vattenvilla
Högklassig
All Inclusive

Sommarlov på Maldiverna

Premiumresa till Maldiverna för hela familjen i sommar! Gratis uppgradering till vattenvilla samt butlerservice ingår och minibar. Välkommen till Heritance Aarah *****  a la carte middagar ingår och 5 utflykter samt sjöflyg.

Fr. 56 265 46 500 SEK
Boutique hotell
Valhajar/Mantor
Utflykter ingår

Dyk- & Snorklingsresa Maldiverna

Äventyrsresa med fokus på dykning & snorling och boende på personliga Boutique Beach Club.

Fr. 32 995 SEK
48% RABATT
Upp till 30% rabatt
Lyx Poolvilla
Helpension ingår

Orört & Sagolikt på Maldiverna

Yoga & Shambala, barfotalyx, ljuvliga måltider och fantastiska stränder väntar dig långt bort från alla andra atoller och resorts. Robinson Cruise känsla!

Fr. 109 500 56 990 SEK

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!