Off The Beaten Track

En genuin resa till Sri Lanka, som tar er off the beaten track på 12 dagar.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Rundresa bortom turiststråken till Sri lankas främsta ikoner

Denna resa tar dig genom den natursköna bergsbygden, till några av Sri Lankas unika områden som finns på UNESCOS världsarvslista, bl a Dambulla Cave Temple och Sigiriya Rock Fortress. Teplantage, fort, och stränder är andra höjdpunkter på resan.

Fr. 26 995 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygresa till Sri Lanka tur och retur i ekonomiklass
Bagage att checka in och måltider ombord
Privat förare under hela rundresan
All transfer på Sri Lanka enligt program
Air Condition privat bil med engelsktalande förare
11 dagar och 10 nätter på väl utvalda hotell med frukost inkluderat
Besök Udawattekele i Kandy
Entre till Pidurangala Rock och Sigiriya Rock
Cykling med guide
Tågresa genom bergsbyar
Entre till Mugirigala Temple och Turtles of Rekawa
Vandring i Ella
Valskådning i Mirissa
Rådgivning och bokningsservice
Trygghetsgaranti ingår

Prisexempel

Pris är per person och gäller del i dubbelrum. Priset är ett från pris. Beställ gärna en personlig prisuppgift för dig och ditt sällskap.

Fr. 26 995 SEK

Fantastiska Sri Lanka

Denna rundresa på Sri Lanka börjar i Colombo där ni möts av vår representant för att sedan upptäcka Sri Lankas vackra natur och historiska sevärdheter. Ni kommer att besöka teplantage, åka tuk tuk igenom landsbyar, besöka tempel, vandra till vattenfall och njuta av den fantastiska goda kryddiga maten. En behaglig innehållsrik resa där allt är förbokat och klart samt att ni har en engelsktalande chaufför som tar er runt tryggt och säkert.

En skräddarsydd specialdesignad resa som passar dig som vill se Sri Lankas olika områden och även njuta av sol och bad vilket utgör den perfekta kombon.

 

Höjdpunkter på resan:

 • Bestigning av fantastiska lejonklippan, inträde ingår till Sigiriya Rock
 • Pidurangala Rock, grann klippa med Sigiriya, och en upplevelse att bestiga
 • Cykeltur 2 timmar till en lokal by
 • Vandringstur med guide igenom flora och fauna
 • Tåg från Kandy till Haputale – 6 timmars tågresa – upplevelse
 • Vandringar, teplantage besök ocoh vattenfall
 • Mugirigala Rock Temple – ett tempel med målningar och grottor
 • Galle Tuk Tuk tur med guide
 • Som alternativ till Mugirigala Rock Temple kan ni istället besöka Rekawa Turtle center
 • Engelsktalande guide med på resan som också är er privata förare
 • Vatten tillhandahålls i bilen
 • Våtservetter och välkomstmapp med karta med mera
 • WiFi i fordonet

 

Flexibelt

Hotellövernattningarna föreslagna i detta paket är personligen kontrollerade av vårt team i Sri Lanka och är baserade på mindre lokalägda hotell.
Vill du ha andra önskemål på denna rundresa på Sri Lanka går det självklart att ordna samt att du även under hela resans gång har tillgång till en engelsktalande guide med ett passande fordon med aircondition.

En resa med ett garanterat bra innehåll och bra kvalitet till marknadens bästa pris som dessutom även är täckt av paketreselagen.

 

Inspiration

Läs mer här om fler höjdpunkter som man kan krydda resan med: 5 ”must do” på Sri Lanka

Fler resor till Sri Lanka finns här: Sri Lanka Boutique

 

OBS: Går med fördel att förlängas eller kanske till och med kompletteras med Maldiverna!

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Alla resor till skräddarsys efter intresse och budget. Kontakta oss om du vill ha ett speciellt reseupplägg arrangerat för dig och ditt resesällskap. Det är viktigt att planera sin resa till Sri Lanka efter väder och klimat då vissa delar av ön lämpar sig bättre för resa under vår höst- och vinterperiod.

Rain

32°
32°
25°

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Dag för dag program

Här följer ett dag för dag program över denna resan.

Avresa från Sverige till Colombo

Ankomst Colombo i Sri Lanka och en guide väntar på flygplatsen och transfer till Sigiriya – ca 4 timmars resa två nätter på Amaara Forest Sigiriya väntar.

Tidig morgon bär det av till Pidurangala Rock – ca 30 minuters transfer, för idag ska ni bege er upp på toppen av detta fantastiska berg. Räkna med ca 30 minuters vandring till toppen och lite extra tuff då man bör kunna ta sig upp förbi vissa branta partier. Härifrån får ni en fantastisk utsikt också över det andra kända berget, Sigiriya Rock Fortress. På eftermiddagen väntar en cykeltur ca 2 timmar över risplantage och till små närliggande byar

Efter frukost  väntar ett besök i Sigiriya som dels är ett hedonistiskt lustslott, dels en fästning och dels ett byggnadskomplex. Sigiriya är en av de mest vördnadsbjudande platserna på ön och en av de främsta turistattraktionerna. Kanske också en av de äldsta i världen där de tidigaste besökarna har lämnat graffitimålningar på väggen som benämns som världens första interaktiva bok.

Platsen består av en mer än 200 meter hög klippa med palatsruiner på toppen. Vandringen till toppen kan ta ca 90 minuter och den sista etappen är mycket brant så här får man ta det riktigt lugnt.  Efter vandringen upp till toppen av Sigiriya Rock beger vi oss med transfer till Kandy. I Kandy bor vi på Cinnamon Citadel Hotel.

Efter frukosten går vi ombord på tåget som tar oss till Ella. En vacker tågresa över berg, förbi teplantage, och vi passerar flertalet vattenfall.

En njutningsfull resa på 6 timmar. Vid ankomst till tågstationen får vi transfer till den mysiga resorten här uppe bland teplantagen, resorten som heter Melheim Resort – här bor vi 2 nätter. Boende på Ella Jungle Resort 2 nätter.

Här i Ella som ligger så vackert beläget högt upp bland berg och teplantage, har vi flera dagar på oss för att utforska på egen hand. Vandra, upplev teplantagen, besöka 9 arches bridge, vattenfall med mera.

Vi beger oss idag till Turtle Bay Resort som ligger vid stranden Tangalle- för att få lite välförtjänt sol och bad. Boendet som väntar på oss heter: Turtle Bay Resort. Här bor vi i ett superior room i 3 nätter före transfer väntar på oss för att ta oss till flygplatsen.

Efter frukost väntar några dagar vid havet, för avkoppling, sol och bad. Vi åker med vår transfer ca 3 timmar till sydkusten, och orten Tangalle där vi ska checka in på Turtle Bay Resort.

Turtle Bay Resort är ett litet lyxhotell vid stranden i Kalamatiya, Sri Lankas första fågelreservat.
Hotellet har en 180 graders utsikt över Indiska Oceanen, och stranden är en bas för sköldpaddor att lägga sin aägg. Hotellet består av 7 rymliga lyxiga rum. Hotellet är ett idealiskt gömställe för par och smekmånad.

De två stora nationalparkerna Yala och Udawalawe ligger inom 90 minuters körning från hotellet så det går enkelt att lägga till en safari, eller två.

Boende: The Turtle Bay Resort – 3 nätter

Vi får transfer till Colombo där en övernattning väntar på oss innan det är dags att flyga hem till Sverige igen.

Boende på Hotell Galle Face Hotel i Colombo

Extra info:

Lägg gärna till safari till programmet, isåfall föreslår vi  Yala Nationalpark med gamedrives i nationalparken. Denna park är den största i Sri Lanka och är hem för vilda elefanter, buffalos, leoparder, björnar, rådjur och krokodiler. En Gamedrive på kvällen ingår också i programmet och exotiskt boende på campen – Cinnamon Wild.

 

 

 

 

Idag är det dags at åka hem, till Sverige med ankomst nästkommande dag.

Utflykter och upplevelser

Missa inte denna upplevelse när ni befinner er i närheten av Mirissa på Sri Lankas sydkust. Här har ni nu möjlighet att följa med ut på en snorkeltur med havssköldpaddor. Tips är att göra denna tur tidig morgon, då det fortfarande är lugnt och stilla. Snorklingen ägen rum på södra delen av Mirissa, långt bort från folkmassorna och med utsikt mot Papegoja Rock. Här finns även gott om fisk och vackra koraller.  

Mirissa är den absolut bästa platsen på Sri Lanka om ni vill se valarna. Dessa gigantiska valar trivs mycket bra i dessa vatten, och lever nära land vilket gör det extra smidigt att följa med ut på en båttur för att komma dessa nära. Turerna görs med stor respekt för djurlivet och man är mycket försiktig med att inte gå för nära valarna. Om man håller bra avstånd kommer också valarna att kunna stanna kvar i området. En sevärdhet som absolut måste förbokas i god tid.

Sri Lankas högland ligger med på världsarvslistan tack vare sin enastående skönhet. Ni kan gärna komplettera er resa med en upplevelse att besöka dramatiska landskap En vandring på ca 9 kilometer väntar för att ta er ända fram till World's end och Baker Falls. Var beredd att träffa på fåglar, ödlor, hjortar, rådjur med mera.

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

840d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

881d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

873d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

881d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

689d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

613d