Nya Zeelands Pärlor med guide

Äventyrligt innehåll, genuint och äkta med stor flexibilitet, med guide hela resan.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Utforska Nya Zeelands båda öar från norr till söder tillsammans med en lokal guide.

Vi utforskar båda öarna från norr till söder. En resa för dig som gillar äventyrligt innehåll, genuint och äkta med stor möjlighet till flexibilitet och att kunna lägga till valfria aktiviteter under resans gång.

Fr. 68 550 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygresa till Nya Zeeland tur och retur i ekonomiklass
Bagage att checka in och måltider ombord
16 övernattningar på väl utvalda hotell
15 frukostar ingår
1 lunch och två upplevelsemiddagar
Guidning av lokal guide
Alla aktiviteter som är beskrivna i programmet
Komplett resa med transfers, boende och turer
Klimatkompenserad 100%

Prisexempel

Flygresa till Nya Zeeland inklusive hyrbil hela vistelsen och 19 övernattningar samt färjebiljett. Komplett resa på 3 veckor inklusive flyg.

Fr. 68 550 SEK

Upplevelseresa Nya Zeeland

 

Resa på Nya Zeeland i liten grupp med stort äventyr

 

Resan är på 20 dagar och går regelbundet ca 2 gånger i månaden, mellan Auckland och Queenstown.

 

Börjar/slutar: Auckland /  Queenstown

Boende:  Hotell, motell, lodger och upplevelseboenden  – perfekt kombo med boende på charmiga hotell längs med hela resan.

Vi utforskar båda öarna från norr till söder. Vi går under jorden i Waitomos lysmaskgrottor, vi utforskar geotermiska området Rotorua och vi vandrar på vulkanerna i Tongariro National Park. Vi vandrar på norra Sydön i en av de mest populära nationalparkerna Abel Tasman, vi reser igenom västkustens gröna regnskogar och majestätiska Aoraki / Mount Cook. Avslutar resan i magiska landets sydalper och Mount Aspiring National Park innan vi anländer Queenstown.

Höjdpunkter:

• Vacker båtresa från Auckland till Coromandel halvön

• Häftig tågupplevelse genom frodig natur igenom Coromandel bushen

• Vi besöker Hot Water Beach och klippformationen Cathedral Cove

• Privat guidad tur på en geotermisk plats

• Besöker Waimangu Volcanic Valley, alternativt besök Hobbiton Movie Set

• Upplev Maorilivet i Rotoua och var med på en minnesrik kvällsfest med middag

• Vinprovning och middag på en vingård i Napier

• I Wellington besöker vi Te Papa museumet oc tar linbanan till toppen av Victoria Peak

• Mellan Nordön och Sydön åker vi med färjan Interislander över sundet, Cook Strait

• Vinprovning på en av Marlborough’s finaste vingårdar

• Båtutlykt på det turkosa vattnet vid Abel Tasman National Park

• Stopp vid kända Punakaiki och pannkaksliknande formationerna Pancake Rocks

• Milford Sound med båttur inkl picnic lunch

 

En resa för dig som gillar äventyrligt innehåll, genuint och äkta med stor möjlighet till flexibilitet och att kunna lägga till valfria aktiviteter under resans gång. Kanske vill ni fallskärmshoppa? åka forsränning? vandra upp på en vulkan, flyga över en glaciär med mera. Ni reser i liten grupp, med andra likasinnade människor och som vill ha bra kvalitet på hela resan.

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Det finns många olika reseförslag och ideer till hur man kan uppleva Nya Zeeland. Resan går att göra om och ändra beroende på ressällskap och budget. Vi hjälper dig med bästa resan som matchar dina önskemål och din budget.

Clouds

14°
15°

Söndag

Måndag

Tisdag

Onsdag

Dag för dag program

Dag för dag program

Du möts av guiden vid ankomst till Auckland och träffar gruppen, och får en ”informationsträff” om kommande härliga veckor.

Haere mai – Välkommen till Nya Zeeland.

Boende:  M Social Hotel, Auckland

Vi kör några timmar till vackra halvön Coromandel där vi har en dag till förfogande. Paddla kajak, vandra, gräv ditt eget badkar och njut av naturen.

Inkluderat: Frukost, Hot Water Beach, Cathedral Cove

Boende: Oceans Resort, Whitianga – 2 nätter

 

Vita klippor, gyllene stränder, inbjudande turkos vatten och gröna skogar är färgerna på Coromandel. Besök Hot Water Beach där du kan gräva ditt eget badkar när tidvattnet är rätt, då varmt källvatten rinner under stranden ut i havet, och bubblar upp på stranden. En promenad till Cathedral Cove som är en av de mest fotogena stränderna på Nya Zeeland. Vi tar vattentaxi tillbaks till Hahei där föraren väntar på oss och tar oss till Cooks Beach. Från stranden kan man välja att åka färja tillbaks till Whitianga eller resa tillbaks med vår förare.

Vi åker till Tauranga och på vägen gör vi en bushwalk med natursköna utkikspunkter över Okere Falls. Vi ankommer Rotorua, där geotermisk aktivitet och maori-arv står i centrum.

Boende: Prince’s Gate Hotel, Rotorua – 2 nätter

Idag kan vi välja vilka upplevelser vi önskar här i kulturmeckastaden Rotorua.

A) Besök Waimanu Volcanic Calley – platsen för det förödande utbrottet av Mt Tarawera 1886 förstörde det världsberömda Pink and White Kiseldioxidterasser som en gång ansågs vara världens åttonde undervekr.

B) Besök inspelningsplatsen Hobbiton där medverkande till inspelningen tar oss igenom hela området och vi får titta in i de små hålorna/husen och lära och höra de spännande historierna från inspelningsdagarna. Klart intressant!

Andra ideer är att paddla kajak på sjön Rotoiti, besöka de olika geotermiska områdena, hoppa fallskärm, cykla i skogen, – ja allt är möjligt. På kvällen ska vi hela gruppen besöka ett maori kulturcenter för att äta middag ihop, en så kallad Hangi som är tillagad i den heta underjorden.

Inkluderat: Frukost, Middag (a hangi cooked in an underground oven), See the world famous haka dance, See the Pohutu Geyser, See kiwi birds.

Vi åker förbi Lake Taupo där vi besöker kraftfulla Huka Falls. På Napier där vår lokal guide kommer att ge liv åt historia och arkitektur som vi upptäcker i denna stad byggd på Art Deco arkitektur, som vi upplever till fots. Njut av middagen på Nya Zeelands äldsta vingård, Mission Estate, i de restaurerade seminariebyggnaderna med vid utsikt över Napier.

Boende: Scenic Hotel Te Pania, Napier

Res genom vingårdarna och fruktträdgårdarna i Hawke’s Bay och buskklädda områden i Wairarapa på vägen till Nya Zeelands huvudstad, Wellington. I huvudstaden väntar shopping, promenader, och en tur med linbanan som är belägen i den centrala stadsdelen innan du besöker Te Papa Museumet som är ett av de mest spännande museerna i världen.

Boende: James Cook Hotel Grand Chancellor, Wellington

Vår dag börjar en tre timmars färjeöverfart med Interislander-färjan som tar oss över Cook Strait till södra ön. Härifrån reser vi det korta avståndet till Blenheim som ligger i hjärtat av vinlandet Marlborough. Vilket bättre sätt att njuta av denna region känd för sin Sauvignon Blanc än med vinprovning på en av Marlboroughs främsta vingårdar? Vi korsar sedan till Nelson, din bas de kommande två nätterna.

Boende: Heritage Rutherford Hotel, Nelson – 2 nätter

Abel Tasman National Park är en mosaik av gyllene vikar och turkosa laguner skyddade av skogsmark
som sträcker sig söderut. Idag väntar ett par olika aktiviteter och du kan välja vad som passar just dig:

A) ”Full park scenic cruise” : En båttur som tar ca 4 timmar. En morgonkryssning som visar den finaste sidan av Abel Tasman NP med sin gyllene sand och turkosa vatten.

B) ”Walking Astrolabe Beach and Bays” : Vandringsupplevelse på ca 3 timmar då ni vandrar den ca 7km långa stigen som slingrar sig stundtals längs med havet och stundtals igenom vacker terräng och grönska. Efter den fina vandringen väntar transfer tillbaks till Nelson igen.

C) ”Walking Forest and Hanging Bridge” : Vandringsupplevelse på ca 5 timmar då ni vandrar den ca 10.5 km långa stigen som tar er till de natursköna höjdpunkterna South Head, berömda Falls River hängbro och Cleopatras Pool. Sen eftermiddag transfer till Nelson.

Vi passerar genom historiska småstäder innan når Hokitika och dess dramatiska ravin. Fortsätt söderut till Franz Josef och sedan vidare till det lilla avlägsen by Fox. En valfri helikoptertur med en snölandning är ett fantastiskt sätt att uppleva Franz Josefs och Foxs stora storhet Glaciärer (extra kostnad).

Boende: Distinction Hotel, Fox Glacier

Ha din kamera redo för ditt besök i närheten Lake Matheson för en morgonpromenad – när förhållandena är rätt sjön speglar perfekt vackra Mt. Koka i sitt stilla vatten. Vi kör upp
över Haast Pass och in i Mt. Blivande nationell Parkera för att nå Lake Wanaka.

Boende: Edgewater Resort, Wanaka – 2 nätter

På morgonen idag har du valet av två utflykter: A) Följ med en lokal guide då ni kryssar över sjön till en vacker ö fylld med vandringsleder och sällsynta fåglar och med en fantastisk utsikt över landskapet. B) Upplev Nya Zeelands mest autentiska natur med ett 4WD äventyr. Utforska avlägsna höglandet och och få en inblick i områdets historia och dess hisnande landskap. På eftermiddagen är det fri tid att koppla av eller njuta ditt eget val av aktiviteter.

Efter frukost är det dags att åka mot Te Anau, och vi kommer göra vårt första stopp vid den mycket fotograferade Cardrona Pub innan vi fortsätter
till den historiska byn Arrowtown. Vi åker igenom den glaciärformade dalen till Te Anau sjön.

Boende: Distinction Hotel Luxmore, Te Anau

Njut av den natursköna enheten till Milford Sound och gå ombord på ett bekvämt fartyg för en kryssning som tar oss ut på den djupa fjorden, till Mitre Peak ut på Tasmanhavet. Vi får en god picnic lunch serverad. Efter kryssningen åker vi tillbaks till Te Anau och vi åker runt den spektakulära sjön, Lake Wakatipu till Queenstown.

Boende : Scenic Suites, Queenstown – 2 nätter

En dag på egen hand i Queenstown.

Dags att lämna Queenstown och åka till flygplatsen för att resa hemåt till Sverige med ankomst nästkommande dag.

Önskas det att koppla på några dagar i Sydney eller kanske sol och bad på Fiji går det fint att lösa.

Utflykter och upplevelser

Exotiska och annorlunda boendeformer lockar fler och fler. Vill du också bo i slott eller koja? Trähus eller bubbla? Bungalow på stranden eller i trähus mitt bland eucalyptusträden. Här i Australien finns det många unika upplevelser. Varför inte bo på revet, i en "swag" under stjärnorna. En helt unik och fantastisk upplevelse. Innan frukost snorklar ni bland vackra färgglada fiskar i ett helt öde tomt vackert barriärrev.

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

782d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

823d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

815d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

823d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

631d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

555d