Sydön & Nordön med lodges

Nya Zeeland med hyrbil som passar dig som vill bo på lokalägda små mysiga hotell & lodger, 21 dagar.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Nya Zeeland genuin resa med det bästa av ö-riket på 3 veckor.

En populär genuin rundresa på Nya Zeeland med fokus på upplevelser och prisvärda boenden längs med vägen. Hyrbil hela resan ingår, från Queenstown i söder till Auckland i norr.

Fr. 48 550 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygresa till Nya Zeeland tur och retur i ekonomiklass
Bagage att checka in och måltider ombord
20 övernattningar på utvalda hotell längs med vägen
Hyrbil i 21 dagar full försäkrad och inklusive obegränsad körning, inkl. envägshyra Queenstown till Auckland
Färjebiljett mellan öarna, både för passagerare och hyrbil ingår
Upplevelse ingår: Te Anau Glowworm caves
Upplevelse ingår: Glaciärvandring vid Franz Josef
Upplevelse ingår: Maorikultur och Hangi i Rotorua
Resa som går att ändra efter budget och önskemål
Komplett resa med transfers, boende och turer
Klimatkompenserad 100%

Prisexempel

Flygresa till Nya Zeeland inklusive 21 dagars hyrbil komplett med alla försäkringar, utan självrisk och enkelvägshyra inkluderad. Komplett resa med 20 övernattningar på väl utvalda hotell och lodger, 4 utflykter och färjeöverfart mellan öarn.

Fr. 48 550 SEK

En populär genuin rundresa på Nya Zeeland med fokus på upplevelser och prisvärda boenden längs med vägen.

 

Om resan

Hyrbilen hämtas ut direkt på flygplatsen vid ankomst till Queenstown som ligger på Sydön. Detta förslag inkluderar 20 övernattningar. Resan börjar i Queenstown och vidare söderut till fjordlandskapet och Te Anau som ligger vid inkörsporten till fjordlandet, Doubtful Sound och Milford Sound.

 

Vandringsparadis

Ni har möjlighet att köpa till ett  3 dagars ”Great Walks” paket som tar er med ut på tre helt olika kända vandringar, Milford  Track, Routeburn Track och Kepler Track. Då ingår 3 guidade turer inklusive en helikoptertur över fjordarna samt båttur.

 

Lysmaskar, Glaciärer och aktiviteter

Innan ni åker från Te Anau norrut igen, är ett besök inne i de djupa lysmaskgrottorna inplanerat för er. Sedan väntar Queenstown och sagan om ringen platser, vingårdar, linbana för bästa utsikt över stad och berg. Nästa del är glaciärlandskapet vid Franz Josef, med häftigt boende i Tree Houses! En upplevelse på resan.

Punakaiki Resort ligger norr om Franz Josef några timmars körning och bjuder på boende i deras Eco Lodge, med utsikt över havet, bara boendet här är också en upplevelse.

Efter västkustens vackra resa, är det dags för mer äventyr! Ni kommer nämligen både att paddla kajak och vandra i en av Nya Zeelands främsta nationalparker, Abel Tasman Nationalpark.

 

Nordön med vingårdar, art deco, maorikultur och stränder

Efter en 3 timmars överfart med The Interislander till Nordön väntar huvudstaden Wellington. Resan går sedan vidare till vingårdsområdet Martinbourough med boende bland vinrankorna. Under en av dagarna väntar en cykeltur med vinprovning.

 

Napier och Rotorua

Napier väntar härnäst, charmigt stopp på väg norrut som bjuder på rikt fågelliv, vacker miljö, vingårdar. Det är en fin stad att besöka med trevligt boende. Rotorua är nästa stopp och här bor ni 2 nätter för att få chansen att uppleva maorikulturen, heta källor, gejsrar. Missa inte att besöka Polynesian Spa för att få en hälsosam upplevelse med olika möjlighet till behandlingar. Måste förbokas, då detta är ett av Rotoruas mest populära upplevelser.

 

Stränder och skärgård

Sist men inte minst är det dags att reflektera över upplevelserna vilket görs bäst i Coromandel, en ljuvlig skärgård inte långt från Aucklands flygplats. Tre nätter här för att njuta av lugn och ro. Varför inte boka en kajakpaddlingstur så ni kan paddla ut till Cathedral Cove. Missa inte heller Hot Water Beach.

 

5 höjdpunkter på Sydön:

  • Te Anau/Queenstown med vandringsleder, helikopter och fjordlandskap
  • Lysmaskgrottor i Te Anau
  • Franz Josef med glaciärer och vackert boende
  • Punakaiki västkusten vacker resväg
  • Abel Tasman Nationalpark vandring och kajakpaddling

 

5 höjdpunkter på Nordön:

  • Wellington med shopping, Te Papa museum och sagan om ringen
  • Martinborough med vingårdar och cykeltur
  • Napier ”art deco stad” vid kusten och Cape Kidnappers havssula koloni
  • Rotorua ”a must” med sina heta källor, maorikultur och sagan om ringen miljö
  • Coromandel med vacker skärgård som avslut före hemresan

 

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Det finns många olika reseförslag och ideer till hur man kan uppleva Nya Zeeland. Resan går att göra om och ändra beroende på ressällskap och budget. Vi hjälper dig med bästa resan som matchar dina önskemål och din budget.

Rain

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Dag för dag program

Dag för dag program

Vid ankomst hämtas hyrbilen ut och ni har en dag till eget förfogande för att vila ut efter resan. Flygplatsen ligger bara 20 minuter från city center och boendet är på ett litet boutiquehotell i staden, med gratis parkering utanför dörren.

Boende: Chalet Queenstown 1 natt med frukost inkluderat

Ni bilar söderut några timmars körning till fjordlandskapet för att uppleva vandringsleder och fjordarna.

Den mest kända fjorden heter Milford Sound och är ett måste. Oavsett om du väljer att flyga över eller vandra och åka båttur djupt nere i fjorden som är omringad av enormt höga klippor med tung grönska och vattenfall som störtar lodrätt ner i fjorden. Magiskt! Nu kanske man förstår varför Milford Sound kallas för  “8th Wonder of the World”.

Höjdpunkter: Vandringar, helikopter över fjordlandskapet, lysmaskgrottor, båtfärd

Boende: Bella Vista Motell 3 nätter

Ett par dagar på egen hand i Queenstown. Vi rekommenderar en tur upp med Skyline Gondola eller kanske en adrenalinkick med Jetboat igenom Shotover Canyon. Vinprovningstur för att provsmaka goda Pino Noir viner eller varför inte golf på en av de fina golfbanorna i området?

Boende: Chalet Queenstown 2 nätter med frukost inkluderat!

Idag lämnar vi Queenstown och kör den kurviga vägen över bergspassen mot Wanaka där vi rekommenderar lunch före färden går vidare mot dagens mål: Franz Josef Glacier.

Med Mount Cook (Nya Zeelands högsta berg) som bakgrundskuliss är glaciären Franz Josef en av de mest vackra natursceneri man kan finna på Nya Zeeland.

Boende: Rainforest Retreat Tree Houses – upplevelseboende 2 nätter med frukost inkluderat

Ni kör vidare längst med vackra slingriga västkusten där ni har det brusande havet på vänster sida och höga bergpartier till höger. Passa på och gör många stopp längs med denna vackra väg och ta gott om tid på er.

Boende: Punakaiki Eco Resort – Eco Suite 1 natt med frukost inkluderat

Nya Zeelands absolut finaste nationalparker, Abel Tasman Nationalpark. Känd för sina gyllene stränder, skulpterade granitklippor och världsberömda Abel Tasman Coastal Track. Den har också ett milt klimat och är ett bra ställe att besöka när som helst på året. Här finns mycket att göra, det mest populära är dock att vandra och kombinera detta med att paddla kajak. Det finns två vandringsleder som är populära, dels inland track som går inne i skog och bush och den andra heter coast track och som namnet säger, så går denna utmed kustbandet.

Boende: Kimi Ora Eco Resort 2 nätter med frukost inkluderat

Idag väntar ännu en höjdpunkt, och det är överfarten från Sydön till Nordön med Interislander. En färjeöverfart som tar ca 3 timmar. Vi har förbokat inträde till fartygets businesslounge åt er så ni kan njuta av mat och dryck och med en fantastisk utsikt över Marlborough sundet.

 

Tar ni morgonfärjan hinner ni med en lunch i Wellington, och vi bokar gärna en övernattning i Wellington om ni vill ha mer tid att se er omkring i denna huvudstad. Annars följer ni vårt program och kör direkt till vingårdsområdet Martinborough (ca 1 timmes körning från färjan). Här väntar ännu ett fantastiskt boende på er, mitt bland vinrankorna!

Övernattning: Peppers Parehua Martinborough 2 nätter i Garden Cottage med frukost inkluderat!

 

Från vinrankor till art deco och havssula koloni Gannet i Cape Kidnappers. Här i Napier kan ni njuta av helt nya miljöer. Dels är själva staden vacker i sig själv men ligger fantastiskt vackert vid kusten och med både närhet till havssulorna/gannets och till vacker kust och natur.

Boende: Art Deco Masonic Hotel i Anna Pavlova Suite 2 nätter med frukost inkluderat!

Rotorua är nordöns mest populära turistmål och maoriernas kulturella centrum. Området har i alla tider varit ett viktigt nav i den maoriska kulturen. I dag är ungefär en femtedel av de 50 000 invånarna maorier.

Här finns möjlighet att gå på maorifest med traditionell hangi-middag (tillagad i ugn i marken), dans och historier från förr. En unik kväll som vi varmt rekommenderar! Rotorua är också känt just för sin geotermiska aktivitet, med kokheta källor och sprutande gejsrar.

Här väntar naturupplevelser utöver det vanliga. Vandra i de vackra skogarna, förundras över gejsrarna och bada fötterna i en skön, varm gyttjepöl. Bra ide är också att boka en Agrodome Sheep Show, för att få en bra insikt i farmarlivet på Nya Zeeland. Besök också gärna Rainbow Springs med sin inhemska fauna inklusive Kiwi el Te Puia där en lokal Maori guidar dig igenom den geotermiska dalen som sprutar av gejsrar och bubblar av lera.

Boende: 124 on Brunswick i Te Moana Guestroom 2 nätter med frukost inkluderat

Resan avslutas på halvön Coromandel Peninsula, som bjuder på fantastisk natur och underbara stränder. Här vandrar ni eller paddlar kajak till en av de mest pittoreska platserna,Cathedral Cove som är ett av naturen format katedralliknande valv.

En annan sevärdhet är Hot Water Beach som är känd för sina underjordiska heta källor. Här kan du få gräva ditt eget privata badkar för att njuta av de heta källorna.

Boende: Beachfront Resort 3 nätter i Beachfront Unit med frukost på ett närliggande cafe inkluderat!

Utflykter och upplevelser

Exotiska och annorlunda boendeformer lockar fler och fler. Vill du också bo i slott eller koja? Trähus eller bubbla? Bungalow på stranden eller i trähus mitt bland eucalyptusträden. Här i Australien finns det många unika upplevelser. Varför inte bo på revet, i en "swag" under stjärnorna. En helt unik och fantastisk upplevelse. Innan frukost snorklar ni bland vackra färgglada fiskar i ett helt öde tomt vackert barriärrev.

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

840d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

881d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

873d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

881d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

689d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

613d