Familjevänlig ö-hoppresa

14 dagars resa till Seychellerna med bra mix av boende på guesthouses och hotell på 3 öar.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Ö-hopp för familjen

En äventyrlig ö-hopp resa för hela familjen som tar er till de närliggande öarna som erbjuder många spännande aktiviteter. Ni får uppleva öarna Praslin, La Digue och Mahe. 10 nätter med boende på charmiga strandnära guesthouses.

Fr. 24 990 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygresa till Seychellerna tur och retur i ekonomiklass
Bagage att checka in och måltider ombord ingår
Välkomst av representant på flygplatsen
3 övernattningar på Augerine Small Hotell eller liknande på Mahe
5 övernattningar på L*Hirondelle med havsutsikt Loft room med frukost på Praslin
4 övernattningar på Casa de Leela på La Digue inklusive frukost
Transfer på samtliga öar
Alla båtresor mellan öarna
24 timmars jourservice
Klimatkompenserad resa till 100%
Går att förlänga och ändra - skräddarsydd resa
Trygghetsgaranti ingår

Prisexempel

Prisexempel per person och är baserat på att en familj, två vuxna och två barn under 12 år. Hör med oss om aktuellt pris för er familj. Detta prisex är baserat på resa i mars månad 2022.

Fr. 24 990 SEK

Familjefavorit äventyrligt ö-hopp resa!

 

Seychellerna

En resa till Seychellerna passar alla! Ta med familjen eller kärestan och res till Seychellerna i sommar eller vinter. Ni kan välja att bo på olika resorts och guesthouses och ni tar er enkelt mellan öarna med båt. Räkna med runt 30 grader medeltemperatur året om och varma ljumma vindar från Indiska Oceanen.

Seychellerna bjuder på några av världens vackraste vitaste sandstränderna som kompletteras av små, fina badvikar och bildar ett badparadis utan motstycke tillsammans med det turkosblåa vattnet. Regnperioden är från december till januari.

 

Ö-hopp

En äventyrlig ö-hopp resa för hela familjen som tar er till de närliggande öarna som erbjuder en mängd aktiviteter och som tar er med båt mellan de inre öarna på Seychellerna till öarna Mahe, Praslin och La Digue.

 

Mahe

Ni ankommer Mahe – huvudön och här brukar vi föreslå att man stannar ett par nätter för att hinna utforska stränderna, regnskogen och kanske paddla kajak i mangroveträsken. På Mahe bor ni på antingen Augerine Small Hotell som är perfekt beläget nära Beau Vallon som erbjuder ett bra urval av restauranger. Allt från restauranger med creole lokala rätter till pizzerior.

Praslin

Praslin är den nästa största av öarna, mest känd för sin lugna atmosfär och sina otroligt vackra stränder. På Praslin så bor ni i Oceanview loft room på L’Hirondelle belägen på Cote Dor stranden. Stranden är den längsta och otroligt fin med puderliknande sand, och på vänstra sidan av stranden finns det ett fint husrev. Rakt över bukten, ser man St Pierre, dit man gärna åker för att dyrka dykning och snorkling med mycket hög kvalitet.

Alternativt boende på Praslin är närliggande och mycket charmiga nyrenoverade Les Lauriers som ligger inbäddat bland vackra blommor och grönska – ett stenkast från stranden. Här finns villor och rum att hyra. Ägarna har drivit detta guesthouse under många år, och mannen är fiskare så här kommer ni garanterat bjudas på färsk fisk och skaldjur till middagen. Mysig bar och restaurang finns på detta mycket charmiga strandnära hotell på Praslin.

Ett rekommenderat besöksmål här är nationalparken Vallée de Mai som finns med på UNESCO:s världsarvslista, där man kan skåda den välkända kokosnöten Coco de Mer och även den svarta sällsynta papegojan.

La Digue

La Digue är en ö där man färdas flera decennier tillbaka i tiden, med en sagolik omgivning.

Här bor ni på lilla och mysiga Hotel Chauteau St Cloud som ligger vid foten av berget Nid´Aigles och har en fin tropisk trädgård med pool och restaurang, promenadavstånd till stranden. Ett annat hotell som vi varmt rekommenderar är också Casa de Leela som vi själv nyligen besökte. Superbra läge, och fina lägenheter.

Ön bjuder på många fina och välkända stränder, som Anse Source D’Argent, som anses vara världens mest fotograferade strand.

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Alla våra resor till Seychellerna är skräddarsydda och anpassas efter önskemål och budget. Det finns en stor mängd med charmiga guesthouses med riktigt bra läge. Detta är ett exempel på hur en familjeresa kan se ut. Kontakta oss så får ni ett anpassat förslag på resa som matchar era önskemål.

Rain

25°
26°
25°

Fredag

Lördag

Söndag

Måndag

Utflykter och upplevelser

Upplev mångfalden och den inspirerande naturskönheten på Mahé, Seychellernas största och mest befolkade ö. Turen börjar med en rundtur i världens minsta huvudstad Victoria. Vi besöker intressanta platser som Victoria Clock Tower och den färgglada marknadsplatsen Sir Selwyn-Selwyn Clark, medan våra erfarna guider delar landets rika kultur och historia med dig. Vi åker vidare genom bergspasset i Sans Souci genom frodig skog och teplantager längs en av de mest natursköna vägarna på Seychellerna. Efter ett stopp vid den historiska Mission Lodge, med dess väderbitna ruiner och vacker utsikt över kusten nedan, väntar en kreolbuffé på en lokal restaurang. Ett stopp gör vi också på en ört- och kryddträdgård och avrundar dagsturen med ett besök i en lokal hantverksby med möjlighet att shoppa hantverk, innan vi återvänder till hotellet igen.

En gång i tiden trodde man att Vallée de Mai var Edens lustgård, på grund av dess sagolika skog. Denna nationalpark tros vara 180 miljoner år gammal parken finns med på världsarvslistan, Unesco. Parken är extra känd för dess säregna palm ”Coco de Mer”, dubbelkokosnöten, som har världens största frö. Ett frö kan väga upp till 40 kilo. Här kan man också se den utrotningshotade och mytomspunna Seychellsvasapapegojan, The black parrot om man har lite tur. En halvdagstur där du får upptäcka den naturliga prakten med svajande enorma gigantiska palmerna i en forntida skog fylld med endemiska arter av palm och sällsynt fauna.

Ett seglingsäventyr som utgår från ön Praslin, till de vackra öarna Cousin, Curieuse och St.Pierre - alla med sin egen mångfald och skönhet! En actionfylld heldagsäventyr där ditt första stopp är Cousin Island. Ett vackert naturreservat med orört ekosystem hem för några av de mest sällsynta fåglarna i Seychellerna och andra endemiska arter. Erfaren guider delar med dig alla hemligheterna på denna magiska ö. Nästa stopp är Curieuse Island National Marine Park med ett fantastiskt landskap där en utsökt kreolsk lunch serveras ombord. Dagen avslutas med stopp på Isle st Pierre som även är ett paradis för dykare och snorklare. Här får ni den perfekta chansen att upptäcka undervattenvärlden med snorkel och mask.

Nu har du chansen att utforska charmiga lilla lugna ön La Digue - på egen hand med cykel. Vid ankomst till ön väntar cykeln precis vid bryggan för det är dags att på egen hand och i eget tempo upptäcka den vackra ön La Digue. Skapa din egen resplan eller följ våra rekommendationer. La Digue erbjuder spektakulära stränder, ett överflöd av kreolsk arkitektur, ett naturreservat och den berömda stranden Anse Source D'argent.

Utforska Mahes orörda nordkust genom en 90 minuters guidad vandring genom nationalparken Morne Seychelles. Vandringen avslutas vid den vackert och avskilt belägna Anse Majore bukten, där väntar sedan en yacht som tar er ut på en seglingstur till marina nationalparken Baie Ternay. Här kan ni simma, snorkla, sola och mata fiskar i dess naturliga miljö. En kreolsk lunch serveras ombord på yachten innan ni seglar tillbaka till Victoria.

Bara en timmes flyg söderut från huvudön Mahé ligger Alphonse Island i hjärtat av Indiska Oceanen. Tillsammans med de närliggande öarna St Francois och Bijoutier bildar de Alphonseatollerna. Alphonse Island är ett paradis för naturälskare. På ön finns ett fantastiskt fågelliv tack vare att ön ligger så isolerat. Man kan här se arter som inte finns någon annanstans söderut från den seychelliska skärgården. Ön Alphonse är också känd för sitt flugfiske!

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

865d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

905d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

897d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

906d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

713d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

637d