Chumbe & Mafia Island

Exotisk resa med upplevelser både på Zanzibar, Chumbe Island och Mafia Island. Simma med valhajar och snorkla på korallrevet. Upptäck Stone Town och njut av sköna dagar på Zanzibar. Går att kombinera med Safari.

Fr. 45 990 SEK

Pris per person del i dubbelrum. Det finns olika prisperioder och detta är ett från pris som gäller resor i mån av plats. Kontakta oss alltid för exakt pris för den resa du önskar göra. Barn under 12 år bor gratis och betalar bara för flyg och transfers.

Resebeskrivning

Ö-hoppa på Zanzibar

Zanzibar, Indiska Oceanens pärla, är inte en ö utan flera. På denna resa får ni möjlighet att uppleva huvudön Unguja (som också kallas för Zanzibar) med den fascinerande gamla arabiska staden Stone Town. Här finns också den lilla korallön Chumbe Island där hela ön och vattnet runt den är ett marint reservat. På denna resa ingår även ett besök på Mafia Island som ligger en bit söder om Zanzibar, där ni kan simma med valhajar. Detta är en resa för er som vill se och uppleva den fantastiska marina miljön och de färgsprakande korallreven runt Zanzibar.

Höjdpunkter:

Stone Town, middag på Tea House Restaurant på en takterrass med utikt över Stone Town, Chumbe Island, Mafia Island och möjlighet att simma med valhajar.

Zanzibar är känt för sitt tropiska klimat och vackra vita stränder. Här finns även många kryddodlingar och den gamla arabiska stadsdelen Stone Town som är värt ett besök Vi har därför valt att lägga in ett par nätter här i ert program. För er som gillar att snorkla finns det flera vackra korallrev att utforska.  

Om resan till Zanzibar, Chumbe och Mafia Island

En ö-hoppresa till Zanzibar där ni får uppleva paradisöarna Chumbe Island och Mafia Island. Hela Chumbe Island och det omgivande vattnet är ett marint reservat här finner ni de mest orörda korallrev som finns i hela Zanzibar arkipelagen. På Chumbe Islnad finns endast sju små bungalows, mer paradisiskt blir det knappt.

På södra Mafia Island bor ni i Tanzanias största marina reservat, Mafia Island Coral Park, som bjuder på fantastisk snorkling direkt utanför hotellets strand.

Mer om resan

Vid ankomst till Stone Town blir ni välkomnade av vår representant som skjutsar er till ert hotell som ligger i hjärtat av den gamla stadsdelen, Stone Town. Första kvällen äter ni middag på Tea House Restaurant på takterrassen på ert hotell. Följande dag tar vi er med bil och båt till den lilla paradisön Chumbe Island utanför västra Zanzibar. Hela ön och det omgivande vattnet är ett privat reservat. Den lilla lodgen på ön har bara sju rum. Sparka av er skorna och lev som Robinson Crusoe.

Efter underbara dagar på Chumbe Island tar ni er vidare med båt och flyg till Mafia Island. Här bor ni på den södra delen av ön som ingår i Tanzanias största marina reservat, Mafia Island Marine Park. Hotellet ligger direkt vid havet med korallreven alldeles utanför stranden. En av dagarna åker ni ut med båt för att se valhajarna. Mafia Island är kanske den plats i världen där ni har störst chans att se valhajar. De som vill kan dyka i vattnet och simma med världens största fisk.

Vad ingår i erbjudandet?
 • Flygbiljett till Zanzibar tur och retur i ekonomiklass
 • Alla flygskatter och avgifter
 • Bagage att checka in och måltider ombord
 • Flygtransfers
 • Personlig välkomst vid ankomst till Zanzibar
 • 1 natt på Emerson on Hurumzi i Stone Town med frukost inkluderat
 • 4 nätter på Chumbe Island Lodge med frukost, lunch och middag inkluderat
 • 4 nätter på Kinasi Lodge på Mafia Island med frukost, lunch och middag inkluderat
 • Alla avgifter till de marina reservaten Chumbe Island Coral Park och Mafia Island Marine Park 
 • Dagsutflykt för att se och simma med valhajar på Mafia Island
 • Alla transfers enligt programmet
 • Middag på Tea House Restaurant på Emerson on Hurumzi Hotel
 • Inrikesflyg t/r Zanzibar - Mafia Island
 • 24 timmars jourservice
 • 100% klimatkompenserad resa

Zanzibar har ett tropiskt klimat med varmt väder (mellan 25 och 35 grader) året om. Mafia Island ligger en knapp timmes flygning söder om Zanzibar, klimatet här är det samma som på Zanzibar. Denna resa kan genomföras året om men vi rekommenderar perioden oktober till början av mars, då valhajarna kommer nära Mafia Island. I mars, april och maj kan det regna mycket och under perioden april till september är det ganska sällsynt att se valhajar utanför Mafia Island. 

Reseförsäkring
Avbeställningsförsäkring
Dricks

Tänk på att det är en bra ide att kombinera Zanzibar med en härlig safari upplevelse i Tanzania, där vi har vår egen samarbetspartner som tar hand om er. 

Karta

Utflykter och upplevelser

Spännande utflykter för dig som besöker Zanzibar

Simma med valhajar

Simma med valhajar på Mafia Island. Bäst tidpunkt är från oktober till mars månad då valhajarna  kommer in i det grundare vattnet nära Mafia. Den absolut säkraste tiden på året att se dem är november och december då de ofta kommer så nära att de går att se från stranden.

Läs mer

Nattmarknad "Darajani Market"

När solen går ner väntar en tre timmars tur med guide till Derajai Market för att ge er en inblick i matkonsten på Zanzibar. Njut av en kall öl på  Swahili House restaurant, besök natt marknaden med street food på Forodhani Garden.

Läs mer

Resenärers upplevelser

Relaterade resor

Alla resor
Generös rabatt
Transfers ingår
'-5200kr pp

Familjeresa till Seychellerna

12 dagars resa till genuina Seychellerna med charmigt boende på 3 öar. En resa för hela familjen.

Fr. 27 990 SEK
20% RABATT
20% rabatt
Halvpension
Gourmetmat

Barfotalyx på Mauritius

Magisk resa på 10 dagar till Mauritius och lyxiga 5-stjärniga JW Marriott Mauritius, som ligger vid Le Morne, bästa läge med solnedgång på Mauritius.

Fr. 66 540 52 990 SEK
romantisk strand på Aruba
Privat strand
Boutique hotell
Adults only

Arubas romantiska pärla

Upplev Arubas mest romantiska gömställe, med privat strand, på 10 dagar inklusive flyg, och riktigt fint boende väntar.

Fr. 46 000 SEK
maldiverna spa resort med infinity pool
15% RABATT
Vattenvilla
Högklassig
All Inclusive

Höstresa till Maldiverna

Premiumresa till Maldiverna för hela familjen! Två barn under 12 år både bor och äter gratis! Gratis uppgradering till vattenvilla samt butlerservice ingår och minibar. Välkommen till Heritance Aarah *****  a la carte middagar ingår och 5 utflykter samt sjöflyg.

Fr. 198 000 167 500 SEK

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!