Kryssning och rundresa

Det bästa av Australien och Nya Zeeland på en och samma resa, på 20 dagar inklusive kryssning.

Offertförfrågan

Hej! Du är varmt välkommen att skicka oss en offertförfråga på den resa som du önskar ha mer information om. Vi svarar på samtliga förfrågningar samma dag (vardagar).

Ogiltigt förnamn
Ogiltigt efternamn
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig e-postadress
Ogiltig reslängd
Ogiltig budget
Bokningen har skickats

Australien och Nya Zeeland rundresa med kryssningsupplevelse

Rundresan inleds med Sydney och därefter några dagar i Cairns med fokus på rev och regnskog. Därefter väntar the outback och Uluru Nationalpark med Mount Olga och Ayers Rock som stora sevärdheter. Resan avslutas med en fantastisk kryssning runt Nya Zeeland.

Fr. 64 990 SEK

Vad ingår i erbjudandet?

Flygresa till Australien och Nya Zeeland tur och retur i ekonomiklass
Inrikesflyg mellan orterna i ekonomiklass
Bagage att checka in och måltider ombord
1 natt på Hyatt Regency i Sydney med frukost
2 nätter på Pullman Cairns med frukost och lunch
Regnskogstur till Kuranda inklusive en tur med gondolen
Barrärrevstur med snorkling och lunch inkluderat
2 nätter på Desert Gardens Hotel med frukost
Solnedgångsupplevelse ingår
Heldagstur till Ayers Rock inklusive soluppgång
1 natt på Hyatt Regency i Sydney med frukost
Guidad rundtur i Sydney med besök i Operahuset
12 dagars kryssning från Sydney till Auckland
Kryssning inkluderar alla måltider, roomservice, dryck, aktiviteter
Komplett resa med transfers, boende och turer
Klimatkompenserad 100%

Prisexempel

Flygresa till Australien och hem från Nya Zeeland inklusive alla inrikesflyg och 12-dagars kryssning. Inkluderat även 5-stjärniga hotell på hela resan. Många utflykter ingår, frukostar, transfers och ombord på kryssningen alla måltider och dryckespaket. Prisexempel per person baserat på del i dubbelrum.

Fr. 64 990 SEK

Beskrivning av resan

En komplett resa med verkligen ”det bästa av Australien och Nya Zeeland” i en härlig mix av kryssning och paketresa.

 

Ayers Rock, Sydney & Cairns samt Nya Zeeland

Följ med på en upplevelserik resa som tar er med till några av Australiens främsta ikoner samt en kryssning till och runt Nya Zeeland. Efter en härlig vecka fördelad på Cairns, Ayers Rock och Sydney går ni ombord på Princess Cruises fartyg som går från Sydney till Hobart och vidare över till Nya Zeeland. På Nya Zeeland får ni uppleva fjordlandskapet, Dunedin och akaroa / Christchurch samt huvudstaden Wellington samt avslutningsvis maorikultur och heta källor i Rotorua.

En helt komplett resa med det bästa av Australien och Nya Zeeland. Allt välplanerat och håller en mycket hög klass så förvänta er en minnesrik semesterresa.

 

Kort om resan

Rundresan inleds med en övernattning i Sydney före flyget tar er vidare till tropiska norr och Cairns. Här väntar uflykt både till regnskog och rev. Därefter flyger ni till hjärtat av Australien, the outback och Uluru Nationalpark med Mount Olga och Ayers Rock som stora sevärdheter. En oförglömlig upplevelse! Resan fortsätter sedan tillbaks till Sydney igen för två nätters boende på Hyatt Regency inklusive guidad rundtur bland annat till Sydney Opera House.

 

12-dagars kryssning

Dags att gå ombord på kryssningen med Princess Cruises som tar er direkt till Tasmanien och staden Hobart där båten lägger till med möjlighet till att följa med på en spännande dagstur.

Nya Zeelands mest fascinerande områden står på schemat och fartyget lämnar Hobart och styr mot fjordlandskapet på Sydön på Nya Zeeland. Resan kommer sedan gå runt hela Nya Zeeland med stopp i Dunedin som är känd för sina albatrosser och pingviner, speciellt den gulögda som bara finns här samt Akaroa belägen utanför Christchurch. Kryssningen går vidare längs med östkusten till Wellington som är Nya Zeelands huvudstad samt avslutningsvis Rotorua med maorikultur och heta källor.

 

Om Princess Cruises

Med Princess Cruises kan du kryssa till världens alla hörn och komma till ställen du alltid drömt om. Princess Cruises har lång erfarenhet av kryssningar till Oceanen, Australien och Nya Zeeland med en stor bredd av olika rutter, utfärder och landarrangemang. Fartygen är medvetet byggda för att skapa en annorlunda och trivsam atmosfär, med hög kvalitet.

Hytterna är rymliga och trevlig inredda och man kan välja på allt från insideshytt till suiter som har riktigt gott om plats och som inkluderar en hel del extra ”bekvämligheter” såsom prioriterad ombordstigning och gratis minibar.

Måltiderna och underhållningen är viktiga delar i affärsidén. Utöver dygnet-runt-öppna buffétrestauranger, finns högklassiga a la carterestauranger – t ex Crown Grill och Sabattinis. Ett signum är den stora bildskärmen på pooldäck där man kan se film kvällstid.

 

Avbeställningsförsäkring
Reseförsäkring
Dricks

Det finns många olika reseförslag och ideer till hur man kan uppleva Australien och Nya Zeeland. Resan går att göra om och ändra beroende på ressällskap och budget. Vi hjälper dig med bästa resan som matchar dina önskemål och din budget.

Rain

20°
20°
17°

Fredag

Lördag

Söndag

Måndag

Dag för dag program

Dag för dag program

Välkommen till Sydney! När du har checkat in på hotellet lär du känna reseledaren och medresenärerna under en mottagning på kvällen. Övernattning på Hyatt Regency Sydney

Cairns och Stora Barriärrevet

Vi lämnar Sydney efter frukost och går ombord på inrikesflyget till Cairns. Transfer till hotellet och sedan väntar en tur till Kuranda med tåg och linbana. Häftig upplevelse med vidunderlig utsikt över havet när ni glider över trädtopparna med linbanan.

Övernattning på Pullman Cairns. Frukost ingår

Idag står en höjdpunkt på programmet: En snabb katamaran tar dig ut till Stora barriärrevet där du tillbringar en oförglömlig dag. Där kan du snorkla eller upptäcka undervattensvärlden tillsammans med en professionell dykare (tilläggskostnad). Du äter lunch där och efter en härlig dag åker du tillbaka till Cairns, där kvällen är ledig för egna aktiviteter. Övernattning på Pullman Cairns. Frukost och lunch ingår i priset.

Övernattning på Pullman Cairns. Frukost ingår

Idag lämnar vi Cairns och flyger till The Outback till imponerande Ayers Rock. På eftermiddagen lär du under en lägereldtur känna aboriginernas kultur och njuter av färgprakten vid Ayers Rock i solnedgången.

Övernattning på Desert Gardens Hotel. Frukost ingår.

Efter soluppgång vid Ayers Rock besöks ett kulturelt centrum och Kata Tjuta klippformation. Därefter dagen på egen hand. Det finns möjlighet för en guidad tur i hotellets trädgård, se Wakagetti Cultural Dancers uppträda på stadens torg eller besöka Indigenous Art Markets.

Övernattning på Desert Gardens Hotel. Frukost ingår.

Sydney upplevelser

Efter några dagar inne i öknen är det nu dags att flyga till Australiens största stad Sydney. Staden ligger vid Sydney Harbour, och precis vid hamnen finns det världsberömda operahuset Sydney Opera House och den vackra Harbour Bridge. Dessa två är Australiens mest kända byggnader.

Sydney är som sagt Australiens största stad, men den är ändå förhållandevis liten med korta avstånd. Perfekt att upptäcka till fots! Promenera gärna i The Rocks, som är en av Sydneys äldsta stadsdelar. Här ligger mysiga kaféer längs charmiga kullerstensgator. Går du till Kings Cross och Glebe är det trendiga hak och shopping som gäller. Letar du restaurang rekommenderar vi antingen Darling Harbour eller Circular Quay. Väljer du det senare kan du äta middag med utsikt över Sydney Opera House.

Övernattning på Hyatt Regency Sydney. Frukost ingår.

 

Sydney/Ombordstigning

Efter frukost väntar en guidad tur av Sydney denna morgon. Du kommer att se Sydneys ikoniska operahus, den imponerande Sydney Harbour Bridge, Bondi Beach och The Rocks, ett historiskt distrikt med välhållen kolonial arkitektur, trendiga restauranger, museum och affärer. Sedan transfer till hamnen och ditt väntande kryssningsfartyg.

Kryssningspaket med Princess Cruises från Sydney till Auckland, på 12 dagar väntar nu.

Nu väntar en härlig 12 dagars kryssningsupplevelse, från Sydney till Hobart / Tasmanien. Vidare till Nya Zeeland med stopp på 6 berömda platser.

  • Fjordland upplevelser, Nya Zeelands största nationalpark som bildades för årtusenden sedan av massiva glaciära flöden. I hjärtat av Fiordland National Park ligger Milford Sound. Regnskog och eleganta vattenfall. 
  • Dunedin som påminner om Edinburgh är en fin stad på Sydöns östkust, känd för marint djurliv, gulögda pingviner, slott och vacker natur.
  • Akaroa som ligger utanför Christchurch känd för delfiner, antartic centre, sagan om ringen natur och tåget Tranz Alpine Train som utgår härifrån.
  • Picton som ligger längst norr ut på Sydön, nära Marlborough vingårdar och vacker natur och skärgård.
  • Wellington huvudstad och känd för sagan om ringen turer, vingårdar, Te Papa musuem och shopping.
  • Tauranga på Nordön nära Rotorua med upplevelser som heta källor, vandringar, kultur och SPA.

Dags att lämna Nya Zeeland och gå ombord på flyget som tar er tillbaks till Sverige igen med ankomst nästkommande dag lokal tid.

Utflykter och upplevelser

Exotiska och annorlunda boendeformer lockar fler och fler. Vill du också bo i slott eller koja? Trähus eller bubbla? Bungalow på stranden eller i trähus mitt bland eucalyptusträden. Här i Australien finns det många unika upplevelser. Varför inte bo på revet, i en "swag" under stjärnorna. En helt unik och fantastisk upplevelse. Innan frukost snorklar ni bland vackra färgglada fiskar i ett helt öde tomt vackert barriärrev.

Resor till Australien

Välkommen att upptäcka Australien tillsammans med oss på Hummingbird Lifestyle Travel. Vi är stolta över att vara några av Sveriges mest erfarna experter på resor just till Australien, med över 30 års erfarenhet. Vi kan hotellen, lodgerna, utflykterna och de små hemliga upplevelserna som få känner till. Det viktigaste dock är att få en resa som hänger ihop med tider, transporter och klimat så ni får maximalt ut av resan.

Kompromissa inte

Man kan säkert göra resan till Australien billig om man går på kompromiss med tider och kvalitet. Men eftersom det är en resa som många gör en gång kanske två gånger i livet, så är det viktigt att man prioriterar rätt. Vi får höga betyg från våra resenärer om att vi månar om alla våra gästers budget och restid. Tid är pengar. Därför är vi måna om att planera varje resa på det sätt man själv skulle föredra att resa.

Rundresor Australien

Vi rekommenderar till exempel att man följer med guidade turer i små grupper och får en fin rundresa i Australien arrangerad. Att flyga direkt till Ayers Rock istället för att åka den långa sträckan mellan Alice Springs och Ayers Rock tur och retur. Att åka med en mindre båt till Stora Barriärrevet för att få en mer genuin och äkta upplevelse istället för de stora båtarna som tar upp till 300 personer ombord. En rundresa Australien är viktiga att få arrangerad så man får en mix av upplevelser. Djur, Safari, Natur, Stränder, Sydney Operahouse och Öken. Allt i samma resa som är välarrangerad, är A och O för att drömresan ska bli en lyckad och minnesfylld semester.

Mer upplevelser

Vi tipsar också om de unika upplevelserna, det som skapar minnen på resan. Kan vara att åka med en fyrhjulsdrift på världens största sandö, Fraser Island. Att följa med på en campingsafari "glamping" i den förtrollande outbacken. Att smaka viner i Barossa Valley och spana efter koalas på Kangaroo Island. En mix av upplevelser som kanske innebär kombination av hyrbil eller husbilsresa.

Man kan även kombinera med guidade rundturer, bilresa på egen hand och att flyga inrikes. En av våra mest populära resor är en kombination av Sydney, Kangaroo Island, Ayers Rock och Stora Barriärrevet. Australien i ett nötskal på 3 veckor. 

Australiens sevärdheter

Missa inte heller att snorkla och dyka i det stora barriärrevet, gör en avstickare in till Ayers Rock i den torra röda öknen. Upplev världens äldsta regnskog Daintree Rainforest i tropiska norr och missa såklart inte heller att spana efter det fascinerande djurlivet. Oavsett hur du vill uppleva detta magiska land kan vi hjälpa dig med Australiens sevärdheter. Allt från gruppresor till resor på egen hand, till äventyrsresor och resor med egen hyrbil eller husbil. 

Därför ska ni boka resan hos oss

Våra experter har varit i Australien över 20 gånger och och producerat och sålt resor med högsta betyg till mer än 1000-tals nöjda kunder. Prata med oss om vilka drömmar ni har om er kommande resa och låt oss ta fram ett passande reseförslag som utgångspunkt.

Om Australien

Australien består av 6 stater och 2 territorier: Western Australia (Perth), South Australia (Adelaide), Victoria (Melbourne), New South Wales (Sydney), Queensland (Brisbane) och Tasmanien (Hobart) samt de två territorierna:  Northern Territory (Darwin) och Australian Capital City (huvudstad: Canberra).

Landet sträcker sig över 4.000 km från öst till väst och 3.200 km från norr till söder. Australien är världens 6:e största land och är ungefär lika stort som Europa. Australien ligger ca 15.000 km från Europa och är omgivet av Söderhavet, Stillahavet och Indiska Oceanen.

När ska man åka till Australien

Australien har ett tempererat väder som varierar mycket på grund av storleken av kontinenten. De norra delarna har ett varmt klimat året runt med regnperiod från november till mars. De södra delarnas sommarmånader är november till mars och vinterperiod från juni till augusti då det kan blir kyligt.

Man kan boka resa till Australien och uppleva detta fantastiska land året om. Vi guidar er rätt hur man bäst upplever de olika områdena beroende på när du vill resa till Australien.

Fakta om Resor till Australien
Valuta

Australiska Dollar. AUD.

Klimat

Australien har ett tempererat klimat som varierar pga storleken av landet. De norra delarna har ett varmt klimat året runt med regnperiod november-mars. De södra delarna har sommar från nov-mars.

Visum

Visum krävs för skandinaviska medborgare. Hör med oss om mer information.

Läs vad andra tycker

trevliga, tillmötesgående, gör gärna det ”lilla extra”

Anders R

696d

På ett mycket trevligt sätt fick vi olika förslag på resorna och flighter till Maldiverna. Säljarens kunskap och erfarenhet av alla resorten gjorde det mycket enklare för oss att välja. Alla kontakter jag hade med dem var så trevliga och personliga. Lyckönskningar innan vi reste och återkoppling efteråt! Det känns som min resebyrå!

Anette J

737d

1.Resa till Seychellerna, vistelse och transfer till tre öar 2.mycket bra 3.att hotell, transfer skulle fungera enligt plan, alla tre förväntningar införlivades 4. Vår upplevelse var 100%

Ann-sofie H

729d

Bästa researrangören!! Köpte en första resa till Seychellerna som var helt perfekt planerad vilket vi gjorde tillsammans. Därefter bokade vi en Nya Zeeland/Australien resa med denna fantastiska resebyrå Hummingbirds. Vi planerade allt tillsammans, det blev många trevliga samtal, dom fixar det mesta, resa, transfer, boende, aktiviteter ja allt man kan tänka sig. Kan verkligen rekommendera …

Anna Barbro Margareta B

737d

Jag fick hjälp med att boka en familjeresa till Seychellerna. Hummingbird var utmärkt trevliga och professionella i alla steg. Kunniga om resmålet. Resan blev en drömvistelse där alla transfers funkade i det närmaste perfekt och de rekommenderade hotellen och upplevelserna uppfyllde alla vår förväntningar med råge. Rekommenderar verkligen Hummmingbird till alla ressugna!

Anna S

545d

Med hjälp av Hummingbirds tips och erfarenheter fick vi en fantastisk upplevelse i Australien. Ett mycket bra och servicefokuserat bemötande hela vägen med snabba svar.

Annelie P

469d