Resor under coronapandemin

October 7, 2020

Resor under coronapandemin

Innehåll

Att resa i en pandemi

Vi lever nu i en värld som ser annorlunda ut jämfört med i början av året, 2020. Med olika restriktioner runt om i världen för att se till att Covid-19 inte sprider sig mellan länder och kontinenter. Det är många av våra kunder som har haft resor som har påverkats av UDs avrådan och har valt att omboka sina resa till ett senare tillfälle, vi är tacksamma för att ni är så många som väljer att skjuta upp er resa istället för att avboka. Vi vet hur viktigt det är att en härlig resa att se fram emot och glädja sig åt, speciellt i de här tuffa tiderna!

 

Det finns ett antal länder som UD för närvarande inte avråder ifrån och länderna välkomnar också turister från Norden. Ifall du är intresserad av vilka länder detta är så är du välkommen att höra av dig till oss.

 

Det finns dock kunder som väljer att boka resor med oss trots att UD har en avrådan till resmålet. Detta går bra och vi kommer att se till att du får en fantastisk semesterresa med oss och som kommer att genomföras på ett säkert sätt. Våra resmål är säkra och vi har använt dem i många år, frånsett pandemin så finns det inga andra anledningar till avrådan till dem här länderna från UDs synsätt.

 

Det är dock viktigt att du som kund känner till förutsättningarna för att genomföra en resa under denna period.

Vad innebär en UD avrådan?

UD:s reseavrådan är inte likställt med ett utreseförbud utan en rekommendation att inte resa på grund av att säkerhetsläget i flera länder är snabbt föränderlig och ett skäl till avrådan kan vara exempelvis risk för smittspridning av Covid-19. UD har även svårt att garantera konsulär hjälp samt bistå svenskar med hjälp på resmålet på grund av den omfattande pandemin som är utbredd över hela världen.

Inreserestriktioner till destinationslandet

Det är dock inte bara UD avrådan som påverkar resandet utan även destinationslandet måste vara beredd att ta emot turister från det specifika landet som du reser ifrån.

 

Hummingbird Lifestyle Travel håller koll på samtliga länder som vi skickar kunder till och vad som gäller både när det kommer till UD avrådan och inreserestriktioner till våra olika resmål. I fall du är intresserad av att komma iväg på en resa så är du välkommen att höra av dig till oss så ska vi ge dig förslag på lämpliga destinationer.

PCR-test

Många länder har nu öppnat upp sina länder till turister, men de kräver oftast att du har genomfört ett PCR-test (Covid-19 test) innan avresa. Vi på Hummingbird Lifestyle Travel kan rekommendera Vaccina som har en riksomtäckande testningsförmåga med PCR-tester. Testet kostar 995:-. Testet kan antingen genomförs på utvalda apotek i Apoteksgruppen eller att du får ett test hemskickat till dig som du genomför och skickar till deras labb i Stockholm.

 

Vaccina garanterar ett svar inom 24 timmar från testtillfället ifall du genomför testet i Stockholm och 72 timmar utanför Stockholm. Då får man också ett reseintyg av Vaccina som är godkänt av en läkare ifall svaret är negativt på testet.

Reseförsäkring

När du reser under en UD avrådan så är det viktigt att se över sitt försäkringsskydd under resan. Vanligtvis är det så att reseförsäkringen i din hemförsäkring inte gäller när UD har en avrådan, om så är fallet kan du via oss teckna en komplett reseförsäkring som täcker om du skulle insjukna i Covid-19 på samma sätt som andra sjukdomar.

 

Försäkringen är heltäckande med ersättning för sjukvård, hemtransport om man blir allvarligt sjuk, ersättning för förlorade semesterdagar (max tak finns), samt ersättningsresa om mer än halva semesterresan går förlorad. Ifall du vill ha mer information eller pris förfrågan om denna försäkringen så är du välkommen att höra av dig till oss.

Avbeställningsskydd

Det kan uppstå oförutsedda händelser innan avresa som gör att du inte kan åka på den tilltänkta resan. Det är då viktigt att du har ett avbeställningsskydd som gäller för resor som genomförs när UD har en avrådan. Vi kan erbjuda Gouda avbeställningsförsäkring som exempelvis ger dig rätten att avboka resan ifall du skulle få ett positivt PCR-test innan avresa.

 

Det skulle även gå att få ersättning ifall du skulle få en sjukdom eller skada som innebär att du inte kan genomföra resan, läkarintyg krävs. Avbeställningsförsäkringen kostar 6% av resans pris.

Paketreselagen

För dig som bokar en resa och vet om att UD avråder under tilltänkta resedatumen vid bokningstillfället, kan inte avboka resan med hänvisningen till paketreselagen. Men ifall destinationslandet väljer att stänga landet för inresande turister kan du hänvisa till paketreselagen och få möjlighet att boka om resan till andra datum eller kräva pengarna tillbaka. För dig som bokar en resa utanför UD:s avrådan så gäller paketreselagen.

 

Att resa under en pandemi går bra, men det är viktigt att man har all information klar för sig och håller sig uppdaterad om det föränderliga läget. Hummingbird Lifestyle Travel tar gärna rollen att guida, boka och genomföra din resa på ett säkert sätt.

 

Vi ser fram emot att hjälpa dig med din kommande resa, oavsett om den sker nu eller vid ett senare tillfälle!

Relaterad Resor

Allt Resor
Generös rabatt
Transfers ingår
'-5200kr pp

Familjeresa till Seychellerna

12 dagars resa till genuina Seychellerna med charmigt boende på 3 öar. En resa för hela familjen.

Fr. 27 990 SEK
Djuphavsfiske
Snorkling
Strandläge

Mauritius upplevelseresa

Upplevelser av högsta klass, ingår i denna veckolånga Mauritiusresa med utflykter.

Fr. 30 900 SEK
Yachting
Strandresort
Kombination

Yachting på Seychellerna

Populär drömresa med 8 dagar yachting i den seychelliska skärgården. Seglingen avrundas med boende på en ljuvlig strandresort i 5 nätter.

Fr. 53 500 SEK
8% RABATT
Två öar
Äventyr hyrbil
Sol & bad

Mauritius & La Reunion

8 dagars bilrundresa på La Reunion med 5 nätter på boutiquehotell på Mauritius.

Fr. 43 550 39 990 SEK

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!