Resor till Tobago


Resa Tobago Egen Villa Pool Hummingbird Lifestyle Travel

Avslappnad livsstil med äkta karibisk atmosfär – läs om våra resor till Tobago

Tobago är en av Karibiens mest avslappnade öar, och man är rädd om sin vackra regnskogsnatur. Att göra så litet som möjligt är det som gäller här på Tobago. Här finns små mysiga boutiquehotell de flesta privatägda och med bra läge längs med stränderna. Under resor till Tobago går du ner i varv och njuter av en avslappnad atmosfär med vågskvalp, sol, bad och palmer som susar. En mycket vänlig befolkning som hälsar dig varmt välkommen hit. Allt omslutet av en naturskön miljö och många oexploaterade stränder med mycket att upptäcka!

Tobago har ett mycket behagligt klimat med ca 28-30 grader året runt, ön ligger också utanför orkanbältet. Här njuter man självklart av de underbara stränderna, det klara vattnet, den avslappnade livsstilen och de sköna musik tonerna. Hit åker du för att varva ner och uppleva den äkta karibiska atmosfären. Här fångar du dagen och njuter, men den lite mer nyfikne har även mycket att upptäcka! Ett mycket populärt ställe är Buccoo Reef dit många tar sig för att snorkla och dyka.  Tobago är endast 30 kvadratkilometer och är lätt att ta sig runt på egen hand, antingen med taxi, hyrbil eller lokalbussar. Taxi med överenskommet pris, är det kanske smidigaste och bästa sättet! Naturligtvis är det också möjligt att besöka Tobago som en del av en kombinationsresa.
Om du reser hit i perioden maj – september, finns möjligheten att du får vara med om en alldeles särdeles naturupplevelse. Den här tiden kommer havssköldpaddorna upp på stranden för att lägga sina ägg. Du kan uppleva detta skådespel på Turtle Beach och Grand Courlan Bay. I början på sommaren lägger sköldpaddorna äggen och ett par månader senare kläcks ungarna som sedan tar sig ut i havet.

Ett måste här på Tobago är att göra en utflykt till de frodiga regnskogarna med alla dess vattenfall och djurliv, ett exempel är Tobago Forest Reserve – Nationalparken med mer än 200 fågelarter att visa upp och de magiska vattenfallen vid Rainbow Falls mitt i den tropiska regnskogen, är ytterligare ett par exempel på många naturupplevelser du kan få här! Ett annat förslag är att besöka Asa Wright Nature Centre som ligger på grannön Trinidad, hög beläget ca 360 m över havet. Både Trinidad och Tobago är ett paradis för dig som är fågelskådare, och det är inte för inte som man kan kalla detta land för the land of the Hummingbird – därav vårt namn Hummingbird Lifestyle Travel.

Vill du fiska? Här finns gott om möjligheter till djuphavsfiske, om det lockar att fiska tonfisk, svärdfisk, barracuda, haj, marlin med mera.

Havssköldpaddorna: Om du reser hit i perioden maj – september, så finns möjligheten att du får vara med om en alldeles särdeles naturupplevelse. Den här tiden kommer havssköldpaddorna upp på stranden för att lägga sina ägg. Du kan uppleva detta skådespel på Turtle Beach och Grand Courlan Bay. I början på sommaren lägger sköldpaddorna äggen och ett par månader senare kläcks ungarna som sedan tar sig ut i havet. En fantastisk upplevelse för både stora och små att vara med om!

Chokladplantage: Följ med till Duanes chokladplantage som ligger vackert belägen i ett kuperat och spännande område. Duane pratar och berättar om arbetet och om det perfekta klimatets möjligheter för att just odla chokladbönor. Man får höra om hur processen går till och man får känna, klämma, smaka och dofta.

Tobago Forest Reserve – Nationalparken med anor från 1700-talet som har mer än 200 fågelarter att visa upp. Här tar du dig behändigt runt till fots, ledsagad av en guide. Vattenfallen vid Rainbow Falls – Magiska vattenfall, belägna mitt i den tropiska regnskogen. Upplev stillheten och den otroligt vackra naturen med vattenbruset och regnskogens naturliga läten som ett fascinerande ackompanjemang! Räkna med en promenad på 20 minuter att ta sig hit, vilken belönas mångfalt!

Little Tobago – Grannön som ligger strax nordost om Tobago och mäter endast en kvadratkilometer., är täckt av skog och utgör häckningsplats för flertalet fågelarter. Hit tar du dig enkelt med båt från flera platser på Tobago. Eftersom vattnet mellan öarna är grunt och ståtar med ett fantastiskt korallrev, kan du resa med någon av båtarna med glasbotten, som ger dig fantastiska upplevelser av vattenlivet också.

Windward Road – På den mer dramatiska östra sidan löper den slingriga vägen som erbjuder en stark kontrast till de lugnare, badvänliga och flackare delarna på Stillahavssidan. Här finner du platser som knappt visar några spår av turister och kan fascineras av de små byarna med akvarellfärgade hus i glada färger.

Cykling: Vill du se dig omkring, få en fin motion samtidigt som du upplever stillheten, så finns flera cykelturer av både kortare och längre sort, att välja på i mindre eller större grupper. www.mountainbikingtobago.com, www.tobagomountainbike.com

Dykning: Tobago erbjuder fantastiska möjligheter för djuphavsdykning i såväl korallrev, grottor som att på djupare vatten uppleva haj, morena och stingrocka och kanske något gammalt skeppsvrak. www.mytobago.info/diving.php

Sportfiske: Tobago är ju omgivet helt av vatten och erbjuder självklart fiskemöjligheter med olika profil. Allt från spöfiske till ett spännande djuphavsfiske! www.mytobago.info/fishing.php

Segling: Självklart finns ett flertal möjligheter till både kortare och längre seglingsturer att välja på. www.mytobago.info/sailing.php

Jeepsafari: Upplev den fantastiska regnskogen på en jeepsafari! Här åker du i öppen jeep i regnskogen och längs med kusten. En upplevelse och njutning!

Golf: Du finner två större golfbanor på Tobago, där Tobago Plantations Golf Club vid Magdalena Grand Beach & Golf Resort är den ena, och Mount Irvine Golf Club, den andra. Den senare ägs av familjen till fotbollsspelaren Dwight Yorke, som har en egen turnering i juni varje år på Tobago. www.mytobago.info/golf.php

Besök gärna även de genuina fiskebyarna Charlotteville och Castries. Huvudorten är Scarborough, belägen på Tobagos sydsida, där du även har Crown Point med flera hotell och härliga stränder.

Det finns många paradisstränder att upptäcka – såväl de mindre kända och mer avsides belägna, som de mer namnkunniga. Den som vill krydda strandlivet med vattensporter, väljer du med fördel Pigeon Bay-stranden där kunniga Radical Sports Tobago erbjuder kite-och windsurfing, surfing, stand up paddle och vattenskoter. Därifrån kan du också åka med på kortare och längre båtturer eller in i Mangroveskogen vid Bucco, som är en fantastisk upplevelse i mörkret där eldflugor lyser upp föreställningen. Det är verkligen något extra!

Store Bay – är en mycket populär strand för allmänheten, omgiven av flertalet hotell och semesterbostäder. Här finns service som badvakter, restauranger och barer. Praktiskt för dig som vill ha bekvämligheterna men du får räkna med att det kan bli trångt om utrymme till och från.
Englishman´s Bay – Är belägen på öns nordvästra sida och har en fantastisk strand som brant och omgärdas av den tropiska växtligheten och de gröna bergen. Väl värd att besöka, om inte annat för att det var här som romanfiguren Robinson Crusoe flöt i land.

Besök gärna även de genuina fiskebyarna Charlotteville och Castries. Huvudorten är Scarborough, belägen på Tobagos sydsida, där du även har Crown Point med flera hotell och härliga stränder. Nöjeslivet inskränker sig till mindre, lokala etablissemang som präglas av det inhemska folklivet. En liten kontrast är söndagarnas ”Sunday school” i den lilla fiskebyn Buccoo där lokalbefolkningen och turister tillsammans tar ett glas rom och tar en svängom till tonerna av steelbandmusik. En intressant information antyder att Tobago lär ha varit i tankarna när Daniel Defoe skrev romanen Robinson Crusoe.

Åk hit och njut av det genuina Karibien!

Fakta Tobago

Valuta: Trinidad Tobago Dollar eller USD.

Klimat: Behagligt året om med temperaturer på 28-30 grader. Ligger utanför orkanbältet vilket gör Tobago till ett året runt resmål.

Visum: Behövs inte för nordiska medborgare.

Erbjudanden Tobago

Hotell Tobago

Fler inspirationsresor