Resor till Sri Lanka


med teplantager, gyllengula stränder och djurliv

Sri Lanka är den gröna vackra droppformade pärlan i Indiska Oceanen tidigare känd under namnet Ceylon. Landet har en fantastiskt historia med köpmän, kolonialmakter och kungariken som tjänade guld och rikedom på sina kryddor och tesorter. Landet har dessutom oändliga naturupplevelser. Allt från kristallklart vatten med djurliv såsom valar och delfiner till gyllengula sandstränder. Här finns också imponerande nationalparker och UNESCO:s världsarv inom både natur och kultur.

Sri Lanka

är populärare än någonsin och fler och fler svenskar väljer nu att semestra på denna vackra ö som har så mycket att erbjuda. Främst är det mixen av upplevelser som lockar och såklart det varma sköna klimatet året runt samt kulturen och djurlivet som är den främsta orsaken.

Liksom många andra exotiska resmål kan man resa till Sri Lanka året om, bäst är att uppleva södra kusten från december till mars och östra kusten från juni till oktober. Räkna med en restid på ca 13 timmar med flyg från Sverige, oftast med ett byte på vägen. Vi föreslår att man mixar de olika delarna och får ett helt skräddarsytt upplägg efter intressen och budget.

Man kan också välja att kombinera Sri Lanka med underbara Maldiverna för att få ett ännu mer skräddarsytt upplägg.

Det är lätt att få extra förkärlek till detta land, då människorna är så trevliga och gästvänliga och vill verkligen visa upp sitt land på bästa sätt. Hur man än reser runt i landet får man fantastiska upplevelser med sig hem och minnen för livet.

Olika reseförslag

Vi har valt att presentera ett par olika förslag på hur resan till Sri Lanka kan vara. Allt från 10 dagars resor upp till 20 dagars resor, både för familjer och för par på tu man hand. Sri Lanka passar för alla oavsett ålder, sällskap och budget. En fantastisk destination som kommer ge er många fina minnen att ta med er hem.

Kontakta oss redan idag för mer information om resor till Sri Lanka!

Läs mer här som inspiration på vår blogg

Fakta Sri Lanka

Valuta: Singalesiska rupies – 100 kronor är ca 1650 rupies

Klimat: Tropiskt klimat. Bra klimat året om. Bästa vädret har man på södra kusten från december till mars och östra kusten från juni till oktober.

Visum: Turister från Skandinavien behöver visum till Sri Lanka vilket man söker online på www.eta.gov.lk/slvisa samt ett giltigt pass som är giltigt minst 6 månader efter avresa från landet. Visumet kostar USD 35 per person.

Språk:  Engelska och singalesiska.

Tidsskillnad: 4.5 timmar före svensk tid.

Restid: ca 13 timmar från Sverige med flyg

Prisnivå: en måltid kostar ca 50-75 kr och en öl kostar ca 10 kr.

 

Läs vad andra tycker

Läs vad andra tycker

Våra rundresor på Sri Lanka

Du kanske även är intresserad av