Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Resor till Seychellerna


Resor till Seychellerna med Hummingbird Lifestyle Travel

Upplev magiska Seychellerna

 

Längtar du till ett strålande vackert ö-rike med sammanlagt 115 öar som bildar ett äkta semesterparadis? Då skall du resa till Seychellerna! Denna destination passar dig som söker det lilla extra med en oförstörd natur och gästvänlighet.

Upplev jättesköldpaddor, regnskog, vackra granitklippor och färgglada fiskar. Seychellerna är fortfarande ett oexploaterat och exotiskt resmål, bort ifrån massturismen, här kan du ha en strand nästan helt för dig själv. De många fina, vita sandstränderna med det turkosblå vattnet och de små badvikarna bildar ett badparadis utan motstycke. Flera av stränderna räknas in bland världens finaste stränder. Det allra bästa sättet att få den perfekta helhetsbilden av Seychellerna, är att kombinera de två-tre av huvudöarna Mahé, Praslin och La Digue. Varje ö har sin egen karaktär vilket gör det till en ypperlig destination att upptäcka genom ”island-hopping”. Vill du uppleva mer av de mindre öarna så kan vi rekommendera Denis, Silhouette, Bird, Cerf Island.

 

Mahé

Seychellernas största ö men ändå bara ca 27 km lång, här finner man också huvudstaden Victoria, som är världens minsta huvudstad. Ön har ett imponerande landskap, höga skogsbeklädda bergen i kontrast till de vackra stränderna. Välj bland 75 stränder och vikar som små vita pärlor bland granitklippor och tät, grön växtlighet – perfekt som ett smekmånads resmål för bröllopsparet. De mest populära stränderna är Intendance Beach, Grand Anse Beach och Beau Vallon och Anse Royale.  Mahe erbjuder många vandringsleder i nationalparken Morne Seychellois. Utforska gärna denna vackra ö med egen hyrbil, besök huvudstaden Victoria, marknader eller varför inte den botaniska trädgården. Andra förslag är ett stopp vid romdestilleriet för att testa den lokala romen Takamaka, kryddträdgården Le Jardin du Roi och en lokal tefabrik där du får se hur tillverkningen går till. Vill man ut på vattnet kan man följa med på en båttur längs Mahes kust, snorkla, spana efter sköldpaddor. Gillar du snorkling och dykning, missa då heller inte de marina nationalparkerna Port Launay och St Anne.

Praslin

Den näst största ön och är känd för sin lugna atmosfär och sina sagolika stränder. Hit tar du dig enkelt med inrikesflyg (15 min från Mahé) eller med båt (ca 1h). Den mest välkända och flitigt fotograferade stranden heter Anse Lazio, den erbjuder även fin snorkling. En annan populär strand är den långa vita stranden Cote d’ Or, flera av hotellen ligger vid denna strand – exempelvis Paradise Sun och Le Duc de Praslin. Glöm inte ta med snorkel, mask och fenor. Förbered dig på ett rikt vattenliv i olika färger. Seychellerna är ett riktigt dyk- och snorkelparadis! Har du dykcertikat missa då inte St Pierre! Det är enkelt att ta sig runt på ön, antigen med en lokalbuss, hyrbil eller varför inte cykel. En plats att besöka är naturreservatet Vallée de Mai som finns upptagen på världsarvslistan UNESCO. Här skådar man de enorma, välkända och säregna Coco de Mer kokosnötterna samt den sällsynta svarta papegojan. Ett tropiskt paradis bland palmer tusentals mil från allting.

 

La Digue

Den sagolikt vackra ön, när du kommer hit känns det som att färdas flera decennier tillbaka i tiden. La Digue är som en oas av charm och skiljer sig i många avseenden från Mahé och Praslin. Här råden en avspänd atmosfär med västindisk touch. Självklart finner du även här undersköna stränder. Det är här som Seychellernas mest fotograferade strand finns, Anse Source d’Argent, med sina otroliga granitformationer och sitt kristallklara vatten. Utöver Anse Source d’Argent finns även Grand Anse som i mångas tycke är ännu vackrare strand, och lilla stranden Petit Anse.

Hela ön mixar det bästa av Seychellerna med vita stränder, turkost vatten, palmer och granitbumlingar. Här transporteras du dig allra bäst på cykel eller till fots. Du kanske också åker på en båtutflykt till de närbelägna öarna. Välkommen till det lilla paradiset!

Söker du efter stor dos av romantik, kanske planerar ni att förnya era äktenskapslöften, eller varför inte rymma till Seychellerna, bara ni två och njuta av varandra i en 100% romantisk miljö? Bröllopsresor Seychellerna som ger minnen för livet.

 

Kontakta oss för att boka resor till Seychellerna redan idag!

Fakta Seychellerna

Valuta:  Seychelliska Rupier (växlas på plats), USD, Euro.

Klimat:  Tropiskt klimat, Dagstemperaturer 26-29 grader. Torrast period maj-november.

Visum:  För nordiska medborgare erhålles turistvisum för 30 dagar vid ankomst.

Läs vad andra tycker

Läs vad andra tycker

Erbjudanden Seychellerna

Hotell & Resort på Seychellerna

Du kanske även är intresserad av