Resor till Nya Zeeland


Resor till Nya Zeeland Hummingbird Lifestyle Travel

Kia Ora och välkommen till Nya Zeeland.

Kia Ora betyder just Hej på maoriernas språk och du kommer att få höra Kia Ora många gånger under din resa på Nya Zeeland, då du valt att besöka världens mest gästvänliga land.

Resor Nya Zeeland

är som för många ett drömresemål och det är inte utan anledning. Detta vackra land ligger på andra sidan jordklotet, och erbjuder så mycket. Allt från den vackraste och mest fascinerande natur till vänliga människor, Nya Zeeland är dessutom mycket tryggt och säkert att resa i. Upptäck hela destinationen med en rundresa på Nya Zeeland där man får ut max av sin vistelse och har chansen att uppleva det mesta Nya Zeeland har att erbjuda.

Här bor ungefär 4 miljoner människor och här finns ca 40 miljoner får. Nya Zeeland är uppdelat på flera öar, men de största öarna är Nordön med Auckland som största stad och huvudstaden Wellington. Sydön med Christchurch som största stad.

Nordön är en vacker grön ö med mycket farmarliv, får, gröna områden och maorikultur. Här finner man vackra Bay of Islands som bjuder på bra snorkling och möjlighet att dyka. Rotorua med gejsrar och heta källor, vulkaner vid Tongariro National Park samt vingårdar och sköna stränder.

Sydön är bergig och har två kända glaciärer, Fox Glacier och Franz Josef Glacier. Dessa glaciärer ligger nära regnskog och hav och sträcker sig ända ner till havet vilket är unikt. Det milda klimatet och låga höjden gör att dessa är de mest praktiska och lätta att besöka. Man ska dock boka in en guidad tur för säkerhetsskull och alternativt göra en helikopter tur där man landar uppe på glaciären – en helt fascinerande upplevelse.

Milford Sound är kanske också ett av landets mest populära sevärdheter. Att färdas med båt djupt inne i fjordlandskapet är en hisnande känsla. Man känner sig ganska liten när man kikar rakt upp på de lodräta väggarna som omsluter fjorden och det är en häftig miljö att vistas i, när båten glider fram ljudlöst på den blanka fjorden. Välkommen till Nya Zeelands fjordlandskap som ingår i flera av våra resor på Nya Zeeland.

Är man djurintressserad bör man ta en tur till östkusten och Dunedin för att besöka de gulögda pingvinerna (som bara finns här på Nya Zeeland). I Kaikoura längre norr upp på östkusten kan man följa med på valskådning och här i närheten finns också många kända vingårdar. En fantastisk upplevelse är att hyra husbil på Nya Zeeland och uppleva den stora friheten och kunna besöka alla dessa vackra platser egen hand. Du väljer och vi skräddarsyr efter dina önskemål.

Välkommen att upptäcka Nya Zeeland!

Fakta Nya Zeeland

Valuta: Här handlar man med nyazeeländska dollar (NZD). Det är dock nästan ett måste att ha med sig ett giltigt kreditkort, t ex Visa- eller Mastercard. Vid incheckning på hotell krävs det att man har ett kreditkort som säkerhet även om man betalat för hotellet före avresan. Om man hyr en bil måste man också visa upp sitt kreditkort som de ofta vill använda som säkerhet.

Klimat: På Nya Zeeland kan man uppleva alla slags väder. På grund av landets läge råder det olika klimat på Nordön och Sydön. De flesta delar av Nya Zeeland har moderat klimat ( 10 – 30ºC ). Vintrarna är milda och somrarna är varma. Regn faller under hela året. Landet är utbrett över i huvudsak två stora landmassor – nordön och sydön, temperaturen är högre och mer tropisk på nordön. Öarna har vitt skilda egenskaper både när det gäller sevärdheter och klimat. Bästa perioden är december-februari om man önskar värme. Mars-maj färre turister, svalare klimat men ofta soligt.

Pass: Alla som besöker Nya Zeeland måste ha ett giltigt pass, gäller såväl också alla barn oavsett ålder. Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Tidsskillnad: Nya Zeeland ligger ca 12 timmar före oss i Sverige.

Läs vad andra tycker

Läs vad andra tycker

Erbjudanden Nya Zeeland

Du kanske också är intresserad av

Exotiska erbjudanden