Resor till Nya Zeeland – sagolika upplevelser i några av världens vackraste naturområden


Resor till Nya Zeeland

Upptäck Nya Zeeland och dess unika natur. Beskåda de mäktiga vulkaniska bergen Ruapehu, Ngauruhoe och Tongariro i Tongariro nationalpark. Nationalparken, som grundades redan år 1894 och därmed är landets äldsta nationalpark, är belägen på Nordön. Bergen i Tongariro nationalpark har stor kulturell och spirituell betydelse för maorierna, Nya Zeelands urinvånare. Tongariro nationalpark finns sedan år 1990 med på Unescos världsarvslista. Här finns goda möjligheter till aktiviteter såsom vandring, klättring, ridning, skidåkning och snowboardåkning.

Resor till Nya Zeeland innebär möten med maoriernas spännande kultur och lärdom om konsten att leva i harmoni med naturen. Reseerbjudanden med fascinerande natur såsom glaciärer, gejsrar, heta källor och fjordlandskap. Nya Zeeland resa – till en sagolik värld.

Nya Zeeland är en östat som ligger i Stilla havet. De största öarna är Nordön och Sydön.

På Nordön finns landets huvudstad Wellington och landets största stad Auckland. Ett besök i Wellington bjuder på berikande kultur. Staden betraktas ofta som Nya Zeelands kulturella centrum. Upplev nationalmuseet Te Papa Tongarewa, hör Nya Zeelands symfoniorkester spela och se Kungliga nyzeeländska baletten dansa. I Auckland bor cirka 1,4 miljoner invånare i dag. Hit kom maorierna redan på 1300-talet. Den bördiga jorden gjorde att de slog sig ner på platsen.

Sydöns största stad och Nya Zeelands tredje största stad heter Christchurch. Hit kom maorierna ännu tidigare, omkring år 1000. I Christchurch finns flera universitet och Christchurch cathedral.

Resor till Nya Zeeland ger kunskap om landets rika historia. Reseerbjudanden med intressanta utflykter i både storstad och vild natur. Nya Zeeland resa – äventyr på andra sidan jordklotet.

Bay of Islands är en grupp öar med rikt marint djurliv, kristallklart vatten och orörda stränder. Staden Russell är en perfekt utgångspunkt för utflykter i närområdet. Njut av färska lokala skaldjur på någon av restaurangerna vid hamnen, strosa omkring på gatorna och betrakta byggnaderna och hyr en båt och utforska de omgivande vikarna.

Utanför staden Paihia finns platsen Waitangi, där maorier och européer undertecknade Waitangifördraget den 6 februari år 1840.

Resor till Nya Zeeland bjuder på allt ifrån fartfyllda aktiviteter och äventyr till skön avkoppling på stranden. Mångsidiga reseerbjudanden för den som önskar en semester rik på mångfald. Nya Zeeland resa – med sol, vind och vatten.

På den bergiga Sydön finns de två glaciärerna Fox Glacier och Franz Josef Glacier. Unikt med dessa glaciärer är att de ligger nära regnskog och sträcker sig ända ner till havet. Naturens bedårande skönhet gör sig påmind. En minst sagt fascinerande upplevelse är att göra en helikoptertur och landa uppe på glaciären. Utsikten över landskapet är hänförande.

Resor till Nya Zeeland är resor till unik natur. Reseerbjudanden med lyx i form av oslagbara naturupplevelser. Nya Zeeland resa – en obeskrivlig skönhet.