Resor till Mauritius – ”Indiska oceanens stjärna och nyckel”


Resor till Mauritius

 

Cirka 180 mil från Afrikas östkust ligger republiken Mauritius, en stat som består av flera öar. Landets huvudstad heter Port Louis och ligger på huvudön Mauritius västra sida. Mauritius är det perfekta resmålet för er som önskar en avkopplande och romantisk semester med vita sandstränder, härliga bad och promenader i ljuvlig grönska. Boka en resa till Mauritius i dag och njut av barfotaliv i lyxförpackning. På detta exotiska resmål finner ni lugn och ro i er privata sfär. Välj bland flera exotiska resor och upplev folkliv och basarer, god mat, frukt och grönt. En variationsrik semester eller bara ren och skär avkoppling. Resor till Mauritius – för yttre skönhet och inre harmoni.

Ön Mauritius är omgiven av vackra korallrev. Detta exotiska resmål passar därför utmärkt för dykentusiaster. Gör en resa till Mauritius och upplev det behagfulla livet under ytan. Snorkla bland fina fiskar i en färgsprakande miljö. Exotiska resor med djup. Resor till Mauritius – dyk ner i en spännande värld.

Efter en härlig dag på stranden är doften av nyfångad fisk på grillen förförande ljuvlig. Smaka havets läckerheter i en harmonisk och avkopplande miljö. En resa till Mauritius blir lätt ett kulinariskt äventyr. Vad sägs till exempel om tigerräkor i en krämig limesås med indisk saffransglass till efterrätt? Detta exotiska resmål bjuder garanterat på rika smakupplevelser. Exotiska resor med en smak av paradiset. Resor till Mauritius – kryddstarkt och fruktigt.

Mauritius högsta berg heter Black River Peak och reser sig 827 meter över havet. Naturreservatet Black River Gorges bjuder på fantastiska naturupplevelser. Gör en resa till Mauritius, vandra genom tät skog och möt nya exotiska djur- och fågelarter. Har du riktig tur kan du skåda den sällsynta Mauritiusfalken, som är endemisk för ön Mauritius och alltså inte finns någon annanstans i världen. På detta exotiska resmål kan det vara bra att ha kameran till hands och föreviga naturens speciella ögonblick. Exotiska resor till exotisk natur. Resor till Mauritius – unika upplevelser.

Mauritius är det enda landet i Afrika där hinduism är den största religionen. En stor del av befolkningen är indier. Detta märks inte minst inom matlagningen. En resa till Mauritius kan innebära spännande möten med andra kulturer. De största etniska grupperna är indomauritier och kreoler. På detta exotiska resmål lever de olika etniska grupperna i harmoni. Exotiska resor med kunskap om världen. Resor till Mauritius – med rik kultur.

En resa till Mauritius är en härlig blandning av strandliv, god mat, natur och kultur. På detta exotiska resmål finner ni garanterat lugnet. Exotiska resor med plats för romantik. Resor till Mauritius – tid för kärlek.

Mauritius nationalsång heter ”Motherland” (Moderland). Sången beskriver Mauritius fantastiska landskap och förhoppningar om fred, rättvisa och frihet. Mauritius valspråk är ”Indiska oceanens stjärna och nyckel”.